Nova vest
Tenis

Utorak, 15.01.2019.

08:30

Prvi meč kao jači trening – Đoković lagano do drugog kola

Novak Đoković bez imalo muke se plasirao u drugo kolo Australijan opena.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Prvi meč kao jači trening – Đoković lagano do drugog kola
Foto: Getty Images

Najbolji teniser sveta savladao je Amerikanca Mičela Krugera u tri seta 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković će posle 230. igrača na ATP listi u narednoj rundi imati znatno teži izazov, iskusnog Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Kruger je sjajno otvorio meč i oduzeo servis Đokoviću za 2:1, ali je tako samo razgoropadio Srbina koji je od tog trenutka uspotavio apsolutnu dominaciju.

Novak je odmah vratio brejk, a posle nekoliko mirnih gemova dočekao je priliku da oduzme servis rivalu u idealnom trenutku za 5:3 i svojim servisom da "overi" prvi set.

Đoković koristi momentum i pravi novi brejk u uvodnom gemu drugog seta, iz četvrte šanse, čime je odmah slomio duh Krugeru.

U laganom ritmu je osvajao naredne gemove, da bi u petom opet oduzeo servis Amerikancu i još lakše nego prvi osvojio i drugi set.

Kruger je uspeo da odbrani uvodni servis-gem trećeg seta, potom i žestok nalet Đokovića u trećem gemu koji je trajao 15 minuta i u kojem je Srbin imao pet brejk prilika.

Međutim, Srbin je osetio da je trenutak u kojem se prelama meč pa je već u petom gemu konačno oduzeo servis Amerikancu, a potom još jednom za laganu pobedu posle dva sata igre na "Rod Lejver Areni".

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve