Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.01.2019.

21:48

Federer se vraća u Dubai

Švajcarski teniser Rodžer Federer vraća se posle dve godine na turnir Serije 500 u Dubaiju na kojem je osvojio sedam titula, objavili su organizatori turnira.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Federer se vraća u Dubai
Getty images

On će krajem februara igrati na turniru u gradu u kojem živi nekoliko meseci godišnje i gde je ukupno učestvovao 13 puta, ali ga je preskočio prošle godine.

Federer je 2017. nastupio u Roterdamu gde je u finalu pobedio Grigora Dimitrova. Ovog puta se vraća na mesto gde ima i kuću.

Švajcarac je u Dubaiju pored sedam titula izgubio dva finala, poslednji put 2016. od Novaka Đokovića.

Međutim, pretprošle godine kada je poslednji put igrao Dubai, poražen je od, tada 116. igrača sveta Jevgenija Donskoja koji se izvukao i trijumfovao posle meč lopti za Federera.

Aktuelni šampion Dubaija je Španac Roberto Bautista Agut, naš teniser Novak Đoković ga je osvajao četiri puta. Švajcarski teniser svoju sezonu 2019. godine počinje od Australijan opena, na kome brani titulu osvojenu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve