Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.01.2019.

08:24

Federer: Zbog Đokovića sam evoluirao, bio je nepobediv

Švajcarski teniser Rodžer Federer pričao je o tome kako je Novak Đoković uticao na njegovu karijeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer: Zbog Đokovića sam evoluirao, bio je nepobediv
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Federer, koji brani titulu na Australijan openu, pred žreb za taj turnir pričao je o svojim protivnicima, ujedno i Novaku.

Švajcarac je otkrio kako ga je Đoković mučio kroz veoma uspešnu karijeru.

"On mi je postavljao izazove iznova i iznova. Igrao sam protiv njega kada je bio na samom vrhuncu, kada je praktičio bio nepobediv. Za mene je bilo bitno da me to ne frustrira, možda se to dešavalo samo ponekad", izjavio je Federer.

Rodžer je uz Novaka pohvalio i Rafu Nadala i Lejtona Hjuita.

"Obojica smo prirodno napadački orijentisani igrači, tako da je bilo tu dosta agresivnih poena i to je ono što mi se sviđalo o našim mečevima. On je jedan od onih igrača koji su me naterali da evoluiram svoju igru, kao što su to radili Nadal i Hjuit", dodao je Švajcarac.

Jedan od najboljih tenisera u istoriji tog sporta je trenutno na cifri od 99 osvojenih titula, a samo na Australijan openu je bio pobednik šest puta.

"To što imam 99 titula je već samo po sebi neverovatno i mogu da budem srećan do kraja života sa tih 99. Ne razmišljam previše o budućnosti. Ako se to desi (100. titula) i uz to odbranim titulu na Australijan openu, neka tako i bude", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve