Johanson za B92: Novak je jači, dobija meč u četiri seta

Poslednji švedski Grend slem šampion, Tomas Johanson smatra da će Novak Đoković doći do sedme titule u Australiji.

Izvor: Zoran Kecman

Subota, 26.01.2019.

15:39

Johanson za B92: Novak je jači, dobija meč u četiri seta
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Johanson, koji je u Melburnu slavio 2002. u velikom finalu protiv Marata Safina, poručio je u razgovoru za naš sajt da očekuje izuzetan meč i da veruje da je prvi teniser sveta u blagoj prednosti u odnosu na svog večitig rivala.

Biće to paklena borba! Mislim da će za ceo teniski svet biti jako zabavno da vide ova dva momka u velikom finalu ponovo. To pokazuje da su u dobroj formi, da, kao što je i Rafa rekao, adaptiraju se igri današnjice. To je razlog što su oni i dalje tako dominantni“, smatra Johanson.

Johanson, koji je od jesenas trener našeg tenisera Filipa Krajinovića, kaže da je i pre početka turnira tipovao na Đokovića i da nema razloga da sada menja svoje mišljenje.

I dalje mislim da je Novak favorit za pobedu. Izabrao sam njega još pre početka turnira i držaću se toga do kraja, čak iako mislim da je Nadal u proteklom delu turnira izgledao izvanredno, u formi, ako se gleda taj niz mečeva od početka pa do kraja turnira. Moja prognoza je da će Novak pobediti u četiri seta.“

Tomasa smo pitali i šta bi moglo da bude odlučujuće. Johanson kaže da ima niz faktora, ali da je teško teći koji bi mogao da prevagne.

Moguće je da će uticaja imati i vreme, da li će biti toplo ili prohladno, da li će krov biti otvoren ili zatvoren. Po mom mišljenju, Novak je imao više neugodnih testova na ovom turniru. Njegova igra, naročito protiv Medvedeva je bila na visokom nivou. S druge strane, rekao bih da je Rafa kroz turnir prošao nekako isuviše lako, nije izgubio ni set do sada. Tako da, mislim da će za Rafu ključan udarac biti forhend i to duboko uz liniju. Ako Rafa pronađe taj ritam, Novak bi se mogao namučiti iako i dalje mislim da je Novak trenutno jači i bliži pobedi“, zaključio je bivši šampion Australijan Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: