Smena generacije da čeka – Nadal furioznom igrom do finala!

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u finale Australijan opena, pošto je u tri seta pobedio Stefanosa Cicipasa.

Izvor: PT

Četvrtak, 24.01.2019.

09:00

Smena generacije da čeka – Nadal furioznom igrom do finala!
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Dvedesetogodišnji igrač iz Grčke nije imao nikakve šanse protiv Španca, koji je na kraju slavio rezultatom 6:2, 6:4, 6:0.

Nadal će u velikom finalu u Melburnu igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Luka Puj. Srpski i francuski teniseri igraju u petak (09.30), dok je meč za titulu na programu u nedelju.

"Bik sa Maljorke" odigrao je savršenu partiju i za samo 106 minuta je uspeo da pobedi grčkog tenisera.

Španac odlično je krenuo meč i već u prvom servis gemu Cicipasa uspeo je da dođe do brejka. Nadal je nastavio sa sjajnom igrom i za 32 minuta došao do vođstva od 1-0 (6:2).

U drugom setu viđena je prava borba, Cicipas je znatno podigao nivo igre i gledali smo tenis kakav su svi očekivali da će biti od starta. Stefanos je spasao tri uzastopne brejk lopte i činilo se da bi mogao da uzmrda Španca.

Međutim, Nadal nije popuštao, bio je veoma siguran i na kraju je uspeo da slomi otpor grčkog igrača. Tu je u principu bio i kraj. U trećem setu je postojao samo jedan igrač i to je bio Rafa.

Lajv blog meča Nadal – Cicipas mogli ste da pratite i OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

421 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: