Nadal sa "pola gasa" do polufinala

Rafael Nadal na dominantan način se plasirao u polufinale Australijan opena, bez izgubljenog seta.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 22.01.2019.

11:00

Nadal sa
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Španac je neočekivano imao najlakši posao u četvrtfinalu protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa koga je savladao sa 6:3, 6:4, 6:2.

Rafa se plasirao u svoje 30. polufinale grend slem turnira, šesto u Melburnu gde ima samo jednu titulu, iz 2009.

Nadal je bukvalno "počistio" Tijafoa koji ga je ugrozio samo u jednom gemu drugog seta, dok u ostatku meča nije mogao da parira "Biku sa Maljorke".
Rafa je sva tri seta "otvarao" brejkom koji bi potom čuvao suverenim servisom i ritinski privodio kraju. Na kraju je savladao jedno od iznenađenja ovogodišnjeg "Ozi opena" za manje od dva sata.

U sledećem kolu Nadala očekuje senzacija turnira, Grk Stefanos Cicipas koji je nakon spektakularne pobede nad braniocem titule Rodžerom Fedeerom nadigrao i Rafinog zemljaka Roberta Bautista-Aguta.

Nadal i Cicipas će se sastati u četvrtak u večernjem terminu na Rod Lejver Areni od 9.30 časova po našem vremenu.

Drugi polufinalni par će biti poznat u sredu, nakon duela Miloš Raonić – Luka Puj (4.30h) i Novak Đoković – Kei Nišikori (9.30h). Tok meča mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: