Cicipas nastavio bajku i plasirao se u polufinale!

Grčki teniser Stefanos Cicipas nastavio je turnir iz snova u Melburnu i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

06:00

Cicipas nastavio bajku i plasirao se u polufinale!
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Cicipas je nakon senzacionalne pobede nad Rodžerom Federerom nastavio u istom ritmu i savladao Roberta Bautistu Aguta, rezultatom 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7-2).

Momak iz Atine nastavio je da pomera granice i ispisuje istoriju grčkog tenisa, a što je možda i još važnije, pobrao je simpatije navijača koji mu pružaju veliku podršku.

Postao je najmlađi Grend slem polufinalista od Novaka Đokovića (US open 2007), kao i najmlađi polufinalista Ozi opena od 2003. godine i Endija Rodika.

Španac je imao svojih prilika jer je u svakom od prva tri seta imao vođstvo 4:2, ali je uspeo da dobije samo jedan. Stefanos je pravio preokrete u prvom i trećem, pa je u "srećnom" četvrtom setu došao do trijumfa.

Cicipas je inače sve pobede na ovogodišnjem turniru ostvario rezultatom 3-1, a sada je odlučujući korak napravio u taj brejku u kojem je potpuno dominirao.

Bautisti Agutu je prepustio samo dva poena i pokazao da ima šampionski gen, kao i dovoljan kvalitet da u kontinuitetu nastupa na velikoj sceni.

On će se u borbi za polufinale sastati sa pobednikom meča Rafael Nadal – Frensis Tijafo.

Osim rezultata karijere na jednom od četiri najveća turnira u tenisu, imaće još jedan razlog za zadovoljstvo jer će doći nadomak top 10 na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: