Preokret po Naomi, slomiš reket pa pobediš

Šampionka US Opena Naomi Osaka preživela je treće kolo na Australijan Openu.

Izvor: Zoran Kecman

Subota, 19.01.2019.

12:41

Preokret po Naomi, slomiš reket pa pobediš
Photo by Julian Finney/Getty Images

Japanska teniserka je bila na korak do poraza u meču sa Su Vei Sijeh, ali je nekako uspela da se pribere i napravi preokret, što je u danu kada nije bilo iznenađenja, zaslužilo epitet meča dana.

Osaka je na kraju slavila sa 5:7, 6:4, 6:1, ali je Sijehova imala 7:5 i 4:2 uz 40:0 u drugom setu, te su je milimetri delili od četvrtog kola.

Iznervirana svojom lošom igrom, Osaka je polomila reket i zaradila opomenu od starne sudije, ali to kao da joj je pomoglo da zaigra bolje.

"Nadam se da ću naučiti iz svega što sam učinila. Imam neku sklonost da napravim dosta gluposti na terenu. Imala sam u tom trenutku osećaj da je najbolje da uradim tako, polomim reket, a ne da sve držim u sebi", rekla je mlada teniserka.

Sijehova je i ranije umela da pobedi neke od igračica iz Top 10, poput Simone Halep koju je izbacila sa Vimbldona prošle godine. Ima neobičan miks udaraca spinom, često udara slajsom i koristi drop šotove, kako bi poremetila ritam igre protivnice.

Malo je nedostajalo da joj taj recept prođe i danas, ali Osaka ipak nije dozvolila da još jedna Grend slem šampionka iz 2018. ispadne pre druge nedelje takmičenja, pošto je u petak to učinila Karolina Voznjacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: