Sepi, pripazi se, Tijafo je vicešampionu Vimbldona pokazao mišiće

Grend slem turniri idealna su pozornica za rađanje novih teniskih junaka. Frensis Tijafo je konačno pokazao koliko može.

Izvor: Zoran Kecman

Sreda, 16.01.2019.

11:23

Sepi, pripazi se, Tijafo je vicešampionu Vimbldona pokazao mišiće

Izbaciti u drugoj rundi turnira petog nosioca i to takvog servera kao što je Kevin Anderson, velika je stvar. Nije lako oboriti "toranj" iz Južne Afrike.

Jeste se Kevin žalio na povredu podlaktice, sigurno je osećao da mu nešto ne funkcioniše kako treba, ali iznenađenje je ipak veliko. Tijafo je slavio sa 4:6, 6:4, 6:4, 7:5.

Generalno, bio je to veliki dan za Amerikance, pošto je i Tejlor Fric izbacio sa turnira Gaela Monfisa. Jednako uzbudljiv i dobar meč, ali Tijafoov više "odzvanja" jer je kući poslao finalistu Vimbldona.

Kada se još ima u vidu da je Kevin imao set i 3:0 u drugom, sve je jasno. Ne samo što je Frensis preokrenuo, već je i digao publiku na noge, a proslava pojedinih poena bila je originalna. Zavrnuo bi rukav, pokazao mišiće stisnuvši pesnicu!

"Sviđa vam se?", upitao je jednog novinara. "Znate, pričao sam o tome sa mojim prijateljom Zakom. Kao o tome kakve bih proslave mogao da imam ove godine. To smo pričali u pauzi između dve sezone. Ipak, više me zanima kako da pobeđujem. Proslave su stvar instinkta. Nadam se da se publici dopalo", rekao je posle meča američki teniser.

Tijafo je prethodno gubio od igrača iz Top 10 šest puta uzastopno. Konačno je prekinuo seriju.

Od momenta kada je Kevin vodio sa 1-0 i 3:0, sve je bilo na strani Tijafoa. Postepeno je dizao igru, sevali su strašni udarci, Kevin je polako gubio uzde meča. I izgubio.

Tijafo je kao junior bio odličan, mnogo je najavljivao, ali čini se da polako dolazi njegovih pet minuta. Pre dve godine na US Openu naterao je Rodžera Federera da igraju pet setova. Sada mu je protivnik Italijan Andreas Sepi. MOže li i još dublje u žreb?

"Idem duboko, do treće runde", nasmejao se." Čoveče, brinem samo o trećem kolu. Meč po meč. Čoveče, danas je svako dobar, teško je gledati mnogo unapred. Pogledaj danas; On je peti, a ja 39. i ja sam ga dobio. Tesno je sada u vrhu, svako može da odigra dobar meč, možeš svakog pobediti kad imaš dan", rekao je na tipično američki način, u stilu pojedinih NBA ili NFL zvezda.

Čoveče. Frensis, pobedio si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: