Filipov rolerkoster sa srećnim završetkom

Filip Krajinović uspeo je da probije deoeo sloj leda. Godinama taložen, to da ne može da napravi preokret sa 0:2. Ko kaže da ne može?

Izvor: Zoran Kecman

Utorak, 15.01.2019.

14:53

Filipov rolerkoster sa srećnim završetkom
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Srpski navijači još pamte onaj fenomenalan Filipov turnir u "Bersiju" 2017. godine kada je stigao na jedan stepenih od masters titule u Parizu.

Potencijal koji je tada iskazao, prisutan je i sada, mada je uvek tu bila doza sumnje i kod njega samog šta će i kako će biti. Protiv Italijana Marka Čekinata odigrao je meč drugog dana.

Odabrali smo ga zato što se ne dešava baš često da na nekom od grend slemova jedan naš teniser napravi preokret za priču. Ta pobeda od 4:6, 0: 6, 6:1, 7:6 (8), 6:4 zaista je vredna divljenja.

Da, seckao je Filip nerve navijačima dobrih 55 minuta, koliko se nalazio u tunelu prvog i drugog seta. Ili, kako je kasnije i sam rekao u rebusu, šta se sa njim događa.

"Kao da nisam bio na terenu u tom periodu", rekao je na pres konferenciji.

Onda je uradio jedan dobar reset. Sabrao se, iako je to bilo strahovito teško uraditi na 0:2 i na 30 i nešto stepeni. Opustio je ruku, pojačao gas, servis mu je proradio i malo po malo, Italijan, koji je izbacio sa Rolan Garosa našeg Novaka Đokovića, povlačio se u defanzivu.

Filip je protutnjao kroz treći set, dobio ga sa 6:1 a onda u četvrtom, imao je u taj-brejku 6:3. Ali, ne lezi vraže, Čekinato u nizu dolazi do tri poena i očas posla je došao i do 8:7 i meč lopte.
Photo by Michael Dodge/Getty Images
Filip kao da je zaboravio sa čim se suočava, zaigrao je agresivno ta dva tri poena u nizu, naterao protivnika na greške i uzeo četvrti set.

Set odluke započeo je brejkom, čuvao ga je do kraja i iskoristio je prvu meč loptu. Od meč lopte za protivnika, do meč lopte za njega, prošlo je 36 minuta.

"Servis, to je odlučilo na kraju. Zaista me je hteo u petom setu", priznao je Fića.

Sada će u drugom kolu protiv Jevgenija Donskoja, pokušati da osveti kolegu Lasla Đerea. Treće kolo, na vidiku, jer je već dva puta dobijao Rusa, ali grend slem je grend slem, a Filip je posle svih tih povreda i povredica, ali i "bubica", ipak sazreo.

Možda i za daleko veća dostignuća...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: