Federer: Moji rekordi će biti srušeni

Treći teniser sveta Rodžer Federer veruje da će njegove rekorde koje je postavio neko srušiti u budućnosti.

Izvor: LN

Subota, 12.01.2019.

09:00

Federer: Moji rekordi će biti srušeni
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Federer je jedan od najboljih tenisera svih vremena i samim tim i vlasnik velikog broja rekorda u svetu tenisa.

Švajcarac je početkom 2018. godine osvojio Australijan open i nedugo zatim došao na prvo mesto ATP rang liste, po prvi put još od 2012. godine.

Rodžer je posle osvajanja Roterdama postao najstariji broj jedan na svetu oborivši rekord Andrea Agasija.

"Znao sam da će mi za to biti potrebna dva Grend slema. Kada sam osvojio Australiju znao sam da imam šanse (da budem prvi). To sam želeo i da iskoristim, ili barem da probam. Naravno, svi ti rekordi će nekad biti srušeni i to je potpuno okej. Ali, ja sam bio najstariji broj jedan svih vremena i to je bilo veoma posebno za mene, moje navijače i moj tim. To se neće zaboraviti", izjavio je Federer u intervjuu za "Bote".

Federer je pričao i o budućnosti i o tome šta mu je bitno u nastavku karijere, kao i o eventualnom pojavljivanju na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

"Želim da igram dobro ove godine i onda ću videti šta će biti 2020. Najvažnije je da mi je porodica dobro i da se ja dobro osećam, pobede su tu. (Tokio) je još daleko", jasan je Rodžer.

Federer u prvom kolu Australijan opena u ponedejlak igra protiv Uzbekistanca Denisa Istomina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: