Nedelja, 27.01.2019.

16:40

Novak: Imam šansu protiv bilo kog, bilo kad i bilo gde

Savršenom igrom Novak Đoković je u Melburnu stigao do svoje sedme titule na Australijan Openu, 15. Grend slema u karijeri.

Izvor: Zoran Kecman

Novak: Imam šansu protiv bilo kog, bilo kad i bilo gde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

cro

pre 5 godina

sjajan čovjek, skroman, kaže da ima šansu protiv bilo koga na planeti ali istina je da najbolji igrači svijeta protiv njega imaju šansu da osvoje set ali vrlo malu šansu

AO 2019

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Svega toliko?
Pa oni to i hoće.
Ništa više od minusa.

Andjela

pre 5 godina

Da imaš kad ti CIJa i Soroš omogućuju sve to.... namešten žreb...em svaki potencijalni server uklonjen sa njegove putanje (videli ste Nišikorija igrao protiv Aguta - kao da mu od toga zavisi život...)...ostao Nadal koji na brzim podlogama ima truba servis....

Rafa30

pre 5 godina

@Lik
Tako je..
Ne Novak..
Nego nitko od velike trojke vise nije gladan za Mastersima..
Samo se slamovi gledaju..pogotovo u zadnje dvije godine..
I upravo zato Zverve ,Dimitrov,Kachanov,Isner i ekipa ponekad otlinu neki Masters..
Nole ove god uzima sva 4 slama..
A onaj tko misli da je Nadal favorit na R.Garrosu protiv Noleta,taj nije realan..
Stovise..mislim da Nadal nikad vise Noleta nece dobit na Slamu..
I to govorim kao najveci Nadalov fan..
Svaka cast Noletu

dush

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS. (Ime, 27. januar 2019 18:04)Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.
(D, 27. januar 2019 19:11)Pa da li si gledao post match interview?Nadal je sam rekao da je gresio zato sto ga je Novak pretiskao.Slao mu je nezgodne lopte duboko blizu linije.Bas je bilo to sto kazu”igrao kako mu protivnik dozvoli.Idi na you tube i pogledaj post match interview sa Nadalom pa ces se sam uveriti.Inace Novak sigurno prestize Federere po broju Grand slam titula i broju provedenih nedelja na prvom mestu u narednih 2-3 godina.Posle ce da se penzionise zato sto nema sta vise sta da postigne u tenisu.Nije lud kao Federer da igra do 38,mada on to radi da ga nebi prestigli Novak ili Nadal,ali i sam je shvatio da nema sta da trazi vise.Ide u penziju ove godine.

zex

pre 5 godina

Najtezi rival je bio Medvedev.Pisao sam ranije,mnogo je vazan stil igraca postoje igraci sa nacinom igre kao Medvedev losije se krece od Nadala ali nemozes ga probiti.Nadala Novak probija lako.Dok Nadal ocekuje forsiranje i drzanje u bekhend stranu,Novak napada njegov forhend ostrim bekhendom pa promeni ritam na drugu stranu.Nadal nema predatavu gde ce Novak igrati ali Novak zna gde ce je Nadal vratiti.Ovde nije podloga presudna jednostavno Novak je odigigra previse meceva protiv Rafe.Zna svaku njegovu manu.Ovakav Novak je najbolji igrac koji je hodao zemljom.Novak ima fantastican servis i fantastican arsenal svih mogucih napadackih oruzija.Navikli smo da ga gledamo u defanzivi ali on je najbolji u ofanzivi.svaka mu cast.

Вељко

pre 5 godina

Kako igra Đoković,natera običnog čoveka da pomisli kako je to lako,kako je to "ništa"!
Trenutno puca od samopouzdanja,sigurnosti,želje...
Ali šta ti je običan čovek u ovoj vaznesenji,nije ni kap vode u okeanu.Imali smo u prošlosti slične momente,gde je takođe delovao nedodirljiv,pa znamo šta se desilo.
Pametni ljudi kažu da je istorija majka mudrosti.
Prema tome on kada je spreman,kada je željan igre i trofeja-nema mu ravnog,nema podloge koja mu ne odgovara.Hajde da sačekamo malo sa prognozama.Bar dok se ne završi Rolan Garos.
(p.s. Da mi je neko na početku njegove karijere rekao da će imati osvojena četiri(4)Vimbldona a samo jedan Rolan Garos,rekao bih mu da je lud...)

Vujadin

pre 5 godina

Pored svih ovih današnjih vijesti i na hiljade hiljada komentara ne može mi promaknuti a da ne primjetim šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, sve same gluposti kao i zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako su omaložavali i kritikovali kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena... Šta je sad??? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina, međutim za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu a može se primjetiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom i sve to može biti jako korisno kao određeni vid marketinga. Ali neeee... mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

Georgijus

pre 5 godina

Rekoh ja jos prosle godine da se ponovo zida zid na Noletovoj servis liniji. ZID je SAZIDAN i taj ZID trajace na MNOGAJA LJETA !!!

PP

pre 5 godina

(Djido, 27. januar 2019 18:00)

Ne volim one nase hejtere sto ga pljuju zbog toga na najcrnje ali ovde si totalno upravu. Nadal tim svojim potezima radi lose samo sebi, svojim praznoverjem pokazuje svoju slabost. Sto se tice mentalne snage tu mu je djokovic usao u glavu odavno. "Rafa imamo problem", reci njegovog ujaka koje je cuo dosta mlad, pratice ga celu karijeru.

Vujadin

pre 5 godina

Mene interesuje šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako je bio osuđivan kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena. Šta je sad? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina a za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu što se može uočiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom. Ali ne, mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak da je to možda na neki način i korisno kao vid marketinga. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Novak ne samo da je trenutno najbolji teniser na svetu, nego i najinteligentniji. Da nije tako, ne bi mogao da ima mentalnu prednost u odnosu na Federera i Nadala, koji su ipak, da budemo fer, zanijansku tenhnicki talentovaniji od njega. Ali teniski talenat nije samo tehnika, vec mnogo vise taktitka, strategija i mentalni pristup. U ovome su i Nadal a pogotovo Federer mnogo iza Novaka.
Nole kad mu se prohte, moze da pobedi svakoga, pa cak i kad je taj na 100% svojih mogucnosti.

RN

pre 5 godina

Nemas sanse, em nemas snage da udaris jako lopticu, em ce ti Rafa vracati svaku mogucu lopticu spinovima iz forhenda, a ti ces proci kao Vavrinka 2017 u finalu RG.

Borky

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!
(ALADIN, 27. januar 2019 20:07)

Imas interviju sa Vajdom (kucaj na google) gdje objasnjava sta je trazio od Novaka da bi se vratio biti trener a izmedju ostalog je to da se u ishranu uvede barem riba. Sto je velika stvar i promjena u odnosu na ono extremno veganstvo. Nema potrebe da se pravis pametan i prozivas bilo koga kad je medicina/nauka sve objasnila.

ALADIN

pre 5 godina

Pa šta reći za nekoga ko napravi 16 grešaka ukupno u p.finalu i finalu,osim da je to bila prava demonstracija sile ??!! Bravo legendo!!!

DRAGAN

pre 5 godina

Ova izjava Novaka udara
u najveci zivac.Tesko je
opisati sve, sta se desavalo
danas u Melburnu.Mnogo
srba vani prati Novaka.Nisu
svi mogli da kupe tu
ulaznicu koju su zeleli.Ali
duboki glasovi su sigurno
dopirali do Novaka.Kada je
zapevao himnu, BOZE
PRAVDE, mozete zamisliti
koja je to bila atmosfera.
Za pamcenje i ne zaborav
za sva vremena.Rekord
AO, je oboren, sada se pita
samo Nole, dokle se ide
dalje, a ja licno vjerujem do
22 GS, i onda lagano penzija
kao najbolji svih vremena
u belom sportu.Neka si
nam ziv i zdrav sa svojom
porodicom, a ja uzivao jos
par godina u tvojim novim
pobedama i rekordima.
Sretno majstore, i veliki
pozdrav od tvog vjernog
navijaca iz ARIZONE....

ALADIN

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!

realno

pre 5 godina

Covek osvojio 15-ti GS, odigrao odlicno, a nacija u transu! Sve me strah, ako uzme sva cetiri ove godine, proglasicemo ga za patrijarha. Apsolutni nedostatak osecaja za meru, nemogucnost da se normalno raduje, zamena mraka u kojem se zivi tudjim uspehom...

tony

pre 5 godina

Imaju oni šansu, ako im to žreb dozvoli da igraju protiv tebe. Seven ao and fiveteen gs not to bad not to bad.
(Aca Znalac, 27. januar 2019 20:18)

Ako ga već citiraš na engleskom, napiši to ispravno.

valijant33-bar

pre 5 godina

Kao neko ko prati Novaka kao i njihove medjusobne duele godinama,iskreno,.ali ono baš iskreno....,treba biti objektivan: Nadal nije bio na 70% svojih mogućnosti i onoga što igra!(možda i neće biti više)
Nije išao da vrati sve one nemoguće loptice,nije udarao svom silinom...nije unosio sebe u svaki poen,pokušavao je da skraćuje poene(to nikad nije radio)
Zašto?
To možda najbolje on zna,ljudi iz njegovog tima....a možda čak i Novak ?!
S druge strane Djoković je bio fantastičan,odlično se kretao i kompjuterski crtao udarce po terenu...,ali opet mislim da može više.
Ni Novak ni Rafa nisu izvukli svoj maksimum jedan iz drugoga.Nije bilo one njihove igre do otkaza,do nekih gornjih limita.

Šteta za meč....
Bravo za Novaka!
Samo tako nastavi majstore.

Smuti

pre 5 godina

Ja vjerujem da se vec sada zna, medju teniskim igracima, ko je najbolji ikad. Jer svima je jasno da Federer nije bolji od Nadala i da Nadal nije bolji od Djokovica. Mislim da citav profesionalni teniski svijet zna(sto npr Toni Nadal ne krije, Boltieri i sl) da je Djokovic najbolji ikad, iako Federer ima 20. Svi znaju da tih 20 nemaju tezinu ovih 15i 17... i koja je to eratenisa? Era prije Hrista? Nole i Nadal
Su postavili potpuno nove standarde, jer su ova dovjica nesto potpuno drugacije. Pozdrav!

Milorad

pre 5 godina

Novak je toliko jak, dovoljno mu je samo da prebaca loptice preko mrežice, i ostali kvalitetniji igrači od njega nemaju nikakve šanse, da li se plaše od njega, šta li je u pitanju, đavo bi ga znao.

Nebojša

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu. 
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.
(Ns, 27. januar 2019 20:07)

Kažeš šta treba uzimati u obzir ali onda kažeš da ni Novak ni Nadal ni Federer nisu najbolji malo si kontradiktoran pa njih trojica imaju najviše grenslem turnira i najviše masters turnira i ubedljiv skor sa konkurencijom ne postoji igrač čije brojke su veće najuspešniji posle njih je Sampras sa 14 grenslem turnira (bez RG) i samo 11 mastersa te 5 završnih turnira.

Lik

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to
(SP, 27. januar 2019 19:23)

Stvar je u taktici. Novak više nema glad za mastersima, GS-ovi su glavni cilj tako da je ceo plan priprema podređen njima. Zašto bi on sada ginuo na tamo nekom mastersu i trošio snagu kada ga ubrzo iza toga čeka sledeći GS.
A opet mora da ih igra jer su takva ATP pravila.
Dakle tu će on to da otaljava, dobio-izgubio njemu svejedno a tek na GS-ovima gledaćemo pravog Novaka.

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

anica, 27. januar 2019 17:54) Anice kraljice, toliko sam pročitao tvojih sjajnih originalnih komentara da moram da te pitam, imaš li instagram?

Ns

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu.
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.

Stolar

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !
(Boris Banović, 27. januar 2019 18:44)

Ti ne znaš? gledao je u brdo.

Dynamic

pre 5 godina

Moram priznati da mi je ovo jedan od njegovih najdražih trofeja, tek sad osećam pravu satisfakciju u rivalstvu sa Nadalom. Pišem sa stanovišta navijača naravno. Rafa mu je do danas bio dužnik uprkos međusobnom skoru u korist Novaka i serije pobeda na manjim turnirima. Gren slemovi su ipak druga dimenzija i evo sad je 4:4 u finalima između njih dvojice. Nadal je tri godine zaredom dobijao na RG u vreme Novakove dominacije uz USO 2013. Kad je Novak bio u naponu snage ‘15-‘16 Rafa mu je izvrdavao sa nišana na slemovima zbog svojih problema sa formom. Tek sad sa ovom pobedom i sa prošlogodišnjim Vimbldonom su stvari postavljene u egal. Imamo za sada 9 “Fedal” finala, jedno više od Rafe i Novaka, rivalstva koje će sigurno prevazići prvopomenuto.

igor sulic

pre 5 godina

Bravo Djokeru!Kad svi misle da si potonuo, iznenadis ih nekim "djokerom" iz rukava!Sve si zasluzio sam i sve znas!Mi iz hrvatske ti zelimo samo jedno-püuuuuno zdravlja!Ostalo ces ti vec sam....

Bodibond

pre 5 godina

Nivo Novakovog tenisa? 

Pa evo, u polufinalu i finalu AO napravio je ukupno 14 neiznuđenih grešaka... 
U 6 setova?!! 

Nema dalje!
(Majčin sin, 27. januar 2019 18:00)

Ima dalje, u Dohi je samo protiv Fucsovicsa napravio 10 tih gresaka, u finalu protiv Aguta barem 25. Cao.

$$$###

pre 5 godina

demek patriota.

Da si patriota svake godine bi pravio te bolnicy te školu, da si patriota svake godine bi finansirao mlade talente za skolovanje u inostranstvu, ali eto, vas samo zemlja može najest!

SP

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to. Federer ce sve vise da tone jer mu je ugrozen rekord i zato ne sme u penziju a iso bi, dok ce Nadal da sve ucestalije ima probleme sa povredama zbog nacina igre. Novak ide do brojke od 25 do penzije najmanje

D

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS.
(Ime, 27. januar 2019 18:04)

Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.

penzioner

pre 5 godina

Nole pobedio. Ništa čudno. Čudno je da RTS nije obezbedio prenos. Ili nije moguće da pored AV, još neko dobije deo medijskog prostora. Ili je Šarenica važnija?

Dobrica

pre 5 godina

Ljudi, Nole je igrao odlicno danas, ali je i Nadal imao los dan, nije mogao realno da se pokupi po terenu. Bitno je da je Nole pobedio, jer ova pobeda mnogo znaci za nastavak sezone. Da je Nadal danas pobedio, bio bi mentalno jaci tokom cele sezone. Takav je tenis sport.

Deniro

pre 5 godina

Ono kad Nadal ne dozvoli brejk na svoj servis do finala a u finalu njemu Djokovic ne dozvoli to isto :D na kom je nivou ustvari Novak, hocu neki clanak o tome?

Acko

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Nece izdrzati veruj mi. Ignor je mama za botove

Chillz

pre 5 godina

@Leo

Ma ni minus ni plus. Podrazumeva se da plus ne dobijaju, a sto se tice minusa mislim da ne bi trebalo ni to da im se daje jer oni upravo to i zele. Treba ih ignorisati kao da ne postoje jer oni osim hejta nista drugo nemaju. Teski nolajferi...

VUK

pre 5 godina

To je to ! Bilo kad, bilo gde i protiv bilo koga !!! Od 2011 ,kada Novak igra 100% , niko se drugi ništa ne pita ! Nema kad . Samo može da gleda i svedoči brutalnoj egzekuciji.

fantom

pre 5 godina

Pre neki dan dizaše Cicipasa u nebesa, ima potencijal za grend slem, budući broj 1, hvalospevi na sve strane. Došlo polufinale Rafa mu prepustio 6 gemova. Istog tog Rafu danas je Novak vrlo lako pobedio. Zaključak, neće se next gen teniseri nakupiti titula pored Noleta i Rafe, a i Federer sa 38 godina je tata tenisa za Cicipasa, Zvereva, Rubljova, Tijafoa, Šapovalova i ostale mlade tenisere.

boris

pre 5 godina

Glavni utisak posle sat vremena finala je bio prisutan na licima Karlosa Moje i Nadalovog oca Sebastijana...ona doza zamisljenosti i neke neverice...a sto je najgore nije se odnosila na danasnji mec tu im je odavno sve bilo jasno...sumnja im se odnosila da li Nadal uopste u buducnosti moze igrati na nivou da parira ovakvom Novaku.....
jer setimo se ovaj Nadal je u polufinalu demolirao Tsitsipasa, koji se par dana pre toga poigrao sa Rogerom...protiv Djokovica je uz duzno postovanje izgledao smesno, a opet sam siguran da bi danas dobio bilo kog drugog igraca na planeti...e to dovoljno govori koliko je Novak u ovom trenutku na ovoj vrsti podloge dominantan...
pobediti spremnog Djokovica na GS ( tvrda podloga) je verovatno najtezi zadatak i najveci izazov danas u vrhunskom sportu

Smuti

pre 5 godina

Jelena Gencic odozgo gleda i kaze: “deco nisam nisam ni malo iznenadjena”. Jedan od najvecih vizionara - Jelena Gencic. Vjecna joj slava i hvala!

is0n

pre 5 godina

@ Ako Rafa odigra ovako slabo, imas sanse i na Rg! Znam znam, "Rafa je igrao koliko mu je Djokovic dopustio"... Kako da ne!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. januar 2019 17:56)

U mrznji coveku kao da se uzme i um i razum. I Onaj sa Nebesa kad bi sisao u tog lika koga pojedinac mrzi, nista se ne bi promenilo za tog koji mrzi istog, jer slepac ne vidi sta god da je pred njih, ili svetlo ili mrak. Nema razlike.

kimiko

pre 5 godina

Kako lep pehar:) Mnogi bi pozeleli samo da naprave fotografiju pored njega, a zamisli da ga osvojis.
Da, imao je Novak sansu i osvojio ga je cak sedam puta. Ali treba doci u tu sansu, to je najveci izazov. Tenis zna biti surov, ali uvek prepozna majstora i kvalitet.
Nole je zasluzio sve. Nista nije dobio dzaba.Srecno majstore i na narednim turnirima.

Kolumbijac

pre 5 godina

Gde je Novak dominantniji bio?

2015. na RG 7-5 6-3 6-1 protiv Nadala takodje
ili danas 6-3 6-2 6-3

Plus na Rolan Garosu
Minus danas na AOpenu

??

West

pre 5 godina

Nije bio on toliko dobar koliko se preuvelicava. Kretnja Nadala nije ni blizu kakva moze da bude i iz koje on izvlaci bar 50% poena! Tajming je bio katastrofalan koji je bio uzrokovan cinjenicom da preko puta stoji Djokovic koji salje duboke lopte, nevezano na koju stranu. Treca stvar koju on obicno radi i kojom muci Novaka je niski slajs po paraleli kojom usporava igru ili se vraca u poen. Danas to nije radio. Zasto? Problem ocigledno je lose kretanje uzrokovano strahom od ponovne povrede ili nedovoljne oporavljenosti.
Moja ne moze od Nadala da napravi ekstremno ofanzivnog igraca kada on to nije. Novak je preuzimao inicijativu u poenu zbog Rafinog neodustajanja od osnovne linije. U startu gubi defanzivni ritam i stavlja sebe u situaciju u kojoj ne moze da osvoji poen.
Nisam neki pobornik teorija zavere ali mislim da ce Nadal brusiti formu na turnirima sljake i eksplodirati u Parizu. E sad kako je to moguce konstantno raditi legalnim metodama nije mislim jasno nijednom igracu na ATP turu, ali o tome niko ne sme da govori.
Ako Nadal bude spreman za RG kao prosle godine, Djokovicu sanse znacajno opadaju, cast danasnjoj igri. Nije ovo "onaj" Nadal!!!

viktor

pre 5 godina

Sto se mene tice do Rolan Garosa moze da gubi od koga hoce, ovaj AO je bio kljucan za GOATA, da je Nadal otisao na 18, Fed na 20, Djokovic na 14 onda pun samopouzdanja Nadal na Rg, mozda bi i psihicki pao Novak. Ovako sve je otvoreno i sa uzivanjem i bez nerviranja pratim do Rolan Garosa :)

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novak Djokovic je dostigao neverovatan nivo tenisa.Mentalno jak,tehnicki izuzetno potkovan,fokus i koncentracija na zavidnom nivou.Ja mu izbrojao 4 nepotrebne(stvarno je imao bolja rešenja)greske i onda pročitam koliko ih je imao i bi me sramota za sitnicarenje.
Novak vlada sobom,a to je prvi preduslov bilo kakvog uspeha.
Novak je nas a Novak želi da mi budem njegovi koliko je i on nas.
Čini srećnim svakog od nas,a one koji lupetaju ovde i drugde,čini nesrećnim i to mi je drago.Ja ne mogu da ne napišem da sam se divio i Nadalovim i Federerovim i Marijem mecevima.Bio tužan kad od njih izgubi Nole,ali sam poštovao to.
Novak je,sad mi već tako izgleda,prevazišao ih sve i ostaje poslednji mohikanac.
Šta još može?
Može kalendarski GS i to lagano.
U daljem delu sezone imace ozbiljne rivale u 4-5 mladih i veoma talentovanih tenisera,sli sve su prilike da Nadal i Rodzer odlaze sa scene.
Šteta za Rafu zbog povreda,a Rodzeru je isteklo vreme.
Bili su veliki šampioni i milina je setiti se svih tih okrsaja izmedju njih cetiri.Marija obavezno svrstavam tu,jer je igrao velike mečeve i pobedjivao i gubio više,ali bio je isto veliki u tim okršajima.
Kapa dole i pun naklon majstori.Vreme će pokazati da ste ostavili neizbrisiv trag u sportu,a posebno u tenisu.

room 1408

pre 5 godina

Narednih 5 godina su njegove...U Federerovim godinama će imati GS titula sto neće skoro ko uspeti da obori...Bar za vreme naših života...Veliki šampion!

Caw

pre 5 godina

Bravo Nole neka te se svi plaše.
Federeru i Nadalu je već sada jasno da kada Novak igra svoj tenis oni su samo sastavni deo tog meča.
Rafa ima da se bori kao bik na RG ali zna i on sam da se Novak pita za sve i da je favorit.
Želja mi je da tokom ove godine natuče po nekoliko puta ove neke mlade koji su drski i ne respektuju dovoljno šampiona i najboljeg igrača na svetu.
Inače ovaj RG će biti nešto posebno možda jedan od najvećih i bitnijih turnira u istoriji.
Nole je u prilici da poruši mnoge rekorde, bude prvi teniser koji će skupiti dva puta poker slemova, i što je neverovatno ako dobije RG sa 3:0 biće da je dobio sva 4 velika finala zaredom sa 3:0!!
Što je gotovo nezamislivo.
Ako skine Nadalu krunu sa RG biće jedini teniser koji će imati bar po 2 GS osvojena od svakog.
Stigao bi do 16. GS titule, Nadalu bi pao mrak na oči i imao bi otvoren put da obori Federera

Milan

pre 5 godina

Bilo bi pametno da obojica doziraju turnire do RG, da se ne izmore i ne izlome. Ipak su godine tu!
Jer iako su obojica bili silni na AO, pogotovu Nadal, podmladak uopste nije za podcenjivanje. Jos uvek ne umeju da igraju u kontinuitetu dobro, ali mogu da "bljesnu" i dobiju bilo koga. Tako da malo treba i pustiti klince da se medjusobno "istresu" a fokus da bude RG.

Naravno, i Federer je po definiciji uvek ravnopravan konkurent! Djokovica je izbacio sa RG kada je ovaj najbolje igrao na sljaci i prethodno imao niz od 4-5 pobeda nad Nadalom...

oxydant

pre 5 godina

Jednostavnim aršinom mereno: Kolika je razlika između Nadala,Federera i svih
ostalih tenisera za čitavu jednu klasu,Novak je sada klasa iznad ove dvojice.

Vladimir

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)
Ni minus ni komentar, potpuno ignorisanje.

slaven zadravec

pre 5 godina

Čestitke iz Zagreba na dominantnoj igri i osvajanju sedmog Australiana. Rafa je rijetko kada izgledao tako nemoćno. Sada se, van svake sumnje može reći da je Novak Đoković najznačajniji / najuspješniji sportaš s jugoslavenskog područja u povijesti i pri samom vrhu u povijesti svjetskog tenisa.

Boris Banović

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !

Djido

pre 5 godina

Da napišem nekoliko reči onima koji su već mesecima pisali o "mentalnoj stabilnosti i snazi Rafaela Nadala čemu malo ko može da se suprotstavi"

Nadal je veliki igrač, posle Novaka najveći, ali ostavite se tih gluposti o njegovoj mentalnoj snazi, molim vas. Sa Novakom to ne postoji. Nadal gubi već u svlačionici. Tako će biti i na Rolan Garosu 2019. ako se sastanu.

Kakva je to mentalna čvrstina čoveka koji se čitav život bavi praznovernim i besmislenim ritualima, i koji toga ne može da se reši. To je obeležje nesigurnih, neodlučnih i nezrelih ljudi čija volja nije jača od strahova koji njima gospodare. Kakav je to mentalna snaga ćoveka koji više vremena provede nameštajući flašice, gaće, kosu ili pipajući se svuda, nego igrajući tenis!? Kakva je to mentalna snaga čoveka koji ne sme da zgazi na liniju kao da je neko dete!? Ko zna šta sve radi kada je sam.

Pitkana

pre 5 godina

Kad čitam ovo izgleda da je Novak napunio baterije, riješio neke mentalne blokade koje je imao nešto tipa, da li mu se igra tenis više itd..i još je izjavio na drugom mjestu da mu ni federerov rekord ne djeluje nedostižan. Znači riješio je definitivno da igra tenis narednih godina, pun je inspiracije, to nas sve može radovati. Po mnogim parametrima je već sad GOAT, ali ostaje mu još par stvari da bi formalno bio i najveći i sa ovakvim stavom u narednih par godina će definitino staviti sebe na pijedestal najeveće teniske legende ikad rođene.

1 od 5 miliona

pre 5 godina

Kakve frustracije imaju botovi kojima je Đuka idol. Kakav mozak treba da imaš pa da posle svega viđenog u finalu pišeš komentare poput Jumka i Labuda.

Cvrle

pre 5 godina

To majstore! To je stav! A ne kao neke tvoje kolege iz timskih sportova: cilj je proći grupu....pa ostanite kuci, najbolje! Nole, ti si uzor!

Рајко

pre 5 godina

Но1е краљу теби ни небо није граница..Најбољи си одавно, а доказаћеш то и невјерним томама рекордима које почињеш да рушиш..Наклон до пода Србине мој..

srle

pre 5 godina

Sa ovakvom igrom i pristupom, Nole može pobediti svakog ko mu se nadje na putu, pa makar Federer i Nadal stajali obojica na drugoj strani mreže.

Wladimir

pre 5 godina

Nadal nije izgubio servis do finala a ni set, dodje Novak i ne dozvoli mu ni brejk!!! Da je u finalu bio Berdih ili Cicipas Nadal bi bio na 100% i dobio 3-0 i svi bi pisali kao pre 2 dana, nestvarni Nadal itd, Djokovic je samo postavio stvari na svoje mesto. Kraj price.

The Flash

pre 5 godina

Naravno kad si spakovao tenisku planetu u tenisku lopticu.
I sad već postoji osnovana sumnja da si s' nekog drugog sveta iz multiverzuma i da vibriraš nekom drugom frekvencijom.

Ako gledate Flash serijal, Novak stiže za svaku lopticu da se namršti i čeka.
Novače, objasni, lani više, šta si, odakle si? :/

Wladimir

pre 5 godina

Nadal nije izgubio servis do finala a ni set, dodje Novak i ne dozvoli mu ni brejk!!! Da je u finalu bio Berdih ili Cicipas Nadal bi bio na 100% i dobio 3-0 i svi bi pisali kao pre 2 dana, nestvarni Nadal itd, Djokovic je samo postavio stvari na svoje mesto. Kraj price.

slaven zadravec

pre 5 godina

Čestitke iz Zagreba na dominantnoj igri i osvajanju sedmog Australiana. Rafa je rijetko kada izgledao tako nemoćno. Sada se, van svake sumnje može reći da je Novak Đoković najznačajniji / najuspješniji sportaš s jugoslavenskog područja u povijesti i pri samom vrhu u povijesti svjetskog tenisa.

Smuti

pre 5 godina

Jelena Gencic odozgo gleda i kaze: “deco nisam nisam ni malo iznenadjena”. Jedan od najvecih vizionara - Jelena Gencic. Vjecna joj slava i hvala!

Djido

pre 5 godina

Da napišem nekoliko reči onima koji su već mesecima pisali o "mentalnoj stabilnosti i snazi Rafaela Nadala čemu malo ko može da se suprotstavi"

Nadal je veliki igrač, posle Novaka najveći, ali ostavite se tih gluposti o njegovoj mentalnoj snazi, molim vas. Sa Novakom to ne postoji. Nadal gubi već u svlačionici. Tako će biti i na Rolan Garosu 2019. ako se sastanu.

Kakva je to mentalna čvrstina čoveka koji se čitav život bavi praznovernim i besmislenim ritualima, i koji toga ne može da se reši. To je obeležje nesigurnih, neodlučnih i nezrelih ljudi čija volja nije jača od strahova koji njima gospodare. Kakav je to mentalna snaga ćoveka koji više vremena provede nameštajući flašice, gaće, kosu ili pipajući se svuda, nego igrajući tenis!? Kakva je to mentalna snaga čoveka koji ne sme da zgazi na liniju kao da je neko dete!? Ko zna šta sve radi kada je sam.

srle

pre 5 godina

Sa ovakvom igrom i pristupom, Nole može pobediti svakog ko mu se nadje na putu, pa makar Federer i Nadal stajali obojica na drugoj strani mreže.

room 1408

pre 5 godina

Narednih 5 godina su njegove...U Federerovim godinama će imati GS titula sto neće skoro ko uspeti da obori...Bar za vreme naših života...Veliki šampion!

Рајко

pre 5 godina

Но1е краљу теби ни небо није граница..Најбољи си одавно, а доказаћеш то и невјерним томама рекордима које почињеш да рушиш..Наклон до пода Србине мој..

boris

pre 5 godina

Glavni utisak posle sat vremena finala je bio prisutan na licima Karlosa Moje i Nadalovog oca Sebastijana...ona doza zamisljenosti i neke neverice...a sto je najgore nije se odnosila na danasnji mec tu im je odavno sve bilo jasno...sumnja im se odnosila da li Nadal uopste u buducnosti moze igrati na nivou da parira ovakvom Novaku.....
jer setimo se ovaj Nadal je u polufinalu demolirao Tsitsipasa, koji se par dana pre toga poigrao sa Rogerom...protiv Djokovica je uz duzno postovanje izgledao smesno, a opet sam siguran da bi danas dobio bilo kog drugog igraca na planeti...e to dovoljno govori koliko je Novak u ovom trenutku na ovoj vrsti podloge dominantan...
pobediti spremnog Djokovica na GS ( tvrda podloga) je verovatno najtezi zadatak i najveci izazov danas u vrhunskom sportu

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novak Djokovic je dostigao neverovatan nivo tenisa.Mentalno jak,tehnicki izuzetno potkovan,fokus i koncentracija na zavidnom nivou.Ja mu izbrojao 4 nepotrebne(stvarno je imao bolja rešenja)greske i onda pročitam koliko ih je imao i bi me sramota za sitnicarenje.
Novak vlada sobom,a to je prvi preduslov bilo kakvog uspeha.
Novak je nas a Novak želi da mi budem njegovi koliko je i on nas.
Čini srećnim svakog od nas,a one koji lupetaju ovde i drugde,čini nesrećnim i to mi je drago.Ja ne mogu da ne napišem da sam se divio i Nadalovim i Federerovim i Marijem mecevima.Bio tužan kad od njih izgubi Nole,ali sam poštovao to.
Novak je,sad mi već tako izgleda,prevazišao ih sve i ostaje poslednji mohikanac.
Šta još može?
Može kalendarski GS i to lagano.
U daljem delu sezone imace ozbiljne rivale u 4-5 mladih i veoma talentovanih tenisera,sli sve su prilike da Nadal i Rodzer odlaze sa scene.
Šteta za Rafu zbog povreda,a Rodzeru je isteklo vreme.
Bili su veliki šampioni i milina je setiti se svih tih okrsaja izmedju njih cetiri.Marija obavezno svrstavam tu,jer je igrao velike mečeve i pobedjivao i gubio više,ali bio je isto veliki u tim okršajima.
Kapa dole i pun naklon majstori.Vreme će pokazati da ste ostavili neizbrisiv trag u sportu,a posebno u tenisu.

The Flash

pre 5 godina

Naravno kad si spakovao tenisku planetu u tenisku lopticu.
I sad već postoji osnovana sumnja da si s' nekog drugog sveta iz multiverzuma i da vibriraš nekom drugom frekvencijom.

Ako gledate Flash serijal, Novak stiže za svaku lopticu da se namršti i čeka.
Novače, objasni, lani više, šta si, odakle si? :/

VUK

pre 5 godina

To je to ! Bilo kad, bilo gde i protiv bilo koga !!! Od 2011 ,kada Novak igra 100% , niko se drugi ništa ne pita ! Nema kad . Samo može da gleda i svedoči brutalnoj egzekuciji.

kimiko

pre 5 godina

Kako lep pehar:) Mnogi bi pozeleli samo da naprave fotografiju pored njega, a zamisli da ga osvojis.
Da, imao je Novak sansu i osvojio ga je cak sedam puta. Ali treba doci u tu sansu, to je najveci izazov. Tenis zna biti surov, ali uvek prepozna majstora i kvalitet.
Nole je zasluzio sve. Nista nije dobio dzaba.Srecno majstore i na narednim turnirima.

fantom

pre 5 godina

Pre neki dan dizaše Cicipasa u nebesa, ima potencijal za grend slem, budući broj 1, hvalospevi na sve strane. Došlo polufinale Rafa mu prepustio 6 gemova. Istog tog Rafu danas je Novak vrlo lako pobedio. Zaključak, neće se next gen teniseri nakupiti titula pored Noleta i Rafe, a i Federer sa 38 godina je tata tenisa za Cicipasa, Zvereva, Rubljova, Tijafoa, Šapovalova i ostale mlade tenisere.

Pitkana

pre 5 godina

Kad čitam ovo izgleda da je Novak napunio baterije, riješio neke mentalne blokade koje je imao nešto tipa, da li mu se igra tenis više itd..i još je izjavio na drugom mjestu da mu ni federerov rekord ne djeluje nedostižan. Znači riješio je definitivno da igra tenis narednih godina, pun je inspiracije, to nas sve može radovati. Po mnogim parametrima je već sad GOAT, ali ostaje mu još par stvari da bi formalno bio i najveći i sa ovakvim stavom u narednih par godina će definitino staviti sebe na pijedestal najeveće teniske legende ikad rođene.

Cvrle

pre 5 godina

To majstore! To je stav! A ne kao neke tvoje kolege iz timskih sportova: cilj je proći grupu....pa ostanite kuci, najbolje! Nole, ti si uzor!

Deniro

pre 5 godina

Ono kad Nadal ne dozvoli brejk na svoj servis do finala a u finalu njemu Djokovic ne dozvoli to isto :D na kom je nivou ustvari Novak, hocu neki clanak o tome?

Vladimir

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)
Ni minus ni komentar, potpuno ignorisanje.

Acko

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Nece izdrzati veruj mi. Ignor je mama za botove

oxydant

pre 5 godina

Jednostavnim aršinom mereno: Kolika je razlika između Nadala,Federera i svih
ostalih tenisera za čitavu jednu klasu,Novak je sada klasa iznad ove dvojice.

Caw

pre 5 godina

Bravo Nole neka te se svi plaše.
Federeru i Nadalu je već sada jasno da kada Novak igra svoj tenis oni su samo sastavni deo tog meča.
Rafa ima da se bori kao bik na RG ali zna i on sam da se Novak pita za sve i da je favorit.
Želja mi je da tokom ove godine natuče po nekoliko puta ove neke mlade koji su drski i ne respektuju dovoljno šampiona i najboljeg igrača na svetu.
Inače ovaj RG će biti nešto posebno možda jedan od najvećih i bitnijih turnira u istoriji.
Nole je u prilici da poruši mnoge rekorde, bude prvi teniser koji će skupiti dva puta poker slemova, i što je neverovatno ako dobije RG sa 3:0 biće da je dobio sva 4 velika finala zaredom sa 3:0!!
Što je gotovo nezamislivo.
Ako skine Nadalu krunu sa RG biće jedini teniser koji će imati bar po 2 GS osvojena od svakog.
Stigao bi do 16. GS titule, Nadalu bi pao mrak na oči i imao bi otvoren put da obori Federera

viktor

pre 5 godina

Sto se mene tice do Rolan Garosa moze da gubi od koga hoce, ovaj AO je bio kljucan za GOATA, da je Nadal otisao na 18, Fed na 20, Djokovic na 14 onda pun samopouzdanja Nadal na Rg, mozda bi i psihicki pao Novak. Ovako sve je otvoreno i sa uzivanjem i bez nerviranja pratim do Rolan Garosa :)

Boris Banović

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !

zex

pre 5 godina

Najtezi rival je bio Medvedev.Pisao sam ranije,mnogo je vazan stil igraca postoje igraci sa nacinom igre kao Medvedev losije se krece od Nadala ali nemozes ga probiti.Nadala Novak probija lako.Dok Nadal ocekuje forsiranje i drzanje u bekhend stranu,Novak napada njegov forhend ostrim bekhendom pa promeni ritam na drugu stranu.Nadal nema predatavu gde ce Novak igrati ali Novak zna gde ce je Nadal vratiti.Ovde nije podloga presudna jednostavno Novak je odigigra previse meceva protiv Rafe.Zna svaku njegovu manu.Ovakav Novak je najbolji igrac koji je hodao zemljom.Novak ima fantastican servis i fantastican arsenal svih mogucih napadackih oruzija.Navikli smo da ga gledamo u defanzivi ali on je najbolji u ofanzivi.svaka mu cast.

Rafa30

pre 5 godina

@Lik
Tako je..
Ne Novak..
Nego nitko od velike trojke vise nije gladan za Mastersima..
Samo se slamovi gledaju..pogotovo u zadnje dvije godine..
I upravo zato Zverve ,Dimitrov,Kachanov,Isner i ekipa ponekad otlinu neki Masters..
Nole ove god uzima sva 4 slama..
A onaj tko misli da je Nadal favorit na R.Garrosu protiv Noleta,taj nije realan..
Stovise..mislim da Nadal nikad vise Noleta nece dobit na Slamu..
I to govorim kao najveci Nadalov fan..
Svaka cast Noletu

SP

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to. Federer ce sve vise da tone jer mu je ugrozen rekord i zato ne sme u penziju a iso bi, dok ce Nadal da sve ucestalije ima probleme sa povredama zbog nacina igre. Novak ide do brojke od 25 do penzije najmanje

Milan

pre 5 godina

Bilo bi pametno da obojica doziraju turnire do RG, da se ne izmore i ne izlome. Ipak su godine tu!
Jer iako su obojica bili silni na AO, pogotovu Nadal, podmladak uopste nije za podcenjivanje. Jos uvek ne umeju da igraju u kontinuitetu dobro, ali mogu da "bljesnu" i dobiju bilo koga. Tako da malo treba i pustiti klince da se medjusobno "istresu" a fokus da bude RG.

Naravno, i Federer je po definiciji uvek ravnopravan konkurent! Djokovica je izbacio sa RG kada je ovaj najbolje igrao na sljaci i prethodno imao niz od 4-5 pobeda nad Nadalom...

is0n

pre 5 godina

@ Ako Rafa odigra ovako slabo, imas sanse i na Rg! Znam znam, "Rafa je igrao koliko mu je Djokovic dopustio"... Kako da ne!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. januar 2019 17:56)

U mrznji coveku kao da se uzme i um i razum. I Onaj sa Nebesa kad bi sisao u tog lika koga pojedinac mrzi, nista se ne bi promenilo za tog koji mrzi istog, jer slepac ne vidi sta god da je pred njih, ili svetlo ili mrak. Nema razlike.

Smuti

pre 5 godina

Ja vjerujem da se vec sada zna, medju teniskim igracima, ko je najbolji ikad. Jer svima je jasno da Federer nije bolji od Nadala i da Nadal nije bolji od Djokovica. Mislim da citav profesionalni teniski svijet zna(sto npr Toni Nadal ne krije, Boltieri i sl) da je Djokovic najbolji ikad, iako Federer ima 20. Svi znaju da tih 20 nemaju tezinu ovih 15i 17... i koja je to eratenisa? Era prije Hrista? Nole i Nadal
Su postavili potpuno nove standarde, jer su ova dovjica nesto potpuno drugacije. Pozdrav!

1 od 5 miliona

pre 5 godina

Kakve frustracije imaju botovi kojima je Đuka idol. Kakav mozak treba da imaš pa da posle svega viđenog u finalu pišeš komentare poput Jumka i Labuda.

DRAGAN

pre 5 godina

Ova izjava Novaka udara
u najveci zivac.Tesko je
opisati sve, sta se desavalo
danas u Melburnu.Mnogo
srba vani prati Novaka.Nisu
svi mogli da kupe tu
ulaznicu koju su zeleli.Ali
duboki glasovi su sigurno
dopirali do Novaka.Kada je
zapevao himnu, BOZE
PRAVDE, mozete zamisliti
koja je to bila atmosfera.
Za pamcenje i ne zaborav
za sva vremena.Rekord
AO, je oboren, sada se pita
samo Nole, dokle se ide
dalje, a ja licno vjerujem do
22 GS, i onda lagano penzija
kao najbolji svih vremena
u belom sportu.Neka si
nam ziv i zdrav sa svojom
porodicom, a ja uzivao jos
par godina u tvojim novim
pobedama i rekordima.
Sretno majstore, i veliki
pozdrav od tvog vjernog
navijaca iz ARIZONE....

Lik

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to
(SP, 27. januar 2019 19:23)

Stvar je u taktici. Novak više nema glad za mastersima, GS-ovi su glavni cilj tako da je ceo plan priprema podređen njima. Zašto bi on sada ginuo na tamo nekom mastersu i trošio snagu kada ga ubrzo iza toga čeka sledeći GS.
A opet mora da ih igra jer su takva ATP pravila.
Dakle tu će on to da otaljava, dobio-izgubio njemu svejedno a tek na GS-ovima gledaćemo pravog Novaka.

penzioner

pre 5 godina

Nole pobedio. Ništa čudno. Čudno je da RTS nije obezbedio prenos. Ili nije moguće da pored AV, još neko dobije deo medijskog prostora. Ili je Šarenica važnija?

Вељко

pre 5 godina

Kako igra Đoković,natera običnog čoveka da pomisli kako je to lako,kako je to "ništa"!
Trenutno puca od samopouzdanja,sigurnosti,želje...
Ali šta ti je običan čovek u ovoj vaznesenji,nije ni kap vode u okeanu.Imali smo u prošlosti slične momente,gde je takođe delovao nedodirljiv,pa znamo šta se desilo.
Pametni ljudi kažu da je istorija majka mudrosti.
Prema tome on kada je spreman,kada je željan igre i trofeja-nema mu ravnog,nema podloge koja mu ne odgovara.Hajde da sačekamo malo sa prognozama.Bar dok se ne završi Rolan Garos.
(p.s. Da mi je neko na početku njegove karijere rekao da će imati osvojena četiri(4)Vimbldona a samo jedan Rolan Garos,rekao bih mu da je lud...)

Chillz

pre 5 godina

@Leo

Ma ni minus ni plus. Podrazumeva se da plus ne dobijaju, a sto se tice minusa mislim da ne bi trebalo ni to da im se daje jer oni upravo to i zele. Treba ih ignorisati kao da ne postoje jer oni osim hejta nista drugo nemaju. Teski nolajferi...

Vujadin

pre 5 godina

Pored svih ovih današnjih vijesti i na hiljade hiljada komentara ne može mi promaknuti a da ne primjetim šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, sve same gluposti kao i zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako su omaložavali i kritikovali kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena... Šta je sad??? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina, međutim za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu a može se primjetiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom i sve to može biti jako korisno kao određeni vid marketinga. Ali neeee... mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

dush

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS. (Ime, 27. januar 2019 18:04)Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.
(D, 27. januar 2019 19:11)Pa da li si gledao post match interview?Nadal je sam rekao da je gresio zato sto ga je Novak pretiskao.Slao mu je nezgodne lopte duboko blizu linije.Bas je bilo to sto kazu”igrao kako mu protivnik dozvoli.Idi na you tube i pogledaj post match interview sa Nadalom pa ces se sam uveriti.Inace Novak sigurno prestize Federere po broju Grand slam titula i broju provedenih nedelja na prvom mestu u narednih 2-3 godina.Posle ce da se penzionise zato sto nema sta vise sta da postigne u tenisu.Nije lud kao Federer da igra do 38,mada on to radi da ga nebi prestigli Novak ili Nadal,ali i sam je shvatio da nema sta da trazi vise.Ide u penziju ove godine.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Novak ne samo da je trenutno najbolji teniser na svetu, nego i najinteligentniji. Da nije tako, ne bi mogao da ima mentalnu prednost u odnosu na Federera i Nadala, koji su ipak, da budemo fer, zanijansku tenhnicki talentovaniji od njega. Ali teniski talenat nije samo tehnika, vec mnogo vise taktitka, strategija i mentalni pristup. U ovome su i Nadal a pogotovo Federer mnogo iza Novaka.
Nole kad mu se prohte, moze da pobedi svakoga, pa cak i kad je taj na 100% svojih mogucnosti.

Stolar

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !
(Boris Banović, 27. januar 2019 18:44)

Ti ne znaš? gledao je u brdo.

igor sulic

pre 5 godina

Bravo Djokeru!Kad svi misle da si potonuo, iznenadis ih nekim "djokerom" iz rukava!Sve si zasluzio sam i sve znas!Mi iz hrvatske ti zelimo samo jedno-püuuuuno zdravlja!Ostalo ces ti vec sam....

Georgijus

pre 5 godina

Rekoh ja jos prosle godine da se ponovo zida zid na Noletovoj servis liniji. ZID je SAZIDAN i taj ZID trajace na MNOGAJA LJETA !!!

Borky

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!
(ALADIN, 27. januar 2019 20:07)

Imas interviju sa Vajdom (kucaj na google) gdje objasnjava sta je trazio od Novaka da bi se vratio biti trener a izmedju ostalog je to da se u ishranu uvede barem riba. Sto je velika stvar i promjena u odnosu na ono extremno veganstvo. Nema potrebe da se pravis pametan i prozivas bilo koga kad je medicina/nauka sve objasnila.

valijant33-bar

pre 5 godina

Kao neko ko prati Novaka kao i njihove medjusobne duele godinama,iskreno,.ali ono baš iskreno....,treba biti objektivan: Nadal nije bio na 70% svojih mogućnosti i onoga što igra!(možda i neće biti više)
Nije išao da vrati sve one nemoguće loptice,nije udarao svom silinom...nije unosio sebe u svaki poen,pokušavao je da skraćuje poene(to nikad nije radio)
Zašto?
To možda najbolje on zna,ljudi iz njegovog tima....a možda čak i Novak ?!
S druge strane Djoković je bio fantastičan,odlično se kretao i kompjuterski crtao udarce po terenu...,ali opet mislim da može više.
Ni Novak ni Rafa nisu izvukli svoj maksimum jedan iz drugoga.Nije bilo one njihove igre do otkaza,do nekih gornjih limita.

Šteta za meč....
Bravo za Novaka!
Samo tako nastavi majstore.

PP

pre 5 godina

(Djido, 27. januar 2019 18:00)

Ne volim one nase hejtere sto ga pljuju zbog toga na najcrnje ali ovde si totalno upravu. Nadal tim svojim potezima radi lose samo sebi, svojim praznoverjem pokazuje svoju slabost. Sto se tice mentalne snage tu mu je djokovic usao u glavu odavno. "Rafa imamo problem", reci njegovog ujaka koje je cuo dosta mlad, pratice ga celu karijeru.

Dynamic

pre 5 godina

Moram priznati da mi je ovo jedan od njegovih najdražih trofeja, tek sad osećam pravu satisfakciju u rivalstvu sa Nadalom. Pišem sa stanovišta navijača naravno. Rafa mu je do danas bio dužnik uprkos međusobnom skoru u korist Novaka i serije pobeda na manjim turnirima. Gren slemovi su ipak druga dimenzija i evo sad je 4:4 u finalima između njih dvojice. Nadal je tri godine zaredom dobijao na RG u vreme Novakove dominacije uz USO 2013. Kad je Novak bio u naponu snage ‘15-‘16 Rafa mu je izvrdavao sa nišana na slemovima zbog svojih problema sa formom. Tek sad sa ovom pobedom i sa prošlogodišnjim Vimbldonom su stvari postavljene u egal. Imamo za sada 9 “Fedal” finala, jedno više od Rafe i Novaka, rivalstva koje će sigurno prevazići prvopomenuto.

ALADIN

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!

Nebojša

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu. 
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.
(Ns, 27. januar 2019 20:07)

Kažeš šta treba uzimati u obzir ali onda kažeš da ni Novak ni Nadal ni Federer nisu najbolji malo si kontradiktoran pa njih trojica imaju najviše grenslem turnira i najviše masters turnira i ubedljiv skor sa konkurencijom ne postoji igrač čije brojke su veće najuspešniji posle njih je Sampras sa 14 grenslem turnira (bez RG) i samo 11 mastersa te 5 završnih turnira.

ALADIN

pre 5 godina

Pa šta reći za nekoga ko napravi 16 grešaka ukupno u p.finalu i finalu,osim da je to bila prava demonstracija sile ??!! Bravo legendo!!!

Dobrica

pre 5 godina

Ljudi, Nole je igrao odlicno danas, ali je i Nadal imao los dan, nije mogao realno da se pokupi po terenu. Bitno je da je Nole pobedio, jer ova pobeda mnogo znaci za nastavak sezone. Da je Nadal danas pobedio, bio bi mentalno jaci tokom cele sezone. Takav je tenis sport.

Kolumbijac

pre 5 godina

Gde je Novak dominantniji bio?

2015. na RG 7-5 6-3 6-1 protiv Nadala takodje
ili danas 6-3 6-2 6-3

Plus na Rolan Garosu
Minus danas na AOpenu

??

tony

pre 5 godina

Imaju oni šansu, ako im to žreb dozvoli da igraju protiv tebe. Seven ao and fiveteen gs not to bad not to bad.
(Aca Znalac, 27. januar 2019 20:18)

Ako ga već citiraš na engleskom, napiši to ispravno.

D

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS.
(Ime, 27. januar 2019 18:04)

Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.

West

pre 5 godina

Nije bio on toliko dobar koliko se preuvelicava. Kretnja Nadala nije ni blizu kakva moze da bude i iz koje on izvlaci bar 50% poena! Tajming je bio katastrofalan koji je bio uzrokovan cinjenicom da preko puta stoji Djokovic koji salje duboke lopte, nevezano na koju stranu. Treca stvar koju on obicno radi i kojom muci Novaka je niski slajs po paraleli kojom usporava igru ili se vraca u poen. Danas to nije radio. Zasto? Problem ocigledno je lose kretanje uzrokovano strahom od ponovne povrede ili nedovoljne oporavljenosti.
Moja ne moze od Nadala da napravi ekstremno ofanzivnog igraca kada on to nije. Novak je preuzimao inicijativu u poenu zbog Rafinog neodustajanja od osnovne linije. U startu gubi defanzivni ritam i stavlja sebe u situaciju u kojoj ne moze da osvoji poen.
Nisam neki pobornik teorija zavere ali mislim da ce Nadal brusiti formu na turnirima sljake i eksplodirati u Parizu. E sad kako je to moguce konstantno raditi legalnim metodama nije mislim jasno nijednom igracu na ATP turu, ali o tome niko ne sme da govori.
Ako Nadal bude spreman za RG kao prosle godine, Djokovicu sanse znacajno opadaju, cast danasnjoj igri. Nije ovo "onaj" Nadal!!!

Milorad

pre 5 godina

Novak je toliko jak, dovoljno mu je samo da prebaca loptice preko mrežice, i ostali kvalitetniji igrači od njega nemaju nikakve šanse, da li se plaše od njega, šta li je u pitanju, đavo bi ga znao.

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

anica, 27. januar 2019 17:54) Anice kraljice, toliko sam pročitao tvojih sjajnih originalnih komentara da moram da te pitam, imaš li instagram?

Vujadin

pre 5 godina

Mene interesuje šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako je bio osuđivan kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena. Šta je sad? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina a za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu što se može uočiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom. Ali ne, mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak da je to možda na neki način i korisno kao vid marketinga. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

Ns

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu.
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.

$$$###

pre 5 godina

demek patriota.

Da si patriota svake godine bi pravio te bolnicy te školu, da si patriota svake godine bi finansirao mlade talente za skolovanje u inostranstvu, ali eto, vas samo zemlja može najest!

cro

pre 5 godina

sjajan čovjek, skroman, kaže da ima šansu protiv bilo koga na planeti ali istina je da najbolji igrači svijeta protiv njega imaju šansu da osvoje set ali vrlo malu šansu

AO 2019

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Svega toliko?
Pa oni to i hoće.
Ništa više od minusa.

realno

pre 5 godina

Covek osvojio 15-ti GS, odigrao odlicno, a nacija u transu! Sve me strah, ako uzme sva cetiri ove godine, proglasicemo ga za patrijarha. Apsolutni nedostatak osecaja za meru, nemogucnost da se normalno raduje, zamena mraka u kojem se zivi tudjim uspehom...

RN

pre 5 godina

Nemas sanse, em nemas snage da udaris jako lopticu, em ce ti Rafa vracati svaku mogucu lopticu spinovima iz forhenda, a ti ces proci kao Vavrinka 2017 u finalu RG.

Andjela

pre 5 godina

Da imaš kad ti CIJa i Soroš omogućuju sve to.... namešten žreb...em svaki potencijalni server uklonjen sa njegove putanje (videli ste Nišikorija igrao protiv Aguta - kao da mu od toga zavisi život...)...ostao Nadal koji na brzim podlogama ima truba servis....

Bodibond

pre 5 godina

Nivo Novakovog tenisa? 

Pa evo, u polufinalu i finalu AO napravio je ukupno 14 neiznuđenih grešaka... 
U 6 setova?!! 

Nema dalje!
(Majčin sin, 27. januar 2019 18:00)

Ima dalje, u Dohi je samo protiv Fucsovicsa napravio 10 tih gresaka, u finalu protiv Aguta barem 25. Cao.

$$$###

pre 5 godina

demek patriota.

Da si patriota svake godine bi pravio te bolnicy te školu, da si patriota svake godine bi finansirao mlade talente za skolovanje u inostranstvu, ali eto, vas samo zemlja može najest!

D

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS.
(Ime, 27. januar 2019 18:04)

Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.

West

pre 5 godina

Nije bio on toliko dobar koliko se preuvelicava. Kretnja Nadala nije ni blizu kakva moze da bude i iz koje on izvlaci bar 50% poena! Tajming je bio katastrofalan koji je bio uzrokovan cinjenicom da preko puta stoji Djokovic koji salje duboke lopte, nevezano na koju stranu. Treca stvar koju on obicno radi i kojom muci Novaka je niski slajs po paraleli kojom usporava igru ili se vraca u poen. Danas to nije radio. Zasto? Problem ocigledno je lose kretanje uzrokovano strahom od ponovne povrede ili nedovoljne oporavljenosti.
Moja ne moze od Nadala da napravi ekstremno ofanzivnog igraca kada on to nije. Novak je preuzimao inicijativu u poenu zbog Rafinog neodustajanja od osnovne linije. U startu gubi defanzivni ritam i stavlja sebe u situaciju u kojoj ne moze da osvoji poen.
Nisam neki pobornik teorija zavere ali mislim da ce Nadal brusiti formu na turnirima sljake i eksplodirati u Parizu. E sad kako je to moguce konstantno raditi legalnim metodama nije mislim jasno nijednom igracu na ATP turu, ali o tome niko ne sme da govori.
Ako Nadal bude spreman za RG kao prosle godine, Djokovicu sanse znacajno opadaju, cast danasnjoj igri. Nije ovo "onaj" Nadal!!!

Kolumbijac

pre 5 godina

Gde je Novak dominantniji bio?

2015. na RG 7-5 6-3 6-1 protiv Nadala takodje
ili danas 6-3 6-2 6-3

Plus na Rolan Garosu
Minus danas na AOpenu

??

realno

pre 5 godina

Covek osvojio 15-ti GS, odigrao odlicno, a nacija u transu! Sve me strah, ako uzme sva cetiri ove godine, proglasicemo ga za patrijarha. Apsolutni nedostatak osecaja za meru, nemogucnost da se normalno raduje, zamena mraka u kojem se zivi tudjim uspehom...

RN

pre 5 godina

Nemas sanse, em nemas snage da udaris jako lopticu, em ce ti Rafa vracati svaku mogucu lopticu spinovima iz forhenda, a ti ces proci kao Vavrinka 2017 u finalu RG.

Andjela

pre 5 godina

Da imaš kad ti CIJa i Soroš omogućuju sve to.... namešten žreb...em svaki potencijalni server uklonjen sa njegove putanje (videli ste Nišikorija igrao protiv Aguta - kao da mu od toga zavisi život...)...ostao Nadal koji na brzim podlogama ima truba servis....

Bodibond

pre 5 godina

Nivo Novakovog tenisa? 

Pa evo, u polufinalu i finalu AO napravio je ukupno 14 neiznuđenih grešaka... 
U 6 setova?!! 

Nema dalje!
(Majčin sin, 27. januar 2019 18:00)

Ima dalje, u Dohi je samo protiv Fucsovicsa napravio 10 tih gresaka, u finalu protiv Aguta barem 25. Cao.

Dobrica

pre 5 godina

Ljudi, Nole je igrao odlicno danas, ali je i Nadal imao los dan, nije mogao realno da se pokupi po terenu. Bitno je da je Nole pobedio, jer ova pobeda mnogo znaci za nastavak sezone. Da je Nadal danas pobedio, bio bi mentalno jaci tokom cele sezone. Takav je tenis sport.

Djido

pre 5 godina

Da napišem nekoliko reči onima koji su već mesecima pisali o "mentalnoj stabilnosti i snazi Rafaela Nadala čemu malo ko može da se suprotstavi"

Nadal je veliki igrač, posle Novaka najveći, ali ostavite se tih gluposti o njegovoj mentalnoj snazi, molim vas. Sa Novakom to ne postoji. Nadal gubi već u svlačionici. Tako će biti i na Rolan Garosu 2019. ako se sastanu.

Kakva je to mentalna čvrstina čoveka koji se čitav život bavi praznovernim i besmislenim ritualima, i koji toga ne može da se reši. To je obeležje nesigurnih, neodlučnih i nezrelih ljudi čija volja nije jača od strahova koji njima gospodare. Kakav je to mentalna snaga ćoveka koji više vremena provede nameštajući flašice, gaće, kosu ili pipajući se svuda, nego igrajući tenis!? Kakva je to mentalna snaga čoveka koji ne sme da zgazi na liniju kao da je neko dete!? Ko zna šta sve radi kada je sam.

Ns

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu.
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.

SP

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to. Federer ce sve vise da tone jer mu je ugrozen rekord i zato ne sme u penziju a iso bi, dok ce Nadal da sve ucestalije ima probleme sa povredama zbog nacina igre. Novak ide do brojke od 25 do penzije najmanje

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Novak ne samo da je trenutno najbolji teniser na svetu, nego i najinteligentniji. Da nije tako, ne bi mogao da ima mentalnu prednost u odnosu na Federera i Nadala, koji su ipak, da budemo fer, zanijansku tenhnicki talentovaniji od njega. Ali teniski talenat nije samo tehnika, vec mnogo vise taktitka, strategija i mentalni pristup. U ovome su i Nadal a pogotovo Federer mnogo iza Novaka.
Nole kad mu se prohte, moze da pobedi svakoga, pa cak i kad je taj na 100% svojih mogucnosti.

Stolar

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !
(Boris Banović, 27. januar 2019 18:44)

Ti ne znaš? gledao je u brdo.

The Flash

pre 5 godina

Naravno kad si spakovao tenisku planetu u tenisku lopticu.
I sad već postoji osnovana sumnja da si s' nekog drugog sveta iz multiverzuma i da vibriraš nekom drugom frekvencijom.

Ako gledate Flash serijal, Novak stiže za svaku lopticu da se namršti i čeka.
Novače, objasni, lani više, šta si, odakle si? :/

Wladimir

pre 5 godina

Nadal nije izgubio servis do finala a ni set, dodje Novak i ne dozvoli mu ni brejk!!! Da je u finalu bio Berdih ili Cicipas Nadal bi bio na 100% i dobio 3-0 i svi bi pisali kao pre 2 dana, nestvarni Nadal itd, Djokovic je samo postavio stvari na svoje mesto. Kraj price.

slaven zadravec

pre 5 godina

Čestitke iz Zagreba na dominantnoj igri i osvajanju sedmog Australiana. Rafa je rijetko kada izgledao tako nemoćno. Sada se, van svake sumnje može reći da je Novak Đoković najznačajniji / najuspješniji sportaš s jugoslavenskog područja u povijesti i pri samom vrhu u povijesti svjetskog tenisa.

ALADIN

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!

Zeljko 92 (Notingem Forest)

pre 5 godina

anica, 27. januar 2019 17:54) Anice kraljice, toliko sam pročitao tvojih sjajnih originalnih komentara da moram da te pitam, imaš li instagram?

Рајко

pre 5 godina

Но1е краљу теби ни небо није граница..Најбољи си одавно, а доказаћеш то и невјерним томама рекордима које почињеш да рушиш..Наклон до пода Србине мој..

srle

pre 5 godina

Sa ovakvom igrom i pristupom, Nole može pobediti svakog ko mu se nadje na putu, pa makar Federer i Nadal stajali obojica na drugoj strani mreže.

room 1408

pre 5 godina

Narednih 5 godina su njegove...U Federerovim godinama će imati GS titula sto neće skoro ko uspeti da obori...Bar za vreme naših života...Veliki šampion!

Vujadin

pre 5 godina

Mene interesuje šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako je bio osuđivan kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena. Šta je sad? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina a za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu što se može uočiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom. Ali ne, mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak da je to možda na neki način i korisno kao vid marketinga. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

Milan

pre 5 godina

Bilo bi pametno da obojica doziraju turnire do RG, da se ne izmore i ne izlome. Ipak su godine tu!
Jer iako su obojica bili silni na AO, pogotovu Nadal, podmladak uopste nije za podcenjivanje. Jos uvek ne umeju da igraju u kontinuitetu dobro, ali mogu da "bljesnu" i dobiju bilo koga. Tako da malo treba i pustiti klince da se medjusobno "istresu" a fokus da bude RG.

Naravno, i Federer je po definiciji uvek ravnopravan konkurent! Djokovica je izbacio sa RG kada je ovaj najbolje igrao na sljaci i prethodno imao niz od 4-5 pobeda nad Nadalom...

fantom

pre 5 godina

Pre neki dan dizaše Cicipasa u nebesa, ima potencijal za grend slem, budući broj 1, hvalospevi na sve strane. Došlo polufinale Rafa mu prepustio 6 gemova. Istog tog Rafu danas je Novak vrlo lako pobedio. Zaključak, neće se next gen teniseri nakupiti titula pored Noleta i Rafe, a i Federer sa 38 godina je tata tenisa za Cicipasa, Zvereva, Rubljova, Tijafoa, Šapovalova i ostale mlade tenisere.

Smuti

pre 5 godina

Jelena Gencic odozgo gleda i kaze: “deco nisam nisam ni malo iznenadjena”. Jedan od najvecih vizionara - Jelena Gencic. Vjecna joj slava i hvala!

penzioner

pre 5 godina

Nole pobedio. Ništa čudno. Čudno je da RTS nije obezbedio prenos. Ili nije moguće da pored AV, još neko dobije deo medijskog prostora. Ili je Šarenica važnija?

Borky

pre 5 godina

Bravo legendo naša, nego gde su oni "stručnjaci" sada da nam objasne kako to da Novak ovako igra bez konzumiranja slanine,jaja,prasetine....??!!
(ALADIN, 27. januar 2019 20:07)

Imas interviju sa Vajdom (kucaj na google) gdje objasnjava sta je trazio od Novaka da bi se vratio biti trener a izmedju ostalog je to da se u ishranu uvede barem riba. Sto je velika stvar i promjena u odnosu na ono extremno veganstvo. Nema potrebe da se pravis pametan i prozivas bilo koga kad je medicina/nauka sve objasnila.

valijant33-bar

pre 5 godina

Kao neko ko prati Novaka kao i njihove medjusobne duele godinama,iskreno,.ali ono baš iskreno....,treba biti objektivan: Nadal nije bio na 70% svojih mogućnosti i onoga što igra!(možda i neće biti više)
Nije išao da vrati sve one nemoguće loptice,nije udarao svom silinom...nije unosio sebe u svaki poen,pokušavao je da skraćuje poene(to nikad nije radio)
Zašto?
To možda najbolje on zna,ljudi iz njegovog tima....a možda čak i Novak ?!
S druge strane Djoković je bio fantastičan,odlično se kretao i kompjuterski crtao udarce po terenu...,ali opet mislim da može više.
Ni Novak ni Rafa nisu izvukli svoj maksimum jedan iz drugoga.Nije bilo one njihove igre do otkaza,do nekih gornjih limita.

Šteta za meč....
Bravo za Novaka!
Samo tako nastavi majstore.

Vujadin

pre 5 godina

Pored svih ovih današnjih vijesti i na hiljade hiljada komentara ne može mi promaknuti a da ne primjetim šta bi sa kako su voleli prozivati "slanjem srca"... jel i dalje to iritira ili ne?
Da podsjetim pored ishrane, žene, foliranja, dopinga, sve same gluposti kao i zbog Novakovog krajnje ličnog i bezazlenog načina zahvalnosti i slavlja podjednako su omaložavali i kritikovali kako od ostrane hejtera tako i od fanova. Nije mi jasno šta se promjenilo osim što Nole sad pomete svakog sa terena... Šta je sad??? Znači kad gubi onda su sekte i vradžbine a kad pobjeđuje onda nikome ne smeta. Fascinantno da niko više to ni ne pominje. Ali kad je Novak bio u padu jedino naši velestrunjaci sa diplomom rukovanja tastature su osuđivali sve 100%. Bude tu i neki zlonemeran komentar sa strane ali velika manjina, međutim za to vrijeme je Novak postao jedinstven i u pobjedama. Novakov zaštitni znak postaje takoreći brend što su čak uočili i na Eurosportu a može se primjetiti kad ubacuju scene u markentiškim dzinglovima, vrlo često se može vidjeti kako Novak slavi i komunicira sa publikom i sve to može biti jako korisno kao određeni vid marketinga. Ali neeee... mi smo najpametniji i najveći kad kucamo za tastaturom a nikome ne bi palo na pamet jer tad treba uključiti i mozak. Jako interesantno sa medicinskog aspekta o mentalnom sklopu naše nacije ali i okoline.

Vladimir

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)
Ni minus ni komentar, potpuno ignorisanje.

Acko

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Nece izdrzati veruj mi. Ignor je mama za botove

Cvrle

pre 5 godina

To majstore! To je stav! A ne kao neke tvoje kolege iz timskih sportova: cilj je proći grupu....pa ostanite kuci, najbolje! Nole, ti si uzor!

DRAGAN

pre 5 godina

Ova izjava Novaka udara
u najveci zivac.Tesko je
opisati sve, sta se desavalo
danas u Melburnu.Mnogo
srba vani prati Novaka.Nisu
svi mogli da kupe tu
ulaznicu koju su zeleli.Ali
duboki glasovi su sigurno
dopirali do Novaka.Kada je
zapevao himnu, BOZE
PRAVDE, mozete zamisliti
koja je to bila atmosfera.
Za pamcenje i ne zaborav
za sva vremena.Rekord
AO, je oboren, sada se pita
samo Nole, dokle se ide
dalje, a ja licno vjerujem do
22 GS, i onda lagano penzija
kao najbolji svih vremena
u belom sportu.Neka si
nam ziv i zdrav sa svojom
porodicom, a ja uzivao jos
par godina u tvojim novim
pobedama i rekordima.
Sretno majstore, i veliki
pozdrav od tvog vjernog
navijaca iz ARIZONE....

VUK

pre 5 godina

To je to ! Bilo kad, bilo gde i protiv bilo koga !!! Od 2011 ,kada Novak igra 100% , niko se drugi ništa ne pita ! Nema kad . Samo može da gleda i svedoči brutalnoj egzekuciji.

1 od 5 miliona

pre 5 godina

Kakve frustracije imaju botovi kojima je Đuka idol. Kakav mozak treba da imaš pa da posle svega viđenog u finalu pišeš komentare poput Jumka i Labuda.

is0n

pre 5 godina

@ Ako Rafa odigra ovako slabo, imas sanse i na Rg! Znam znam, "Rafa je igrao koliko mu je Djokovic dopustio"... Kako da ne!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. januar 2019 17:56)

U mrznji coveku kao da se uzme i um i razum. I Onaj sa Nebesa kad bi sisao u tog lika koga pojedinac mrzi, nista se ne bi promenilo za tog koji mrzi istog, jer slepac ne vidi sta god da je pred njih, ili svetlo ili mrak. Nema razlike.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novak Djokovic je dostigao neverovatan nivo tenisa.Mentalno jak,tehnicki izuzetno potkovan,fokus i koncentracija na zavidnom nivou.Ja mu izbrojao 4 nepotrebne(stvarno je imao bolja rešenja)greske i onda pročitam koliko ih je imao i bi me sramota za sitnicarenje.
Novak vlada sobom,a to je prvi preduslov bilo kakvog uspeha.
Novak je nas a Novak želi da mi budem njegovi koliko je i on nas.
Čini srećnim svakog od nas,a one koji lupetaju ovde i drugde,čini nesrećnim i to mi je drago.Ja ne mogu da ne napišem da sam se divio i Nadalovim i Federerovim i Marijem mecevima.Bio tužan kad od njih izgubi Nole,ali sam poštovao to.
Novak je,sad mi već tako izgleda,prevazišao ih sve i ostaje poslednji mohikanac.
Šta još može?
Može kalendarski GS i to lagano.
U daljem delu sezone imace ozbiljne rivale u 4-5 mladih i veoma talentovanih tenisera,sli sve su prilike da Nadal i Rodzer odlaze sa scene.
Šteta za Rafu zbog povreda,a Rodzeru je isteklo vreme.
Bili su veliki šampioni i milina je setiti se svih tih okrsaja izmedju njih cetiri.Marija obavezno svrstavam tu,jer je igrao velike mečeve i pobedjivao i gubio više,ali bio je isto veliki u tim okršajima.
Kapa dole i pun naklon majstori.Vreme će pokazati da ste ostavili neizbrisiv trag u sportu,a posebno u tenisu.

igor sulic

pre 5 godina

Bravo Djokeru!Kad svi misle da si potonuo, iznenadis ih nekim "djokerom" iz rukava!Sve si zasluzio sam i sve znas!Mi iz hrvatske ti zelimo samo jedno-püuuuuno zdravlja!Ostalo ces ti vec sam....

Вељко

pre 5 godina

Kako igra Đoković,natera običnog čoveka da pomisli kako je to lako,kako je to "ništa"!
Trenutno puca od samopouzdanja,sigurnosti,želje...
Ali šta ti je običan čovek u ovoj vaznesenji,nije ni kap vode u okeanu.Imali smo u prošlosti slične momente,gde je takođe delovao nedodirljiv,pa znamo šta se desilo.
Pametni ljudi kažu da je istorija majka mudrosti.
Prema tome on kada je spreman,kada je željan igre i trofeja-nema mu ravnog,nema podloge koja mu ne odgovara.Hajde da sačekamo malo sa prognozama.Bar dok se ne završi Rolan Garos.
(p.s. Da mi je neko na početku njegove karijere rekao da će imati osvojena četiri(4)Vimbldona a samo jedan Rolan Garos,rekao bih mu da je lud...)

zex

pre 5 godina

Najtezi rival je bio Medvedev.Pisao sam ranije,mnogo je vazan stil igraca postoje igraci sa nacinom igre kao Medvedev losije se krece od Nadala ali nemozes ga probiti.Nadala Novak probija lako.Dok Nadal ocekuje forsiranje i drzanje u bekhend stranu,Novak napada njegov forhend ostrim bekhendom pa promeni ritam na drugu stranu.Nadal nema predatavu gde ce Novak igrati ali Novak zna gde ce je Nadal vratiti.Ovde nije podloga presudna jednostavno Novak je odigigra previse meceva protiv Rafe.Zna svaku njegovu manu.Ovakav Novak je najbolji igrac koji je hodao zemljom.Novak ima fantastican servis i fantastican arsenal svih mogucih napadackih oruzija.Navikli smo da ga gledamo u defanzivi ali on je najbolji u ofanzivi.svaka mu cast.

Deniro

pre 5 godina

Ono kad Nadal ne dozvoli brejk na svoj servis do finala a u finalu njemu Djokovic ne dozvoli to isto :D na kom je nivou ustvari Novak, hocu neki clanak o tome?

Smuti

pre 5 godina

Ja vjerujem da se vec sada zna, medju teniskim igracima, ko je najbolji ikad. Jer svima je jasno da Federer nije bolji od Nadala i da Nadal nije bolji od Djokovica. Mislim da citav profesionalni teniski svijet zna(sto npr Toni Nadal ne krije, Boltieri i sl) da je Djokovic najbolji ikad, iako Federer ima 20. Svi znaju da tih 20 nemaju tezinu ovih 15i 17... i koja je to eratenisa? Era prije Hrista? Nole i Nadal
Su postavili potpuno nove standarde, jer su ova dovjica nesto potpuno drugacije. Pozdrav!

dush

pre 5 godina

Osvojio bi i Nadal da mu je Berdih i Tajafo bio protivnik u finalu. E Nole sta im uradi, da se nisi pojavio ladno bi imali po 25GS. (Ime, 27. januar 2019 18:04)Kako je danas Nadal igrao teško da bi pobedio bilo kog boljeg igrača.Zakucao je lopticu u mrežu gotovo 30 puta iz praktično čistih situacija, kao totalni početnik. Pitanje je i da je igrao najbolje što trenutno može da li bi pobedio Đokovića, ali da je ovako igrao protiv bilo koga na ovom turniru ne verujem da bi prošao. Obično se kaže da je neko ''Igrao onako kako mu je protivnik dozvolio'', ali u ovom slučaju to zaista ne važi kada Nadal napravi nekoliko desetina neiznuđenih grešaka. Jednostavno Đoković je bio odličan, a Nadal je imao verovatno jedan od najgorih mečeva u karijeri.
(D, 27. januar 2019 19:11)Pa da li si gledao post match interview?Nadal je sam rekao da je gresio zato sto ga je Novak pretiskao.Slao mu je nezgodne lopte duboko blizu linije.Bas je bilo to sto kazu”igrao kako mu protivnik dozvoli.Idi na you tube i pogledaj post match interview sa Nadalom pa ces se sam uveriti.Inace Novak sigurno prestize Federere po broju Grand slam titula i broju provedenih nedelja na prvom mestu u narednih 2-3 godina.Posle ce da se penzionise zato sto nema sta vise sta da postigne u tenisu.Nije lud kao Federer da igra do 38,mada on to radi da ga nebi prestigli Novak ili Nadal,ali i sam je shvatio da nema sta da trazi vise.Ide u penziju ove godine.

Caw

pre 5 godina

Bravo Nole neka te se svi plaše.
Federeru i Nadalu je već sada jasno da kada Novak igra svoj tenis oni su samo sastavni deo tog meča.
Rafa ima da se bori kao bik na RG ali zna i on sam da se Novak pita za sve i da je favorit.
Želja mi je da tokom ove godine natuče po nekoliko puta ove neke mlade koji su drski i ne respektuju dovoljno šampiona i najboljeg igrača na svetu.
Inače ovaj RG će biti nešto posebno možda jedan od najvećih i bitnijih turnira u istoriji.
Nole je u prilici da poruši mnoge rekorde, bude prvi teniser koji će skupiti dva puta poker slemova, i što je neverovatno ako dobije RG sa 3:0 biće da je dobio sva 4 velika finala zaredom sa 3:0!!
Što je gotovo nezamislivo.
Ako skine Nadalu krunu sa RG biće jedini teniser koji će imati bar po 2 GS osvojena od svakog.
Stigao bi do 16. GS titule, Nadalu bi pao mrak na oči i imao bi otvoren put da obori Federera

Rafa30

pre 5 godina

@Lik
Tako je..
Ne Novak..
Nego nitko od velike trojke vise nije gladan za Mastersima..
Samo se slamovi gledaju..pogotovo u zadnje dvije godine..
I upravo zato Zverve ,Dimitrov,Kachanov,Isner i ekipa ponekad otlinu neki Masters..
Nole ove god uzima sva 4 slama..
A onaj tko misli da je Nadal favorit na R.Garrosu protiv Noleta,taj nije realan..
Stovise..mislim da Nadal nikad vise Noleta nece dobit na Slamu..
I to govorim kao najveci Nadalov fan..
Svaka cast Noletu

Pitkana

pre 5 godina

Kad čitam ovo izgleda da je Novak napunio baterije, riješio neke mentalne blokade koje je imao nešto tipa, da li mu se igra tenis više itd..i još je izjavio na drugom mjestu da mu ni federerov rekord ne djeluje nedostižan. Znači riješio je definitivno da igra tenis narednih godina, pun je inspiracije, to nas sve može radovati. Po mnogim parametrima je već sad GOAT, ali ostaje mu još par stvari da bi formalno bio i najveći i sa ovakvim stavom u narednih par godina će definitino staviti sebe na pijedestal najeveće teniske legende ikad rođene.

viktor

pre 5 godina

Sto se mene tice do Rolan Garosa moze da gubi od koga hoce, ovaj AO je bio kljucan za GOATA, da je Nadal otisao na 18, Fed na 20, Djokovic na 14 onda pun samopouzdanja Nadal na Rg, mozda bi i psihicki pao Novak. Ovako sve je otvoreno i sa uzivanjem i bez nerviranja pratim do Rolan Garosa :)

Chillz

pre 5 godina

@Leo

Ma ni minus ni plus. Podrazumeva se da plus ne dobijaju, a sto se tice minusa mislim da ne bi trebalo ni to da im se daje jer oni upravo to i zele. Treba ih ignorisati kao da ne postoje jer oni osim hejta nista drugo nemaju. Teski nolajferi...

Boris Banović

pre 5 godina

Bravo Novače ! Bio sam među onima koji su onomad tvrdili da neće više osvojiti nijednu titulu i da je kraj karijere na pragu, poput Mareja, a čovek crpe energiju i motiv iz meni nepoznatih izvora !

boris

pre 5 godina

Glavni utisak posle sat vremena finala je bio prisutan na licima Karlosa Moje i Nadalovog oca Sebastijana...ona doza zamisljenosti i neke neverice...a sto je najgore nije se odnosila na danasnji mec tu im je odavno sve bilo jasno...sumnja im se odnosila da li Nadal uopste u buducnosti moze igrati na nivou da parira ovakvom Novaku.....
jer setimo se ovaj Nadal je u polufinalu demolirao Tsitsipasa, koji se par dana pre toga poigrao sa Rogerom...protiv Djokovica je uz duzno postovanje izgledao smesno, a opet sam siguran da bi danas dobio bilo kog drugog igraca na planeti...e to dovoljno govori koliko je Novak u ovom trenutku na ovoj vrsti podloge dominantan...
pobediti spremnog Djokovica na GS ( tvrda podloga) je verovatno najtezi zadatak i najveci izazov danas u vrhunskom sportu

Nebojša

pre 5 godina

Veoma je glupo uzimati u obzir samo ove slemove za GOAT. Valjda bi trebalo uzimati i masterse kao i medjusoban skor sa konkurencijom za GOAT. Takodje i slemove u nizu. 
Novak nije najbolji, ali nisu ni Nadal ni Federer.
(Ns, 27. januar 2019 20:07)

Kažeš šta treba uzimati u obzir ali onda kažeš da ni Novak ni Nadal ni Federer nisu najbolji malo si kontradiktoran pa njih trojica imaju najviše grenslem turnira i najviše masters turnira i ubedljiv skor sa konkurencijom ne postoji igrač čije brojke su veće najuspešniji posle njih je Sampras sa 14 grenslem turnira (bez RG) i samo 11 mastersa te 5 završnih turnira.

Georgijus

pre 5 godina

Rekoh ja jos prosle godine da se ponovo zida zid na Noletovoj servis liniji. ZID je SAZIDAN i taj ZID trajace na MNOGAJA LJETA !!!

cro

pre 5 godina

sjajan čovjek, skroman, kaže da ima šansu protiv bilo koga na planeti ali istina je da najbolji igrači svijeta protiv njega imaju šansu da osvoje set ali vrlo malu šansu

oxydant

pre 5 godina

Jednostavnim aršinom mereno: Kolika je razlika između Nadala,Federera i svih
ostalih tenisera za čitavu jednu klasu,Novak je sada klasa iznad ove dvojice.

Dynamic

pre 5 godina

Moram priznati da mi je ovo jedan od njegovih najdražih trofeja, tek sad osećam pravu satisfakciju u rivalstvu sa Nadalom. Pišem sa stanovišta navijača naravno. Rafa mu je do danas bio dužnik uprkos međusobnom skoru u korist Novaka i serije pobeda na manjim turnirima. Gren slemovi su ipak druga dimenzija i evo sad je 4:4 u finalima između njih dvojice. Nadal je tri godine zaredom dobijao na RG u vreme Novakove dominacije uz USO 2013. Kad je Novak bio u naponu snage ‘15-‘16 Rafa mu je izvrdavao sa nišana na slemovima zbog svojih problema sa formom. Tek sad sa ovom pobedom i sa prošlogodišnjim Vimbldonom su stvari postavljene u egal. Imamo za sada 9 “Fedal” finala, jedno više od Rafe i Novaka, rivalstva koje će sigurno prevazići prvopomenuto.

Milorad

pre 5 godina

Novak je toliko jak, dovoljno mu je samo da prebaca loptice preko mrežice, i ostali kvalitetniji igrači od njega nemaju nikakve šanse, da li se plaše od njega, šta li je u pitanju, đavo bi ga znao.

ALADIN

pre 5 godina

Pa šta reći za nekoga ko napravi 16 grešaka ukupno u p.finalu i finalu,osim da je to bila prava demonstracija sile ??!! Bravo legendo!!!

tony

pre 5 godina

Imaju oni šansu, ako im to žreb dozvoli da igraju protiv tebe. Seven ao and fiveteen gs not to bad not to bad.
(Aca Znalac, 27. januar 2019 20:18)

Ako ga već citiraš na engleskom, napiši to ispravno.

PP

pre 5 godina

(Djido, 27. januar 2019 18:00)

Ne volim one nase hejtere sto ga pljuju zbog toga na najcrnje ali ovde si totalno upravu. Nadal tim svojim potezima radi lose samo sebi, svojim praznoverjem pokazuje svoju slabost. Sto se tice mentalne snage tu mu je djokovic usao u glavu odavno. "Rafa imamo problem", reci njegovog ujaka koje je cuo dosta mlad, pratice ga celu karijeru.

kimiko

pre 5 godina

Kako lep pehar:) Mnogi bi pozeleli samo da naprave fotografiju pored njega, a zamisli da ga osvojis.
Da, imao je Novak sansu i osvojio ga je cak sedam puta. Ali treba doci u tu sansu, to je najveci izazov. Tenis zna biti surov, ali uvek prepozna majstora i kvalitet.
Nole je zasluzio sve. Nista nije dobio dzaba.Srecno majstore i na narednim turnirima.

Lik

pre 5 godina

Jedno je jasno - Novak vise nikad ne moze da izgubi ni od Nadala ni od Federera. Medjutim, Cicipas, Zverev, Hacanov, Medvedev... su neki od tenisera koji bi mogli da ga dobiju par puta godisnje i to je to
(SP, 27. januar 2019 19:23)

Stvar je u taktici. Novak više nema glad za mastersima, GS-ovi su glavni cilj tako da je ceo plan priprema podređen njima. Zašto bi on sada ginuo na tamo nekom mastersu i trošio snagu kada ga ubrzo iza toga čeka sledeći GS.
A opet mora da ih igra jer su takva ATP pravila.
Dakle tu će on to da otaljava, dobio-izgubio njemu svejedno a tek na GS-ovima gledaćemo pravog Novaka.

AO 2019

pre 5 godina

UPOZORENJE: Ne odgovarajte botovima na bilo kakve komentare, minus je dovoljan. A ti Nole u napad na kalendarski gren slem!
(Leo, 27. januar 2019 17:53)

Svega toliko?
Pa oni to i hoće.
Ništa više od minusa.