Četvrtak, 24.01.2019.

09:00

Smena generacije da čeka – Nadal furioznom igrom do finala!

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u finale Australijan opena, pošto je u tri seta pobedio Stefanosa Cicipasa.

Izvor: PT

Smena generacije da èeka – Nadal furioznom igrom do finala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

421 Komentari

Sortiraj po:

Uf

pre 5 godina

NY
Ko je mogao biti i ko mu je bio protivnik su dve potpuno razlicite stvari. Trenutno je vazno ko mu je bio protivnik i protiv koga je igrao da bi dosao do 1/2 finala. Koliko god da se trudis da objasnis kako je Rafa imao laksi zreb, ne vredi. Umem da citam i pisem i da vidim protiv koga su igrali jedan i drugi. To sto trenutno od Medvedeva pravite zverku nista ne pomaze. U drugoj situaciji pravicete od Cicipasa, samo da igra protiv Novaka. To je vec potpuno normalno.

lucho

pre 5 godina

Srbija ima jednog od najboljih tenisera svih vremena a pojedini Srbi navijaju za Rafu i Rodzera,koja bolestina. Mislim i ja ih cenim i postujem ali naravno da cu navijati za naseg da li je to Novak,Viktor,Dusan,Filip nije uopste vazno.

my way

pre 5 godina

Превише се очекује од тих клинаца. Где су они најбоље се види у оваквим ситуацијама када се неко из велике тројке приближи на 70-80% онога што је некада био. Ера Роџера, Рафе и Нолета, највећих у историји у исто време је нешто невероватно и сада се очекује да млади наставе тај стандард, што је немогуће. Ко зна када ће један нови тенисер то постићи и он ће се наосвајати трофеја, јер неће играти са себи равнима као легендарна тројка.

dr. Roddick

pre 5 godina

@ko je ovde lud

"Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196."

Zato jer je Nadal bio mnogo vise povredjen, da je bio upala manje povredjen imao bi vise nedelja na prvom mestu.

"Novak je osvojio sve masterse,Rafa neće nikad."

Nadal ima vise mastersa, vise GS-a, olimpijsku medalju koju nole nikad nece imati

"Rafa ima toliko titula zbog šljake"

Nole ima toliko titula zbog betona. Da ima isti broj turnira na sljaci kao na betonu, Nadal bi imao jos vise titula.

"Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe. "

nole igra na mrezi kao junior,volley i sl. su za njega misaona imenica, dok je Rafa na mrezi medju najboljima. Cim nole mora da se pomeri sa osnovne linije raspad sistema, sto se vidi kada igra double, na nivou jacih amatera.

"Novak je najviše novca zaradio"

Zato jer je Nadal izostavio vise puta i pola sezone zbog povreda.

NY

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)
(jsx, 24. januar 2019 16:30)

Da si shvatio moj komentar ne bi pisao ovako nesto.Pogledaj Rafin zreb tj Rafinu cetvrtinu zreba.Nikko ozbiljan.Projektovano polufinale sa Rodzerom.Rodzerova cetvrtina mnogo teza.KOd Novaka Sapovalov ,Gofan. Medvedev, Fonjini, Karlovic,NIsikori Zverev, Sardi, Simon, Query, Wawrinka, Kirgyos, Raonic.Coric,Tim..ZNaci teoretski sa nekima ranije sa nekima kasnije je mogao da se sretne.Znaci Nisikori je poslednji bio.Ovi ostali su poispadali ranije

Aragon

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protviv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da proctacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.
(Dzudzov :D, 24. januar 2019 18:06)


stavi pare na Novaka niko ti ne brani, tvoj komentar nebi komentarisao...

Dzudzov :D

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protiv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da procacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.

da ti kažem

pre 5 godina

NY
I, šta si hteo da kažem ovim postom od kilometar ipo? Sve to šo si mapisao (da ga ne kopiram), ali da dodam. Kako Djokovic nije kriv za žreb isto tako ni Nadal, kako su Djokovicu ispadali neki favoriti tako su i Nadalu...sko Nadal nije imao teške protivnike, nije ni Djokovic imao neke gigante..Napraviste od Mesvedeva opasnogctenisera a da je pao Rafi bio bi nn. Conga je strašan a istina je da posle povrede ne moze ni dva meča da poveže, Nišikori ni kad je zdrav nije pretnja nikome, sada posle povrede dibidus, još je i on predao tako da pisi meć mabje za Djokovica..i kao šlag na torti PUJ..aj mi kaži ŠTA je Djokovicu bilo teže? Još jednom da te podsetim da ima meč manje, da je Rafi neko predao ovde bi se raspravljalo o velikoj zaveri protivu Srbina.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Nisam gledao meč! Nadal jeste istina za volju imao samo jednog Berdiha koji je bio top ten igrač iako je van stroja dugo. Drugi su tu i tamo iako nagoveštavaju puno da bi mogli bit u budućnosti pre svega na Poprina i Tiafoe a Cicipas jeste dobio Federera jer igrao kao u transu i malo loše izdanje Rodžera al" ipak za Nadala nema odgovor jer on je druga priča kad je u pitanju svega od postavke do same igre na terenu. Rafa ga ubio u pojam da ovaj mogao sleže ramenima na kraju krajeva dovoljno govori gemovi ukupno osvojeni na kraju.

Još jedan podatak govori da se Rafa plasirao u peto finale na AO Openu pre njega samo još dva Španca su to uspevali da se nađu u finalu Andres Himeno(69) i Karlos Moja(97)

Naravno Nadal jedini teniser iz Španije a da je uspeo donet titulu iz Kengurske zemlje.

U finalu ko god da mu bude vrlo verovatno Novak šansu će imat ako servis bude savršen tokom čitavog meča kao recimo na Us Openu 2013 kad mu je fukcionisao besprekorno ukoliko bude Pulj biće dovoljno neka rutinska igra ili nivo jedan i dva da ga dobije iako je pobedio ga na Us Openu kad Rafa bio van ritma i forme.

To je to.

Svaka čast Rafi na pobedi protiv Grka i novom finalu time je dokazso sebi i ostalim da može igrat finale GS na betonu ne samo šljake. I da osvoji što ima 3 na svoju kontu a imaće priliku za četvrtu u nedelju sasvim sigurno.

ko je ovde lud

pre 5 godina

@statističar
Medalja ima dve strane, nije baš tako jednostavno a pošto vidim da voliš brojke evo ti brojevi.
33 mastersa Rafa, 32 Novak karijere im nisu gotove tako da broj titula je glupo porediti sada kada aktivno igraju obojica.
Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196. Novak je osvojio sve masterse, Rafa neće nikad. Rafa ima toliko titula zbog šljake a Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe.
Dalje..
Rafa je 2 godine pre ušao u tur.
Novak je najviše novca zaradio, Rafa je treći ali lepo odeš na sajt ultimate tennis statistics i tamo imaš GOAT rank gde je Novak drugi a Rafa treći po svim statističkim parametrima, tako da ti je loša statistika.
Lako je navesti prednosti Rafine a ignorisati Novakove pa prikazati kako je Rafa ispred ali nije a ako misliš da ti ja nisam dokazao odeš na pomenuti sajt i pogledaš.
I da znaš da nisam Novakov navijač, tako da sam objektivan.

Još jedna zanimljivost, Novak je jedini u istoriji koji je završio na prvom mestu a da je tokom sezone bio ispod Top 20.

Dejan

pre 5 godina

Ako prodje Novak u finale,gde ga svi vide sto je malo nezahvalno treba dobiti,navijacemo svim srcem za ovog momka jer dugo necemo imati ovakvog,mozda i nikada.Idemo!!!

Swedenonline

pre 5 godina

(RN, 24. januar 2019 14:40)

Nadal je kao i svako drugi podložan pritisku i Novak je jedan od retkih koji može da mu nametne tempo koji mu ne odgovara.
A i Nadal nije zombi, ima sećanja koja se mogu opozvati.

Zuja

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :) 
(Rade, 24. januar 2019 11:14) 

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.
(BODIBOND, 24. januar 2019 12:28

Kaka bre sarkazam.NNagaze te ovde za sve tvoje napisane budalastine i onda krenes da se vadis.Menjas ime u O.T.A.N, Jumko , diskutujes sa svima ovde.Pravis svoj rijaliti

jsx

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)

tennisman

pre 5 godina

Realno zasluzio je da osvoji i za mene je favorit protiv Novaka, sjajan servis( izgubio servis dva puta u 6 meca) odlicno kretanje, agresivnost je tu, cvrst i siguran bekhend

xxx7

pre 5 godina

veks  
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno! 
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58) 

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom
(NY, 24. januar 2019 15:38)

Pa lepo si objasnio sve, jel Nadal kriv sto su ispali Anderson, Dimitrov,Kacanov, Federer?! Nije, kao ni Novak, otvorio im se zreb i toliko.

zex

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande


(miodrag, 24. januar 2019 12:44)
Komentar godine

anica

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.
(Srdjan, 24. januar 2019 16:00)
Verujes da hoce...moras mnogo jako da verujes jer ce ga Nole opleviti...u inat tebi Fedtarde.

Srdjan

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.

zelena trava

pre 5 godina

Ovo je bilo brutalno od Rafe, ali dobro, decko ima 20 godina, a igra fenomenalno, hrabro i brzo. Meni Tsitsipas ostaje omiljeni mladac iz ove generacije. Ne vidim da ce npr. Kyrgios ikad imati lek za njega.
Za Rafu postoji samo jedan pravi test i to je Novak. Jeste da je Novak ranjiviji tip igraca od Rafe i da ce pre on izgubiti od Puja nego sto bi to Nadal, ali ako dodje do njihovog finala, toliko se dobro poznaju, da su sanse 50:50.

Ako nemaš u vuglu imaš na guglu

pre 5 godina

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kofein, 24. januar 2019 12:01)

To naravno nije tačno, Djoković nema osvojen GS turnir bez izgubljenog seta.
Najvažnije je da si dobio preko 100 plusića od neznalica sličnih tebi.

Milosav

pre 5 godina

Gledao sam drugi i treci set, Cicipas je drugi odigrao odlicno i moglo je da dodje do tie break-a ali je napravio dve tri greske koje su ga skupo stajale. U trecem je potpuno stao. Rafa kao Supermen! Neverovatno ne secam se da sam ga ikada video ovakvog, mec zavrsen za malo preko 100 minuta, neverovatno!
Nadam se da ce Novak da pobedi Francuza pa onda ponovo na Rafu u finalu.
Ako do toga dodje ocekuje ga tezak mec, ali opet nikad se ne zna, tukli su se njih dvojica nebrojeno puta, svasta je moguce.
U svakom slucaju Novaku zelim da prodje u finale, a onda neka bolji pobedi. Gledajuci Rafu do sada na ovom AO, izgleda mi kao favorit.

Glava je kljuc

pre 5 godina

Iako mu Rafa nije ostavio ni promil sanse da pobedi, vidi se da Cicipas jos nije sazreo za velika dela. Pogubljen k'o malo dete, bez imalo napora da napravi bilo kakvu ozbiljniju promenu u igri, da se bori za svaki poen do kraja. To je razlika u glavi izmedju vrhunskog talenta i sampiona, a to je Novak imao. Zato je i uzeo prvi GS sa 20 godina.

петар

pre 5 godina

Зар има ишта лепше него освојити трофеј на Светог Саву. Свим срцем уз Новака !

Statističar

pre 5 godina

(Stats, 24. januar 2019 12:51)

A sportom se ljudi inače bave, zarad boljeg međusobnog skora ili zarad titula i trofeja, je li majstore?
U svim konkurencijama po pitanju trofeja Nadal je ostvario bolje uspehe od Novaka: broj pobeda na turu, broj titula na GS turnirima, broj osvojenih Mastersa, broj osvojenih medalja na OI, broj osvojenih Davis cup titula, broj titula u dublu.
I onda je Djoković bolji igrač jer ima par pobeda više u međusobnim duelima.
Ima i Rodik bolji h2h od Novaka i šta mu vredi, kad je osvojio samo jedan GS.

Zvezdas

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima 
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55) 

Ala si lupio ili lupila.Stanovnik Monaka u srpskom jeziku je Monacanin
Pravopis srpskokg jezika strana strana 46. Kako se naziva glasovna tvorba po mestu zvucnosti. To je pitanje na maloj maturi.Analogno ovome je Rijeka Rijecanin

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND, 24. januar 2019 12:27) 

Od kada se u Pazaru vodi statistika i od kada se tamo ljudi zanimaju za tenis.Oni vole rvanje pelivana

Decko Novak sa svima iz prvih deset ATP ima pozitivan skor. Mozda je ti jedan ili dva sa kojima nema.Nisam gledao ATP ranking.A tu mislim.na Kiriosa Ko je u 10

артиљерац

pre 5 godina

Читам коментаре,има много навијања,и на једну и на другу страну.Надал је
јутрос одиграо страшан меч.Развалио је Циципаса.Нема спора.Али,да ће му то
проћи против Нолета,нема теорије.Пажљиво сам гледао јутрос,многи поени које је
Рафа уписао,код Нолета не пролазе.Не би Надал ни пробао да их игра.Можда један
и био би сурово кажњен.Не тврдим да Надал неће тући Нолета(Пуи је достигао
свој максимум)али да ће бити лако,ни случајно.Као ни обрнуто.Може Ноле да уради Рафу само тако.

NY

pre 5 godina

veks 
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno!
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58)

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom

Brother Cavil

pre 5 godina

Napred Rafa cekamo 18. gs.
(Huse Memic, 24. januar 2019 13:08)

Dzumhur nista a?

On sa Cilicem i Raonicem kopa njivu. Popularni Dzumbir, tako ga zovu od miloste.

RN

pre 5 godina

@swedenonline
Ta taktika mu nece pomoci protiv Rafe Nadala, Nadal je poznat kao tenisaer koji igra agresivo, a malo gresi, i po tome je on jedinstven, taj njegov forhend spin koji uvek ulazi u teren, sada mu je i bekhend konstantniji, nece moci Nolo da se osloni na svoj ritern jer je Rafa popravio servis, tako da ja stvarno ne vidim kakve Djokovic ima sanse sad u nedelju.

Swedenonline

pre 5 godina

U finalu Nadal ce igrati koliko mu Novak dozvoli..ipak se isuvise dobro znaju
(jordan, 24. januar 2019 12:56)

Očigledna je promena taktike kod Nadala, ne upušta se u duge razmene već gleda da skrati svaki poen koliko god je to moguće. Novak mora da ide tom linijom i onemogući mu da se koristi tom taktikom i navuče ga na maksimalno rizičnu ili energetski iscrpljujuću igru.

Realno

pre 5 godina

Sada ce Rafa da ga vrati u detinjstvo i da rasprsi snove ovih sarlatana iz nove generacije...Cicipas je dobar ali umislio da je vec zvezda.
@mich
Onaj ko igra polufinale AO sa Nadalom jeste zvezda! E sad to sto su Novak, Nadal i Federer vanzemaljci, to je drugo.....
Verovatno im se raspao leteci tanjir kad su ulazili u orbitu, Nadal pao u spaniju, Federer u svajcarsku, a nesrecni Nole kod nas.

da da

pre 5 godina

@Kerozin i avio dizel
A čuveno čišćenje od 2g je najduže koje se desilo, to nisi primetio? Inače TO čišćenje je poznato pod "Maša sindrom" imenom..a po povratku je preinačeno u šumeće tablete.

Kerozin i avio dizel

pre 5 godina

Ne znam da li je još neko primetio kako je Nadal zategnut, ko praćka. A, pre nekog vremena je bio ko ispušena muštikla. Bicepsi se sve cakle, pogled reže, puca forhende i bekhende ko haubicom. Dugo se čistio, došlo je vreme opet da se uradi. A, kosice sve manje i manje...

udarnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno ovaj turnir. Kapa dole. Nego htio bi da dam komentar na prozivke Damira Dzumhura. Nije tacno da on i Milos okopavaju kuruze poso druze pao snijeg i niz kuce je dva metera a vis kuce bome ima i tru metera. Morace malo da sacekaju da okpni pa udri okopavat prije Indian Wellsa. Tamo kaze da ce him Nole sredit da jedu datule svaki dan da jos ojacaju.

RN

pre 5 godina

@wiki
Bice kad ga bude stigao, sad ce da osvoji career golden slam, pa onda ide roland garros, pa us open gde Rafa dominira (Federer ga nije osvojio od 2008), 32 mastersa, olimpijske igre zlato, osvojice jos mastersa ove godine.

AO

pre 5 godina

@veks
A sta reci kada je pored Nadala i Djokovica od top 10 tenisera samo Nisikori dosao do cetvrtfinala. Zverev, Anderson, Cilic, Tim i Izner, to je nekonstantna boranija, dok je Federerovo ispadanje senzacija.

Dragana

pre 5 godina

Ne znam zašto je bilo ko pomislio da mlađa generacija može lako sa Nadalom. Novaku je bilo potrebno pola karijere da nauči da igra protiv njega. Federer nije nikad ni naučio.

alan ford

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?

Srbin

pre 5 godina

(Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nadal je promenio nešto u igri.Dok se ostali uvezbaju da se brane od toga on će,ako ga kolena budu slušala,pobedjivati.
Novak ima duel sa veoma ambicioznim i upornim francuzom.Ako ga prodje onda ćemo videti da li je pratio Nadala i da li ima odgovor na Nadalovu inovaciju u igri.
Nadalova novina(čini mi se)je:
loptica odskače visoko ispred nogu.
Servis pun spina i fudbalski rečeno felsa,
Jako skratio put do poena.
Čini mi se da je protiv svih igrao na isti,potpuno isti,način.Svima je nametnuo svoj stil i sve je iznenadio.
Ako bude finale sa Novakom videcemo šta će se dogoditi.
Novak je upravo nametao svoju igru i mleo par godina kao mašina.Varvirka ga je par puta presekao i niko više.
Sudar dvojice koji imaju nameru istu(nametnuti svoj stil),ali tehniku razlicitu(potpuno različit prilaz)bi dao nove dimenzije tenisu.

Radovan III

pre 5 godina

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

• Novak Djokovic 25–22
• Rafael Nadal 23–15
• Yevgeny Kafelnikov 4–2
• Patrick Rafter 3–0
• Thomas Enqvist 3–1
• Álex Corretja 3–2
• Franco Squillari 2–0
• Wayne Ferreira 2–1
• Dominik Hrbatý 2–1
• Gustavo Kuerten 2–1
• Stefanos Tsitsipas 1–0
• Thanasi Kokkinakis 1–0
• Evgeny Donskoy 1–0
• Byron Black 1–0
• Sergi Bruguera 1–0
• Kenneth Carlsen 1–0
• Francisco Clavet 1–0
• Andrea Gaudenzi 1–0
• Markus Hantschk 1–0
• Lucas Arnold Ker 1–0
• Andrei Medvedev 1–0
• James Sekulov 1–0
• Jan Siemerink 1–0
• Christophe Van Garsse 1–0

Lukijan

pre 5 godina

@(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)


Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Momčino, može li tvoj statističko/analitički, par excellence um, da pruži informaciju koliko su Kirijos/Klizan/Veseli/Kacanov/Zverev ukupno GS titula osvojili? I svih onih 20-25 imena koja su od 2008 godine (ne računajući osvajače GS titula) učestvovali u polufinalima GS turnira, a u jednom trenutku imali prodigy status?
Za tvoju informaciju, da se ne mučiš - 0 (nula)
To ti je kao u životu, verovatno ti je iz ličnog iskustva poznato :-) - poletarci sline oko cura a pravi momci krešu.

lule

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?
(alan ford, 24. januar 2019 13:29)

Ti svakako jesi, sudeći po ovom tvom postu.

ivan

pre 5 godina

zbog posla nisam mogao ispratiti ni jedan nadalov meč? da li je on stvarno toliko dominantan ove godine na AO ili je to splet okolnosti tj.malo slabije rangiranih protivnika ?

Cudna stvar

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

A Federer botovi pa kao zaboravili ste 2017. godinu kao da je Novaka pobedio tad toliko je bitno

Mare

pre 5 godina

Ne znam za druge, ali ja ne mogu da zamislim atp rang listu na kojoj nijedno od prva tri mesta ne zauzimaju Nadal, Federer ili Djokovic. Znači tipa rang lista: 1. Zverev 2. Tim 3. Raonić meni je nezamisliva.

brm

pre 5 godina

Ovi klinci što dolaze kad nauče da i kad je praktično sve izgubljeno igraju svaki poen kao da odlučuje o tituli, onda će moći da pobedđuju Nadala i Noleta. To više nije stvar kondicije i tehnike, već mentalnog pristupa. Dečko ima 20 godina a praktično se predao posle brejka u drugom setu. Šampioni se bore, menjaju ritam, pokušavaju da urade nešto drugačije i ne odustaju.

Fantazija nego sta

pre 5 godina

Au kako igra King Nadal, ovo je fantazija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 24. januar 2019 10:55)

Hahahaha a sad je Nadal King? Kakva si ti slihtara od coveka.

sempervivum

pre 5 godina

Ово је разлика између Надала и Новака...
Надал кад види шансу он ДОКРАЈЧИ противника без икакве милости. Новак кад направи брејк, он изгуби фокус и дозволи противнику да се врати.
Ипак, то не значи да ће Надал бити бољи, ако буде сусрет у недељу, јер једино против Надала и Федерера Новак чува константност концентрације, ваљда га они посебно инспиришу.

dusan

pre 5 godina

Ciciban...ono kad Nolo, Rafa imaju po 32, 33 godine, a deset godina mladji od njih ne mogu fizicki i kondiciono da im pridju...sve svileni neki

Laki

pre 5 godina

Davno, za vreme studiranja imao sam kolegu iz Crne Gore koji je navijao za jedan veliki fudbalski klub iz Beograda. Kada taj klub izgubi, on navija za Budućnost, a ako i ona izgubi, onda za Čelik iz Zabjele i tako sve dok ne naleti na neki seoski tim koji je pobedio te nedelje. E, tako i ovi Federerovi "navijači", kada ispadne RF, tu je RN, ako ispadne RN, tu je Pij ili neko drugi ko je pobedio, pa taman na turniru u Surdulici. Nema šta, ljudi od reči i stava.

Goran

pre 5 godina

baš mi je drago zbog Rafe. Voleo bih samo da i njega i Noleta gledam još par godina klolkiko budu mogli da igraju na vrhunskom nivou. Bravo još jednom

King Roger

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

Za tvoju informaciju to je bilo 2014 i 2015 a ne 2013.I akoje za tebe demoliranje kada izgubis prvi set a onda pobedis posle vuse od 4 sata borbe i 5 seta protiv 33 godisnjaka koliko je imao tad Kralj Federer a ti u zivotnu formu onda stvarno nemas pojma o tenisu.I u 5 setu je Federer imao brejk.

lepard

pre 5 godina

Nadal posle svake povrede izadje jos jaci - ili je takav sklop coveka i onda mu svaka cast ili folira i pravi pauze sto je opet normalno jer se vrhunskim sportistima moze ali onda nek kaze.
u svakom slucaju ko god bude drugi finalista neka u finalu pobedi bolji.
Nadam se Novak, ali Boze moj igra protiv jednog od najboljih svih vremena

Neplivač

pre 5 godina

Moja skromna procena je da Nadal osvaja 18. GS na Ozy open-u, potom 19.GS na RG, Nole 15.GS na W gde će se Federer oprostiti od tenisa, da bi na USOpenu Nadalu pripao 20. GS i odlazak u penziju. Tada nastupa era Novaka od 3 do 4 godine kada sustiže i prestiže pomenutu dvojicu po broju GS!!!

da ti kazem

pre 5 godina

@Serdjo
A zna li iko zasto je Djokovic pauzirao 2g? U povredu lakta mislim da niko nije poverovao, ni on sam nije zapamtio sta treba da kaže..čas kuk, čas rame, prst...Pre nego što lupate za drugog, pogledajte u svom dvorištu.

Miodrag

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

Prvo BODIBOND Klizan-Djokovic 1:4 ti je u medjusobnim duelima zatim Khachanov-Djokovic 1:1 pa onda imaš Zverev-Djokovic 2:2 tako da nemaš blage veze šta pišeš sa statistikom jedino koji mogu da ti predložim jeste da ti lepo batališ statistiku i da brineš za svog idola Rodžera Federera koji je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa i da je ovo prvi meć koji sa novim generacijama ima negativan skor to je činjenica. A što se tiče današnjeg meća Cicipas je previše očekivao da će da dobije Nadala koji em nije nikad dobio Španca i što je juće izjavio pred mečom tako da mora da nauči poštovanje prema velikim teniserima koji još uvek vladaju tenis i da još nema smene generacija.

Marko

pre 5 godina

cicipas igrao bez girosa..i zato je izgubio..nole ce nadala da odere ko ciga sofersajbnu..
(cinik, 24. januar 2019 13:15)
Pa i Novak će be piletine da odigra meč,pa ti vidi :DDDD

SUMP

pre 5 godina

Nadal opravdao ulogu favorita u ovom mecu i pocistio Cicipasa. Nadal igra nestvarno: poboljsao servis, odlican bekhend, ritern nikad bolji.
Nadam se pobedi Novaka u polufinalu i onda klasik u kome zelim sve najbolje Noletu.
Nemojmo zaboraviti motivaciju: Nadalu ce ovo biti 5. finale u Melburnu, ima samo jednu titulu. Uzme li titulu, bice dvostruki osvajac svih grend slem turnira sto jos niko nije uradio.
Ipak, verujem o pobedu Djokovica.
FORZA NOLE!!!

Brother Cavil

pre 5 godina

Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 24. januar 2019 13:13)

Poceo je veliki brat ?

Brother Cavil

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Cekaj da vidimo sta ce Dzemperko da uradi na Australian Openu : )).

Malkom

pre 5 godina

Svaka cast nadalu ali cipras veze nije imao. Nadal ima 50% ubacen prvi servis i opet oducio ciprasa od tenisa.

Cipras veoma veoma los.
(miki, 24. januar 2019 12:00)

Ko?

zvezdoprc

pre 5 godina

(losmi89) Objasniću ti. Nadal pisao molbu direktorijumu ATP tura da mu omogući jedan dan odmora više pred finale, jer mu je ovo bio prvi turnir posle dužeg odsustva s terena zbog povrede. Direktorijum je konsultovao Luku Puja i uslišio molbu Nadala, jbt.

miodrag

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande

BODIBOND

pre 5 godina

Sve osim pobede King Nadala protiv Puja u finalu bice prava senzacija. Ovo kako Rafa igra je velicanstveno, mozda je drugi teniser sveta ali po formi je svetski broj 1.

Igor

pre 5 godina

Žao mi Nadala, dve nedelje nije imao jači trening, dok se Novak dobro utrenirao, još ako bude imao sreća sa Francuzem da još malo učvrsti udarce ...
Šala mala, prvi put strepim za Noleta u nekom finalu protiv Nadala. Mnogo ova igra Nadala u ove dve nedelje deluje zastrašujuće . Izgleda da igračima sa jednoručnim behendom, jednostavno ne leže njegovi jaki spinovi. A nadam se da Novak i dalje ima rešenje za igru Nadala .

Gael

pre 5 godina

Ovi likovi sto pisu kako igrac koji nema pravi test do finala, uglavnom gubi finale, su klasicni botovi. Pa upravo taj Nadal je vecinu RG titula osvojio dominantnom igrom kroz ceo turnir. Samo se tesite botovi. PozZ

Stats

pre 5 godina

Tri velika sampiona koji ce biti na kraju karijera izjednaceniji nego sto iko misli; malo statistike koja pokazuje koliko dominiraju nad ostalima i tendenciju ka izjednacavanju izmedju ove trojice:

1.Federer od 15 najcescih rivala samo sa dvojicom ima procenat uspesnosti ispod 50%, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 74.1%
2.Nadal od 15 najcescih rivala samo sa Djokovicem ima negativan rezultat, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 78.2%
3.Djokovic protiv 15 najcescih rivala nema negativan skor ni protiv koga, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 80.0%

Federer je trofejniji i drzi ogroman broj rekorda, ali na kraju karijere imace negativan skor protiv dvojice najcescih rivala, kao i uspesnost protiv 15 najcescih za oko 5% manje u odnosu na dvojicu najvecih rivala, dok ce i Nadal i Djokovic ovu statistiku samo uvecati ili odrzati. Drugim recima, Nadal i Djokovic vise dominiraju od Federar iako to izgleda drugacije gledajuci broj pobeda i titula.

mile

pre 5 godina

jedino brat nole moze da dobije vamosa,dace Bog u nedelju da pokaze svima sto ga iz nekog razloga ne vole,ovima sto mu zavide na svim neverovatnim uspesima

wiki

pre 5 godina

@RN GOAT statusa? Manje WB od Feda 8>2, manje US Opena 5>3, manje AO 6>1. Eto samo sljaka pa i sa razlogom jeste najveci igrac na sljaci ALI GOAT nikako

HanSolo

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..

Davis

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!
(CroFed, 24. januar 2019 12:13)

Novak mora biti na 80% a Nadal na 120, veruj mi znam iz iskustva jer sam gledao ranije meceve.

vidim sve

pre 5 godina

Nazalost jos dugo, dugo ce se cekati smena generacije!
Ova trojica jedino kad odu u penziju bice neko bolji od njih. Onda moraju, jer nema ko?! Isto kao sto su bile Ivanovic i Jankovic prve, jer su tada Klajsters i Enan otisle na kratko u penziju.
Zverev, Sapovalov, Cicipas...ostace talenti. Ako sada sa 20 godina ne pobedjuju sve, kada ce?
Sa koliko godina su svoje prve velike turnire osvajala ova trojica velicanstvenih?

srbin

pre 5 godina

Ljudi morate biti svesni par cinjenica, prvo Nadal igra dobro to je istina ali nije testiran. Ovaj mali Cicipas je model igraca koji njemu odgovara, jednorucni bekend, na Nadalov slajs servis moze samo da se moli Bogu da ide u aut, drugo taj isti Cicipas je bio rasturen od strane Federera koji je u prva 3 seta imao 12/0 brejk lopte, da je osvojio samo 2 ili 3 dobio bi ga glat… Videcemo kada Novak stane sa druge strane mreze sa svojim dvorucnim bekendom I riternom...
Imam utisak da je Nadal nikad veci, svesno je radio na snazi i servisu jer zna da mora da skracuje poene, zato mislim da ako Novak bude usao u treci sat, Nadalova igra ce da se raspadne kao mehur od sapunice, zato ce i on protiv Novaka biti jos agresivniji.. Bilo kako bilo treba odati priznanje Nadalu(velike Tonijeve zasluge) kao najvecem takticaru I borcu u svetu tenisa.

Serdjo

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!
(Dexter, 24. januar 2019 11:44)

Oko ovoga što je Dexter napisao treba voditi ozbiljnu polemiku. Zna li neko koju je to povredu imao Nadal?! Koji se profesionalni sportista posle saniranja povrede vraćao jači?! U ovom slučaju ne jednom, već više puta!!!? Budimo realni, javnost pojma nema koje to povrede prate Nadala. Sve je ovo veoma čudno i za ozbiljnu proveru svega oko Nadala i njegovih navodnih povreda.

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Ja ne znam da je iko pobedio nadala sa cestom servis volej igrom osim mozda na vimbldonu, tako da verovatno pogresna taktika, mislim svakako bi Nadal dobio ali mozda malo teze da je ovaj mali igrao agresivno sa osnovne, malo me plasi kako igra Nadal ali opet nije imao pravi test a i znam da Novak podigne nivo igre kad dodje do meca sa Nadalom

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))

da ti kazem

pre 5 godina

@Dexter
A kada se Djokovic vratio, još je taj povratak proglašen za "neverovatan" tad ti nije bilo čudno?
@lošmi89
Imao je on odmor od ponedeljka do petka..to ti je ok?

nick

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50 
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )
(Lloyd, 24. januar 2019 11:30)

Ma šta god da si uvrteo u glavu da si bitan činjenica da ime tolike svetske veličine kao što je Novak pišeš malim slovom te svrstava u grupu smućkaj pa prospi!
Ni Rafael ni Novak ne zaslužuju da ih pominješ jer ih skrnaviš tvojom bezličnosti!

артиљерац

pre 5 godina

Ја не знам како изгледа "савршен тенис".Али претпостављам да је ово што је
Надал јутрос одиграо најближе томе.Још не могу да се опасуљим како је згромио
Циципаса,за причу.Сутра гледамо Нолета,ваљда ће и он да покаже висок ниво.
А онда,битка Титана.

Goran

pre 5 godina

Bio sam siguran da ce se ovo desiti. Federer je potpuno van forme i bilo ga je lako pobediti. Bautista Agut svakako nije teniser koji je navikao da igra cetvrtfinala slemova. Nadal je bio prvi pravi test za Cicipasa i odmah je usledilo ciscenje. Decko jos nema ni slucajno igru da osvaja GS titule. Novak ce imati tezak zadatak da ovako razgoropadjenog Nadala pobedi u finalu. Ocekujem 5-6 sati tenisa u finalu i antologijski mec o kome ce se pricati godinama ali samo Novak da udje u finale.

gg

pre 5 godina

Nadala niko ne moze zaustaviti u najboljoj je formi od svih...i bila bi senzacija i veliko iznenadjenje da ne osvoji AO...kako on igra pa to je neverovatno 100% osvaja!

Tweak

pre 5 godina

Demonstracija sile, Cicipas tek na momente bljesnuo u drugom setu (kad je spasao 3 vezane brejk lopte). Smatram ga blagim favoritom u finalu ukoliko naiđe na Đokovića, odnos nekih 55-45, deluje da je u boljoj formi, Novaku više odgovara podloga.

Inače, reći da će Rafa da se uplaši bilo koga, pa i Đokovića je smešno, svakako će morati da digne nivo igre a kondicija mu je i dalje donekle pod znakom pitanja.

BODIBOND

pre 5 godina

Ovo je zastrašujuće! Nikada nije igrao ovako dobro. Nadam se da će Novak moći da se izbori sa ovakvim Rafom, ali bojim se...
(Lana, 24. januar 2019 11:31)

Strah je opravdan jer King Rafa igra u vrhunskoj formi.

sasa

pre 5 godina

sta se lozite na nadala,grk se emotivno i fizicki istrosio,a sto se tice povreda nadala,sve je tu mnogo sumnjivo,kao povredjen pa se kao vrati nikad jaci i ostale gluposti,covek se naodmarao,malo neka hemija i tako sve u krug,napred Nole.

TurboNator

pre 5 godina

Posle 6 meseci pauze zbog povreda (po ko zna koji put), povlacenja sa turnira pre par nedelja - Nadal igra ovako...?? Ovo se desavalo i ranijih godina...

Da li je to jos nekome sumnjivo? Federer se vracao, Nole se vracao - ali niko nikad ovako brzo i furiozno...

King Roger

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka. 
(Malkom, 24. januar 2019 11:46) 

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Malo se informisi pre svega pa onda nastavi sa mrznjom prema Kralju Rodzeru.Kralj Federer je osvojio Wimbldon 2017 zadnji put i to bez izgubljenog brejka a kamoli seta.Malo vise citaj i smanji mrznju.

Malkom

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Nije ga uzeo u zadnjih 6 godina? Je li gledamo isti sport? A da, ti ni ne gledaš tenis, već samo pišeš komentare.

xxx7

pre 5 godina

Svi pisu da Nadal ne igra nista specijlno, nego da su mu losi protivnici, ali ne znam gde vidose da Novak igra neku ludnicu?! Ako Rafa ne deluje mnogo dobro, onda tek to ne deluje Novak. Svakako ako Novak sutra prodje,u nedelju klasik koji moze da ode na obe strane.

RN

pre 5 godina

Vamos Rafa do double career grand slama i G.O.A.T statusa!

https://www.google.com/search?biw=1920&bih=966&tbm=isch&sa=1&ei=DaFJXO-qDYqVsAHJio1Y&q=rafael+nadal+us+open+2013&oq=rafael+nadal+us+open+2013&gs_l=img.3...5906.6877..6967...0.0..0.100.433.4j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i67j0i30j0i8i30j0i24.bCdWCxqvFC8#imgrc=Lc6NwaLq-Av77M:

Stefan

pre 5 godina

Mozda Nadal igra dominantno, mozda izgleda zastrasujuce, ali Rafa je stvarno imao lak zrijeb.
1.kolo Dakvort-lagani trening
2.kolo Ebden-lagani trening takodje
3.kolo DeMinaur-iscrpljeni i fizicki i psihicki australianac koji je pre tog meca igrao mec u 5 setova nije bio teska prepreka za Rafu
4.kolo(1/8 finale) Berdih-kao po obicaju Ceh razocara kada igra bitne meceve,i Rafa je rutinski slavio
5.kolo(1/4 finale) Tijafo-isvcpljeni amerikanac nije mogao da pruzi veci otpor Nadalu posle pobeda nad Andersonom,Sepijem i Dimitrovom
6.kolo(1/2 finale)Cicipas-ista stvar kao i sa DeMinaurom i Tijafoom ,za njega je ovaj turnir bio fantastican.
Sve u svemu Nadal je dosta lako dosao do finala.Tamo fa ceka ili Djokovic ili Puj(Pouille),imace dan vise odmora i ovo je za njega velika sanse za 18.GS.
Ipak ja se nadam da ce u Australiji svoj 15.GS osvojiti Nole i postati rekorder AO.

Mikii

pre 5 godina

A kako to da Rafa ima dva dana za odmor a Novak ce imati samo jedan.. Kako to jbt ?
(losmi89, 24. januar 2019 11:45)

Smiri se. Tako je Nadal bio umoran pred mec na Vimbldonu, pa vam to nije smetalo da na sav glas slavite pobedu. E, sad zaigrala mecka i pred vasom kucom.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Rafa je po ko zna koji put potvrdio da je vodeca trojka svetlosnim godinama ispred ostatka teniskog karavana. Nadam se da ce isto uraditi i Nole. Ostali ce imati priliku tek kada se trojac umori, ne daj Boze povredi ili ih stignu godine.

CroFed

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!

Vladimir

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala. 
(Djordje, 24. januar 2019 09:42) 

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!? 
Svašta!? Niđe veze!
(Djido, 24. januar 2019 09:59)
A Djordje u fazonu, sta ova budala pise?

kiza

pre 5 godina

Vec rekoh ranije, sledece dve godine ce se igrati epska finala izmedju Novaka I Rafe. To ce biti najvece rivalstvo u istoriji
tenisa. Svaki mec ce biti tesan. Odigrace mozda I preko 70 meceva.
U opticaju je oko 10 GS I oni ce uzeti 7.
Federera ce do tada manje vise zaboraviti. A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti.A mi treba da se radujemo sto ce jadan od dvojice ucesnika biti Novak.
Dugo ce se o tom mecu pricati. Taj koji pobedi ce biti neprikosnoveni GOAT. malo vece sanse za to ima Novak, samo zato sto mu vise leze podloge sa tri GS I sto realno ima manje sanse za povredama. Takodje ima vise nedelja na mestu br 1 sto ce tada biti presudno za GOAT

milutin

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55

Ej Kej Vinslet je do dzaja....Holy Smoke.10. Mislim taj film me kupio.

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55)

Ej Kejt 'oces me drzis za ruku. Izvini jel mogu ti dobacujem malo.

BeKo

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore! 
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45) 

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
(kofein, 24. januar 2019 12:01)

Broj osvojenih GS titula bez izgubljenog seta:

3 Bjorn Borg (1976 Wimbledon, 1978 French Open, 1980 French Open)
Rafael Nadal (French Open 2008, 2010, 2017)
2 Roger Federer (2007 Australian Open, 2017 Wimbledon)
1 Ken Rosewall (1971 Australian Open)
 Ilie Nastase (1973 French Open)

dardan

pre 5 godina

Impresivan je Nadalov put do finala ali samo kada se pogledaju rezultati. Kada se malo bolje pogledaju protivnici najveći utisak je da se, verujem, i sam Nadal "uljuljkao" što nikako nije dobro po njega. Svedoci smo bili mnogo puta (u slučaju Federera pogotovo) da odigraju "maestralno, čarobno, šampiosnki i ne znam sve kako" do finala, a onda...... sa druge strane mreže NOVAK i sve pada u vodu. Tako će, nema sumnje, biti i sada. Ne želim da podcenim Luku, mislim da neće ni malo biti lagan meč za Nola, ali verujem da će pronaći rešenje i zakazati još jedan epski duel u nedelju. A onda nema nazad....

kofein

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore!
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45)

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina

Miodrag

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 24. januar 2019 12:29)

Da se ne hvali ne bi bio Grk.

Skole

pre 5 godina

Secate li se meceva Novaka i Rodzera u finalu Wim i to dva puta.Federer gazi,Nole se malo pati.I stize finale...klasicno oducavanje od tenisa.A komentari pre meca tipa sve sem pobede Federera je senzacija. Kad Rafa ugleda Noleta odmah mu nije dobro.

Brother Cavil

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:19)

Hahahahaha Monakovljanineee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zizu, 24. januar 2019 12:30)

Ja razumem kada se neko nasali ki ki ki zezanje...ali kad se neko glupo nasali to mi nekako nije normalno....ali nasmejacu se u svakom slucaju.....u sebi.

мики

pre 5 godina

Novak i Rafa su prije 7 godina bili mnogo bolji nego sada.
(svarožić, 24. januar 2019 12:09)

није тачно. Надал никад боље није играо, а и Ноле је био бољи него икада у другој половини 2018-е. сервис му је био нестварно добар.

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.

Baca

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe   
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..
(HanSolo, 24. januar 2019 12:25)

Ma sta njemu objasnjavas on je Medvedeva nazvao Dimitrij jer mislio da je premijer :D

jsx

pre 5 godina

I ja mislim da je Djokovic kada je u savrsenoj formi (kao 2011) najbolji svih vremena, ali me nerviraju ovako glupi komentari. Niti je covek stalno u takvoj formi niti stalno pobedjuje Nadala. Ima svega 2 pobede vise h2h, od 52 odigrane, pri cemu 2 manje na GS-ovima, ako je to vama neka ogromna razlika i stalno dranje, ja ne znam o cemu da pricamo.
Bice epski u svakom slucaju. Nadal je u boljoj formi (losi protivnici, ali nemojte molim vas da su Sapalov i Medvedev sile), ali Novak mora da bude favorit u "svojoj" Australiji. Ukoliko Nadal osvoji, postace prvi igrac sa po dve titule na svakom GS-u, a ako Novak pobedi, on (kao i Federer) ce imati priliko to da uradi prvi na RG-u. Takodje bi to obojici bio ogroman korak ka Federeru.

Malkom

pre 5 godina

"A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti."

Druže, je li ti poznata sintagma "finale Svetskog prvenstva u fudbalu"?

Boris Banović

pre 5 godina

Kakva euforija, Nadal je pobedio napaljenog junošu, 15 nosioca i pravimo od toga senzaciju ! Setimo se Novakovih 5:2 protiv Federera i par meč lopti pa je na kraju izgubio ! Ovi "klinci" treba još mnogo znoja da proliju i krvavih žuljeva da dobiju, da bi došli do prilike da se približe carskom teniskom trijumviratu !

Zuba

pre 5 godina

Kada poslednji od ove trojice se penzionise pricajte o smeni generacije a do tada mozemo jos da uzivamo u tenisu.
Ima mladi jos da se nacekaju.

zvezdoprc

pre 5 godina

(Vladan) Potpuno si neobavešten. I malo dete zna da Đoković najviše voli zatvoren krov i dvoranske uslove, a da Nadalu to nikad nije odgovaralo. Odgovor Nadala je bio više diplomatski, što ti očigledno nisi ukapirao.

Robert

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Iznwr, 24. januar 2019 10:24

Niti ga dere stalno, niti iko od njih stalno može da drži istu formu. Susretali su se u svim mogućim odnosima snaga, tj. trenutnih formi.

jsx

pre 5 godina

Bagio,
Covek em napise glupost em dobije vecinom pluseve. Ako ne pratite tenis vec samo Djokovica, to je potpuno u redu, ali onda ne pisite komentare niti ocenjujte ostale vesti. Cuj sest godina... Verovatno se godina (2017. za neupucene) brise ako Novak nije igrao dobro u njoj. Iste godine je osvojio Federer i Australiju, inace sto takodje verovatno ne znate, iako su ga svi slali 2016. u penziju kao sto ga salju sada

da

pre 5 godina

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)
(Mikii, 24. januar 2019 11:20
Jesi li ti Miki psiholog?Jesi li na argument odgovorio teniskim argumentom? nisi,a ocigledno da nisi ni trenirao tenis
Jesi li obican klinac,provokator ili banjica?
Da,Nadal igra jednodimenzionalan tenis u odnosu na Novaka,ti to ne razumes,samo pljujes
Sto se tice straha,to sto si napisao,garantujem da to ne bi smeo u oči da mi kažeš ;)
A možda si i navijao za mene na tv;)
Nisam Novak:)

Djoksa

pre 5 godina

Lekcija iz poniznosti toliko potrebna ovoj mladoj generaciji tenisera. Nadal u celoj svojoj karijeri nikad nikom nije pretio i omalovažavao ga. Uvek je uvažavao i cenio svoje protivnike, čak nekad i mnogo više nego što zaslužuju. A sad "pit bul iz Grčke koji kad ugrize ne pušta" nek pakuje kofere i nek nauči da poštuje starije i bolje od sebe. A može da priča o boljima od sebe tek kad im se bar bude približio pi broju Grand Slamova.

Gde ja živim

pre 5 godina

Bezdušan čovek:) Šteta za mladog Cicipasa, ali ima vremena. Biće bolje i biće i trofeja. Za sada TATE moraju da se razračunaju još malo. Đokoviću na tebe je red. Nemo' da razočaraš ;)

BODIBOND

pre 5 godina

covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D  
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

A da nisu i stanovnici Rijeke Rijekanci? Kad naucis sta je palatalizacija, ali i sarkazam mozemo da diskutujemo.

O RUCK

pre 5 godina

Grcki Pink Panter je totalno razocarao. Steta sto je sticajem srecnih okolnosti izbacio sjajnog tenisera Bautisku Aguta - koji bi sigurno prikazao puno bolju igru i da ovo polufinale bar lici na nesto. Najgori AO od kada pratim tenis (preko 40 godina).Ocekujem da ce ga u finalu bar malo popraviti Novak i Nadal. Nadam se da ce Nole sigurno osvojiti titulu.

RN

pre 5 godina

Kako vam nije jasno da vise nije to onaj Nadal na brzim podlogama gde se pitaju drugi teniseri (Djokovic i Federer), ovo je novi Nadal na brzim terenima gde se samo on pita.

Dilan

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Upravo

Nikola

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.

Filip

pre 5 godina

Shvatite ljudi da ishod finala zavisi isključivo od Đokovića... Ako pruži 80% najbolje svoje igre dobija Nole. Za one koji kažu da je ovo najbolji tenis Nadala nek pogledaju period od 2008-2010 pa da vide koja je to razlika. Ako Nole servira dobro i ne greši mnogo prilikom razmena dobija to Nole 3:1...pa Đoković 2017 god kad nije ništa igrao pružio solidan otpor Rafi na šljaci u Rimu.

Sinki

pre 5 godina

Nadal je cudo od tenisera.Kako je samo uspio da promijeni svoju igru prije ovog turnira.Potpuno je ubrzao svoju igru,igra napadacni,agresivno.

Milorad

pre 5 godina

Senzacija, šok pobeda Cicipasa protiv dede Federera i to tesna pobeda. Zašto nije senzacija i šok, pobeda Nadala protiv Cicipasa pošto je po teniskim stranim i domaćim stručnjacima Cicipas naslednik jednog od trojke, bar da je igrao egal, pa nek izgubi, nego igra kao da je 1000-ti na rang listi. Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.

Lloyd

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )

milutin

pre 5 godina

Rekoh Cicibanu da se ne zagoni na velikane ovog sporta.
Neposluša
Ovo će mu biti baš blizu kraja,
dugoročno mu karijeru uništiti.

Svemirko

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35) 

I meni se cini da ce biti tako.
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27)

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!

Jax

pre 5 godina

Što volim što je nadal nalupao ovog malog. Želim mu da bude najuspešniji, ali moraće da sačeka da se matorci povuku... Nadal Federer i Đoković, najveci ikada! Tek kad se oni povuku, ovi momci će doći do izražaja.

gema

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Kako mislis da Rodzer uzme pored ove dvojice ...

Mikii

pre 5 godina

Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.
(Milorad, 24. januar 2019 11:34)

A ja kazem, Milorade, da su u strahu velike oci :) Budi mi pozdravljen.

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Nadal, pod uslovom da odmori na "travnatom" delu sezone, do kraja godine ne može izgubiti meč. Brojni rekordi će padati ove godine. Savršeno igra, potpuno je nebitno ko je preko mreže.

Sapic

pre 5 godina

A Federer trenira za sljaku haha
(Brojutro, 24. januar 2019 11:18)

Rodju izbacio ovaj amater na sljaci ima da ga ponizavaju gotov je!

Nebojša

pre 5 godina

Zajedničko za sve mlade igrače velika usta svašta izlazi iz njih pojedini i prete a nemaju ni poštovanja Nadal ga je ponizio večeras i stavio na mesto.

peja

pre 5 godina

svaki beknd mu pada na servis liniju,dosta je to losije nego pre cak i sa forhenda,popravio servu,ako uzme set novaku to ce biti veliko iznenadjenje

sasa jokic

pre 5 godina

Nema sta igrac sa jednorucnim bekhendom (sem Tima koji za se za razliku od Wavrinke brze krece) da trazi protiv Nadal u dobroj formi.
Nisam gledao mec na zalost, ali ovo je bilo za ocekivati. U svakom slucaju, veliki uspeh Cicipasa, a nam jos jedna poslastica u Nedelju.

Sakaluda

pre 5 godina

"Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.
(zzzzz, 24. januar 2019 09:59) "

Dokonog li coveka!!!

Mj23

pre 5 godina

Rafa vise ne spinuje toliko, ima tu kombinacije flata i spina. Plus mu je servis puno bolji.

Bit ce zanimljivo finale. Ako Rafa dobije, ima veliku sansu preuzeti titulu Goata od Federera.

Mikii

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala 
Strasno slab bekend 
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje
(da, 24. januar 2019 11:11)

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)

BODIBOND

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

Zhol

pre 5 godina

@jado tacno, ali je i godinu dana stariji, i fizicki istroseniji od Djokovica, ako se to uzme u obzir, pitanje je da li razlika od 3 slema daje toliku prednost Nadalu u odnosu na Djokovica...

Barni

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Ahahahahhaahahahhaah ne verujem

Terry

pre 5 godina

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls
(Zarko, 24. januar 2019 11:24)

Vest 'Australija uvek srecna' :)

Djorgo

pre 5 godina

Očekivao sam i očekujem pobedu Nadala. Al' kad Banjac kaže da Tsitsipas nikada nije dobio meč posle 0:2, i da Pliškova nema šanse da išta uradi protiv Serene na 1:5, onda očekujem da Tsitsipas ima šansu za jedan set ...

da

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala
Strasno slab bekend
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje

defekt

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)  

I meni se cini da ce biti tako. 
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27) 

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!
(Svemirko, 24. januar 2019 11:38)

Spektakl u najavi, samo Nole da odere Puja

lalo

pre 5 godina

"Matori" Nadal ce do kraja da izčupa uši mladom Grku i oduči ga od tenisa na neko vreme. Za Novaka je bolje da nije morao on to da učini da nas i Grci ne omrznu ako već nisu.

Drug Ostoja

pre 5 godina

Posle Novaka najvise gotivim Nadala.Zasto? Jer je jeb*ni borac,spartanac! Momak melje bukvalno! Ta snaga,kretanje,zelja u 32-oj godini,ma svaka cast! Ovi tzv. nextgen igraci ako uspeju biti na 40% od mogucnosti Novaka,Nadala,Federera, puna kapa.

mrki

pre 5 godina

Ljudi moji, ovaj Ciciban veze nema... Kako je on dobio Federera nije mi jasno. Prva dva seta Rafa ispo 50posto prvi servis, ovo tele ni da mu pripreti...Jeste do sada Rafa brutalan, ali ima Djoksa ozbiljne sanse sa njim. Po meni sanse 50-50...

Zarko

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls

čovek si kada bole tuđe rane

pre 5 godina

"Federer mu nije dovoljan – Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala"

Još sutra Novak da dobije pa da gledamo još jedno legendarno finale u inat svim ovim klincima što prete po medijima...

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

Topnik

pre 5 godina

Nadoubudni Tsitsipas je rekao da ima rješenje za Nadala na tvrdoj podlozi hahah. Ovi next gen se više fokusiraju na priču, nego na igru. I onaj Zverev uvijek nešto priča bez veze.

iggy

pre 5 godina

Sad ce opet kad neki klinac pobedi Rodju, Rafu ili Novaka na nekom turniru atp250 da bude - smena generacija na pomolu....Smaraju vise ovi novinari sa tom pricom. Sve dok se ova trojica na penzionisu, nema leba za klince

Milorad

pre 5 godina

Stari bik ga razbucao, Treba biku da se skinu rogovi. Eto vam Vaš Cicipas, dobio uz salatu i krompir. ovi mlađi mogu samo da naslede tenisere od 4 do 10-11 mesta to je taj kvalitet, kljucnuće i oni kad kad neki oval ili ti pehar. ali ni približno kao ova trojka.

Bih, bi, bi, bismo, biste bi

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Ti da pobediš Nadala?!

Terry

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D

aleksa

pre 5 godina

Ne znam dal ste obratili paznju kako nadal vraca dubok ritern? Ocigledno da je radio na tome zbog novaka posto ovo kad se spusti u kolenima i udari na dugu lopticu izgleda brutalno ....

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

Slaven 123

pre 5 godina

Samo cu reci RAFAEL NADAL. Ovim ne zelim da uvredim navijace Novaka i Federera. Ali ovom covjeku morate odati priznanje jer ovolika zelja za tekmicenje pobjedama se bas bas rijetko vidja pogotovo u njegovim godinama pri zalasku karijere. I jos trenirajuci i treniraju sve vise da se popravi igra i dovede na jos veci nivo.

mrconakub

pre 5 godina

pa ovi klinci nemaju sanse ni da Nadal i Nole imaju po 45 god...ovo je prestrasno koja razlika, pa Novak sa 21 god je vec harao.. a tek Rafa
salji deda nadobudnog Grka kuci

ccc?

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

Kada je bio povredjen, van forme..Sto nije izgubio 2011 ili 2015?

BODIBOND

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
(Iznwr, 24. januar 2019 10:24)

Pa kad je izgubio od Aguta u Dohi onda znas koliko je jak.

mrconakub

pre 5 godina

ovaj jadni Grk mora nauciti prvi korak kod serviranja, izbacaj lopte, ovo jos nisam gledao da ovoliko puta ne udari loptu tokom serviranja, nego je uhvati...

pribil

pre 5 godina

Tenis je propao kao sport, Nadal posle pauze od 3 meseca sve dobije po 3 0 do finala, bez velikih meceva bez talenata, katastrofa. Novak osvaja lagano.

Malkom

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.

323

pre 5 godina

Grk je visoko poleteo. Ne samo on nego svi ti mladji koji dobiju jedan mec pa ih nigde vise nema. Biti igracina e za to je potreban kontinuitet visokih rezultata. A to NIKO od njih jos nema. Jos da se jede gust pasulj a velikani tenisa da odu u penziju, dotle, mrka kapa.

bojN

pre 5 godina

voleo bih da vidim koliko izgubljenih meceva nadal ima protiv jednorucnog bekenda. jako malo i to od najboljih. ko je mislio da grk ima sanse ne zna tenis.

Rafa

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Pa da li je moguce xaxaxaxaxaxaxacax

Sinisa

pre 5 godina

Da bi ovaj Cicipas uopste biou kandidat da jednog dana bude veliki sampion,mora prestati da po 2 puta podbacuje lopticu.Izgleda kao kad se neka zena priprema za servis.

Milorad

pre 5 godina

Oči vas varaju da igra prejako. rekoh Tijafo ne može da pogodi teren. Cicipas kao da ima 45 godina. Videćemo njegovu jačinu protiv slabog Đoleta pod uslovo da prođe Luku, ako prođe Luka, isto će proći kao Ciciban, ne što je Nadal jak, nego št luka nije neki teniser, posrećilo mu se da igra polufinale, pa ko zna kad.

Bagio

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah

Zezus

pre 5 godina

Kralj Federer nije imao srece sa Cicipsem, neverujem da je ovaj bolji toliko samo kralj nije bio u fokusu, zato napadamo sljaku!
(King Roger, 24. januar 2019 11:21)

Koliko si ti samo nepismen.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Doći će do smjene generacija ali samo zbog biologije velikog tria, a ono što nam dolazi poslije nikako mi se ne sviđa, svako vrijeme nosi svoje šampione ali ljubitelji tenisa načekati će se generacije Samprasa i ovakva tri kralja kao što su Federer, Nadal i Đoković, i da li će....

transformers9

pre 5 godina

Toliko je simpaticno sto je Nadal srecan kao dete posle pobede i sto veruje da moze da osvoji ovo. Istina je da je Djokovic mnogo mnogo jak kada treba da bude.

Dexter

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!

BLuka

pre 5 godina

Zanimljiva situvacija....kada Nadal ili Fedex pobjeđuju ovako i ovakve onda je to odlična igra i majsćorstvo, nije dosadno ali kada Nolex isto to radi onda je u pidanju dosadna igra, sreća i naravno da pobjeđuje kada je na drugoj strani nekakav anonimus.....apsurdno.

Lavpivo

pre 5 godina

Bas mi je milo sto je nadal prosao.uvjek mi je draze kad nole u finalu isprasi nadala ili federera nego ove ostale igrace.ajmo nole da jos popravis taj medjusobni skor sa cupacem gaca

goblin

pre 5 godina

Nadalu veći problem predstavljaju oni njegovi rituali pre servisa(kako sve obaviti za 30 sekundi) od ovih "superstarova" nove generacije(Grk,"Lebron",mršavi Australijanac).Ništa oni nisu bolji a ni talentovaniji od Berdiha,Conge,Ferera,Cilica,Del Potra,samo ce igrati u "bolje vreme".A mediji i ceo teniski svet pravi "hajp" oko njih da se ne bi sponzori razbežali kad odu u penziju ova 3 velikana.

No1e

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Vilander je prvi svestan toga zato nista posebno nije rekao.

Nebojša

pre 5 godina

Uporedite sada otpor Kacanova i Tima sa prošlog us opena sa onim što je Grk pokazao ogromna razlika naravno ova dvojica nisu pretila a ovaj se već video sa trofejem jedno je sigurno Australian open će imati novog starog pobednika nadam se Novaka ali ako bude Nadal biće zasluženo.

Brane

pre 5 godina

To je ta smena generacija. Od ovih cicibana, zverkica, saponja i medvedica nema leba. Rekao im Novak lepo...sačekace još 5-6 godina. Do tada ode karijera

Gargamel

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)

I meni se cini da ce biti tako.

Smuti

pre 5 godina

Nijedan igrac ne slomi psihicki kao sto to Nadal radi... kod njegs uvijek zadnj setovi budu sa 6:0... dok je kod Djokovica obrnuto.. on pocne jako

defekt

pre 5 godina

Ako je neko ocekivao nekakav otpor Cicipasa, on nema pojma o tenisu, sa druge strane Djokovic ce isto tako oduvati Puja, i onda spektakl u finalu!

Rade

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)

Raff, ZG

pre 5 godina

Besplatna škola. Grk ima sreću što nije generacija Noleta, Rafe i
Feđe. Morat će pričekati da oni odu u penziju da dođe do GS-a

DukiNS

pre 5 godina

Rafa u finalu bez problema. Njegov top spin forhend je ubitačan za jednoručni bekend. Jedino kada su igrači poput Vavrinke i Federera odlično servirali i bekend ih služi besprekorno , tada su dobijali Rafu. Nadal odrađuje Cicipasa , a onda se nadam da će Novak izvući maksimum iz sebe i osvojiti ovaj AO.

Stef

pre 5 godina

Ne vidim kako bi Grk mogao do trijumfa ovde. Rafa je neko ko ti od prvog meča na turniru da do znanja šta možeš da očekuješ od njega. Čovek igra ludački tenis tokom ove 2 nedelje.

zex

pre 5 godina

Godinama Rafa igra ludacki tenis kao i Rodja.Svi kazu Novak nema sanse u finalu ali onda kada Novak izadje onda nestanu sa terena.Shvatite ljudi, Novak je izraziti favorit protiv Nadala ovde.Lopte koje Novak salje Nadalu nisu iste kao ove koje grk salje.Novako stil je drugaciji Novakovo kretanje je deugacije, poznaje Rafu u dusu.

veliki strumf

pre 5 godina

Objektivno, Nadal igra kao nikada do sada. Ritern mu nikada nije bio ovakav, bekhend nikada ovako efikasan, krece se kao na sljaci, nema mnogo prebacivanja vec krati poene trazeci vinere - i uglavnom ih pogadja... Potpuno novi Rafa, sa novim stilom igre. Da li je realno da ovako igra posle teske povrede, nakon sto nije igraoskoro pola godine, nakon sto se zbog navodne povrede samo pre 15ak dana povukao sa prethodnog turnira??? Naravno da nije realno. Zapravo, skoro da je i nemoguce, koliko god on bio Rafael nadal.

BODIBOND

pre 5 godina

Znaci bice borba Djokovica i Nadala za GOATa jer od ovih mladjih nema leba
(Vuk, 24. januar 2019 10:43)

Ne znaci, jer jasno je da ce King Nadal biti G.O.A.T.

Mladen

pre 5 godina

Nadal igra kao munja usavrsio je servis udarci su mu ubitacni kao na sljaci cipipasu ne da ni promil sanse odma hvata tempo koji on ne moze da isprati nadal ovo lagano prolazi.

scarlxrd

pre 5 godina

Ау, како игра Надал! Освојиће АО прелако. Заиста фасцинантно колико добро игра цео турнир.

lol

pre 5 godina

E, platiće Ciciban danas. Ako ništa, ono zbog prijetnji.
Nadal će Cicibanom "gloginje mlatiti".
Jedino Nole može biti "lijek" za Rafu. I biće...

BODIBOND

pre 5 godina

Naravno da izgleda svezije kad je mladji 15 godina
(Mikii, 24. januar 2019 10:16)

Nije 15 godina vec 12 godina, jer Nadal nije 1983. godiste vec 1986. godiste.

zaveraprevara

pre 5 godina

Kako igra Rafa ovom ispada reket iz ruku od siline udaraca.Jedino ako Rafa popusti ovaj Grk moze nesto pokusati.Nole ako prodje u finale sto bi trebalo naravno da se desi ce imati pretezak posao ali ipak ako iko zna da pobedi Rafu onda je to Nole.Ovaj Grk u tempo igri je smesan protiv Nadala.

lol

pre 5 godina

Ciciban nece ni oznojati Nadala ... Smesmo, steta ali osecam da ce Djoki da se muci sutra i bice 3-2 za Nadala u finalu cisto jer je odmorniji...

IgorBn

pre 5 godina

Rafa mozda igra bolje od Novaka na AO ali sve dok ne dodje do medjusobnog duela. Nije isto igrati protiv Cicibana i Novaka... Novak u zadnjih nekoliko godina upravo najbolje igra protiv top 5 igraca...jednostavno mentalna snaga je presudna. Sto se tice samog prebacivanja loptice,svi su tu negdje.

krastavčević

pre 5 godina

Pobeđuje Nadal sa 3:1. A kako je Cicipasu majka Ruskinja, onako plav i visok, veoma temperamentan, meni najviše liči na Sašu Zvereva.

DaLanik

pre 5 godina

Ahahah, eto im njihovi mladi teniseri u usponu... Nece postici nista dok velika trojka ne ode u penziju... Dupli brejk u 1. setu... :)

€vrici

pre 5 godina

Nolo ce izgubiti sutra ili u finalu ipak on poslednja tri turnira nije uspeo izneti do kraja Nadal osvaja 18 grem slem i vraca se na #1

milann

pre 5 godina

Nije da mnogo gresi zbog loseg dana,nego pokusava da promeni nesto u igri. A samopouzdanje mu logicno pada. Jer Rafa ga "lako" nadigrava. Mnogo je Rafa korigovao igru za beton,mnogo agresivan,spin nekad koristi,nekada odigrava ravnije,miksuje sa slajsom. Svakako da ima mnogo opcija.

Ja

pre 5 godina

.Pod hitno se prebaci na drugi sport ovaj ne razumes.
(mich, 24. januar 2019 10:34)

Razumem se bolje od tebe sta je problem, moje misljenje, cist smor!

Grk

pre 5 godina

Ne volim Federera ali jedini on sto je napravio nesto u tenisu jednorucnim bekendom, nema leba bez dve ruke i tesko da ce iko ikada nesto jednom rukom bilo sta da znacajno napravi

majtimajk

pre 5 godina

..."Nadal je uprkos povredama sa kojima se suočavao prethodnih meseci sjajno započeo godinu."

-ah te misteriozne povrede posle kojih je momentalno 200 ne sat.... ccc..

ters

pre 5 godina

jesam li jedini kome je ovaj nerealno samouvjereni Grk antipatican? matorac ce ga oduciti od tenisa i to cini od prvog poena..decko nema dobar servis, nikakvu taktiku, pa s cime misli pred sampiona?

jado

pre 5 godina

ovaj jadni Grk ne zna ni sokolovo oko da ubode. Meni je najmsnesnije, ako smo realni, da se prica moze li Nole da stigne RF po broju GS titula.. a Rafa ?? pa on 100% stize i prestize.. ipak Rafa ima vise 3 titule od Noleta..

koča

pre 5 godina

Cicipasu ispadne loptica jedno 20x u toku seta, 130x ne izbaci lopticu kako treba pri servisu... Neko bi rekao da se malo utronjao...

Djido

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!?
Svašta!? Niđe veze!

room 1408

pre 5 godina

Naravno da ću navijati za Cicipasa...Ne zbog toga sto ovog mrzim...Isključivo zato sto je mnogo veća pretnja Novaku kao veliki šampion...Realno male su mu šanse...

Rep.Srpska

pre 5 godina

Nekako mi prirodno da navijam za novi blokbaster Djokovic-Nadal...sta cu kad sam navikao sve ove godine da uzivam u tenisu....ajmo Rafa ajmo Nole

zzzzz

pre 5 godina

Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.

kimiko

pre 5 godina

U ovom mecu ne mogu da se odlucim za koga da navijam. Cicipas je definitivno vrlo prijatno iznenadjenje i veliki potencijal. Rafa je neuništiv, veliki borac na terenu i van njega, pogotovu sa tim povredama.
Pa sam zato odlučio navijati za obojicu, tj. za dobar tenis. Tako sam nesto razmišljao...

Djido

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!?
Svašta!? Niđe veze!

zzzzz

pre 5 godina

Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.

DukiNS

pre 5 godina

Rafa u finalu bez problema. Njegov top spin forhend je ubitačan za jednoručni bekend. Jedino kada su igrači poput Vavrinke i Federera odlično servirali i bekend ih služi besprekorno , tada su dobijali Rafu. Nadal odrađuje Cicipasa , a onda se nadam da će Novak izvući maksimum iz sebe i osvojiti ovaj AO.

Rep.Srpska

pre 5 godina

Nekako mi prirodno da navijam za novi blokbaster Djokovic-Nadal...sta cu kad sam navikao sve ove godine da uzivam u tenisu....ajmo Rafa ajmo Nole

Drug Ostoja

pre 5 godina

Posle Novaka najvise gotivim Nadala.Zasto? Jer je jeb*ni borac,spartanac! Momak melje bukvalno! Ta snaga,kretanje,zelja u 32-oj godini,ma svaka cast! Ovi tzv. nextgen igraci ako uspeju biti na 40% od mogucnosti Novaka,Nadala,Federera, puna kapa.

Stef

pre 5 godina

Ne vidim kako bi Grk mogao do trijumfa ovde. Rafa je neko ko ti od prvog meča na turniru da do znanja šta možeš da očekuješ od njega. Čovek igra ludački tenis tokom ove 2 nedelje.

goblin

pre 5 godina

Nadalu veći problem predstavljaju oni njegovi rituali pre servisa(kako sve obaviti za 30 sekundi) od ovih "superstarova" nove generacije(Grk,"Lebron",mršavi Australijanac).Ništa oni nisu bolji a ni talentovaniji od Berdiha,Conge,Ferera,Cilica,Del Potra,samo ce igrati u "bolje vreme".A mediji i ceo teniski svet pravi "hajp" oko njih da se ne bi sponzori razbežali kad odu u penziju ova 3 velikana.

IgorBn

pre 5 godina

Rafa mozda igra bolje od Novaka na AO ali sve dok ne dodje do medjusobnog duela. Nije isto igrati protiv Cicibana i Novaka... Novak u zadnjih nekoliko godina upravo najbolje igra protiv top 5 igraca...jednostavno mentalna snaga je presudna. Sto se tice samog prebacivanja loptice,svi su tu negdje.

Malkom

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.

iggy

pre 5 godina

Sad ce opet kad neki klinac pobedi Rodju, Rafu ili Novaka na nekom turniru atp250 da bude - smena generacija na pomolu....Smaraju vise ovi novinari sa tom pricom. Sve dok se ova trojica na penzionisu, nema leba za klince

zex

pre 5 godina

Godinama Rafa igra ludacki tenis kao i Rodja.Svi kazu Novak nema sanse u finalu ali onda kada Novak izadje onda nestanu sa terena.Shvatite ljudi, Novak je izraziti favorit protiv Nadala ovde.Lopte koje Novak salje Nadalu nisu iste kao ove koje grk salje.Novako stil je drugaciji Novakovo kretanje je deugacije, poznaje Rafu u dusu.

Gargamel

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)

I meni se cini da ce biti tako.

milann

pre 5 godina

Nije da mnogo gresi zbog loseg dana,nego pokusava da promeni nesto u igri. A samopouzdanje mu logicno pada. Jer Rafa ga "lako" nadigrava. Mnogo je Rafa korigovao igru za beton,mnogo agresivan,spin nekad koristi,nekada odigrava ravnije,miksuje sa slajsom. Svakako da ima mnogo opcija.

Stats

pre 5 godina

Tri velika sampiona koji ce biti na kraju karijera izjednaceniji nego sto iko misli; malo statistike koja pokazuje koliko dominiraju nad ostalima i tendenciju ka izjednacavanju izmedju ove trojice:

1.Federer od 15 najcescih rivala samo sa dvojicom ima procenat uspesnosti ispod 50%, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 74.1%
2.Nadal od 15 najcescih rivala samo sa Djokovicem ima negativan rezultat, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 78.2%
3.Djokovic protiv 15 najcescih rivala nema negativan skor ni protiv koga, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 80.0%

Federer je trofejniji i drzi ogroman broj rekorda, ali na kraju karijere imace negativan skor protiv dvojice najcescih rivala, kao i uspesnost protiv 15 najcescih za oko 5% manje u odnosu na dvojicu najvecih rivala, dok ce i Nadal i Djokovic ovu statistiku samo uvecati ili odrzati. Drugim recima, Nadal i Djokovic vise dominiraju od Federar iako to izgleda drugacije gledajuci broj pobeda i titula.

Brane

pre 5 godina

To je ta smena generacija. Od ovih cicibana, zverkica, saponja i medvedica nema leba. Rekao im Novak lepo...sačekace još 5-6 godina. Do tada ode karijera

defekt

pre 5 godina

Ako je neko ocekivao nekakav otpor Cicipasa, on nema pojma o tenisu, sa druge strane Djokovic ce isto tako oduvati Puja, i onda spektakl u finalu!

mrconakub

pre 5 godina

pa ovi klinci nemaju sanse ni da Nadal i Nole imaju po 45 god...ovo je prestrasno koja razlika, pa Novak sa 21 god je vec harao.. a tek Rafa
salji deda nadobudnog Grka kuci

Slaven 123

pre 5 godina

Samo cu reci RAFAEL NADAL. Ovim ne zelim da uvredim navijace Novaka i Federera. Ali ovom covjeku morate odati priznanje jer ovolika zelja za tekmicenje pobjedama se bas bas rijetko vidja pogotovo u njegovim godinama pri zalasku karijere. I jos trenirajuci i treniraju sve vise da se popravi igra i dovede na jos veci nivo.

Raff, ZG

pre 5 godina

Besplatna škola. Grk ima sreću što nije generacija Noleta, Rafe i
Feđe. Morat će pričekati da oni odu u penziju da dođe do GS-a

veliki strumf

pre 5 godina

Objektivno, Nadal igra kao nikada do sada. Ritern mu nikada nije bio ovakav, bekhend nikada ovako efikasan, krece se kao na sljaci, nema mnogo prebacivanja vec krati poene trazeci vinere - i uglavnom ih pogadja... Potpuno novi Rafa, sa novim stilom igre. Da li je realno da ovako igra posle teske povrede, nakon sto nije igraoskoro pola godine, nakon sto se zbog navodne povrede samo pre 15ak dana povukao sa prethodnog turnira??? Naravno da nije realno. Zapravo, skoro da je i nemoguce, koliko god on bio Rafael nadal.

kofein

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore!
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45)

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina

Svemirko

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35) 

I meni se cini da ce biti tako.
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27)

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!

артиљерац

pre 5 godina

Ја не знам како изгледа "савршен тенис".Али претпостављам да је ово што је
Надал јутрос одиграо најближе томе.Још не могу да се опасуљим како је згромио
Циципаса,за причу.Сутра гледамо Нолета,ваљда ће и он да покаже висок ниво.
А онда,битка Титана.

Stefan

pre 5 godina

Mozda Nadal igra dominantno, mozda izgleda zastrasujuce, ali Rafa je stvarno imao lak zrijeb.
1.kolo Dakvort-lagani trening
2.kolo Ebden-lagani trening takodje
3.kolo DeMinaur-iscrpljeni i fizicki i psihicki australianac koji je pre tog meca igrao mec u 5 setova nije bio teska prepreka za Rafu
4.kolo(1/8 finale) Berdih-kao po obicaju Ceh razocara kada igra bitne meceve,i Rafa je rutinski slavio
5.kolo(1/4 finale) Tijafo-isvcpljeni amerikanac nije mogao da pruzi veci otpor Nadalu posle pobeda nad Andersonom,Sepijem i Dimitrovom
6.kolo(1/2 finale)Cicipas-ista stvar kao i sa DeMinaurom i Tijafoom ,za njega je ovaj turnir bio fantastican.
Sve u svemu Nadal je dosta lako dosao do finala.Tamo fa ceka ili Djokovic ili Puj(Pouille),imace dan vise odmora i ovo je za njega velika sanse za 18.GS.
Ipak ja se nadam da ce u Australiji svoj 15.GS osvojiti Nole i postati rekorder AO.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 5 godina

"Federer mu nije dovoljan – Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala"

Još sutra Novak da dobije pa da gledamo još jedno legendarno finale u inat svim ovim klincima što prete po medijima...

vidim sve

pre 5 godina

Nazalost jos dugo, dugo ce se cekati smena generacije!
Ova trojica jedino kad odu u penziju bice neko bolji od njih. Onda moraju, jer nema ko?! Isto kao sto su bile Ivanovic i Jankovic prve, jer su tada Klajsters i Enan otisle na kratko u penziju.
Zverev, Sapovalov, Cicipas...ostace talenti. Ako sada sa 20 godina ne pobedjuju sve, kada ce?
Sa koliko godina su svoje prve velike turnire osvajala ova trojica velicanstvenih?

xxx7

pre 5 godina

Svi pisu da Nadal ne igra nista specijlno, nego da su mu losi protivnici, ali ne znam gde vidose da Novak igra neku ludnicu?! Ako Rafa ne deluje mnogo dobro, onda tek to ne deluje Novak. Svakako ako Novak sutra prodje,u nedelju klasik koji moze da ode na obe strane.

miodrag

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande

sempervivum

pre 5 godina

Ово је разлика између Надала и Новака...
Надал кад види шансу он ДОКРАЈЧИ противника без икакве милости. Новак кад направи брејк, он изгуби фокус и дозволи противнику да се врати.
Ипак, то не значи да ће Надал бити бољи, ако буде сусрет у недељу, јер једино против Надала и Федерера Новак чува константност концентрације, ваљда га они посебно инспиришу.

Milorad

pre 5 godina

Stari bik ga razbucao, Treba biku da se skinu rogovi. Eto vam Vaš Cicipas, dobio uz salatu i krompir. ovi mlađi mogu samo da naslede tenisere od 4 do 10-11 mesta to je taj kvalitet, kljucnuće i oni kad kad neki oval ili ti pehar. ali ni približno kao ova trojka.

SUMP

pre 5 godina

Nadal opravdao ulogu favorita u ovom mecu i pocistio Cicipasa. Nadal igra nestvarno: poboljsao servis, odlican bekhend, ritern nikad bolji.
Nadam se pobedi Novaka u polufinalu i onda klasik u kome zelim sve najbolje Noletu.
Nemojmo zaboraviti motivaciju: Nadalu ce ovo biti 5. finale u Melburnu, ima samo jednu titulu. Uzme li titulu, bice dvostruki osvajac svih grend slem turnira sto jos niko nije uradio.
Ipak, verujem o pobedu Djokovica.
FORZA NOLE!!!

milutin

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.

gema

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Kako mislis da Rodzer uzme pored ove dvojice ...

kiza

pre 5 godina

Vec rekoh ranije, sledece dve godine ce se igrati epska finala izmedju Novaka I Rafe. To ce biti najvece rivalstvo u istoriji
tenisa. Svaki mec ce biti tesan. Odigrace mozda I preko 70 meceva.
U opticaju je oko 10 GS I oni ce uzeti 7.
Federera ce do tada manje vise zaboraviti. A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti.A mi treba da se radujemo sto ce jadan od dvojice ucesnika biti Novak.
Dugo ce se o tom mecu pricati. Taj koji pobedi ce biti neprikosnoveni GOAT. malo vece sanse za to ima Novak, samo zato sto mu vise leze podloge sa tri GS I sto realno ima manje sanse za povredama. Takodje ima vise nedelja na mestu br 1 sto ce tada biti presudno za GOAT

Dexter

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!

ters

pre 5 godina

jesam li jedini kome je ovaj nerealno samouvjereni Grk antipatican? matorac ce ga oduciti od tenisa i to cini od prvog poena..decko nema dobar servis, nikakvu taktiku, pa s cime misli pred sampiona?

Gde ja živim

pre 5 godina

Bezdušan čovek:) Šteta za mladog Cicipasa, ali ima vremena. Biće bolje i biće i trofeja. Za sada TATE moraju da se razračunaju još malo. Đokoviću na tebe je red. Nemo' da razočaraš ;)

Sakaluda

pre 5 godina

"Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.
(zzzzz, 24. januar 2019 09:59) "

Dokonog li coveka!!!

lol

pre 5 godina

E, platiće Ciciban danas. Ako ništa, ono zbog prijetnji.
Nadal će Cicibanom "gloginje mlatiti".
Jedino Nole može biti "lijek" za Rafu. I biće...

DaLanik

pre 5 godina

Ahahah, eto im njihovi mladi teniseri u usponu... Nece postici nista dok velika trojka ne ode u penziju... Dupli brejk u 1. setu... :)

mile

pre 5 godina

jedino brat nole moze da dobije vamosa,dace Bog u nedelju da pokaze svima sto ga iz nekog razloga ne vole,ovima sto mu zavide na svim neverovatnim uspesima

CroFed

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!

transformers9

pre 5 godina

Toliko je simpaticno sto je Nadal srecan kao dete posle pobede i sto veruje da moze da osvoji ovo. Istina je da je Djokovic mnogo mnogo jak kada treba da bude.

Nebojša

pre 5 godina

Zajedničko za sve mlade igrače velika usta svašta izlazi iz njih pojedini i prete a nemaju ni poštovanja Nadal ga je ponizio večeras i stavio na mesto.

majtimajk

pre 5 godina

..."Nadal je uprkos povredama sa kojima se suočavao prethodnih meseci sjajno započeo godinu."

-ah te misteriozne povrede posle kojih je momentalno 200 ne sat.... ccc..

Sinki

pre 5 godina

Nadal je cudo od tenisera.Kako je samo uspio da promijeni svoju igru prije ovog turnira.Potpuno je ubrzao svoju igru,igra napadacni,agresivno.

Lavpivo

pre 5 godina

Bas mi je milo sto je nadal prosao.uvjek mi je draze kad nole u finalu isprasi nadala ili federera nego ove ostale igrace.ajmo nole da jos popravis taj medjusobni skor sa cupacem gaca

Smuti

pre 5 godina

Nijedan igrac ne slomi psihicki kao sto to Nadal radi... kod njegs uvijek zadnj setovi budu sa 6:0... dok je kod Djokovica obrnuto.. on pocne jako

mrki

pre 5 godina

Ljudi moji, ovaj Ciciban veze nema... Kako je on dobio Federera nije mi jasno. Prva dva seta Rafa ispo 50posto prvi servis, ovo tele ni da mu pripreti...Jeste do sada Rafa brutalan, ali ima Djoksa ozbiljne sanse sa njim. Po meni sanse 50-50...

Serdjo

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!
(Dexter, 24. januar 2019 11:44)

Oko ovoga što je Dexter napisao treba voditi ozbiljnu polemiku. Zna li neko koju je to povredu imao Nadal?! Koji se profesionalni sportista posle saniranja povrede vraćao jači?! U ovom slučaju ne jednom, već više puta!!!? Budimo realni, javnost pojma nema koje to povrede prate Nadala. Sve je ovo veoma čudno i za ozbiljnu proveru svega oko Nadala i njegovih navodnih povreda.

Lloyd

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )

No1e

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Vilander je prvi svestan toga zato nista posebno nije rekao.

koča

pre 5 godina

Cicipasu ispadne loptica jedno 20x u toku seta, 130x ne izbaci lopticu kako treba pri servisu... Neko bi rekao da se malo utronjao...

jsx

pre 5 godina

I ja mislim da je Djokovic kada je u savrsenoj formi (kao 2011) najbolji svih vremena, ali me nerviraju ovako glupi komentari. Niti je covek stalno u takvoj formi niti stalno pobedjuje Nadala. Ima svega 2 pobede vise h2h, od 52 odigrane, pri cemu 2 manje na GS-ovima, ako je to vama neka ogromna razlika i stalno dranje, ja ne znam o cemu da pricamo.
Bice epski u svakom slucaju. Nadal je u boljoj formi (losi protivnici, ali nemojte molim vas da su Sapalov i Medvedev sile), ali Novak mora da bude favorit u "svojoj" Australiji. Ukoliko Nadal osvoji, postace prvi igrac sa po dve titule na svakom GS-u, a ako Novak pobedi, on (kao i Federer) ce imati priliko to da uradi prvi na RG-u. Takodje bi to obojici bio ogroman korak ka Federeru.

Realno

pre 5 godina

Sada ce Rafa da ga vrati u detinjstvo i da rasprsi snove ovih sarlatana iz nove generacije...Cicipas je dobar ali umislio da je vec zvezda.
@mich
Onaj ko igra polufinale AO sa Nadalom jeste zvezda! E sad to sto su Novak, Nadal i Federer vanzemaljci, to je drugo.....
Verovatno im se raspao leteci tanjir kad su ulazili u orbitu, Nadal pao u spaniju, Federer u svajcarsku, a nesrecni Nole kod nas.

Goran

pre 5 godina

baš mi je drago zbog Rafe. Voleo bih samo da i njega i Noleta gledam još par godina klolkiko budu mogli da igraju na vrhunskom nivou. Bravo još jednom

Igor

pre 5 godina

Žao mi Nadala, dve nedelje nije imao jači trening, dok se Novak dobro utrenirao, još ako bude imao sreća sa Francuzem da još malo učvrsti udarce ...
Šala mala, prvi put strepim za Noleta u nekom finalu protiv Nadala. Mnogo ova igra Nadala u ove dve nedelje deluje zastrašujuće . Izgleda da igračima sa jednoručnim behendom, jednostavno ne leže njegovi jaki spinovi. A nadam se da Novak i dalje ima rešenje za igru Nadala .

Topnik

pre 5 godina

Nadoubudni Tsitsipas je rekao da ima rješenje za Nadala na tvrdoj podlozi hahah. Ovi next gen se više fokusiraju na priču, nego na igru. I onaj Zverev uvijek nešto priča bez veze.

bojN

pre 5 godina

voleo bih da vidim koliko izgubljenih meceva nadal ima protiv jednorucnog bekenda. jako malo i to od najboljih. ko je mislio da grk ima sanse ne zna tenis.

Tweak

pre 5 godina

Demonstracija sile, Cicipas tek na momente bljesnuo u drugom setu (kad je spasao 3 vezane brejk lopte). Smatram ga blagim favoritom u finalu ukoliko naiđe na Đokovića, odnos nekih 55-45, deluje da je u boljoj formi, Novaku više odgovara podloga.

Inače, reći da će Rafa da se uplaši bilo koga, pa i Đokovića je smešno, svakako će morati da digne nivo igre a kondicija mu je i dalje donekle pod znakom pitanja.

Mare

pre 5 godina

Ne znam za druge, ali ja ne mogu da zamislim atp rang listu na kojoj nijedno od prva tri mesta ne zauzimaju Nadal, Federer ili Djokovic. Znači tipa rang lista: 1. Zverev 2. Tim 3. Raonić meni je nezamisliva.

lalo

pre 5 godina

"Matori" Nadal ce do kraja da izčupa uši mladom Grku i oduči ga od tenisa na neko vreme. Za Novaka je bolje da nije morao on to da učini da nas i Grci ne omrznu ako već nisu.

aleksa

pre 5 godina

Ne znam dal ste obratili paznju kako nadal vraca dubok ritern? Ocigledno da je radio na tome zbog novaka posto ovo kad se spusti u kolenima i udari na dugu lopticu izgleda brutalno ....

O RUCK

pre 5 godina

Grcki Pink Panter je totalno razocarao. Steta sto je sticajem srecnih okolnosti izbacio sjajnog tenisera Bautisku Aguta - koji bi sigurno prikazao puno bolju igru i da ovo polufinale bar lici na nesto. Najgori AO od kada pratim tenis (preko 40 godina).Ocekujem da ce ga u finalu bar malo popraviti Novak i Nadal. Nadam se da ce Nole sigurno osvojiti titulu.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nadal je promenio nešto u igri.Dok se ostali uvezbaju da se brane od toga on će,ako ga kolena budu slušala,pobedjivati.
Novak ima duel sa veoma ambicioznim i upornim francuzom.Ako ga prodje onda ćemo videti da li je pratio Nadala i da li ima odgovor na Nadalovu inovaciju u igri.
Nadalova novina(čini mi se)je:
loptica odskače visoko ispred nogu.
Servis pun spina i fudbalski rečeno felsa,
Jako skratio put do poena.
Čini mi se da je protiv svih igrao na isti,potpuno isti,način.Svima je nametnuo svoj stil i sve je iznenadio.
Ako bude finale sa Novakom videcemo šta će se dogoditi.
Novak je upravo nametao svoju igru i mleo par godina kao mašina.Varvirka ga je par puta presekao i niko više.
Sudar dvojice koji imaju nameru istu(nametnuti svoj stil),ali tehniku razlicitu(potpuno različit prilaz)bi dao nove dimenzije tenisu.

Mj23

pre 5 godina

Rafa vise ne spinuje toliko, ima tu kombinacije flata i spina. Plus mu je servis puno bolji.

Bit ce zanimljivo finale. Ako Rafa dobije, ima veliku sansu preuzeti titulu Goata od Federera.

Miodrag

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 24. januar 2019 12:29)

Da se ne hvali ne bi bio Grk.

Mikii

pre 5 godina

Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.
(Milorad, 24. januar 2019 11:34)

A ja kazem, Milorade, da su u strahu velike oci :) Budi mi pozdravljen.

Bagio

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah

Dragana

pre 5 godina

Ne znam zašto je bilo ko pomislio da mlađa generacija može lako sa Nadalom. Novaku je bilo potrebno pola karijere da nauči da igra protiv njega. Federer nije nikad ni naučio.

Bih, bi, bi, bismo, biste bi

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Ti da pobediš Nadala?!

pribil

pre 5 godina

Tenis je propao kao sport, Nadal posle pauze od 3 meseca sve dobije po 3 0 do finala, bez velikih meceva bez talenata, katastrofa. Novak osvaja lagano.

jado

pre 5 godina

ovaj jadni Grk ne zna ni sokolovo oko da ubode. Meni je najmsnesnije, ako smo realni, da se prica moze li Nole da stigne RF po broju GS titula.. a Rafa ?? pa on 100% stize i prestize.. ipak Rafa ima vise 3 titule od Noleta..

srbin

pre 5 godina

Ljudi morate biti svesni par cinjenica, prvo Nadal igra dobro to je istina ali nije testiran. Ovaj mali Cicipas je model igraca koji njemu odgovara, jednorucni bekend, na Nadalov slajs servis moze samo da se moli Bogu da ide u aut, drugo taj isti Cicipas je bio rasturen od strane Federera koji je u prva 3 seta imao 12/0 brejk lopte, da je osvojio samo 2 ili 3 dobio bi ga glat… Videcemo kada Novak stane sa druge strane mreze sa svojim dvorucnim bekendom I riternom...
Imam utisak da je Nadal nikad veci, svesno je radio na snazi i servisu jer zna da mora da skracuje poene, zato mislim da ako Novak bude usao u treci sat, Nadalova igra ce da se raspadne kao mehur od sapunice, zato ce i on protiv Novaka biti jos agresivniji.. Bilo kako bilo treba odati priznanje Nadalu(velike Tonijeve zasluge) kao najvecem takticaru I borcu u svetu tenisa.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Rafa je po ko zna koji put potvrdio da je vodeca trojka svetlosnim godinama ispred ostatka teniskog karavana. Nadam se da ce isto uraditi i Nole. Ostali ce imati priliku tek kada se trojac umori, ne daj Boze povredi ili ih stignu godine.

defekt

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)  

I meni se cini da ce biti tako. 
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27) 

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!
(Svemirko, 24. januar 2019 11:38)

Spektakl u najavi, samo Nole da odere Puja

dardan

pre 5 godina

Impresivan je Nadalov put do finala ali samo kada se pogledaju rezultati. Kada se malo bolje pogledaju protivnici najveći utisak je da se, verujem, i sam Nadal "uljuljkao" što nikako nije dobro po njega. Svedoci smo bili mnogo puta (u slučaju Federera pogotovo) da odigraju "maestralno, čarobno, šampiosnki i ne znam sve kako" do finala, a onda...... sa druge strane mreže NOVAK i sve pada u vodu. Tako će, nema sumnje, biti i sada. Ne želim da podcenim Luku, mislim da neće ni malo biti lagan meč za Nola, ali verujem da će pronaći rešenje i zakazati još jedan epski duel u nedelju. A onda nema nazad....

BLuka

pre 5 godina

Zanimljiva situvacija....kada Nadal ili Fedex pobjeđuju ovako i ovakve onda je to odlična igra i majsćorstvo, nije dosadno ali kada Nolex isto to radi onda je u pidanju dosadna igra, sreća i naravno da pobjeđuje kada je na drugoj strani nekakav anonimus.....apsurdno.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Doći će do smjene generacija ali samo zbog biologije velikog tria, a ono što nam dolazi poslije nikako mi se ne sviđa, svako vrijeme nosi svoje šampione ali ljubitelji tenisa načekati će se generacije Samprasa i ovakva tri kralja kao što su Federer, Nadal i Đoković, i da li će....

Boris Banović

pre 5 godina

Kakva euforija, Nadal je pobedio napaljenog junošu, 15 nosioca i pravimo od toga senzaciju ! Setimo se Novakovih 5:2 protiv Federera i par meč lopti pa je na kraju izgubio ! Ovi "klinci" treba još mnogo znoja da proliju i krvavih žuljeva da dobiju, da bi došli do prilike da se približe carskom teniskom trijumviratu !

Laki

pre 5 godina

Davno, za vreme studiranja imao sam kolegu iz Crne Gore koji je navijao za jedan veliki fudbalski klub iz Beograda. Kada taj klub izgubi, on navija za Budućnost, a ako i ona izgubi, onda za Čelik iz Zabjele i tako sve dok ne naleti na neki seoski tim koji je pobedio te nedelje. E, tako i ovi Federerovi "navijači", kada ispadne RF, tu je RN, ako ispadne RN, tu je Pij ili neko drugi ko je pobedio, pa taman na turniru u Surdulici. Nema šta, ljudi od reči i stava.

Kerozin i avio dizel

pre 5 godina

Ne znam da li je još neko primetio kako je Nadal zategnut, ko praćka. A, pre nekog vremena je bio ko ispušena muštikla. Bicepsi se sve cakle, pogled reže, puca forhende i bekhende ko haubicom. Dugo se čistio, došlo je vreme opet da se uradi. A, kosice sve manje i manje...

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Nadal, pod uslovom da odmori na "travnatom" delu sezone, do kraja godine ne može izgubiti meč. Brojni rekordi će padati ove godine. Savršeno igra, potpuno je nebitno ko je preko mreže.

Milorad

pre 5 godina

Senzacija, šok pobeda Cicipasa protiv dede Federera i to tesna pobeda. Zašto nije senzacija i šok, pobeda Nadala protiv Cicipasa pošto je po teniskim stranim i domaćim stručnjacima Cicipas naslednik jednog od trojke, bar da je igrao egal, pa nek izgubi, nego igra kao da je 1000-ti na rang listi. Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.

Jax

pre 5 godina

Što volim što je nadal nalupao ovog malog. Želim mu da bude najuspešniji, ali moraće da sačeka da se matorci povuku... Nadal Federer i Đoković, najveci ikada! Tek kad se oni povuku, ovi momci će doći do izražaja.

brm

pre 5 godina

Ovi klinci što dolaze kad nauče da i kad je praktično sve izgubljeno igraju svaki poen kao da odlučuje o tituli, onda će moći da pobedđuju Nadala i Noleta. To više nije stvar kondicije i tehnike, već mentalnog pristupa. Dečko ima 20 godina a praktično se predao posle brejka u drugom setu. Šampioni se bore, menjaju ritam, pokušavaju da urade nešto drugačije i ne odustaju.

Mladen

pre 5 godina

Nadal igra kao munja usavrsio je servis udarci su mu ubitacni kao na sljaci cipipasu ne da ni promil sanse odma hvata tempo koji on ne moze da isprati nadal ovo lagano prolazi.

BODIBOND

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

scarlxrd

pre 5 godina

Ау, како игра Надал! Освојиће АО прелако. Заиста фасцинантно колико добро игра цео турнир.

zaveraprevara

pre 5 godina

Kako igra Rafa ovom ispada reket iz ruku od siline udaraca.Jedino ako Rafa popusti ovaj Grk moze nesto pokusati.Nole ako prodje u finale sto bi trebalo naravno da se desi ce imati pretezak posao ali ipak ako iko zna da pobedi Rafu onda je to Nole.Ovaj Grk u tempo igri je smesan protiv Nadala.

mrconakub

pre 5 godina

ovaj jadni Grk mora nauciti prvi korak kod serviranja, izbacaj lopte, ovo jos nisam gledao da ovoliko puta ne udari loptu tokom serviranja, nego je uhvati...

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Ja ne znam da je iko pobedio nadala sa cestom servis volej igrom osim mozda na vimbldonu, tako da verovatno pogresna taktika, mislim svakako bi Nadal dobio ali mozda malo teze da je ovaj mali igrao agresivno sa osnovne, malo me plasi kako igra Nadal ali opet nije imao pravi test a i znam da Novak podigne nivo igre kad dodje do meca sa Nadalom

Brother Cavil

pre 5 godina

Napred Rafa cekamo 18. gs.
(Huse Memic, 24. januar 2019 13:08)

Dzumhur nista a?

On sa Cilicem i Raonicem kopa njivu. Popularni Dzumbir, tako ga zovu od miloste.

Nebojša

pre 5 godina

Uporedite sada otpor Kacanova i Tima sa prošlog us opena sa onim što je Grk pokazao ogromna razlika naravno ova dvojica nisu pretila a ovaj se već video sa trofejem jedno je sigurno Australian open će imati novog starog pobednika nadam se Novaka ali ako bude Nadal biće zasluženo.

Malkom

pre 5 godina

Svaka cast nadalu ali cipras veze nije imao. Nadal ima 50% ubacen prvi servis i opet oducio ciprasa od tenisa.

Cipras veoma veoma los.
(miki, 24. januar 2019 12:00)

Ko?

Fantazija nego sta

pre 5 godina

Au kako igra King Nadal, ovo je fantazija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 24. januar 2019 10:55)

Hahahaha a sad je Nadal King? Kakva si ti slihtara od coveka.

zex

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande


(miodrag, 24. januar 2019 12:44)
Komentar godine

room 1408

pre 5 godina

Naravno da ću navijati za Cicipasa...Ne zbog toga sto ovog mrzim...Isključivo zato sto je mnogo veća pretnja Novaku kao veliki šampion...Realno male su mu šanse...

kimiko

pre 5 godina

U ovom mecu ne mogu da se odlucim za koga da navijam. Cicipas je definitivno vrlo prijatno iznenadjenje i veliki potencijal. Rafa je neuništiv, veliki borac na terenu i van njega, pogotovu sa tim povredama.
Pa sam zato odlučio navijati za obojicu, tj. za dobar tenis. Tako sam nesto razmišljao...

AO

pre 5 godina

@veks
A sta reci kada je pored Nadala i Djokovica od top 10 tenisera samo Nisikori dosao do cetvrtfinala. Zverev, Anderson, Cilic, Tim i Izner, to je nekonstantna boranija, dok je Federerovo ispadanje senzacija.

Miodrag

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

Prvo BODIBOND Klizan-Djokovic 1:4 ti je u medjusobnim duelima zatim Khachanov-Djokovic 1:1 pa onda imaš Zverev-Djokovic 2:2 tako da nemaš blage veze šta pišeš sa statistikom jedino koji mogu da ti predložim jeste da ti lepo batališ statistiku i da brineš za svog idola Rodžera Federera koji je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa i da je ovo prvi meć koji sa novim generacijama ima negativan skor to je činjenica. A što se tiče današnjeg meća Cicipas je previše očekivao da će da dobije Nadala koji em nije nikad dobio Španca i što je juće izjavio pred mečom tako da mora da nauči poštovanje prema velikim teniserima koji još uvek vladaju tenis i da još nema smene generacija.

323

pre 5 godina

Grk je visoko poleteo. Ne samo on nego svi ti mladji koji dobiju jedan mec pa ih nigde vise nema. Biti igracina e za to je potreban kontinuitet visokih rezultata. A to NIKO od njih jos nema. Jos da se jede gust pasulj a velikani tenisa da odu u penziju, dotle, mrka kapa.

dusan

pre 5 godina

Ciciban...ono kad Nolo, Rafa imaju po 32, 33 godine, a deset godina mladji od njih ne mogu fizicki i kondiciono da im pridju...sve svileni neki

Terry

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D

Djoksa

pre 5 godina

Lekcija iz poniznosti toliko potrebna ovoj mladoj generaciji tenisera. Nadal u celoj svojoj karijeri nikad nikom nije pretio i omalovažavao ga. Uvek je uvažavao i cenio svoje protivnike, čak nekad i mnogo više nego što zaslužuju. A sad "pit bul iz Grčke koji kad ugrize ne pušta" nek pakuje kofere i nek nauči da poštuje starije i bolje od sebe. A može da priča o boljima od sebe tek kad im se bar bude približio pi broju Grand Slamova.

Zuba

pre 5 godina

Kada poslednji od ove trojice se penzionise pricajte o smeni generacije a do tada mozemo jos da uzivamo u tenisu.
Ima mladi jos da se nacekaju.

sasa

pre 5 godina

sta se lozite na nadala,grk se emotivno i fizicki istrosio,a sto se tice povreda nadala,sve je tu mnogo sumnjivo,kao povredjen pa se kao vrati nikad jaci i ostale gluposti,covek se naodmarao,malo neka hemija i tako sve u krug,napred Nole.

da

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala
Strasno slab bekend
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje

Goran

pre 5 godina

Bio sam siguran da ce se ovo desiti. Federer je potpuno van forme i bilo ga je lako pobediti. Bautista Agut svakako nije teniser koji je navikao da igra cetvrtfinala slemova. Nadal je bio prvi pravi test za Cicipasa i odmah je usledilo ciscenje. Decko jos nema ni slucajno igru da osvaja GS titule. Novak ce imati tezak zadatak da ovako razgoropadjenog Nadala pobedi u finalu. Ocekujem 5-6 sati tenisa u finalu i antologijski mec o kome ce se pricati godinama ali samo Novak da udje u finale.

BODIBOND

pre 5 godina

Sve osim pobede King Nadala protiv Puja u finalu bice prava senzacija. Ovo kako Rafa igra je velicanstveno, mozda je drugi teniser sveta ali po formi je svetski broj 1.

Swedenonline

pre 5 godina

U finalu Nadal ce igrati koliko mu Novak dozvoli..ipak se isuvise dobro znaju
(jordan, 24. januar 2019 12:56)

Očigledna je promena taktike kod Nadala, ne upušta se u duge razmene već gleda da skrati svaki poen koliko god je to moguće. Novak mora da ide tom linijom i onemogući mu da se koristi tom taktikom i navuče ga na maksimalno rizičnu ili energetski iscrpljujuću igru.

Zezus

pre 5 godina

Kralj Federer nije imao srece sa Cicipsem, neverujem da je ovaj bolji toliko samo kralj nije bio u fokusu, zato napadamo sljaku!
(King Roger, 24. januar 2019 11:21)

Koliko si ti samo nepismen.

Vladimir

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala. 
(Djordje, 24. januar 2019 09:42) 

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!? 
Svašta!? Niđe veze!
(Djido, 24. januar 2019 09:59)
A Djordje u fazonu, sta ova budala pise?

Mikii

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala 
Strasno slab bekend 
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje
(da, 24. januar 2019 11:11)

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)

lule

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?
(alan ford, 24. januar 2019 13:29)

Ti svakako jesi, sudeći po ovom tvom postu.

BODIBOND

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
(Iznwr, 24. januar 2019 10:24)

Pa kad je izgubio od Aguta u Dohi onda znas koliko je jak.

Sinisa

pre 5 godina

Da bi ovaj Cicipas uopste biou kandidat da jednog dana bude veliki sampion,mora prestati da po 2 puta podbacuje lopticu.Izgleda kao kad se neka zena priprema za servis.

peja

pre 5 godina

svaki beknd mu pada na servis liniju,dosta je to losije nego pre cak i sa forhenda,popravio servu,ako uzme set novaku to ce biti veliko iznenadjenje

sasa jokic

pre 5 godina

Nema sta igrac sa jednorucnim bekhendom (sem Tima koji za se za razliku od Wavrinke brze krece) da trazi protiv Nadal u dobroj formi.
Nisam gledao mec na zalost, ali ovo je bilo za ocekivati. U svakom slucaju, veliki uspeh Cicipasa, a nam jos jedna poslastica u Nedelju.

BeKo

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore! 
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45) 

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
(kofein, 24. januar 2019 12:01)

Broj osvojenih GS titula bez izgubljenog seta:

3 Bjorn Borg (1976 Wimbledon, 1978 French Open, 1980 French Open)
Rafael Nadal (French Open 2008, 2010, 2017)
2 Roger Federer (2007 Australian Open, 2017 Wimbledon)
1 Ken Rosewall (1971 Australian Open)
 Ilie Nastase (1973 French Open)

Malkom

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Nije ga uzeo u zadnjih 6 godina? Je li gledamo isti sport? A da, ti ni ne gledaš tenis, već samo pišeš komentare.

Lukijan

pre 5 godina

@(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)


Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Momčino, može li tvoj statističko/analitički, par excellence um, da pruži informaciju koliko su Kirijos/Klizan/Veseli/Kacanov/Zverev ukupno GS titula osvojili? I svih onih 20-25 imena koja su od 2008 godine (ne računajući osvajače GS titula) učestvovali u polufinalima GS turnira, a u jednom trenutku imali prodigy status?
Za tvoju informaciju, da se ne mučiš - 0 (nula)
To ti je kao u životu, verovatno ti je iz ličnog iskustva poznato :-) - poletarci sline oko cura a pravi momci krešu.

Milosav

pre 5 godina

Gledao sam drugi i treci set, Cicipas je drugi odigrao odlicno i moglo je da dodje do tie break-a ali je napravio dve tri greske koje su ga skupo stajale. U trecem je potpuno stao. Rafa kao Supermen! Neverovatno ne secam se da sam ga ikada video ovakvog, mec zavrsen za malo preko 100 minuta, neverovatno!
Nadam se da ce Novak da pobedi Francuza pa onda ponovo na Rafu u finalu.
Ako do toga dodje ocekuje ga tezak mec, ali opet nikad se ne zna, tukli su se njih dvojica nebrojeno puta, svasta je moguce.
U svakom slucaju Novaku zelim da prodje u finale, a onda neka bolji pobedi. Gledajuci Rafu do sada na ovom AO, izgleda mi kao favorit.

Filip

pre 5 godina

Shvatite ljudi da ishod finala zavisi isključivo od Đokovića... Ako pruži 80% najbolje svoje igre dobija Nole. Za one koji kažu da je ovo najbolji tenis Nadala nek pogledaju period od 2008-2010 pa da vide koja je to razlika. Ako Nole servira dobro i ne greši mnogo prilikom razmena dobija to Nole 3:1...pa Đoković 2017 god kad nije ništa igrao pružio solidan otpor Rafi na šljaci u Rimu.

Sapic

pre 5 godina

A Federer trenira za sljaku haha
(Brojutro, 24. januar 2019 11:18)

Rodju izbacio ovaj amater na sljaci ima da ga ponizavaju gotov je!

nick

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50 
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )
(Lloyd, 24. januar 2019 11:30)

Ma šta god da si uvrteo u glavu da si bitan činjenica da ime tolike svetske veličine kao što je Novak pišeš malim slovom te svrstava u grupu smućkaj pa prospi!
Ni Rafael ni Novak ne zaslužuju da ih pominješ jer ih skrnaviš tvojom bezličnosti!

xxx7

pre 5 godina

veks  
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno! 
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58) 

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom
(NY, 24. januar 2019 15:38)

Pa lepo si objasnio sve, jel Nadal kriv sto su ispali Anderson, Dimitrov,Kacanov, Federer?! Nije, kao ni Novak, otvorio im se zreb i toliko.

ccc?

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

Kada je bio povredjen, van forme..Sto nije izgubio 2011 ili 2015?

Dilan

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Upravo

King Roger

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka. 
(Malkom, 24. januar 2019 11:46) 

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Malo se informisi pre svega pa onda nastavi sa mrznjom prema Kralju Rodzeru.Kralj Federer je osvojio Wimbldon 2017 zadnji put i to bez izgubljenog brejka a kamoli seta.Malo vise citaj i smanji mrznju.

RN

pre 5 godina

Kako vam nije jasno da vise nije to onaj Nadal na brzim podlogama gde se pitaju drugi teniseri (Djokovic i Federer), ovo je novi Nadal na brzim terenima gde se samo on pita.

wiki

pre 5 godina

@RN GOAT statusa? Manje WB od Feda 8>2, manje US Opena 5>3, manje AO 6>1. Eto samo sljaka pa i sa razlogom jeste najveci igrac na sljaci ALI GOAT nikako

Djorgo

pre 5 godina

Očekivao sam i očekujem pobedu Nadala. Al' kad Banjac kaže da Tsitsipas nikada nije dobio meč posle 0:2, i da Pliškova nema šanse da išta uradi protiv Serene na 1:5, onda očekujem da Tsitsipas ima šansu za jedan set ...

milutin

pre 5 godina

Rekoh Cicibanu da se ne zagoni na velikane ovog sporta.
Neposluša
Ovo će mu biti baš blizu kraja,
dugoročno mu karijeru uništiti.

Rafa

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Pa da li je moguce xaxaxaxaxaxaxacax

Robert

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Iznwr, 24. januar 2019 10:24

Niti ga dere stalno, niti iko od njih stalno može da drži istu formu. Susretali su se u svim mogućim odnosima snaga, tj. trenutnih formi.

HanSolo

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..

Davis

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!
(CroFed, 24. januar 2019 12:13)

Novak mora biti na 80% a Nadal na 120, veruj mi znam iz iskustva jer sam gledao ranije meceve.

lepard

pre 5 godina

Nadal posle svake povrede izadje jos jaci - ili je takav sklop coveka i onda mu svaka cast ili folira i pravi pauze sto je opet normalno jer se vrhunskim sportistima moze ali onda nek kaze.
u svakom slucaju ko god bude drugi finalista neka u finalu pobedi bolji.
Nadam se Novak, ali Boze moj igra protiv jednog od najboljih svih vremena

Radovan III

pre 5 godina

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

• Novak Djokovic 25–22
• Rafael Nadal 23–15
• Yevgeny Kafelnikov 4–2
• Patrick Rafter 3–0
• Thomas Enqvist 3–1
• Álex Corretja 3–2
• Franco Squillari 2–0
• Wayne Ferreira 2–1
• Dominik Hrbatý 2–1
• Gustavo Kuerten 2–1
• Stefanos Tsitsipas 1–0
• Thanasi Kokkinakis 1–0
• Evgeny Donskoy 1–0
• Byron Black 1–0
• Sergi Bruguera 1–0
• Kenneth Carlsen 1–0
• Francisco Clavet 1–0
• Andrea Gaudenzi 1–0
• Markus Hantschk 1–0
• Lucas Arnold Ker 1–0
• Andrei Medvedev 1–0
• James Sekulov 1–0
• Jan Siemerink 1–0
• Christophe Van Garsse 1–0

BODIBOND

pre 5 godina

Ovo je zastrašujuće! Nikada nije igrao ovako dobro. Nadam se da će Novak moći da se izbori sa ovakvim Rafom, ali bojim se...
(Lana, 24. januar 2019 11:31)

Strah je opravdan jer King Rafa igra u vrhunskoj formi.

zelena trava

pre 5 godina

Ovo je bilo brutalno od Rafe, ali dobro, decko ima 20 godina, a igra fenomenalno, hrabro i brzo. Meni Tsitsipas ostaje omiljeni mladac iz ove generacije. Ne vidim da ce npr. Kyrgios ikad imati lek za njega.
Za Rafu postoji samo jedan pravi test i to je Novak. Jeste da je Novak ranjiviji tip igraca od Rafe i da ce pre on izgubiti od Puja nego sto bi to Nadal, ali ako dodje do njihovog finala, toliko se dobro poznaju, da su sanse 50:50.

BODIBOND

pre 5 godina

Naravno da izgleda svezije kad je mladji 15 godina
(Mikii, 24. januar 2019 10:16)

Nije 15 godina vec 12 godina, jer Nadal nije 1983. godiste vec 1986. godiste.

TurboNator

pre 5 godina

Posle 6 meseci pauze zbog povreda (po ko zna koji put), povlacenja sa turnira pre par nedelja - Nadal igra ovako...?? Ovo se desavalo i ranijih godina...

Da li je to jos nekome sumnjivo? Federer se vracao, Nole se vracao - ali niko nikad ovako brzo i furiozno...

Nikola

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.

lol

pre 5 godina

Ciciban nece ni oznojati Nadala ... Smesmo, steta ali osecam da ce Djoki da se muci sutra i bice 3-2 za Nadala u finalu cisto jer je odmorniji...

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

zvezdoprc

pre 5 godina

(Vladan) Potpuno si neobavešten. I malo dete zna da Đoković najviše voli zatvoren krov i dvoranske uslove, a da Nadalu to nikad nije odgovaralo. Odgovor Nadala je bio više diplomatski, što ti očigledno nisi ukapirao.

Gael

pre 5 godina

Ovi likovi sto pisu kako igrac koji nema pravi test do finala, uglavnom gubi finale, su klasicni botovi. Pa upravo taj Nadal je vecinu RG titula osvojio dominantnom igrom kroz ceo turnir. Samo se tesite botovi. PozZ

Barni

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Ahahahahhaahahahhaah ne verujem

gg

pre 5 godina

Nadala niko ne moze zaustaviti u najboljoj je formi od svih...i bila bi senzacija i veliko iznenadjenje da ne osvoji AO...kako on igra pa to je neverovatno 100% osvaja!

Baca

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe   
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..
(HanSolo, 24. januar 2019 12:25)

Ma sta njemu objasnjavas on je Medvedeva nazvao Dimitrij jer mislio da je premijer :D

krastavčević

pre 5 godina

Pobeđuje Nadal sa 3:1. A kako je Cicipasu majka Ruskinja, onako plav i visok, veoma temperamentan, meni najviše liči na Sašu Zvereva.

€vrici

pre 5 godina

Nolo ce izgubiti sutra ili u finalu ipak on poslednja tri turnira nije uspeo izneti do kraja Nadal osvaja 18 grem slem i vraca se na #1

Srbin

pre 5 godina

(Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)

da ti kazem

pre 5 godina

@Serdjo
A zna li iko zasto je Djokovic pauzirao 2g? U povredu lakta mislim da niko nije poverovao, ni on sam nije zapamtio sta treba da kaže..čas kuk, čas rame, prst...Pre nego što lupate za drugog, pogledajte u svom dvorištu.

Glava je kljuc

pre 5 godina

Iako mu Rafa nije ostavio ni promil sanse da pobedi, vidi se da Cicipas jos nije sazreo za velika dela. Pogubljen k'o malo dete, bez imalo napora da napravi bilo kakvu ozbiljniju promenu u igri, da se bori za svaki poen do kraja. To je razlika u glavi izmedju vrhunskog talenta i sampiona, a to je Novak imao. Zato je i uzeo prvi GS sa 20 godina.

артиљерац

pre 5 godina

Читам коментаре,има много навијања,и на једну и на другу страну.Надал је
јутрос одиграо страшан меч.Развалио је Циципаса.Нема спора.Али,да ће му то
проћи против Нолета,нема теорије.Пажљиво сам гледао јутрос,многи поени које је
Рафа уписао,код Нолета не пролазе.Не би Надал ни пробао да их игра.Можда један
и био би сурово кажњен.Не тврдим да Надал неће тући Нолета(Пуи је достигао
свој максимум)али да ће бити лако,ни случајно.Као ни обрнуто.Може Ноле да уради Рафу само тако.

anica

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.
(Srdjan, 24. januar 2019 16:00)
Verujes da hoce...moras mnogo jako da verujes jer ce ga Nole opleviti...u inat tebi Fedtarde.

my way

pre 5 godina

Превише се очекује од тих клинаца. Где су они најбоље се види у оваквим ситуацијама када се неко из велике тројке приближи на 70-80% онога што је некада био. Ера Роџера, Рафе и Нолета, највећих у историји у исто време је нешто невероватно и сада се очекује да млади наставе тај стандард, што је немогуће. Ко зна када ће један нови тенисер то постићи и он ће се наосвајати трофеја, јер неће играти са себи равнима као легендарна тројка.

BODIBOND

pre 5 godina

Znaci bice borba Djokovica i Nadala za GOATa jer od ovih mladjih nema leba
(Vuk, 24. januar 2019 10:43)

Ne znaci, jer jasno je da ce King Nadal biti G.O.A.T.

Skole

pre 5 godina

Secate li se meceva Novaka i Rodzera u finalu Wim i to dva puta.Federer gazi,Nole se malo pati.I stize finale...klasicno oducavanje od tenisa.A komentari pre meca tipa sve sem pobede Federera je senzacija. Kad Rafa ugleda Noleta odmah mu nije dobro.

Zuja

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :) 
(Rade, 24. januar 2019 11:14) 

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.
(BODIBOND, 24. januar 2019 12:28

Kaka bre sarkazam.NNagaze te ovde za sve tvoje napisane budalastine i onda krenes da se vadis.Menjas ime u O.T.A.N, Jumko , diskutujes sa svima ovde.Pravis svoj rijaliti

Grk

pre 5 godina

Ne volim Federera ali jedini on sto je napravio nesto u tenisu jednorucnim bekendom, nema leba bez dve ruke i tesko da ce iko ikada nesto jednom rukom bilo sta da znacajno napravi

Rade

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)

jsx

pre 5 godina

Bagio,
Covek em napise glupost em dobije vecinom pluseve. Ako ne pratite tenis vec samo Djokovica, to je potpuno u redu, ali onda ne pisite komentare niti ocenjujte ostale vesti. Cuj sest godina... Verovatno se godina (2017. za neupucene) brise ako Novak nije igrao dobro u njoj. Iste godine je osvojio Federer i Australiju, inace sto takodje verovatno ne znate, iako su ga svi slali 2016. u penziju kao sto ga salju sada

петар

pre 5 godina

Зар има ишта лепше него освојити трофеј на Светог Саву. Свим срцем уз Новака !

ko je ovde lud

pre 5 godina

@statističar
Medalja ima dve strane, nije baš tako jednostavno a pošto vidim da voliš brojke evo ti brojevi.
33 mastersa Rafa, 32 Novak karijere im nisu gotove tako da broj titula je glupo porediti sada kada aktivno igraju obojica.
Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196. Novak je osvojio sve masterse, Rafa neće nikad. Rafa ima toliko titula zbog šljake a Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe.
Dalje..
Rafa je 2 godine pre ušao u tur.
Novak je najviše novca zaradio, Rafa je treći ali lepo odeš na sajt ultimate tennis statistics i tamo imaš GOAT rank gde je Novak drugi a Rafa treći po svim statističkim parametrima, tako da ti je loša statistika.
Lako je navesti prednosti Rafine a ignorisati Novakove pa prikazati kako je Rafa ispred ali nije a ako misliš da ti ja nisam dokazao odeš na pomenuti sajt i pogledaš.
I da znaš da nisam Novakov navijač, tako da sam objektivan.

Još jedna zanimljivost, Novak je jedini u istoriji koji je završio na prvom mestu a da je tokom sezone bio ispod Top 20.

Milorad

pre 5 godina

Oči vas varaju da igra prejako. rekoh Tijafo ne može da pogodi teren. Cicipas kao da ima 45 godina. Videćemo njegovu jačinu protiv slabog Đoleta pod uslovo da prođe Luku, ako prođe Luka, isto će proći kao Ciciban, ne što je Nadal jak, nego št luka nije neki teniser, posrećilo mu se da igra polufinale, pa ko zna kad.

King Roger

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

Za tvoju informaciju to je bilo 2014 i 2015 a ne 2013.I akoje za tebe demoliranje kada izgubis prvi set a onda pobedis posle vuse od 4 sata borbe i 5 seta protiv 33 godisnjaka koliko je imao tad Kralj Federer a ti u zivotnu formu onda stvarno nemas pojma o tenisu.I u 5 setu je Federer imao brejk.

Ako nemaš u vuglu imaš na guglu

pre 5 godina

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kofein, 24. januar 2019 12:01)

To naravno nije tačno, Djoković nema osvojen GS turnir bez izgubljenog seta.
Najvažnije je da si dobio preko 100 plusića od neznalica sličnih tebi.

Terry

pre 5 godina

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls
(Zarko, 24. januar 2019 11:24)

Vest 'Australija uvek srecna' :)

мики

pre 5 godina

Novak i Rafa su prije 7 godina bili mnogo bolji nego sada.
(svarožić, 24. januar 2019 12:09)

није тачно. Надал никад боље није играо, а и Ноле је био бољи него икада у другој половини 2018-е. сервис му је био нестварно добар.

Statističar

pre 5 godina

(Stats, 24. januar 2019 12:51)

A sportom se ljudi inače bave, zarad boljeg međusobnog skora ili zarad titula i trofeja, je li majstore?
U svim konkurencijama po pitanju trofeja Nadal je ostvario bolje uspehe od Novaka: broj pobeda na turu, broj titula na GS turnirima, broj osvojenih Mastersa, broj osvojenih medalja na OI, broj osvojenih Davis cup titula, broj titula u dublu.
I onda je Djoković bolji igrač jer ima par pobeda više u međusobnim duelima.
Ima i Rodik bolji h2h od Novaka i šta mu vredi, kad je osvojio samo jedan GS.

Dejan

pre 5 godina

Ako prodje Novak u finale,gde ga svi vide sto je malo nezahvalno treba dobiti,navijacemo svim srcem za ovog momka jer dugo necemo imati ovakvog,mozda i nikada.Idemo!!!

Aragon

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protviv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da proctacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.
(Dzudzov :D, 24. januar 2019 18:06)


stavi pare na Novaka niko ti ne brani, tvoj komentar nebi komentarisao...

RN

pre 5 godina

Vamos Rafa do double career grand slama i G.O.A.T statusa!

https://www.google.com/search?biw=1920&bih=966&tbm=isch&sa=1&ei=DaFJXO-qDYqVsAHJio1Y&q=rafael+nadal+us+open+2013&oq=rafael+nadal+us+open+2013&gs_l=img.3...5906.6877..6967...0.0..0.100.433.4j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i67j0i30j0i8i30j0i24.bCdWCxqvFC8#imgrc=Lc6NwaLq-Av77M:

RN

pre 5 godina

@swedenonline
Ta taktika mu nece pomoci protiv Rafe Nadala, Nadal je poznat kao tenisaer koji igra agresivo, a malo gresi, i po tome je on jedinstven, taj njegov forhend spin koji uvek ulazi u teren, sada mu je i bekhend konstantniji, nece moci Nolo da se osloni na svoj ritern jer je Rafa popravio servis, tako da ja stvarno ne vidim kakve Djokovic ima sanse sad u nedelju.

tennisman

pre 5 godina

Realno zasluzio je da osvoji i za mene je favorit protiv Novaka, sjajan servis( izgubio servis dva puta u 6 meca) odlicno kretanje, agresivnost je tu, cvrst i siguran bekhend

Brother Cavil

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Cekaj da vidimo sta ce Dzemperko da uradi na Australian Openu : )).

NY

pre 5 godina

veks 
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno!
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58)

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom

dr. Roddick

pre 5 godina

@ko je ovde lud

"Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196."

Zato jer je Nadal bio mnogo vise povredjen, da je bio upala manje povredjen imao bi vise nedelja na prvom mestu.

"Novak je osvojio sve masterse,Rafa neće nikad."

Nadal ima vise mastersa, vise GS-a, olimpijsku medalju koju nole nikad nece imati

"Rafa ima toliko titula zbog šljake"

Nole ima toliko titula zbog betona. Da ima isti broj turnira na sljaci kao na betonu, Nadal bi imao jos vise titula.

"Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe. "

nole igra na mrezi kao junior,volley i sl. su za njega misaona imenica, dok je Rafa na mrezi medju najboljima. Cim nole mora da se pomeri sa osnovne linije raspad sistema, sto se vidi kada igra double, na nivou jacih amatera.

"Novak je najviše novca zaradio"

Zato jer je Nadal izostavio vise puta i pola sezone zbog povreda.

lucho

pre 5 godina

Srbija ima jednog od najboljih tenisera svih vremena a pojedini Srbi navijaju za Rafu i Rodzera,koja bolestina. Mislim i ja ih cenim i postujem ali naravno da cu navijati za naseg da li je to Novak,Viktor,Dusan,Filip nije uopste vazno.

Marko

pre 5 godina

cicipas igrao bez girosa..i zato je izgubio..nole ce nadala da odere ko ciga sofersajbnu..
(cinik, 24. januar 2019 13:15)
Pa i Novak će be piletine da odigra meč,pa ti vidi :DDDD

Zhol

pre 5 godina

@jado tacno, ali je i godinu dana stariji, i fizicki istroseniji od Djokovica, ako se to uzme u obzir, pitanje je da li razlika od 3 slema daje toliku prednost Nadalu u odnosu na Djokovica...

Srdjan

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.

Swedenonline

pre 5 godina

(RN, 24. januar 2019 14:40)

Nadal je kao i svako drugi podložan pritisku i Novak je jedan od retkih koji može da mu nametne tempo koji mu ne odgovara.
A i Nadal nije zombi, ima sećanja koja se mogu opozvati.

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

zvezdoprc

pre 5 godina

(losmi89) Objasniću ti. Nadal pisao molbu direktorijumu ATP tura da mu omogući jedan dan odmora više pred finale, jer mu je ovo bio prvi turnir posle dužeg odsustva s terena zbog povrede. Direktorijum je konsultovao Luku Puja i uslišio molbu Nadala, jbt.

Mikii

pre 5 godina

A kako to da Rafa ima dva dana za odmor a Novak ce imati samo jedan.. Kako to jbt ?
(losmi89, 24. januar 2019 11:45)

Smiri se. Tako je Nadal bio umoran pred mec na Vimbldonu, pa vam to nije smetalo da na sav glas slavite pobedu. E, sad zaigrala mecka i pred vasom kucom.

Brother Cavil

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:19)

Hahahahaha Monakovljanineee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zizu, 24. januar 2019 12:30)

Ja razumem kada se neko nasali ki ki ki zezanje...ali kad se neko glupo nasali to mi nekako nije normalno....ali nasmejacu se u svakom slucaju.....u sebi.

Zarko

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls

Malkom

pre 5 godina

"A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti."

Druže, je li ti poznata sintagma "finale Svetskog prvenstva u fudbalu"?

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND, 24. januar 2019 12:27) 

Od kada se u Pazaru vodi statistika i od kada se tamo ljudi zanimaju za tenis.Oni vole rvanje pelivana

Decko Novak sa svima iz prvih deset ATP ima pozitivan skor. Mozda je ti jedan ili dva sa kojima nema.Nisam gledao ATP ranking.A tu mislim.na Kiriosa Ko je u 10

Ja

pre 5 godina

.Pod hitno se prebaci na drugi sport ovaj ne razumes.
(mich, 24. januar 2019 10:34)

Razumem se bolje od tebe sta je problem, moje misljenje, cist smor!

alan ford

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?

da ti kažem

pre 5 godina

NY
I, šta si hteo da kažem ovim postom od kilometar ipo? Sve to šo si mapisao (da ga ne kopiram), ali da dodam. Kako Djokovic nije kriv za žreb isto tako ni Nadal, kako su Djokovicu ispadali neki favoriti tako su i Nadalu...sko Nadal nije imao teške protivnike, nije ni Djokovic imao neke gigante..Napraviste od Mesvedeva opasnogctenisera a da je pao Rafi bio bi nn. Conga je strašan a istina je da posle povrede ne moze ni dva meča da poveže, Nišikori ni kad je zdrav nije pretnja nikome, sada posle povrede dibidus, još je i on predao tako da pisi meć mabje za Djokovica..i kao šlag na torti PUJ..aj mi kaži ŠTA je Djokovicu bilo teže? Još jednom da te podsetim da ima meč manje, da je Rafi neko predao ovde bi se raspravljalo o velikoj zaveri protivu Srbina.

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.

ivan

pre 5 godina

zbog posla nisam mogao ispratiti ni jedan nadalov meč? da li je on stvarno toliko dominantan ove godine na AO ili je to splet okolnosti tj.malo slabije rangiranih protivnika ?

jsx

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)

da ti kazem

pre 5 godina

@Dexter
A kada se Djokovic vratio, još je taj povratak proglašen za "neverovatan" tad ti nije bilo čudno?
@lošmi89
Imao je on odmor od ponedeljka do petka..to ti je ok?

BODIBOND

pre 5 godina

covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D  
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

A da nisu i stanovnici Rijeke Rijekanci? Kad naucis sta je palatalizacija, ali i sarkazam mozemo da diskutujemo.

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55

Ej Kej Vinslet je do dzaja....Holy Smoke.10. Mislim taj film me kupio.

udarnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno ovaj turnir. Kapa dole. Nego htio bi da dam komentar na prozivke Damira Dzumhura. Nije tacno da on i Milos okopavaju kuruze poso druze pao snijeg i niz kuce je dva metera a vis kuce bome ima i tru metera. Morace malo da sacekaju da okpni pa udri okopavat prije Indian Wellsa. Tamo kaze da ce him Nole sredit da jedu datule svaki dan da jos ojacaju.

da

pre 5 godina

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)
(Mikii, 24. januar 2019 11:20
Jesi li ti Miki psiholog?Jesi li na argument odgovorio teniskim argumentom? nisi,a ocigledno da nisi ni trenirao tenis
Jesi li obican klinac,provokator ili banjica?
Da,Nadal igra jednodimenzionalan tenis u odnosu na Novaka,ti to ne razumes,samo pljujes
Sto se tice straha,to sto si napisao,garantujem da to ne bi smeo u oči da mi kažeš ;)
A možda si i navijao za mene na tv;)
Nisam Novak:)

RN

pre 5 godina

@wiki
Bice kad ga bude stigao, sad ce da osvoji career golden slam, pa onda ide roland garros, pa us open gde Rafa dominira (Federer ga nije osvojio od 2008), 32 mastersa, olimpijske igre zlato, osvojice jos mastersa ove godine.

Neplivač

pre 5 godina

Moja skromna procena je da Nadal osvaja 18. GS na Ozy open-u, potom 19.GS na RG, Nole 15.GS na W gde će se Federer oprostiti od tenisa, da bi na USOpenu Nadalu pripao 20. GS i odlazak u penziju. Tada nastupa era Novaka od 3 do 4 godine kada sustiže i prestiže pomenutu dvojicu po broju GS!!!

Zvezdas

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima 
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55) 

Ala si lupio ili lupila.Stanovnik Monaka u srpskom jeziku je Monacanin
Pravopis srpskokg jezika strana strana 46. Kako se naziva glasovna tvorba po mestu zvucnosti. To je pitanje na maloj maturi.Analogno ovome je Rijeka Rijecanin

Dzudzov :D

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protiv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da procacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.

Brother Cavil

pre 5 godina

Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 24. januar 2019 13:13)

Poceo je veliki brat ?

Cudna stvar

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

A Federer botovi pa kao zaboravili ste 2017. godinu kao da je Novaka pobedio tad toliko je bitno

da da

pre 5 godina

@Kerozin i avio dizel
A čuveno čišćenje od 2g je najduže koje se desilo, to nisi primetio? Inače TO čišćenje je poznato pod "Maša sindrom" imenom..a po povratku je preinačeno u šumeće tablete.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Nisam gledao meč! Nadal jeste istina za volju imao samo jednog Berdiha koji je bio top ten igrač iako je van stroja dugo. Drugi su tu i tamo iako nagoveštavaju puno da bi mogli bit u budućnosti pre svega na Poprina i Tiafoe a Cicipas jeste dobio Federera jer igrao kao u transu i malo loše izdanje Rodžera al" ipak za Nadala nema odgovor jer on je druga priča kad je u pitanju svega od postavke do same igre na terenu. Rafa ga ubio u pojam da ovaj mogao sleže ramenima na kraju krajeva dovoljno govori gemovi ukupno osvojeni na kraju.

Još jedan podatak govori da se Rafa plasirao u peto finale na AO Openu pre njega samo još dva Španca su to uspevali da se nađu u finalu Andres Himeno(69) i Karlos Moja(97)

Naravno Nadal jedini teniser iz Španije a da je uspeo donet titulu iz Kengurske zemlje.

U finalu ko god da mu bude vrlo verovatno Novak šansu će imat ako servis bude savršen tokom čitavog meča kao recimo na Us Openu 2013 kad mu je fukcionisao besprekorno ukoliko bude Pulj biće dovoljno neka rutinska igra ili nivo jedan i dva da ga dobije iako je pobedio ga na Us Openu kad Rafa bio van ritma i forme.

To je to.

Svaka čast Rafi na pobedi protiv Grka i novom finalu time je dokazso sebi i ostalim da može igrat finale GS na betonu ne samo šljake. I da osvoji što ima 3 na svoju kontu a imaće priliku za četvrtu u nedelju sasvim sigurno.

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55)

Ej Kejt 'oces me drzis za ruku. Izvini jel mogu ti dobacujem malo.

NY

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)
(jsx, 24. januar 2019 16:30)

Da si shvatio moj komentar ne bi pisao ovako nesto.Pogledaj Rafin zreb tj Rafinu cetvrtinu zreba.Nikko ozbiljan.Projektovano polufinale sa Rodzerom.Rodzerova cetvrtina mnogo teza.KOd Novaka Sapovalov ,Gofan. Medvedev, Fonjini, Karlovic,NIsikori Zverev, Sardi, Simon, Query, Wawrinka, Kirgyos, Raonic.Coric,Tim..ZNaci teoretski sa nekima ranije sa nekima kasnije je mogao da se sretne.Znaci Nisikori je poslednji bio.Ovi ostali su poispadali ranije

Uf

pre 5 godina

NY
Ko je mogao biti i ko mu je bio protivnik su dve potpuno razlicite stvari. Trenutno je vazno ko mu je bio protivnik i protiv koga je igrao da bi dosao do 1/2 finala. Koliko god da se trudis da objasnis kako je Rafa imao laksi zreb, ne vredi. Umem da citam i pisem i da vidim protiv koga su igrali jedan i drugi. To sto trenutno od Medvedeva pravite zverku nista ne pomaze. U drugoj situaciji pravicete od Cicipasa, samo da igra protiv Novaka. To je vec potpuno normalno.

BODIBOND

pre 5 godina

Sve osim pobede King Nadala protiv Puja u finalu bice prava senzacija. Ovo kako Rafa igra je velicanstveno, mozda je drugi teniser sveta ali po formi je svetski broj 1.

Mikii

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala 
Strasno slab bekend 
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje
(da, 24. januar 2019 11:11)

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)

BODIBOND

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

BODIBOND

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
(Iznwr, 24. januar 2019 10:24)

Pa kad je izgubio od Aguta u Dohi onda znas koliko je jak.

Mikii

pre 5 godina

Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.
(Milorad, 24. januar 2019 11:34)

A ja kazem, Milorade, da su u strahu velike oci :) Budi mi pozdravljen.

Djido

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!?
Svašta!? Niđe veze!

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Nadal, pod uslovom da odmori na "travnatom" delu sezone, do kraja godine ne može izgubiti meč. Brojni rekordi će padati ove godine. Savršeno igra, potpuno je nebitno ko je preko mreže.

BODIBOND

pre 5 godina

Znaci bice borba Djokovica i Nadala za GOATa jer od ovih mladjih nema leba
(Vuk, 24. januar 2019 10:43)

Ne znaci, jer jasno je da ce King Nadal biti G.O.A.T.

BODIBOND

pre 5 godina

Ovo je zastrašujuće! Nikada nije igrao ovako dobro. Nadam se da će Novak moći da se izbori sa ovakvim Rafom, ali bojim se...
(Lana, 24. januar 2019 11:31)

Strah je opravdan jer King Rafa igra u vrhunskoj formi.

pribil

pre 5 godina

Tenis je propao kao sport, Nadal posle pauze od 3 meseca sve dobije po 3 0 do finala, bez velikih meceva bez talenata, katastrofa. Novak osvaja lagano.

Lavpivo

pre 5 godina

Bas mi je milo sto je nadal prosao.uvjek mi je draze kad nole u finalu isprasi nadala ili federera nego ove ostale igrace.ajmo nole da jos popravis taj medjusobni skor sa cupacem gaca

King Roger

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

Za tvoju informaciju to je bilo 2014 i 2015 a ne 2013.I akoje za tebe demoliranje kada izgubis prvi set a onda pobedis posle vuse od 4 sata borbe i 5 seta protiv 33 godisnjaka koliko je imao tad Kralj Federer a ti u zivotnu formu onda stvarno nemas pojma o tenisu.I u 5 setu je Federer imao brejk.

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))

€vrici

pre 5 godina

Nolo ce izgubiti sutra ili u finalu ipak on poslednja tri turnira nije uspeo izneti do kraja Nadal osvaja 18 grem slem i vraca se na #1

BODIBOND

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)
(Rade, 24. januar 2019 11:14)

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.

RN

pre 5 godina

Vamos Rafa do double career grand slama i G.O.A.T statusa!

https://www.google.com/search?biw=1920&bih=966&tbm=isch&sa=1&ei=DaFJXO-qDYqVsAHJio1Y&q=rafael+nadal+us+open+2013&oq=rafael+nadal+us+open+2013&gs_l=img.3...5906.6877..6967...0.0..0.100.433.4j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i67j0i30j0i8i30j0i24.bCdWCxqvFC8#imgrc=Lc6NwaLq-Av77M:

Gargamel

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)

I meni se cini da ce biti tako.

Neplivač

pre 5 godina

Moja skromna procena je da Nadal osvaja 18. GS na Ozy open-u, potom 19.GS na RG, Nole 15.GS na W gde će se Federer oprostiti od tenisa, da bi na USOpenu Nadalu pripao 20. GS i odlazak u penziju. Tada nastupa era Novaka od 3 do 4 godine kada sustiže i prestiže pomenutu dvojicu po broju GS!!!

RN

pre 5 godina

@swedenonline
Ta taktika mu nece pomoci protiv Rafe Nadala, Nadal je poznat kao tenisaer koji igra agresivo, a malo gresi, i po tome je on jedinstven, taj njegov forhend spin koji uvek ulazi u teren, sada mu je i bekhend konstantniji, nece moci Nolo da se osloni na svoj ritern jer je Rafa popravio servis, tako da ja stvarno ne vidim kakve Djokovic ima sanse sad u nedelju.

majtimajk

pre 5 godina

..."Nadal je uprkos povredama sa kojima se suočavao prethodnih meseci sjajno započeo godinu."

-ah te misteriozne povrede posle kojih je momentalno 200 ne sat.... ccc..

scarlxrd

pre 5 godina

Ау, како игра Надал! Освојиће АО прелако. Заиста фасцинантно колико добро игра цео турнир.

Ja

pre 5 godina

.Pod hitno se prebaci na drugi sport ovaj ne razumes.
(mich, 24. januar 2019 10:34)

Razumem se bolje od tebe sta je problem, moje misljenje, cist smor!

da

pre 5 godina

Sa ovim bekendom nema sta da trazi protiv Nadala
Strasno slab bekend
Drugo,Nadal nema sanse protiv Noleta,jednodmenzionalna igra,lako za citanje

Milorad

pre 5 godina

Oči vas varaju da igra prejako. rekoh Tijafo ne može da pogodi teren. Cicipas kao da ima 45 godina. Videćemo njegovu jačinu protiv slabog Đoleta pod uslovo da prođe Luku, ako prođe Luka, isto će proći kao Ciciban, ne što je Nadal jak, nego št luka nije neki teniser, posrećilo mu se da igra polufinale, pa ko zna kad.

zex

pre 5 godina

Godinama Rafa igra ludacki tenis kao i Rodja.Svi kazu Novak nema sanse u finalu ali onda kada Novak izadje onda nestanu sa terena.Shvatite ljudi, Novak je izraziti favorit protiv Nadala ovde.Lopte koje Novak salje Nadalu nisu iste kao ove koje grk salje.Novako stil je drugaciji Novakovo kretanje je deugacije, poznaje Rafu u dusu.

Mj23

pre 5 godina

Rafa vise ne spinuje toliko, ima tu kombinacije flata i spina. Plus mu je servis puno bolji.

Bit ce zanimljivo finale. Ako Rafa dobije, ima veliku sansu preuzeti titulu Goata od Federera.

peja

pre 5 godina

svaki beknd mu pada na servis liniju,dosta je to losije nego pre cak i sa forhenda,popravio servu,ako uzme set novaku to ce biti veliko iznenadjenje

Dexter

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!

wiki

pre 5 godina

@RN GOAT statusa? Manje WB od Feda 8>2, manje US Opena 5>3, manje AO 6>1. Eto samo sljaka pa i sa razlogom jeste najveci igrac na sljaci ALI GOAT nikako

Sakaluda

pre 5 godina

"Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.
(zzzzz, 24. januar 2019 09:59) "

Dokonog li coveka!!!

Milorad

pre 5 godina

Senzacija, šok pobeda Cicipasa protiv dede Federera i to tesna pobeda. Zašto nije senzacija i šok, pobeda Nadala protiv Cicipasa pošto je po teniskim stranim i domaćim stručnjacima Cicipas naslednik jednog od trojke, bar da je igrao egal, pa nek izgubi, nego igra kao da je 1000-ti na rang listi. Evo dižete u nebesa igru Nadala, a ja kažem da ne igra ništa specijalno, Tijafo ne može da pogodi teren, Cicipas igra kao deda gore od Federera. I zbog toga veličate igru Nadala. Ali to kažu veliki teniski stručnjaci.

dr. Roddick

pre 5 godina

@ko je ovde lud

"Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196."

Zato jer je Nadal bio mnogo vise povredjen, da je bio upala manje povredjen imao bi vise nedelja na prvom mestu.

"Novak je osvojio sve masterse,Rafa neće nikad."

Nadal ima vise mastersa, vise GS-a, olimpijsku medalju koju nole nikad nece imati

"Rafa ima toliko titula zbog šljake"

Nole ima toliko titula zbog betona. Da ima isti broj turnira na sljaci kao na betonu, Nadal bi imao jos vise titula.

"Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe. "

nole igra na mrezi kao junior,volley i sl. su za njega misaona imenica, dok je Rafa na mrezi medju najboljima. Cim nole mora da se pomeri sa osnovne linije raspad sistema, sto se vidi kada igra double, na nivou jacih amatera.

"Novak je najviše novca zaradio"

Zato jer je Nadal izostavio vise puta i pola sezone zbog povreda.

Mikii

pre 5 godina

A kako to da Rafa ima dva dana za odmor a Novak ce imati samo jedan.. Kako to jbt ?
(losmi89, 24. januar 2019 11:45)

Smiri se. Tako je Nadal bio umoran pred mec na Vimbldonu, pa vam to nije smetalo da na sav glas slavite pobedu. E, sad zaigrala mecka i pred vasom kucom.

alan ford

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?

lol

pre 5 godina

Ciciban nece ni oznojati Nadala ... Smesmo, steta ali osecam da ce Djoki da se muci sutra i bice 3-2 za Nadala u finalu cisto jer je odmorniji...

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

gg

pre 5 godina

Nadala niko ne moze zaustaviti u najboljoj je formi od svih...i bila bi senzacija i veliko iznenadjenje da ne osvoji AO...kako on igra pa to je neverovatno 100% osvaja!

sasa

pre 5 godina

sta se lozite na nadala,grk se emotivno i fizicki istrosio,a sto se tice povreda nadala,sve je tu mnogo sumnjivo,kao povredjen pa se kao vrati nikad jaci i ostale gluposti,covek se naodmarao,malo neka hemija i tako sve u krug,napred Nole.

Kerozin i avio dizel

pre 5 godina

Ne znam da li je još neko primetio kako je Nadal zategnut, ko praćka. A, pre nekog vremena je bio ko ispušena muštikla. Bicepsi se sve cakle, pogled reže, puca forhende i bekhende ko haubicom. Dugo se čistio, došlo je vreme opet da se uradi. A, kosice sve manje i manje...

Svemirko

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35) 

I meni se cini da ce biti tako.
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27)

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!

kofein

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore!
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45)

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina

kiza

pre 5 godina

Vec rekoh ranije, sledece dve godine ce se igrati epska finala izmedju Novaka I Rafe. To ce biti najvece rivalstvo u istoriji
tenisa. Svaki mec ce biti tesan. Odigrace mozda I preko 70 meceva.
U opticaju je oko 10 GS I oni ce uzeti 7.
Federera ce do tada manje vise zaboraviti. A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti.A mi treba da se radujemo sto ce jadan od dvojice ucesnika biti Novak.
Dugo ce se o tom mecu pricati. Taj koji pobedi ce biti neprikosnoveni GOAT. malo vece sanse za to ima Novak, samo zato sto mu vise leze podloge sa tri GS I sto realno ima manje sanse za povredama. Takodje ima vise nedelja na mestu br 1 sto ce tada biti presudno za GOAT

Serdjo

pre 5 godina

Neverovatno, covek pauzira 6 meseci, vrati se i onda kao od sale do finala AO! To mu nije prvi put da se posle duge pauze vraca jaci! Da li je moguce da je to samo meni cudno? Svima ostalima treba vremena da se vrate u takmicarsku formu, mecevi, turniri...!
(Dexter, 24. januar 2019 11:44)

Oko ovoga što je Dexter napisao treba voditi ozbiljnu polemiku. Zna li neko koju je to povredu imao Nadal?! Koji se profesionalni sportista posle saniranja povrede vraćao jači?! U ovom slučaju ne jednom, već više puta!!!? Budimo realni, javnost pojma nema koje to povrede prate Nadala. Sve je ovo veoma čudno i za ozbiljnu proveru svega oko Nadala i njegovih navodnih povreda.

da ti kazem

pre 5 godina

@Serdjo
A zna li iko zasto je Djokovic pauzirao 2g? U povredu lakta mislim da niko nije poverovao, ni on sam nije zapamtio sta treba da kaže..čas kuk, čas rame, prst...Pre nego što lupate za drugog, pogledajte u svom dvorištu.

King Roger

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka. 
(Malkom, 24. januar 2019 11:46) 

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Malo se informisi pre svega pa onda nastavi sa mrznjom prema Kralju Rodzeru.Kralj Federer je osvojio Wimbldon 2017 zadnji put i to bez izgubljenog brejka a kamoli seta.Malo vise citaj i smanji mrznju.

zzzzz

pre 5 godina

Zanimljivost: na prošlom Australian Openu, Cicipas je bio bukvalno poslednji od 128 učesnika: izgubio je od Šapovalova, koji je u sledećem kolu izgubio od Conge, koji je odmah zatim izgubio od Kiriosa, koji je izgubio od Dimitrova, koji je zatim izgubio od Edmunda, koji je izgubio od Čilića, koji je izgubio od Federera.

BODIBOND

pre 5 godina

covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D  
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

A da nisu i stanovnici Rijeke Rijekanci? Kad naucis sta je palatalizacija, ali i sarkazam mozemo da diskutujemo.

krastavčević

pre 5 godina

Pobeđuje Nadal sa 3:1. A kako je Cicipasu majka Ruskinja, onako plav i visok, veoma temperamentan, meni najviše liči na Sašu Zvereva.

No1e

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Vilander je prvi svestan toga zato nista posebno nije rekao.

miodrag

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande

Statističar

pre 5 godina

(Stats, 24. januar 2019 12:51)

A sportom se ljudi inače bave, zarad boljeg međusobnog skora ili zarad titula i trofeja, je li majstore?
U svim konkurencijama po pitanju trofeja Nadal je ostvario bolje uspehe od Novaka: broj pobeda na turu, broj titula na GS turnirima, broj osvojenih Mastersa, broj osvojenih medalja na OI, broj osvojenih Davis cup titula, broj titula u dublu.
I onda je Djoković bolji igrač jer ima par pobeda više u međusobnim duelima.
Ima i Rodik bolji h2h od Novaka i šta mu vredi, kad je osvojio samo jedan GS.

transformers9

pre 5 godina

Toliko je simpaticno sto je Nadal srecan kao dete posle pobede i sto veruje da moze da osvoji ovo. Istina je da je Djokovic mnogo mnogo jak kada treba da bude.

Stefan

pre 5 godina

Mozda Nadal igra dominantno, mozda izgleda zastrasujuce, ali Rafa je stvarno imao lak zrijeb.
1.kolo Dakvort-lagani trening
2.kolo Ebden-lagani trening takodje
3.kolo DeMinaur-iscrpljeni i fizicki i psihicki australianac koji je pre tog meca igrao mec u 5 setova nije bio teska prepreka za Rafu
4.kolo(1/8 finale) Berdih-kao po obicaju Ceh razocara kada igra bitne meceve,i Rafa je rutinski slavio
5.kolo(1/4 finale) Tijafo-isvcpljeni amerikanac nije mogao da pruzi veci otpor Nadalu posle pobeda nad Andersonom,Sepijem i Dimitrovom
6.kolo(1/2 finale)Cicipas-ista stvar kao i sa DeMinaurom i Tijafoom ,za njega je ovaj turnir bio fantastican.
Sve u svemu Nadal je dosta lako dosao do finala.Tamo fa ceka ili Djokovic ili Puj(Pouille),imace dan vise odmora i ovo je za njega velika sanse za 18.GS.
Ipak ja se nadam da ce u Australiji svoj 15.GS osvojiti Nole i postati rekorder AO.

lol

pre 5 godina

E, platiće Ciciban danas. Ako ništa, ono zbog prijetnji.
Nadal će Cicibanom "gloginje mlatiti".
Jedino Nole može biti "lijek" za Rafu. I biće...

anica

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.
(Srdjan, 24. januar 2019 16:00)
Verujes da hoce...moras mnogo jako da verujes jer ce ga Nole opleviti...u inat tebi Fedtarde.

DukiNS

pre 5 godina

Rafa u finalu bez problema. Njegov top spin forhend je ubitačan za jednoručni bekend. Jedino kada su igrači poput Vavrinke i Federera odlično servirali i bekend ih služi besprekorno , tada su dobijali Rafu. Nadal odrađuje Cicipasa , a onda se nadam da će Novak izvući maksimum iz sebe i osvojiti ovaj AO.

Bagio

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah

Nikola

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.

RN

pre 5 godina

@wiki
Bice kad ga bude stigao, sad ce da osvoji career golden slam, pa onda ide roland garros, pa us open gde Rafa dominira (Federer ga nije osvojio od 2008), 32 mastersa, olimpijske igre zlato, osvojice jos mastersa ove godine.

O RUCK

pre 5 godina

Grcki Pink Panter je totalno razocarao. Steta sto je sticajem srecnih okolnosti izbacio sjajnog tenisera Bautisku Aguta - koji bi sigurno prikazao puno bolju igru i da ovo polufinale bar lici na nesto. Najgori AO od kada pratim tenis (preko 40 godina).Ocekujem da ce ga u finalu bar malo popraviti Novak i Nadal. Nadam se da ce Nole sigurno osvojiti titulu.

Zhol

pre 5 godina

@jado tacno, ali je i godinu dana stariji, i fizicki istroseniji od Djokovica, ako se to uzme u obzir, pitanje je da li razlika od 3 slema daje toliku prednost Nadalu u odnosu na Djokovica...

ccc?

pre 5 godina

od ovog amatera Federer izgubio auuu
(Nant, 24. januar 2019 10:25)

Nije to nista, Djokovic prosle godine izgubio od Klizana, Chunga i Kacanova.

Kada je bio povredjen, van forme..Sto nije izgubio 2011 ili 2015?

Slaven 123

pre 5 godina

Samo cu reci RAFAEL NADAL. Ovim ne zelim da uvredim navijace Novaka i Federera. Ali ovom covjeku morate odati priznanje jer ovolika zelja za tekmicenje pobjedama se bas bas rijetko vidja pogotovo u njegovim godinama pri zalasku karijere. I jos trenirajuci i treniraju sve vise da se popravi igra i dovede na jos veci nivo.

Malkom

pre 5 godina

"A onda ce neke 2021 na jednom of GS finala pobednik izjednaciti record Federera I to ce biti najgledaniji sportski dogadjaj na planeti."

Druže, je li ti poznata sintagma "finale Svetskog prvenstva u fudbalu"?

RN

pre 5 godina

Kako vam nije jasno da vise nije to onaj Nadal na brzim podlogama gde se pitaju drugi teniseri (Djokovic i Federer), ovo je novi Nadal na brzim terenima gde se samo on pita.

Srdjan

pre 5 godina

Nadal ako osvoji, a vjerujem da hoce jer igra sjajno cijeli turnir i puca od samopouzdanja, bice prvi teniser koji je sve GS osvojio bar po 2 puta.

veliki strumf

pre 5 godina

Objektivno, Nadal igra kao nikada do sada. Ritern mu nikada nije bio ovakav, bekhend nikada ovako efikasan, krece se kao na sljaci, nema mnogo prebacivanja vec krati poene trazeci vinere - i uglavnom ih pogadja... Potpuno novi Rafa, sa novim stilom igre. Da li je realno da ovako igra posle teske povrede, nakon sto nije igraoskoro pola godine, nakon sto se zbog navodne povrede samo pre 15ak dana povukao sa prethodnog turnira??? Naravno da nije realno. Zapravo, skoro da je i nemoguce, koliko god on bio Rafael nadal.

IgorBn

pre 5 godina

Rafa mozda igra bolje od Novaka na AO ali sve dok ne dodje do medjusobnog duela. Nije isto igrati protiv Cicibana i Novaka... Novak u zadnjih nekoliko godina upravo najbolje igra protiv top 5 igraca...jednostavno mentalna snaga je presudna. Sto se tice samog prebacivanja loptice,svi su tu negdje.

BLuka

pre 5 godina

Zanimljiva situvacija....kada Nadal ili Fedex pobjeđuju ovako i ovakve onda je to odlična igra i majsćorstvo, nije dosadno ali kada Nolex isto to radi onda je u pidanju dosadna igra, sreća i naravno da pobjeđuje kada je na drugoj strani nekakav anonimus.....apsurdno.

Davis

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!
(CroFed, 24. januar 2019 12:13)

Novak mora biti na 80% a Nadal na 120, veruj mi znam iz iskustva jer sam gledao ranije meceve.

ters

pre 5 godina

jesam li jedini kome je ovaj nerealno samouvjereni Grk antipatican? matorac ce ga oduciti od tenisa i to cini od prvog poena..decko nema dobar servis, nikakvu taktiku, pa s cime misli pred sampiona?

Stats

pre 5 godina

Tri velika sampiona koji ce biti na kraju karijera izjednaceniji nego sto iko misli; malo statistike koja pokazuje koliko dominiraju nad ostalima i tendenciju ka izjednacavanju izmedju ove trojice:

1.Federer od 15 najcescih rivala samo sa dvojicom ima procenat uspesnosti ispod 50%, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 74.1%
2.Nadal od 15 najcescih rivala samo sa Djokovicem ima negativan rezultat, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 78.2%
3.Djokovic protiv 15 najcescih rivala nema negativan skor ni protiv koga, a procenat uspesnosti protiv svih 15 je 80.0%

Federer je trofejniji i drzi ogroman broj rekorda, ali na kraju karijere imace negativan skor protiv dvojice najcescih rivala, kao i uspesnost protiv 15 najcescih za oko 5% manje u odnosu na dvojicu najvecih rivala, dok ce i Nadal i Djokovic ovu statistiku samo uvecati ili odrzati. Drugim recima, Nadal i Djokovic vise dominiraju od Federar iako to izgleda drugacije gledajuci broj pobeda i titula.

Ako nemaš u vuglu imaš na guglu

pre 5 godina

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kofein, 24. januar 2019 12:01)

To naravno nije tačno, Djoković nema osvojen GS turnir bez izgubljenog seta.
Najvažnije je da si dobio preko 100 plusića od neznalica sličnih tebi.

room 1408

pre 5 godina

Naravno da ću navijati za Cicipasa...Ne zbog toga sto ovog mrzim...Isključivo zato sto je mnogo veća pretnja Novaku kao veliki šampion...Realno male su mu šanse...

mile

pre 5 godina

jedino brat nole moze da dobije vamosa,dace Bog u nedelju da pokaze svima sto ga iz nekog razloga ne vole,ovima sto mu zavide na svim neverovatnim uspesima

Gael

pre 5 godina

Ovi likovi sto pisu kako igrac koji nema pravi test do finala, uglavnom gubi finale, su klasicni botovi. Pa upravo taj Nadal je vecinu RG titula osvojio dominantnom igrom kroz ceo turnir. Samo se tesite botovi. PozZ

jsx

pre 5 godina

Bagio,
Covek em napise glupost em dobije vecinom pluseve. Ako ne pratite tenis vec samo Djokovica, to je potpuno u redu, ali onda ne pisite komentare niti ocenjujte ostale vesti. Cuj sest godina... Verovatno se godina (2017. za neupucene) brise ako Novak nije igrao dobro u njoj. Iste godine je osvojio Federer i Australiju, inace sto takodje verovatno ne znate, iako su ga svi slali 2016. u penziju kao sto ga salju sada

jado

pre 5 godina

ovaj jadni Grk ne zna ni sokolovo oko da ubode. Meni je najmsnesnije, ako smo realni, da se prica moze li Nole da stigne RF po broju GS titula.. a Rafa ?? pa on 100% stize i prestize.. ipak Rafa ima vise 3 titule od Noleta..

BODIBOND

pre 5 godina

Naravno da izgleda svezije kad je mladji 15 godina
(Mikii, 24. januar 2019 10:16)

Nije 15 godina vec 12 godina, jer Nadal nije 1983. godiste vec 1986. godiste.

Djorgo

pre 5 godina

Očekivao sam i očekujem pobedu Nadala. Al' kad Banjac kaže da Tsitsipas nikada nije dobio meč posle 0:2, i da Pliškova nema šanse da išta uradi protiv Serene na 1:5, onda očekujem da Tsitsipas ima šansu za jedan set ...

Smuti

pre 5 godina

Nijedan igrac ne slomi psihicki kao sto to Nadal radi... kod njegs uvijek zadnj setovi budu sa 6:0... dok je kod Djokovica obrnuto.. on pocne jako

antiDebil

pre 5 godina

Kratak je put od teskih povreda fo finala GS na podlozi na kojoj si doziveo teske povrede!
Marej da gleda i da uci a ne da se smuca po lekarima i operacionim stolovima...

Malkom

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.

gema

pre 5 godina

Mi sve vreme kalkulišemo da li će Novak prestići Rodžera, a zaboravljamo na ovu mašinu da vrlo lakše može fa prebaci broj 20. Australija i RG i eto ga na 19. I onda mu fali samo jedan, naravno, ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Kako mislis da Rodzer uzme pored ove dvojice ...

Filip

pre 5 godina

Shvatite ljudi da ishod finala zavisi isključivo od Đokovića... Ako pruži 80% najbolje svoje igre dobija Nole. Za one koji kažu da je ovo najbolji tenis Nadala nek pogledaju period od 2008-2010 pa da vide koja je to razlika. Ako Nole servira dobro i ne greši mnogo prilikom razmena dobija to Nole 3:1...pa Đoković 2017 god kad nije ništa igrao pružio solidan otpor Rafi na šljaci u Rimu.

Laki

pre 5 godina

Davno, za vreme studiranja imao sam kolegu iz Crne Gore koji je navijao za jedan veliki fudbalski klub iz Beograda. Kada taj klub izgubi, on navija za Budućnost, a ako i ona izgubi, onda za Čelik iz Zabjele i tako sve dok ne naleti na neki seoski tim koji je pobedio te nedelje. E, tako i ovi Federerovi "navijači", kada ispadne RF, tu je RN, ako ispadne RN, tu je Pij ili neko drugi ko je pobedio, pa taman na turniru u Surdulici. Nema šta, ljudi od reči i stava.

Brother Cavil

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Cekaj da vidimo sta ce Dzemperko da uradi na Australian Openu : )).

nick

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50 
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )
(Lloyd, 24. januar 2019 11:30)

Ma šta god da si uvrteo u glavu da si bitan činjenica da ime tolike svetske veličine kao što je Novak pišeš malim slovom te svrstava u grupu smućkaj pa prospi!
Ni Rafael ni Novak ne zaslužuju da ih pominješ jer ih skrnaviš tvojom bezličnosti!

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55)

Ej Kejt 'oces me drzis za ruku. Izvini jel mogu ti dobacujem malo.

Fantazija nego sta

pre 5 godina

Au kako igra King Nadal, ovo je fantazija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BODIBOND, 24. januar 2019 10:55)

Hahahaha a sad je Nadal King? Kakva si ti slihtara od coveka.

da da

pre 5 godina

@Kerozin i avio dizel
A čuveno čišćenje od 2g je najduže koje se desilo, to nisi primetio? Inače TO čišćenje je poznato pod "Maša sindrom" imenom..a po povratku je preinačeno u šumeće tablete.

петар

pre 5 godina

Зар има ишта лепше него освојити трофеј на Светог Саву. Свим срцем уз Новака !

артиљерац

pre 5 godina

Читам коментаре,има много навијања,и на једну и на другу страну.Надал је
јутрос одиграо страшан меч.Развалио је Циципаса.Нема спора.Али,да ће му то
проћи против Нолета,нема теорије.Пажљиво сам гледао јутрос,многи поени које је
Рафа уписао,код Нолета не пролазе.Не би Надал ни пробао да их игра.Можда један
и био би сурово кажњен.Не тврдим да Надал неће тући Нолета(Пуи је достигао
свој максимум)али да ће бити лако,ни случајно.Као ни обрнуто.Може Ноле да уради Рафу само тако.

NY

pre 5 godina

veks 
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno!
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58)

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom

Dzudzov :D

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protiv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da procacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.

Lloyd

pre 5 godina

Navijam za Rafu. Ako novak u finalu dobije ovakvog nadala ja cu se pomiriti sa cinjenicom da je novak najbolji tenisac na svitu. Oba su u dobroj formi nisu umorni i sve je 50 50
Jedva cekam nedilju ( lucas puille nema 2 % sanse )

TurboNator

pre 5 godina

Posle 6 meseci pauze zbog povreda (po ko zna koji put), povlacenja sa turnira pre par nedelja - Nadal igra ovako...?? Ovo se desavalo i ranijih godina...

Da li je to jos nekome sumnjivo? Federer se vracao, Nole se vracao - ali niko nikad ovako brzo i furiozno...

Brother Cavil

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55

Ej Kej Vinslet je do dzaja....Holy Smoke.10. Mislim taj film me kupio.

vidim sve

pre 5 godina

Nazalost jos dugo, dugo ce se cekati smena generacije!
Ova trojica jedino kad odu u penziju bice neko bolji od njih. Onda moraju, jer nema ko?! Isto kao sto su bile Ivanovic i Jankovic prve, jer su tada Klajsters i Enan otisle na kratko u penziju.
Zverev, Sapovalov, Cicipas...ostace talenti. Ako sada sa 20 godina ne pobedjuju sve, kada ce?
Sa koliko godina su svoje prve velike turnire osvajala ova trojica velicanstvenih?

Cudna stvar

pre 5 godina

Kad se setim kad je Djokovic demolirao Federera 2013. i 2015. na Vimbldonu, toliko je bio nadmocniji i onda Djokovic ne igra 2017. i misevi kolo vode u tom slucaju Federer i osvaja, nikad Federer ne bi video trofej da mora sa Djokovicem da odigra.
(Nikola, 24. januar 2019 12:38)

A Federer botovi pa kao zaboravili ste 2017. godinu kao da je Novaka pobedio tad toliko je bitno

tennisman

pre 5 godina

Realno zasluzio je da osvoji i za mene je favorit protiv Novaka, sjajan servis( izgubio servis dva puta u 6 meca) odlicno kretanje, agresivnost je tu, cvrst i siguran bekhend

ko je ovde lud

pre 5 godina

@statističar
Medalja ima dve strane, nije baš tako jednostavno a pošto vidim da voliš brojke evo ti brojevi.
33 mastersa Rafa, 32 Novak karijere im nisu gotove tako da broj titula je glupo porediti sada kada aktivno igraju obojica.
Novak je 232 nedelje na mestu broj 1 a Rafa je proveo ukupno 196. Novak je osvojio sve masterse, Rafa neće nikad. Rafa ima toliko titula zbog šljake a Novak je kompletan igrač za razliku od Rafe.
Dalje..
Rafa je 2 godine pre ušao u tur.
Novak je najviše novca zaradio, Rafa je treći ali lepo odeš na sajt ultimate tennis statistics i tamo imaš GOAT rank gde je Novak drugi a Rafa treći po svim statističkim parametrima, tako da ti je loša statistika.
Lako je navesti prednosti Rafine a ignorisati Novakove pa prikazati kako je Rafa ispred ali nije a ako misliš da ti ja nisam dokazao odeš na pomenuti sajt i pogledaš.
I da znaš da nisam Novakov navijač, tako da sam objektivan.

Još jedna zanimljivost, Novak je jedini u istoriji koji je završio na prvom mestu a da je tokom sezone bio ispod Top 20.

Aragon

pre 5 godina

Igrace Nole na 70 posto protviv Luke Puja, a onda ledene kadice, hiperbaricne komore i ostale terapije koje vec rade vrhunski teniseri i miran san. Nadal jeste u polu-finalu dao krompir, ali ce u finalu dobiti srpsku kobasicicu da proctacka zubice. Novak kad prodje QF na AO uvek osvaja titulu. I imace odgovor za ovakvog Nadala. 100% ovakav ishod ce uslediti. Ne bacajte pare kladeci se na bika sa Majorke, jer ce iako travu preferira dobiti kobaju od Noleta.
(Dzudzov :D, 24. januar 2019 18:06)


stavi pare na Novaka niko ti ne brani, tvoj komentar nebi komentarisao...

Bih, bi, bi, bismo, biste bi

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala.
(Djordje, 24. januar 2019 09:42)

Ti da pobediš Nadala?!

Brane

pre 5 godina

To je ta smena generacija. Od ovih cicibana, zverkica, saponja i medvedica nema leba. Rekao im Novak lepo...sačekace još 5-6 godina. Do tada ode karijera

defekt

pre 5 godina

Bice fora ako Nadal udje u finale bez izgubljenog seta a u finalu izgubi 3 od Djokovica
(Sasa, 24. januar 2019 10:35)  

I meni se cini da ce biti tako. 
(Gargamel, 24. januar 2019 11:27) 

Djokovic je kralj betona, bice tesko ali Djokovic je ipak Djokovic!
(Svemirko, 24. januar 2019 11:38)

Spektakl u najavi, samo Nole da odere Puja

артиљерац

pre 5 godina

Ја не знам како изгледа "савршен тенис".Али претпостављам да је ово што је
Надал јутрос одиграо најближе томе.Још не могу да се опасуљим како је згромио
Циципаса,за причу.Сутра гледамо Нолета,ваљда ће и он да покаже висок ниво.
А онда,битка Титана.

CroFed

pre 5 godina

Zaista impresivno djeluje Španjolac, niti jedan izgubljen set na putu do finala. Novak će morati biti na 110% mogućnosti da ovakvog Rafu primiri!

SUMP

pre 5 godina

Nadal opravdao ulogu favorita u ovom mecu i pocistio Cicipasa. Nadal igra nestvarno: poboljsao servis, odlican bekhend, ritern nikad bolji.
Nadam se pobedi Novaka u polufinalu i onda klasik u kome zelim sve najbolje Noletu.
Nemojmo zaboraviti motivaciju: Nadalu ce ovo biti 5. finale u Melburnu, ima samo jednu titulu. Uzme li titulu, bice dvostruki osvajac svih grend slem turnira sto jos niko nije uradio.
Ipak, verujem o pobedu Djokovica.
FORZA NOLE!!!

Radovan III

pre 5 godina

Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Uskoro dodajem jos samo da nadjem. :))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

• Novak Djokovic 25–22
• Rafael Nadal 23–15
• Yevgeny Kafelnikov 4–2
• Patrick Rafter 3–0
• Thomas Enqvist 3–1
• Álex Corretja 3–2
• Franco Squillari 2–0
• Wayne Ferreira 2–1
• Dominik Hrbatý 2–1
• Gustavo Kuerten 2–1
• Stefanos Tsitsipas 1–0
• Thanasi Kokkinakis 1–0
• Evgeny Donskoy 1–0
• Byron Black 1–0
• Sergi Bruguera 1–0
• Kenneth Carlsen 1–0
• Francisco Clavet 1–0
• Andrea Gaudenzi 1–0
• Markus Hantschk 1–0
• Lucas Arnold Ker 1–0
• Andrei Medvedev 1–0
• James Sekulov 1–0
• Jan Siemerink 1–0
• Christophe Van Garsse 1–0

lucho

pre 5 godina

Srbija ima jednog od najboljih tenisera svih vremena a pojedini Srbi navijaju za Rafu i Rodzera,koja bolestina. Mislim i ja ih cenim i postujem ali naravno da cu navijati za naseg da li je to Novak,Viktor,Dusan,Filip nije uopste vazno.

Grk

pre 5 godina

Ne volim Federera ali jedini on sto je napravio nesto u tenisu jednorucnim bekendom, nema leba bez dve ruke i tesko da ce iko ikada nesto jednom rukom bilo sta da znacajno napravi

lalo

pre 5 godina

"Matori" Nadal ce do kraja da izčupa uši mladom Grku i oduči ga od tenisa na neko vreme. Za Novaka je bolje da nije morao on to da učini da nas i Grci ne omrznu ako već nisu.

defekt

pre 5 godina

Ako je neko ocekivao nekakav otpor Cicipasa, on nema pojma o tenisu, sa druge strane Djokovic ce isto tako oduvati Puja, i onda spektakl u finalu!

ivan

pre 5 godina

zbog posla nisam mogao ispratiti ni jedan nadalov meč? da li je on stvarno toliko dominantan ove godine na AO ili je to splet okolnosti tj.malo slabije rangiranih protivnika ?

Brother Cavil

pre 5 godina

Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 24. januar 2019 13:13)

Poceo je veliki brat ?

Brother Cavil

pre 5 godina

Napred Rafa cekamo 18. gs.
(Huse Memic, 24. januar 2019 13:08)

Dzumhur nista a?

On sa Cilicem i Raonicem kopa njivu. Popularni Dzumbir, tako ga zovu od miloste.

Rep.Srpska

pre 5 godina

Nekako mi prirodno da navijam za novi blokbaster Djokovic-Nadal...sta cu kad sam navikao sve ove godine da uzivam u tenisu....ajmo Rafa ajmo Nole

mrconakub

pre 5 godina

pa ovi klinci nemaju sanse ni da Nadal i Nole imaju po 45 god...ovo je prestrasno koja razlika, pa Novak sa 21 god je vec harao.. a tek Rafa
salji deda nadobudnog Grka kuci

Drug Ostoja

pre 5 godina

Posle Novaka najvise gotivim Nadala.Zasto? Jer je jeb*ni borac,spartanac! Momak melje bukvalno! Ta snaga,kretanje,zelja u 32-oj godini,ma svaka cast! Ovi tzv. nextgen igraci ako uspeju biti na 40% od mogucnosti Novaka,Nadala,Federera, puna kapa.

Malkom

pre 5 godina

ako Rodžer ne uzme Vimbldon. Biće zanimljiva trka.
(Malkom, 24. januar 2019 11:46)

Rodzer da uzme Vimbldon? Pa nije ga uzeo zadnjih 6 godina, 2x ga je Novak lomio u finalu, a ti bi sad da osvoji kad ga Cicipas dere hahahahah
(Bagio, 24. januar 2019 11:58)

Nije ga uzeo u zadnjih 6 godina? Je li gledamo isti sport? A da, ti ni ne gledaš tenis, već samo pišeš komentare.

Igor

pre 5 godina

Žao mi Nadala, dve nedelje nije imao jači trening, dok se Novak dobro utrenirao, još ako bude imao sreća sa Francuzem da još malo učvrsti udarce ...
Šala mala, prvi put strepim za Noleta u nekom finalu protiv Nadala. Mnogo ova igra Nadala u ove dve nedelje deluje zastrašujuće . Izgleda da igračima sa jednoručnim behendom, jednostavno ne leže njegovi jaki spinovi. A nadam se da Novak i dalje ima rešenje za igru Nadala .

Tweak

pre 5 godina

Demonstracija sile, Cicipas tek na momente bljesnuo u drugom setu (kad je spasao 3 vezane brejk lopte). Smatram ga blagim favoritom u finalu ukoliko naiđe na Đokovića, odnos nekih 55-45, deluje da je u boljoj formi, Novaku više odgovara podloga.

Inače, reći da će Rafa da se uplaši bilo koga, pa i Đokovića je smešno, svakako će morati da digne nivo igre a kondicija mu je i dalje donekle pod znakom pitanja.

BeKo

pre 5 godina

Rafa Nadal teniska istorijska ličnst. Ući u finale AO bez izgubljenog seta je za svako divljenje. Bravo majstore! 
(komnen barjaktar, 24. januar 2019 11:45) 

Djokovic je isto to uradio jos 2008. sa 20 godina
(kofein, 24. januar 2019 12:01)

Broj osvojenih GS titula bez izgubljenog seta:

3 Bjorn Borg (1976 Wimbledon, 1978 French Open, 1980 French Open)
Rafael Nadal (French Open 2008, 2010, 2017)
2 Roger Federer (2007 Australian Open, 2017 Wimbledon)
1 Ken Rosewall (1971 Australian Open)
 Ilie Nastase (1973 French Open)

xxx7

pre 5 godina

Svi pisu da Nadal ne igra nista specijlno, nego da su mu losi protivnici, ali ne znam gde vidose da Novak igra neku ludnicu?! Ako Rafa ne deluje mnogo dobro, onda tek to ne deluje Novak. Svakako ako Novak sutra prodje,u nedelju klasik koji moze da ode na obe strane.

milutin

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.

Skole

pre 5 godina

Secate li se meceva Novaka i Rodzera u finalu Wim i to dva puta.Federer gazi,Nole se malo pati.I stize finale...klasicno oducavanje od tenisa.A komentari pre meca tipa sve sem pobede Federera je senzacija. Kad Rafa ugleda Noleta odmah mu nije dobro.

Marko

pre 5 godina

cicipas igrao bez girosa..i zato je izgubio..nole ce nadala da odere ko ciga sofersajbnu..
(cinik, 24. januar 2019 13:15)
Pa i Novak će be piletine da odigra meč,pa ti vidi :DDDD

Stef

pre 5 godina

Ne vidim kako bi Grk mogao do trijumfa ovde. Rafa je neko ko ti od prvog meča na turniru da do znanja šta možeš da očekuješ od njega. Čovek igra ludački tenis tokom ove 2 nedelje.

zaveraprevara

pre 5 godina

Kako igra Rafa ovom ispada reket iz ruku od siline udaraca.Jedino ako Rafa popusti ovaj Grk moze nesto pokusati.Nole ako prodje u finale sto bi trebalo naravno da se desi ce imati pretezak posao ali ipak ako iko zna da pobedi Rafu onda je to Nole.Ovaj Grk u tempo igri je smesan protiv Nadala.

DaLanik

pre 5 godina

Ahahah, eto im njihovi mladi teniseri u usponu... Nece postici nista dok velika trojka ne ode u penziju... Dupli brejk u 1. setu... :)

Terry

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D

aleksa

pre 5 godina

Ne znam dal ste obratili paznju kako nadal vraca dubok ritern? Ocigledno da je radio na tome zbog novaka posto ovo kad se spusti u kolenima i udari na dugu lopticu izgleda brutalno ....

Zarko

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls

Sapic

pre 5 godina

A Federer trenira za sljaku haha
(Brojutro, 24. januar 2019 11:18)

Rodju izbacio ovaj amater na sljaci ima da ga ponizavaju gotov je!

Nebojša

pre 5 godina

Uporedite sada otpor Kacanova i Tima sa prošlog us opena sa onim što je Grk pokazao ogromna razlika naravno ova dvojica nisu pretila a ovaj se već video sa trofejem jedno je sigurno Australian open će imati novog starog pobednika nadam se Novaka ali ako bude Nadal biće zasluženo.

dardan

pre 5 godina

Impresivan je Nadalov put do finala ali samo kada se pogledaju rezultati. Kada se malo bolje pogledaju protivnici najveći utisak je da se, verujem, i sam Nadal "uljuljkao" što nikako nije dobro po njega. Svedoci smo bili mnogo puta (u slučaju Federera pogotovo) da odigraju "maestralno, čarobno, šampiosnki i ne znam sve kako" do finala, a onda...... sa druge strane mreže NOVAK i sve pada u vodu. Tako će, nema sumnje, biti i sada. Ne želim da podcenim Luku, mislim da neće ni malo biti lagan meč za Nola, ali verujem da će pronaći rešenje i zakazati još jedan epski duel u nedelju. A onda nema nazad....

Boris Banović

pre 5 godina

Kakva euforija, Nadal je pobedio napaljenog junošu, 15 nosioca i pravimo od toga senzaciju ! Setimo se Novakovih 5:2 protiv Federera i par meč lopti pa je na kraju izgubio ! Ovi "klinci" treba još mnogo znoja da proliju i krvavih žuljeva da dobiju, da bi došli do prilike da se približe carskom teniskom trijumviratu !

Lukijan

pre 5 godina

@(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)


Dodaj ovo:

Kirjos- Djokovic 2:0
Klizan- Djokovic 1:0
Veseli- Djokovic 1:0
Kacanov- Djokovic 1:0
Zverev- Djokovic 3:2

Momčino, može li tvoj statističko/analitički, par excellence um, da pruži informaciju koliko su Kirijos/Klizan/Veseli/Kacanov/Zverev ukupno GS titula osvojili? I svih onih 20-25 imena koja su od 2008 godine (ne računajući osvajače GS titula) učestvovali u polufinalima GS turnira, a u jednom trenutku imali prodigy status?
Za tvoju informaciju, da se ne mučiš - 0 (nula)
To ti je kao u životu, verovatno ti je iz ličnog iskustva poznato :-) - poletarci sline oko cura a pravi momci krešu.

udarnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno ovaj turnir. Kapa dole. Nego htio bi da dam komentar na prozivke Damira Dzumhura. Nije tacno da on i Milos okopavaju kuruze poso druze pao snijeg i niz kuce je dva metera a vis kuce bome ima i tru metera. Morace malo da sacekaju da okpni pa udri okopavat prije Indian Wellsa. Tamo kaze da ce him Nole sredit da jedu datule svaki dan da jos ojacaju.

Swedenonline

pre 5 godina

(RN, 24. januar 2019 14:40)

Nadal je kao i svako drugi podložan pritisku i Novak je jedan od retkih koji može da mu nametne tempo koji mu ne odgovara.
A i Nadal nije zombi, ima sećanja koja se mogu opozvati.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Nisam gledao meč! Nadal jeste istina za volju imao samo jednog Berdiha koji je bio top ten igrač iako je van stroja dugo. Drugi su tu i tamo iako nagoveštavaju puno da bi mogli bit u budućnosti pre svega na Poprina i Tiafoe a Cicipas jeste dobio Federera jer igrao kao u transu i malo loše izdanje Rodžera al" ipak za Nadala nema odgovor jer on je druga priča kad je u pitanju svega od postavke do same igre na terenu. Rafa ga ubio u pojam da ovaj mogao sleže ramenima na kraju krajeva dovoljno govori gemovi ukupno osvojeni na kraju.

Još jedan podatak govori da se Rafa plasirao u peto finale na AO Openu pre njega samo još dva Španca su to uspevali da se nađu u finalu Andres Himeno(69) i Karlos Moja(97)

Naravno Nadal jedini teniser iz Španije a da je uspeo donet titulu iz Kengurske zemlje.

U finalu ko god da mu bude vrlo verovatno Novak šansu će imat ako servis bude savršen tokom čitavog meča kao recimo na Us Openu 2013 kad mu je fukcionisao besprekorno ukoliko bude Pulj biće dovoljno neka rutinska igra ili nivo jedan i dva da ga dobije iako je pobedio ga na Us Openu kad Rafa bio van ritma i forme.

To je to.

Svaka čast Rafi na pobedi protiv Grka i novom finalu time je dokazso sebi i ostalim da može igrat finale GS na betonu ne samo šljake. I da osvoji što ima 3 na svoju kontu a imaće priliku za četvrtu u nedelju sasvim sigurno.

da ti kažem

pre 5 godina

NY
I, šta si hteo da kažem ovim postom od kilometar ipo? Sve to šo si mapisao (da ga ne kopiram), ali da dodam. Kako Djokovic nije kriv za žreb isto tako ni Nadal, kako su Djokovicu ispadali neki favoriti tako su i Nadalu...sko Nadal nije imao teške protivnike, nije ni Djokovic imao neke gigante..Napraviste od Mesvedeva opasnogctenisera a da je pao Rafi bio bi nn. Conga je strašan a istina je da posle povrede ne moze ni dva meča da poveže, Nišikori ni kad je zdrav nije pretnja nikome, sada posle povrede dibidus, još je i on predao tako da pisi meć mabje za Djokovica..i kao šlag na torti PUJ..aj mi kaži ŠTA je Djokovicu bilo teže? Još jednom da te podsetim da ima meč manje, da je Rafi neko predao ovde bi se raspravljalo o velikoj zaveri protivu Srbina.

mrki

pre 5 godina

Ljudi moji, ovaj Ciciban veze nema... Kako je on dobio Federera nije mi jasno. Prva dva seta Rafa ispo 50posto prvi servis, ovo tele ni da mu pripreti...Jeste do sada Rafa brutalan, ali ima Djoksa ozbiljne sanse sa njim. Po meni sanse 50-50...

iggy

pre 5 godina

Sad ce opet kad neki klinac pobedi Rodju, Rafu ili Novaka na nekom turniru atp250 da bude - smena generacija na pomolu....Smaraju vise ovi novinari sa tom pricom. Sve dok se ova trojica na penzionisu, nema leba za klince

Dilan

pre 5 godina

Cela ova igra pada u vodu kada preko puta mreze stane Nadalova nocna mora - Novak Djokovic.
(Ponavljam komentar, 24. januar 2019 11:46)

Upravo

da ti kazem

pre 5 godina

@Dexter
A kada se Djokovic vratio, još je taj povratak proglašen za "neverovatan" tad ti nije bilo čudno?
@lošmi89
Imao je on odmor od ponedeljka do petka..to ti je ok?

da

pre 5 godina

Strah iz tebe progovara, nolovcanine. Ako, ako, i treba :)
(Mikii, 24. januar 2019 11:20
Jesi li ti Miki psiholog?Jesi li na argument odgovorio teniskim argumentom? nisi,a ocigledno da nisi ni trenirao tenis
Jesi li obican klinac,provokator ili banjica?
Da,Nadal igra jednodimenzionalan tenis u odnosu na Novaka,ti to ne razumes,samo pljujes
Sto se tice straha,to sto si napisao,garantujem da to ne bi smeo u oči da mi kažeš ;)
A možda si i navijao za mene na tv;)
Nisam Novak:)

Brother Cavil

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:19)

Hahahahaha Monakovljanineee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zizu, 24. januar 2019 12:30)

Ja razumem kada se neko nasali ki ki ki zezanje...ali kad se neko glupo nasali to mi nekako nije normalno....ali nasmejacu se u svakom slucaju.....u sebi.

Dragana

pre 5 godina

Ne znam zašto je bilo ko pomislio da mlađa generacija može lako sa Nadalom. Novaku je bilo potrebno pola karijere da nauči da igra protiv njega. Federer nije nikad ni naučio.

Zvezdas

pre 5 godina

stanovnici Monaka - Monasi , ako vas vec zanima 
(kejt winslet, 24. januar 2019 11:55) 

Ala si lupio ili lupila.Stanovnik Monaka u srpskom jeziku je Monacanin
Pravopis srpskokg jezika strana strana 46. Kako se naziva glasovna tvorba po mestu zvucnosti. To je pitanje na maloj maturi.Analogno ovome je Rijeka Rijecanin

mrconakub

pre 5 godina

ovaj jadni Grk mora nauciti prvi korak kod serviranja, izbacaj lopte, ovo jos nisam gledao da ovoliko puta ne udari loptu tokom serviranja, nego je uhvati...

Zezus

pre 5 godina

Kralj Federer nije imao srece sa Cicipsem, neverujem da je ovaj bolji toliko samo kralj nije bio u fokusu, zato napadamo sljaku!
(King Roger, 24. januar 2019 11:21)

Koliko si ti samo nepismen.

Terry

pre 5 godina

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Druze na koju ovo vest bilo? Ne mogu da nadjem? Odgovori pls
(Zarko, 24. januar 2019 11:24)

Vest 'Australija uvek srecna' :)

Gde ja živim

pre 5 godina

Bezdušan čovek:) Šteta za mladog Cicipasa, ali ima vremena. Biće bolje i biće i trofeja. Za sada TATE moraju da se razračunaju još malo. Đokoviću na tebe je red. Nemo' da razočaraš ;)

zvezdoprc

pre 5 godina

(Vladan) Potpuno si neobavešten. I malo dete zna da Đoković najviše voli zatvoren krov i dvoranske uslove, a da Nadalu to nikad nije odgovaralo. Odgovor Nadala je bio više diplomatski, što ti očigledno nisi ukapirao.

jsx

pre 5 godina

I ja mislim da je Djokovic kada je u savrsenoj formi (kao 2011) najbolji svih vremena, ali me nerviraju ovako glupi komentari. Niti je covek stalno u takvoj formi niti stalno pobedjuje Nadala. Ima svega 2 pobede vise h2h, od 52 odigrane, pri cemu 2 manje na GS-ovima, ako je to vama neka ogromna razlika i stalno dranje, ja ne znam o cemu da pricamo.
Bice epski u svakom slucaju. Nadal je u boljoj formi (losi protivnici, ali nemojte molim vas da su Sapalov i Medvedev sile), ali Novak mora da bude favorit u "svojoj" Australiji. Ukoliko Nadal osvoji, postace prvi igrac sa po dve titule na svakom GS-u, a ako Novak pobedi, on (kao i Federer) ce imati priliko to da uradi prvi na RG-u. Takodje bi to obojici bio ogroman korak ka Federeru.

sempervivum

pre 5 godina

Ово је разлика између Надала и Новака...
Надал кад види шансу он ДОКРАЈЧИ противника без икакве милости. Новак кад направи брејк, он изгуби фокус и дозволи противнику да се врати.
Ипак, то не значи да ће Надал бити бољи, ако буде сусрет у недељу, јер једино против Надала и Федерера Новак чува константност концентрације, ваљда га они посебно инспиришу.

lule

pre 5 godina

protiv Federera Cicipas u svakom poenu leti puna cetiri seta snazno udara i ne gresi. Sa Nadalom jedva trci i to ceo mec. Da li smo mi budale?
(alan ford, 24. januar 2019 13:29)

Ti svakako jesi, sudeći po ovom tvom postu.

milann

pre 5 godina

Nije da mnogo gresi zbog loseg dana,nego pokusava da promeni nesto u igri. A samopouzdanje mu logicno pada. Jer Rafa ga "lako" nadigrava. Mnogo je Rafa korigovao igru za beton,mnogo agresivan,spin nekad koristi,nekada odigrava ravnije,miksuje sa slajsom. Svakako da ima mnogo opcija.

Sinisa

pre 5 godina

Da bi ovaj Cicipas uopste biou kandidat da jednog dana bude veliki sampion,mora prestati da po 2 puta podbacuje lopticu.Izgleda kao kad se neka zena priprema za servis.

Raff, ZG

pre 5 godina

Besplatna škola. Grk ima sreću što nije generacija Noleta, Rafe i
Feđe. Morat će pričekati da oni odu u penziju da dođe do GS-a

goblin

pre 5 godina

Nadalu veći problem predstavljaju oni njegovi rituali pre servisa(kako sve obaviti za 30 sekundi) od ovih "superstarova" nove generacije(Grk,"Lebron",mršavi Australijanac).Ništa oni nisu bolji a ni talentovaniji od Berdiha,Conge,Ferera,Cilica,Del Potra,samo ce igrati u "bolje vreme".A mediji i ceo teniski svet pravi "hajp" oko njih da se ne bi sponzori razbežali kad odu u penziju ova 3 velikana.

323

pre 5 godina

Grk je visoko poleteo. Ne samo on nego svi ti mladji koji dobiju jedan mec pa ih nigde vise nema. Biti igracina e za to je potreban kontinuitet visokih rezultata. A to NIKO od njih jos nema. Jos da se jede gust pasulj a velikani tenisa da odu u penziju, dotle, mrka kapa.

Rafa

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D 
(Terry, 24. januar 2019 11:20) 

Pa da li je moguce xaxaxaxaxaxaxacax

Milorad

pre 5 godina

Stari bik ga razbucao, Treba biku da se skinu rogovi. Eto vam Vaš Cicipas, dobio uz salatu i krompir. ovi mlađi mogu samo da naslede tenisere od 4 do 10-11 mesta to je taj kvalitet, kljucnuće i oni kad kad neki oval ili ti pehar. ali ni približno kao ova trojka.

sasa jokic

pre 5 godina

Nema sta igrac sa jednorucnim bekhendom (sem Tima koji za se za razliku od Wavrinke brze krece) da trazi protiv Nadal u dobroj formi.
Nisam gledao mec na zalost, ali ovo je bilo za ocekivati. U svakom slucaju, veliki uspeh Cicipasa, a nam jos jedna poslastica u Nedelju.

Jax

pre 5 godina

Što volim što je nadal nalupao ovog malog. Želim mu da bude najuspešniji, ali moraće da sačeka da se matorci povuku... Nadal Federer i Đoković, najveci ikada! Tek kad se oni povuku, ovi momci će doći do izražaja.

zvezdoprc

pre 5 godina

(losmi89) Objasniću ti. Nadal pisao molbu direktorijumu ATP tura da mu omogući jedan dan odmora više pred finale, jer mu je ovo bio prvi turnir posle dužeg odsustva s terena zbog povrede. Direktorijum je konsultovao Luku Puja i uslišio molbu Nadala, jbt.

Robert

pre 5 godina

Kad ovako Nadal igra pitam se koliko je jak Novak kad ga dere stalno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Iznwr, 24. januar 2019 10:24

Niti ga dere stalno, niti iko od njih stalno može da drži istu formu. Susretali su se u svim mogućim odnosima snaga, tj. trenutnih formi.

мики

pre 5 godina

Novak i Rafa su prije 7 godina bili mnogo bolji nego sada.
(svarožić, 24. januar 2019 12:09)

није тачно. Надал никад боље није играо, а и Ноле је био бољи него икада у другој половини 2018-е. сервис му је био нестварно добар.

Srbin

pre 5 godina

(Brother Cavil, 24. januar 2019 12:36)

20 komentara si ostavio i niko te ne konstatuje, ja bi se zapitao s kim se grudvam u prazno :)

lepard

pre 5 godina

Nadal posle svake povrede izadje jos jaci - ili je takav sklop coveka i onda mu svaka cast ili folira i pravi pauze sto je opet normalno jer se vrhunskim sportistima moze ali onda nek kaze.
u svakom slucaju ko god bude drugi finalista neka u finalu pobedi bolji.
Nadam se Novak, ali Boze moj igra protiv jednog od najboljih svih vremena

Miodrag

pre 5 godina

(BODIBOND, 24. januar 2019 12:27)

Prvo BODIBOND Klizan-Djokovic 1:4 ti je u medjusobnim duelima zatim Khachanov-Djokovic 1:1 pa onda imaš Zverev-Djokovic 2:2 tako da nemaš blage veze šta pišeš sa statistikom jedino koji mogu da ti predložim jeste da ti lepo batališ statistiku i da brineš za svog idola Rodžera Federera koji je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa i da je ovo prvi meć koji sa novim generacijama ima negativan skor to je činjenica. A što se tiče današnjeg meća Cicipas je previše očekivao da će da dobije Nadala koji em nije nikad dobio Španca i što je juće izjavio pred mečom tako da mora da nauči poštovanje prema velikim teniserima koji još uvek vladaju tenis i da još nema smene generacija.

Swedenonline

pre 5 godina

U finalu Nadal ce igrati koliko mu Novak dozvoli..ipak se isuvise dobro znaju
(jordan, 24. januar 2019 12:56)

Očigledna je promena taktike kod Nadala, ne upušta se u duge razmene već gleda da skrati svaki poen koliko god je to moguće. Novak mora da ide tom linijom i onemogući mu da se koristi tom taktikom i navuče ga na maksimalno rizičnu ili energetski iscrpljujuću igru.

zelena trava

pre 5 godina

Ovo je bilo brutalno od Rafe, ali dobro, decko ima 20 godina, a igra fenomenalno, hrabro i brzo. Meni Tsitsipas ostaje omiljeni mladac iz ove generacije. Ne vidim da ce npr. Kyrgios ikad imati lek za njega.
Za Rafu postoji samo jedan pravi test i to je Novak. Jeste da je Novak ranjiviji tip igraca od Rafe i da ce pre on izgubiti od Puja nego sto bi to Nadal, ali ako dodje do njihovog finala, toliko se dobro poznaju, da su sanse 50:50.

kimiko

pre 5 godina

U ovom mecu ne mogu da se odlucim za koga da navijam. Cicipas je definitivno vrlo prijatno iznenadjenje i veliki potencijal. Rafa je neuništiv, veliki borac na terenu i van njega, pogotovu sa tim povredama.
Pa sam zato odlučio navijati za obojicu, tj. za dobar tenis. Tako sam nesto razmišljao...

koča

pre 5 godina

Cicipasu ispadne loptica jedno 20x u toku seta, 130x ne izbaci lopticu kako treba pri servisu... Neko bi rekao da se malo utronjao...

Sinki

pre 5 godina

Nadal je cudo od tenisera.Kako je samo uspio da promijeni svoju igru prije ovog turnira.Potpuno je ubrzao svoju igru,igra napadacni,agresivno.

Barni

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

E covek zamenio tenisera premijerom i pokusava da se iscupa iz gluposti i onda naziva stanovnike Monaka Monakovljanima a prethodno ih nazvao Monacanima, strasno :D
(Terry, 24. januar 2019 11:20)

Ahahahahhaahahahhaah ne verujem

čovek si kada bole tuđe rane

pre 5 godina

"Federer mu nije dovoljan – Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala"

Još sutra Novak da dobije pa da gledamo još jedno legendarno finale u inat svim ovim klincima što prete po medijima...

milutin

pre 5 godina

Rekoh Cicibanu da se ne zagoni na velikane ovog sporta.
Neposluša
Ovo će mu biti baš blizu kraja,
dugoročno mu karijeru uništiti.

bojN

pre 5 godina

voleo bih da vidim koliko izgubljenih meceva nadal ima protiv jednorucnog bekenda. jako malo i to od najboljih. ko je mislio da grk ima sanse ne zna tenis.

Nebojša

pre 5 godina

Zajedničko za sve mlade igrače velika usta svašta izlazi iz njih pojedini i prete a nemaju ni poštovanja Nadal ga je ponizio večeras i stavio na mesto.

Topnik

pre 5 godina

Nadoubudni Tsitsipas je rekao da ima rješenje za Nadala na tvrdoj podlozi hahah. Ovi next gen se više fokusiraju na priču, nego na igru. I onaj Zverev uvijek nešto priča bez veze.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Doći će do smjene generacija ali samo zbog biologije velikog tria, a ono što nam dolazi poslije nikako mi se ne sviđa, svako vrijeme nosi svoje šampione ali ljubitelji tenisa načekati će se generacije Samprasa i ovakva tri kralja kao što su Federer, Nadal i Đoković, i da li će....

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Ja ne znam da je iko pobedio nadala sa cestom servis volej igrom osim mozda na vimbldonu, tako da verovatno pogresna taktika, mislim svakako bi Nadal dobio ali mozda malo teze da je ovaj mali igrao agresivno sa osnovne, malo me plasi kako igra Nadal ali opet nije imao pravi test a i znam da Novak podigne nivo igre kad dodje do meca sa Nadalom

Vladimir

pre 5 godina

Cipiripi treba jos dosta mleka da popije da bih mogao pobediti Nadala. 
(Djordje, 24. januar 2019 09:42) 

Cipiripi još mleka da popije da bi ti mogao da pobediš Nadala!? 
Svašta!? Niđe veze!
(Djido, 24. januar 2019 09:59)
A Djordje u fazonu, sta ova budala pise?

HanSolo

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe  
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..

Goran

pre 5 godina

baš mi je drago zbog Rafe. Voleo bih samo da i njega i Noleta gledam još par godina klolkiko budu mogli da igraju na vrhunskom nivou. Bravo još jednom

Milosav

pre 5 godina

Gledao sam drugi i treci set, Cicipas je drugi odigrao odlicno i moglo je da dodje do tie break-a ali je napravio dve tri greske koje su ga skupo stajale. U trecem je potpuno stao. Rafa kao Supermen! Neverovatno ne secam se da sam ga ikada video ovakvog, mec zavrsen za malo preko 100 minuta, neverovatno!
Nadam se da ce Novak da pobedi Francuza pa onda ponovo na Rafu u finalu.
Ako do toga dodje ocekuje ga tezak mec, ali opet nikad se ne zna, tukli su se njih dvojica nebrojeno puta, svasta je moguce.
U svakom slucaju Novaku zelim da prodje u finale, a onda neka bolji pobedi. Gledajuci Rafu do sada na ovom AO, izgleda mi kao favorit.

zex

pre 5 godina

Cicibane druze nas , brate, ….ne znam kako da ti tepam da bi ti bilo lakse posle ovoga sto je sa tobom uradio (sram ga bilo) cika Rafa. Moras da naucis nesto.….pre nego sto dajes izjave pred susrete sa trojicom velicanstvenih moras da stanes mirno, poklonis se pred njihovom slikom i onda onako skromno, kako samo ti znas, izjavis da ces dati sve od sebe I da se nadas najboljem ,a to je da nece biti bicikl. To sto si pobedio Novaka I starca Focu od 100 ljeta (37 prim.prev) ne daje ti pravo da postupis drugacije. Novaka si pobedio kada je njemu taj susret bio nevazan, Focu jer te nije dovoljno ozbiljno shvatio a I godine ipak cine svoje. Vamos Tamos se u tome jako razlikuje od obojice, on igra na noz svaki mec I ne gleda ko je na drugoj strani.....dobro, malo sam preterao, jer kada vidi Novaka u kolenu mu se vrati reumaticni bol i bolna grimasa na lice.....I onda trese gacama pred servis vise nego obicno….ali nije sada rec o tome....dakle moras da imas vise postovanje prema ikonama belog sporta….I, da, jos nesto Cicibane, seti se one nase BEZ STARCA NEMA UDARCA....ajd sad sretno , pa na Svetu Goru….licis mi na njih, odande


(miodrag, 24. januar 2019 12:44)
Komentar godine

Dejan

pre 5 godina

Ako prodje Novak u finale,gde ga svi vide sto je malo nezahvalno treba dobiti,navijacemo svim srcem za ovog momka jer dugo necemo imati ovakvog,mozda i nikada.Idemo!!!

NY

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)
(jsx, 24. januar 2019 16:30)

Da si shvatio moj komentar ne bi pisao ovako nesto.Pogledaj Rafin zreb tj Rafinu cetvrtinu zreba.Nikko ozbiljan.Projektovano polufinale sa Rodzerom.Rodzerova cetvrtina mnogo teza.KOd Novaka Sapovalov ,Gofan. Medvedev, Fonjini, Karlovic,NIsikori Zverev, Sardi, Simon, Query, Wawrinka, Kirgyos, Raonic.Coric,Tim..ZNaci teoretski sa nekima ranije sa nekima kasnije je mogao da se sretne.Znaci Nisikori je poslednji bio.Ovi ostali su poispadali ranije

Mladen

pre 5 godina

Nadal igra kao munja usavrsio je servis udarci su mu ubitacni kao na sljaci cipipasu ne da ni promil sanse odma hvata tempo koji on ne moze da isprati nadal ovo lagano prolazi.

Rade

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani 
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25) 

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :)

Djoksa

pre 5 godina

Lekcija iz poniznosti toliko potrebna ovoj mladoj generaciji tenisera. Nadal u celoj svojoj karijeri nikad nikom nije pretio i omalovažavao ga. Uvek je uvažavao i cenio svoje protivnike, čak nekad i mnogo više nego što zaslužuju. A sad "pit bul iz Grčke koji kad ugrize ne pušta" nek pakuje kofere i nek nauči da poštuje starije i bolje od sebe. A može da priča o boljima od sebe tek kad im se bar bude približio pi broju Grand Slamova.

srbin

pre 5 godina

Ljudi morate biti svesni par cinjenica, prvo Nadal igra dobro to je istina ali nije testiran. Ovaj mali Cicipas je model igraca koji njemu odgovara, jednorucni bekend, na Nadalov slajs servis moze samo da se moli Bogu da ide u aut, drugo taj isti Cicipas je bio rasturen od strane Federera koji je u prva 3 seta imao 12/0 brejk lopte, da je osvojio samo 2 ili 3 dobio bi ga glat… Videcemo kada Novak stane sa druge strane mreze sa svojim dvorucnim bekendom I riternom...
Imam utisak da je Nadal nikad veci, svesno je radio na snazi i servisu jer zna da mora da skracuje poene, zato mislim da ako Novak bude usao u treci sat, Nadalova igra ce da se raspadne kao mehur od sapunice, zato ce i on protiv Novaka biti jos agresivniji.. Bilo kako bilo treba odati priznanje Nadalu(velike Tonijeve zasluge) kao najvecem takticaru I borcu u svetu tenisa.

Zuba

pre 5 godina

Kada poslednji od ove trojice se penzionise pricajte o smeni generacije a do tada mozemo jos da uzivamo u tenisu.
Ima mladi jos da se nacekaju.

Malkom

pre 5 godina

Svaka cast nadalu ali cipras veze nije imao. Nadal ima 50% ubacen prvi servis i opet oducio ciprasa od tenisa.

Cipras veoma veoma los.
(miki, 24. januar 2019 12:00)

Ko?

Baca

pre 5 godina

U redu, stanovnici Monaka su Monakovljani, a to sto sam tenisera DANILA Medvedeva nazvao Dimitrij je bio sarkazam i cist test, da vidim da li ce se upecati neki genije poput tebe   
(BODIBOND, 23. januar 2019 18:25)  

Stanovnik Monaka se zove monegask ili monegaska..
(HanSolo, 24. januar 2019 12:25)

Ma sta njemu objasnjavas on je Medvedeva nazvao Dimitrij jer mislio da je premijer :D

Miodrag

pre 5 godina

Nije šteta za Cicibana, kako neko reče...dobio Rogera pa umislio da je sila tenisa.
Sad vidi da nije.
Nije morao da se hvali i prijeti. Bolje bi prošao da nije na sva zvona umislio da je teniski gigant.
Ovaj rezultat će ga vratiti u realne staze. I uticaće na njegovu karijeru negativno.Nije imao ko da mu kaže kako se treba ponašati prije meča.
Ne možeš karijeru graditi na pojedinačnim, slučajnim pobjedama velikih koji su sinonim ovog sporta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 24. januar 2019 12:29)

Da se ne hvali ne bi bio Grk.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Nadal je promenio nešto u igri.Dok se ostali uvezbaju da se brane od toga on će,ako ga kolena budu slušala,pobedjivati.
Novak ima duel sa veoma ambicioznim i upornim francuzom.Ako ga prodje onda ćemo videti da li je pratio Nadala i da li ima odgovor na Nadalovu inovaciju u igri.
Nadalova novina(čini mi se)je:
loptica odskače visoko ispred nogu.
Servis pun spina i fudbalski rečeno felsa,
Jako skratio put do poena.
Čini mi se da je protiv svih igrao na isti,potpuno isti,način.Svima je nametnuo svoj stil i sve je iznenadio.
Ako bude finale sa Novakom videcemo šta će se dogoditi.
Novak je upravo nametao svoju igru i mleo par godina kao mašina.Varvirka ga je par puta presekao i niko više.
Sudar dvojice koji imaju nameru istu(nametnuti svoj stil),ali tehniku razlicitu(potpuno različit prilaz)bi dao nove dimenzije tenisu.

dusan

pre 5 godina

Ciciban...ono kad Nolo, Rafa imaju po 32, 33 godine, a deset godina mladji od njih ne mogu fizicki i kondiciono da im pridju...sve svileni neki

Realno

pre 5 godina

Sada ce Rafa da ga vrati u detinjstvo i da rasprsi snove ovih sarlatana iz nove generacije...Cicipas je dobar ali umislio da je vec zvezda.
@mich
Onaj ko igra polufinale AO sa Nadalom jeste zvezda! E sad to sto su Novak, Nadal i Federer vanzemaljci, to je drugo.....
Verovatno im se raspao leteci tanjir kad su ulazili u orbitu, Nadal pao u spaniju, Federer u svajcarsku, a nesrecni Nole kod nas.

Glava je kljuc

pre 5 godina

Iako mu Rafa nije ostavio ni promil sanse da pobedi, vidi se da Cicipas jos nije sazreo za velika dela. Pogubljen k'o malo dete, bez imalo napora da napravi bilo kakvu ozbiljniju promenu u igri, da se bori za svaki poen do kraja. To je razlika u glavi izmedju vrhunskog talenta i sampiona, a to je Novak imao. Zato je i uzeo prvi GS sa 20 godina.

Zuja

pre 5 godina

Komentar Bodibonda na jucerasnju vest, jel realno sta je lik pisao, uskoro dodajem jos nesto samo da nadjem :) 
(Rade, 24. januar 2019 11:14) 

Jos jedan Djokovicev navijac koji nije cuo za sarkazam. Ende.
(BODIBOND, 24. januar 2019 12:28

Kaka bre sarkazam.NNagaze te ovde za sve tvoje napisane budalastine i onda krenes da se vadis.Menjas ime u O.T.A.N, Jumko , diskutujes sa svima ovde.Pravis svoj rijaliti

Goran

pre 5 godina

Bio sam siguran da ce se ovo desiti. Federer je potpuno van forme i bilo ga je lako pobediti. Bautista Agut svakako nije teniser koji je navikao da igra cetvrtfinala slemova. Nadal je bio prvi pravi test za Cicipasa i odmah je usledilo ciscenje. Decko jos nema ni slucajno igru da osvaja GS titule. Novak ce imati tezak zadatak da ovako razgoropadjenog Nadala pobedi u finalu. Ocekujem 5-6 sati tenisa u finalu i antologijski mec o kome ce se pricati godinama ali samo Novak da udje u finale.

AO

pre 5 godina

@veks
A sta reci kada je pored Nadala i Djokovica od top 10 tenisera samo Nisikori dosao do cetvrtfinala. Zverev, Anderson, Cilic, Tim i Izner, to je nekonstantna boranija, dok je Federerovo ispadanje senzacija.

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND, 24. januar 2019 12:27) 

Od kada se u Pazaru vodi statistika i od kada se tamo ljudi zanimaju za tenis.Oni vole rvanje pelivana

Decko Novak sa svima iz prvih deset ATP ima pozitivan skor. Mozda je ti jedan ili dva sa kojima nema.Nisam gledao ATP ranking.A tu mislim.na Kiriosa Ko je u 10

jsx

pre 5 godina

NY
Pa naravno, ali isto vazi za obe strane zreba. Prozivaju Nadala ovde sve vreme da igra sa slabim protivnika, a ni Novakovi nisu bili nista jaci. Mada, realno, kada su u dobroj formi, kao sto sada jesu, samo bi Federer mogao da bude tezak protivnik (i Vavrinka, ali to si desi jednom u sto godina)

my way

pre 5 godina

Превише се очекује од тих клинаца. Где су они најбоље се види у оваквим ситуацијама када се неко из велике тројке приближи на 70-80% онога што је некада био. Ера Роџера, Рафе и Нолета, највећих у историји у исто време је нешто невероватно и сада се очекује да млади наставе тај стандард, што је немогуће. Ко зна када ће један нови тенисер то постићи и он ће се наосвајати трофеја, јер неће играти са себи равнима као легендарна тројка.

Uf

pre 5 godina

NY
Ko je mogao biti i ko mu je bio protivnik su dve potpuno razlicite stvari. Trenutno je vazno ko mu je bio protivnik i protiv koga je igrao da bi dosao do 1/2 finala. Koliko god da se trudis da objasnis kako je Rafa imao laksi zreb, ne vredi. Umem da citam i pisem i da vidim protiv koga su igrali jedan i drugi. To sto trenutno od Medvedeva pravite zverku nista ne pomaze. U drugoj situaciji pravicete od Cicipasa, samo da igra protiv Novaka. To je vec potpuno normalno.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Rafa je po ko zna koji put potvrdio da je vodeca trojka svetlosnim godinama ispred ostatka teniskog karavana. Nadam se da ce isto uraditi i Nole. Ostali ce imati priliku tek kada se trojac umori, ne daj Boze povredi ili ih stignu godine.

Mare

pre 5 godina

Ne znam za druge, ali ja ne mogu da zamislim atp rang listu na kojoj nijedno od prva tri mesta ne zauzimaju Nadal, Federer ili Djokovic. Znači tipa rang lista: 1. Zverev 2. Tim 3. Raonić meni je nezamisliva.

brm

pre 5 godina

Ovi klinci što dolaze kad nauče da i kad je praktično sve izgubljeno igraju svaki poen kao da odlučuje o tituli, onda će moći da pobedđuju Nadala i Noleta. To više nije stvar kondicije i tehnike, već mentalnog pristupa. Dečko ima 20 godina a praktično se predao posle brejka u drugom setu. Šampioni se bore, menjaju ritam, pokušavaju da urade nešto drugačije i ne odustaju.

xxx7

pre 5 godina

veks  
A kod Djokovica sve teniski giganti bog te mazo?!..Još mu gromada Nišikori predao..strašno! 
(da ti kazem, 24. januar 2019 13:58) 

Da li ti uopste znas kako se vrsi zreb.Postoje gornja i donja polovina zreba Prvi i drugi su nosioci svake polovine.Svaka polovina ima 8 grupa sa osam takmicara i tu se razvrstavaju zrebom nosioci do 16 mesta ATP.Onda se krece na razvrstavanja onih od 64 mesta do 128 mesta.Kada se oni razvrstaju krece razvrstavanje ostalih nosioc od 17- 32 .Je li Novak birao protivnike.Je li Novak kriv sto je ispao Zverev, Tim.Kirios koji su bili u njegovoj polovini zreba.Posto su u istu polovinu zreba svrstani 2 i 3 na ATP u Novakovu polovinu su dosli 4,6,8,10, 12,14, 16 sa ATP a kasniji nosioci od 17-32 izvlaceni zrebom
(NY, 24. januar 2019 15:38)

Pa lepo si objasnio sve, jel Nadal kriv sto su ispali Anderson, Dimitrov,Kacanov, Federer?! Nije, kao ni Novak, otvorio im se zreb i toliko.