Sreda, 23.01.2019.

05:19

Pliškova spasla četiri meč lopte i izbacila Serenu!

Češka teniserka Karolina Pliškova spasla je četiri meč lopte protiv Serene Vilijams i plasirala se u polufinale Australijan opena.

Izvor: B92

Pliškova spasla èetiri meè lopte i izbacila Serenu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jelena je dokazani talenat i u juniorskoj I u seniorskoj konkurenciji je bila broj 1. To su uz nju samo jos 2 tenireske uspele u istoriji. Ana I Jelena na svom vrhuncu bi odrale I Halep i Muguruzu i Ostapenko i Kvitovu na kup. To sto ti mislis nije ispravno I zadrzi za sebe. Jelena I Ana su bile i ostale prave istinske teniske zvezde i po rezultatima, mecevima, uspehu, sponzorima, popularnosti itd a ove tvoje danasnje anonimusi i tokom karijere a kamo li kada se penzionisu. :-)

Tweak

pre 5 godina

Čim se neko ne slaže sa utvrđenim narativom, mora da je Hrvat, klasika.

Jelena i Ana su svoje najbolje godine kada bi trebalo da su u naponu snage provele u vreme kada je većina navedenih teniserki bilo u penziji ili zalasku, a sve priče o nedostatku mentaliteta i konstantnosti se mogu manje više primeniti i na trenutne igračice. Igra evoluira, teniserke su sve snažnije i udaraju jače, pitanje je kako bi se stara garda snašla danas. Serena i Venus su opstale dugo jer su same unele taj ,,Powers game'' u tenis.

Normalno je imati afinitete i navijati za domaće igračice (ali i strane, svako bira ko mu se dopada), ali ponekad stvari treba sagledati iz više perspektiva. Posle Olgine titule ovde su se već brojali Slemovi, a u međuvremenu ona ni trunke nije napredovala dok mala Anisimova raznosi i deluje daleko ispred nje, naročito po pitanju kretanja, ali i izbora i tehnike udaraca. Dug je put pred njima ali nikad se ne treba zaletati.

miša

pre 5 godina

Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. (Stef, 23. januar 2019 13:16)

Haha! E Hrvoje Štef, baš si me slatko zasmejao! Jelena Janković je neprekidno više od četiri godine bila u TOP 10! To je u ženskom tenisu veoooooma retko! Jel ti to poznato? A tvrdiš da nije bila neki talenat! A Ana Ivanović ( svaka čast i njoj)je više nego srećno osvojila GS ( Jelena igrala finale) i nikada duže od godinu dana nije bila u TOP 10!

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 08:18)

Da, Ana uzela slem protiv Safine, kakvo oličenje snage. Šarapova nije nikakvo merilo jer je 60% karijere povredjena i van tura. Na početku njihovog uspona, Žistin Enan ih je drala ko niko. A što se tiče era.. daj bre molim te :D Kvitova u formi bi živu progutala i Anu i Jelenu, ma kako one igrale. Pliškova, Halep, Muguruza, Osaka isto.. Ostapenko je izvikana al mlada je klinka, ima vremena, dok Muguruza već dosta dugo ne može da pronadje formu (prolazi kroz slične probleme kao Ana). Ima tu još devojaka koje hvataju zalet i koje bi već sa 17, 18 godina prelako izašle na kraj sa Jelenom. Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. Bekhend je u ženskom tenisu često pouzdaniji od forhenda, dvoručni konkretno, to nije važilo samo za Jelenu. Devojka koja ne može forhend da naštreba kroz čitavu karijeru.. idi begaj xd Slobodno ti misli da si u pravu, al to ne znači da jesi. :)

Tweak

pre 5 godina

Blondie, 23. januar 2019 08:18)

To je ta priča, dok ima naših valja i sport kad nema onda je propao, pa taj neki kvalitativni pad je izazvalo povlačenje Enan i Dementijeve, a da su Jelena i Ana bile toliko dobre onda bi iskoristile taj vakuum da osvoje Slemove, danas bi im zglobovi i leđa otišli pokušavajući da vrate granate koje većina klinki šalje.

Najbolja balkanska uz Malejevu

pre 5 godina

Nasa Jeca itekako moze da se poredi sa Serenom. Da ju povrede nisu sprecile i sudije pokrale protiv Serene na US Openu 2008. ona bi vezala naredne Slemove i oborola rekord Margaret Kort. To je Ričard i sam izjavio i pribojavao se.

Dacha

pre 5 godina

Gledam ovu Serenu u ne mogu cudu da se nacudim,na sta ona lici majko moja,zadnjica ne moze u kadar da stane,grudi ogromne,evidentan visak kilograma i covek bi pomislio da ne moze da potrci i pitam se kako ostale top teniserke ne mogu u tom stanju da je nadigraju,sta one treniraju,kakvu taktiku spremaju kad ovakvu Serenu ne mogu da dobiju,plus na sve to sto je Serena usla u pozne godine! Nikad nisam nesto voleo zenski tenis jer je u odnosu na muski nebo i zemlja ali pre je zaista bila mnogo bolja konkurencija i mnogo bolje igracice,setimo se samo Kim Klajsters,Henan,Higins,Devenport,Sarapova,sestre Vilijams,Moresmo,nase Ana i Jelena...a ovo danas bruka i sramota.

antiDebil

pre 5 godina

Neko u komentaru napise majka pod navodnicima i dobije 200 pluseva!? Srbija danas, dame i gospodo...
(Jumko, 23. januar 2019 08:42)

Jel rekla da je majka ?
Ti si sine IDEAlan pokazatelj danasnje Srbije. Posto cujem ds ti zeljis boljitak znas valjda sta se u tom slucaju radi sa takvima kao sto si ti?! Nista lepo, po tebe naravno...

Badi Hild

pre 5 godina

Porazi su sastavni deo sporta, pa i kod sampiona kao Serena se desavaju. Naravno, cesci su kako godine idu, ali pobedjivace Serena jos. Ne potcenjujte i ne odbacijte velikane, vec uzivajte u njihovoj igri.

eye of the beholder

pre 5 godina

Samo čitajte izjave Patrika Muratoglua, "čuvenog" stručnjaka i još čuvenijeg "francuza".

Šta čovek izjavi, odete u kladionicu i uplatite kontra od onoga što je rekao. Win Rate stoprocentan.

Mikloš salamander

pre 5 godina

Matori ja sam rekao da je sumljiva situacija i veoma cudna u krajnjoj situaciji,da kod zena se desavaju preokreti u pravu si,ali ovakav i to kada je Serena preko puta mreze moras priznati da su veoma retki.može i Osaka i Pliskova i ta Kolins koja nije znala sta je pobeda na AO.po meni je Kvitova glavni favorit!.

Tweak

pre 5 godina

Šta sam noćas propustio... Da li se Sereni ikad desilo da ispusti ovoliku prednost, još uz 4 meč lopte ? Nisam ljubitelj Pliškove, ali skidam kapu, drugi put da dobija Serenu na Slemu i svakako ne bi bilo nezasluženo da podigne trofej (a tu je i ona skorašnja tradicija da skoro svaka pobednica AO spašava meč lopte).

Blondie

pre 5 godina

@stef
Da znam za Sereninu izjavu, ali tu je i izjava Pliskove kaze da je imala srece. Pa sta je bilo Sereni tesko da u jendom od dva gema koliko je servirala za mec zabije 4 asa ili tako nesto, ipak je Serena naglo pala i mrcvarila po terenu. Nije ni bitno. A za Jelenu, njen bekhend je bio najbolji na turu, ali je ona vise igrala u ono najjace vreme a ne u vreme Rasvanske, Muguruze, Svitoline, Ostapenko blabla.. Naravno da je bolja od Halep, pa i Ana je bolja njoj je isto falila glava. Danas njih tenis se nikako ne moze porediti sa onim kada su nase bile prve i ranije. Sta god dalje da napises ja sam u pravu mrzi me vise da kucam :-)

lola

pre 5 godina

Kad se Serena setila da treba da igra protiv Osake smesta je izgubila cetiri mec lopte i izgubila od Pliskove. Bolje nego od Osake. U najboljem Federerovom stilu.

Mikloš salamander

pre 5 godina

ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jesam, Pliskova je vodila igrala dobro, onda Serena podigla nivo igre I sta je tu Pliskova mogla? A Jelena je majka tenisa za Voznjacki, izmislila tenis i za nju i skoro sve druge. Itekako se moze po kvalitetu porediti sa Serenom, da je imala glavu bila bi zenski Novak, znam sta pricam.

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 07:02)

Pročitaj Sereninu izjavu, pametnom dosta. A za Jelenu nikako ne mogu da se složim, ne znam šta vidiš u njoj.. Igračica bez servisa, forhend kao od Troickog, bekhend dobar al ništa više od toga - jedino je kretanje bilo fantastično (kao i kod Voznijacki). Imala je par sezona tokom kojih je vraćala sve živo, pobedjivala najbolje čekajući njihove greške i to je sve.. Halep je sličan tip igračice samo što sve radi mnogo bolje.. a sad ćeš reći da je Jeca bolja i od Halep :D

MILOŠČINA

pre 5 godina

I ja sam navijao za Čehinju , međutim , iritiralo me je reporterovo otvoreno navijanje za istu . Znam i on je čovek i ima pravo biti naklonjen nekoj takmičarki , ali više puta minimizirati povredu druge takmičarke , a nemati iskustva sa takvom povredom , malo je neukusno...imao sam takvu povredu više puta i nije sve u bolu , već je u strahu da ponovo ne iskreneš članak , a to je u psihi tenisera bitan momenat !

matori

pre 5 godina

@ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.
(Mikloš salamander, 23. januar 2019 

dao sam ti minus.
ovo su žene, ništa se ovde ne zna. može i Kolins da bude šampionka.
eno Puj bije Miloša 2 - 0 za sada....
ko bi rekao to juče ?

mile

pre 5 godina

nije ovo bilo normalno nikako....po meni organizatori moraju mnoooooooogo vise da obrate paznju na doping kontrolu i kod zena ali i kod muskaraca....ove godine nekoliko veoma cudnih meceva

Stef

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.
(Blondie, 23. januar 2019 05:33)

Jesi li gledala meč uopšte? Da glava Pliškove nije zakazala, da nije u potpunosti prepustila inicijativu Amerikanki (iz misterioznih razloga) ona bi dobila 2:0, glatko. Ovako je odabrala teži način. Poslednjih 6 gemova su bili rapsodija, nadjačala je Serenu sa osnovne, vineri su pljuštali i zasluženo je došla do trijumfa. A i dal si realna sa uporedbom Jankovićke i Serena, to je smešno pristrasno.. Jelena nema ni forhend ni servis, lošija verzija Voznijacki. Tek glavu što ne možeš da porediš.

Smuleco

pre 5 godina

Bravo! Znači, najveća junakinja ovog turnira, u obe konkurencije! Pobediti "terminatora", pa još u ovakvoj borbi, stvarno je ogroman uspeh!!:)

Cockney Cole

pre 5 godina

Svaka čast Karolini. Posle dugo vremena sam se oduševio gledajući ženski tenis. Super zanimljiv meč. Obe su se borile kao lavice. Ipak, Karolina je zaslu¿eno dobila jer je već u drugom setu dominirala i imala brejk prednosti i nekoliko prilika za dv brejka prednosti. Živeli!!!

CroFed

pre 5 godina

Sjajna igra Čehinje za preokret od 1-5 u trećem setu. Serena malčice statična, smetalo joj ponekad i sunce a preokretu je vjerojatno kumovalo i to što je izvrnula gležanj. No ipak, Pliškova je povukla više rizičnih poteza, izvukla 3 meč lopte i zasluženo slavila

Blondie

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.

srle

pre 5 godina

Neverovatan meč! Serena je imala 5:1, servirala za pobedu pti tom rezultatu, ukupno četiri meč lopte i nije pobedila. Zaista sve čestitke za Pliškovu, verovala je u sebe i uspela da napravi čudo. Navijam da ona osvoji prvi grend slem.

srle

pre 5 godina

Neverovatan meč! Serena je imala 5:1, servirala za pobedu pti tom rezultatu, ukupno četiri meč lopte i nije pobedila. Zaista sve čestitke za Pliškovu, verovala je u sebe i uspela da napravi čudo. Navijam da ona osvoji prvi grend slem.

Cockney Cole

pre 5 godina

Svaka čast Karolini. Posle dugo vremena sam se oduševio gledajući ženski tenis. Super zanimljiv meč. Obe su se borile kao lavice. Ipak, Karolina je zaslu¿eno dobila jer je već u drugom setu dominirala i imala brejk prednosti i nekoliko prilika za dv brejka prednosti. Živeli!!!

Stef

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.
(Blondie, 23. januar 2019 05:33)

Jesi li gledala meč uopšte? Da glava Pliškove nije zakazala, da nije u potpunosti prepustila inicijativu Amerikanki (iz misterioznih razloga) ona bi dobila 2:0, glatko. Ovako je odabrala teži način. Poslednjih 6 gemova su bili rapsodija, nadjačala je Serenu sa osnovne, vineri su pljuštali i zasluženo je došla do trijumfa. A i dal si realna sa uporedbom Jankovićke i Serena, to je smešno pristrasno.. Jelena nema ni forhend ni servis, lošija verzija Voznijacki. Tek glavu što ne možeš da porediš.

Blondie

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.

Smuleco

pre 5 godina

Bravo! Znači, najveća junakinja ovog turnira, u obe konkurencije! Pobediti "terminatora", pa još u ovakvoj borbi, stvarno je ogroman uspeh!!:)

CroFed

pre 5 godina

Sjajna igra Čehinje za preokret od 1-5 u trećem setu. Serena malčice statična, smetalo joj ponekad i sunce a preokretu je vjerojatno kumovalo i to što je izvrnula gležanj. No ipak, Pliškova je povukla više rizičnih poteza, izvukla 3 meč lopte i zasluženo slavila

MILOŠČINA

pre 5 godina

I ja sam navijao za Čehinju , međutim , iritiralo me je reporterovo otvoreno navijanje za istu . Znam i on je čovek i ima pravo biti naklonjen nekoj takmičarki , ali više puta minimizirati povredu druge takmičarke , a nemati iskustva sa takvom povredom , malo je neukusno...imao sam takvu povredu više puta i nije sve u bolu , već je u strahu da ponovo ne iskreneš članak , a to je u psihi tenisera bitan momenat !

mile

pre 5 godina

nije ovo bilo normalno nikako....po meni organizatori moraju mnoooooooogo vise da obrate paznju na doping kontrolu i kod zena ali i kod muskaraca....ove godine nekoliko veoma cudnih meceva

matori

pre 5 godina

@ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.
(Mikloš salamander, 23. januar 2019 

dao sam ti minus.
ovo su žene, ništa se ovde ne zna. može i Kolins da bude šampionka.
eno Puj bije Miloša 2 - 0 za sada....
ko bi rekao to juče ?

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jesam, Pliskova je vodila igrala dobro, onda Serena podigla nivo igre I sta je tu Pliskova mogla? A Jelena je majka tenisa za Voznjacki, izmislila tenis i za nju i skoro sve druge. Itekako se moze po kvalitetu porediti sa Serenom, da je imala glavu bila bi zenski Novak, znam sta pricam.

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 07:02)

Pročitaj Sereninu izjavu, pametnom dosta. A za Jelenu nikako ne mogu da se složim, ne znam šta vidiš u njoj.. Igračica bez servisa, forhend kao od Troickog, bekhend dobar al ništa više od toga - jedino je kretanje bilo fantastično (kao i kod Voznijacki). Imala je par sezona tokom kojih je vraćala sve živo, pobedjivala najbolje čekajući njihove greške i to je sve.. Halep je sličan tip igračice samo što sve radi mnogo bolje.. a sad ćeš reći da je Jeca bolja i od Halep :D

Dacha

pre 5 godina

Gledam ovu Serenu u ne mogu cudu da se nacudim,na sta ona lici majko moja,zadnjica ne moze u kadar da stane,grudi ogromne,evidentan visak kilograma i covek bi pomislio da ne moze da potrci i pitam se kako ostale top teniserke ne mogu u tom stanju da je nadigraju,sta one treniraju,kakvu taktiku spremaju kad ovakvu Serenu ne mogu da dobiju,plus na sve to sto je Serena usla u pozne godine! Nikad nisam nesto voleo zenski tenis jer je u odnosu na muski nebo i zemlja ali pre je zaista bila mnogo bolja konkurencija i mnogo bolje igracice,setimo se samo Kim Klajsters,Henan,Higins,Devenport,Sarapova,sestre Vilijams,Moresmo,nase Ana i Jelena...a ovo danas bruka i sramota.

lola

pre 5 godina

Kad se Serena setila da treba da igra protiv Osake smesta je izgubila cetiri mec lopte i izgubila od Pliskove. Bolje nego od Osake. U najboljem Federerovom stilu.

Mikloš salamander

pre 5 godina

ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.

eye of the beholder

pre 5 godina

Samo čitajte izjave Patrika Muratoglua, "čuvenog" stručnjaka i još čuvenijeg "francuza".

Šta čovek izjavi, odete u kladionicu i uplatite kontra od onoga što je rekao. Win Rate stoprocentan.

Tweak

pre 5 godina

Šta sam noćas propustio... Da li se Sereni ikad desilo da ispusti ovoliku prednost, još uz 4 meč lopte ? Nisam ljubitelj Pliškove, ali skidam kapu, drugi put da dobija Serenu na Slemu i svakako ne bi bilo nezasluženo da podigne trofej (a tu je i ona skorašnja tradicija da skoro svaka pobednica AO spašava meč lopte).

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jelena je dokazani talenat i u juniorskoj I u seniorskoj konkurenciji je bila broj 1. To su uz nju samo jos 2 tenireske uspele u istoriji. Ana I Jelena na svom vrhuncu bi odrale I Halep i Muguruzu i Ostapenko i Kvitovu na kup. To sto ti mislis nije ispravno I zadrzi za sebe. Jelena I Ana su bile i ostale prave istinske teniske zvezde i po rezultatima, mecevima, uspehu, sponzorima, popularnosti itd a ove tvoje danasnje anonimusi i tokom karijere a kamo li kada se penzionisu. :-)

Blondie

pre 5 godina

@stef
Da znam za Sereninu izjavu, ali tu je i izjava Pliskove kaze da je imala srece. Pa sta je bilo Sereni tesko da u jendom od dva gema koliko je servirala za mec zabije 4 asa ili tako nesto, ipak je Serena naglo pala i mrcvarila po terenu. Nije ni bitno. A za Jelenu, njen bekhend je bio najbolji na turu, ali je ona vise igrala u ono najjace vreme a ne u vreme Rasvanske, Muguruze, Svitoline, Ostapenko blabla.. Naravno da je bolja od Halep, pa i Ana je bolja njoj je isto falila glava. Danas njih tenis se nikako ne moze porediti sa onim kada su nase bile prve i ranije. Sta god dalje da napises ja sam u pravu mrzi me vise da kucam :-)

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 08:18)

Da, Ana uzela slem protiv Safine, kakvo oličenje snage. Šarapova nije nikakvo merilo jer je 60% karijere povredjena i van tura. Na početku njihovog uspona, Žistin Enan ih je drala ko niko. A što se tiče era.. daj bre molim te :D Kvitova u formi bi živu progutala i Anu i Jelenu, ma kako one igrale. Pliškova, Halep, Muguruza, Osaka isto.. Ostapenko je izvikana al mlada je klinka, ima vremena, dok Muguruza već dosta dugo ne može da pronadje formu (prolazi kroz slične probleme kao Ana). Ima tu još devojaka koje hvataju zalet i koje bi već sa 17, 18 godina prelako izašle na kraj sa Jelenom. Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. Bekhend je u ženskom tenisu često pouzdaniji od forhenda, dvoručni konkretno, to nije važilo samo za Jelenu. Devojka koja ne može forhend da naštreba kroz čitavu karijeru.. idi begaj xd Slobodno ti misli da si u pravu, al to ne znači da jesi. :)

miša

pre 5 godina

Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. (Stef, 23. januar 2019 13:16)

Haha! E Hrvoje Štef, baš si me slatko zasmejao! Jelena Janković je neprekidno više od četiri godine bila u TOP 10! To je u ženskom tenisu veoooooma retko! Jel ti to poznato? A tvrdiš da nije bila neki talenat! A Ana Ivanović ( svaka čast i njoj)je više nego srećno osvojila GS ( Jelena igrala finale) i nikada duže od godinu dana nije bila u TOP 10!

antiDebil

pre 5 godina

Neko u komentaru napise majka pod navodnicima i dobije 200 pluseva!? Srbija danas, dame i gospodo...
(Jumko, 23. januar 2019 08:42)

Jel rekla da je majka ?
Ti si sine IDEAlan pokazatelj danasnje Srbije. Posto cujem ds ti zeljis boljitak znas valjda sta se u tom slucaju radi sa takvima kao sto si ti?! Nista lepo, po tebe naravno...

Tweak

pre 5 godina

Blondie, 23. januar 2019 08:18)

To je ta priča, dok ima naših valja i sport kad nema onda je propao, pa taj neki kvalitativni pad je izazvalo povlačenje Enan i Dementijeve, a da su Jelena i Ana bile toliko dobre onda bi iskoristile taj vakuum da osvoje Slemove, danas bi im zglobovi i leđa otišli pokušavajući da vrate granate koje većina klinki šalje.

Badi Hild

pre 5 godina

Porazi su sastavni deo sporta, pa i kod sampiona kao Serena se desavaju. Naravno, cesci su kako godine idu, ali pobedjivace Serena jos. Ne potcenjujte i ne odbacijte velikane, vec uzivajte u njihovoj igri.

Najbolja balkanska uz Malejevu

pre 5 godina

Nasa Jeca itekako moze da se poredi sa Serenom. Da ju povrede nisu sprecile i sudije pokrale protiv Serene na US Openu 2008. ona bi vezala naredne Slemove i oborola rekord Margaret Kort. To je Ričard i sam izjavio i pribojavao se.

Mikloš salamander

pre 5 godina

Matori ja sam rekao da je sumljiva situacija i veoma cudna u krajnjoj situaciji,da kod zena se desavaju preokreti u pravu si,ali ovakav i to kada je Serena preko puta mreze moras priznati da su veoma retki.može i Osaka i Pliskova i ta Kolins koja nije znala sta je pobeda na AO.po meni je Kvitova glavni favorit!.

Tweak

pre 5 godina

Čim se neko ne slaže sa utvrđenim narativom, mora da je Hrvat, klasika.

Jelena i Ana su svoje najbolje godine kada bi trebalo da su u naponu snage provele u vreme kada je većina navedenih teniserki bilo u penziji ili zalasku, a sve priče o nedostatku mentaliteta i konstantnosti se mogu manje više primeniti i na trenutne igračice. Igra evoluira, teniserke su sve snažnije i udaraju jače, pitanje je kako bi se stara garda snašla danas. Serena i Venus su opstale dugo jer su same unele taj ,,Powers game'' u tenis.

Normalno je imati afinitete i navijati za domaće igračice (ali i strane, svako bira ko mu se dopada), ali ponekad stvari treba sagledati iz više perspektiva. Posle Olgine titule ovde su se već brojali Slemovi, a u međuvremenu ona ni trunke nije napredovala dok mala Anisimova raznosi i deluje daleko ispred nje, naročito po pitanju kretanja, ali i izbora i tehnike udaraca. Dug je put pred njima ali nikad se ne treba zaletati.

Blondie

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jesam, Pliskova je vodila igrala dobro, onda Serena podigla nivo igre I sta je tu Pliskova mogla? A Jelena je majka tenisa za Voznjacki, izmislila tenis i za nju i skoro sve druge. Itekako se moze po kvalitetu porediti sa Serenom, da je imala glavu bila bi zenski Novak, znam sta pricam.

Mikloš salamander

pre 5 godina

ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.

mile

pre 5 godina

nije ovo bilo normalno nikako....po meni organizatori moraju mnoooooooogo vise da obrate paznju na doping kontrolu i kod zena ali i kod muskaraca....ove godine nekoliko veoma cudnih meceva

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 07:02)

Pročitaj Sereninu izjavu, pametnom dosta. A za Jelenu nikako ne mogu da se složim, ne znam šta vidiš u njoj.. Igračica bez servisa, forhend kao od Troickog, bekhend dobar al ništa više od toga - jedino je kretanje bilo fantastično (kao i kod Voznijacki). Imala je par sezona tokom kojih je vraćala sve živo, pobedjivala najbolje čekajući njihove greške i to je sve.. Halep je sličan tip igračice samo što sve radi mnogo bolje.. a sad ćeš reći da je Jeca bolja i od Halep :D

Stef

pre 5 godina

E pa sad definitivno Serena nije ona stara. Da ne iskoristi 5:1 i 3 mec lopte i da pritom bude onako smorena, sama je kriva. Imala je igru, razbijala Pliskovu kako je htela, nije problem igra vec definitivno glava. Kao nasa Jelena vecito uvek ima sve udarce u malom prstu, bez problema svakog nadigra sa lakocom ali glava... Neka se sama Serena preispita sa trenerima, definitivno joj fali mentalna snaga, sama sebe pobedjuje a ne moze se bas reci da se tek vratila, nije uigrala, igra je bila tu i odmah po povratku i na Vimbldonu ali glava definitivno ne.
(Blondie, 23. januar 2019 05:33)

Jesi li gledala meč uopšte? Da glava Pliškove nije zakazala, da nije u potpunosti prepustila inicijativu Amerikanki (iz misterioznih razloga) ona bi dobila 2:0, glatko. Ovako je odabrala teži način. Poslednjih 6 gemova su bili rapsodija, nadjačala je Serenu sa osnovne, vineri su pljuštali i zasluženo je došla do trijumfa. A i dal si realna sa uporedbom Jankovićke i Serena, to je smešno pristrasno.. Jelena nema ni forhend ni servis, lošija verzija Voznijacki. Tek glavu što ne možeš da porediš.

MILOŠČINA

pre 5 godina

I ja sam navijao za Čehinju , međutim , iritiralo me je reporterovo otvoreno navijanje za istu . Znam i on je čovek i ima pravo biti naklonjen nekoj takmičarki , ali više puta minimizirati povredu druge takmičarke , a nemati iskustva sa takvom povredom , malo je neukusno...imao sam takvu povredu više puta i nije sve u bolu , već je u strahu da ponovo ne iskreneš članak , a to je u psihi tenisera bitan momenat !

Badi Hild

pre 5 godina

Porazi su sastavni deo sporta, pa i kod sampiona kao Serena se desavaju. Naravno, cesci su kako godine idu, ali pobedjivace Serena jos. Ne potcenjujte i ne odbacijte velikane, vec uzivajte u njihovoj igri.

lola

pre 5 godina

Kad se Serena setila da treba da igra protiv Osake smesta je izgubila cetiri mec lopte i izgubila od Pliskove. Bolje nego od Osake. U najboljem Federerovom stilu.

antiDebil

pre 5 godina

Neko u komentaru napise majka pod navodnicima i dobije 200 pluseva!? Srbija danas, dame i gospodo...
(Jumko, 23. januar 2019 08:42)

Jel rekla da je majka ?
Ti si sine IDEAlan pokazatelj danasnje Srbije. Posto cujem ds ti zeljis boljitak znas valjda sta se u tom slucaju radi sa takvima kao sto si ti?! Nista lepo, po tebe naravno...

Tweak

pre 5 godina

Čim se neko ne slaže sa utvrđenim narativom, mora da je Hrvat, klasika.

Jelena i Ana su svoje najbolje godine kada bi trebalo da su u naponu snage provele u vreme kada je većina navedenih teniserki bilo u penziji ili zalasku, a sve priče o nedostatku mentaliteta i konstantnosti se mogu manje više primeniti i na trenutne igračice. Igra evoluira, teniserke su sve snažnije i udaraju jače, pitanje je kako bi se stara garda snašla danas. Serena i Venus su opstale dugo jer su same unele taj ,,Powers game'' u tenis.

Normalno je imati afinitete i navijati za domaće igračice (ali i strane, svako bira ko mu se dopada), ali ponekad stvari treba sagledati iz više perspektiva. Posle Olgine titule ovde su se već brojali Slemovi, a u međuvremenu ona ni trunke nije napredovala dok mala Anisimova raznosi i deluje daleko ispred nje, naročito po pitanju kretanja, ali i izbora i tehnike udaraca. Dug je put pred njima ali nikad se ne treba zaletati.

Blondie

pre 5 godina

@stef
Da znam za Sereninu izjavu, ali tu je i izjava Pliskove kaze da je imala srece. Pa sta je bilo Sereni tesko da u jendom od dva gema koliko je servirala za mec zabije 4 asa ili tako nesto, ipak je Serena naglo pala i mrcvarila po terenu. Nije ni bitno. A za Jelenu, njen bekhend je bio najbolji na turu, ali je ona vise igrala u ono najjace vreme a ne u vreme Rasvanske, Muguruze, Svitoline, Ostapenko blabla.. Naravno da je bolja od Halep, pa i Ana je bolja njoj je isto falila glava. Danas njih tenis se nikako ne moze porediti sa onim kada su nase bile prve i ranije. Sta god dalje da napises ja sam u pravu mrzi me vise da kucam :-)

miša

pre 5 godina

Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. (Stef, 23. januar 2019 13:16)

Haha! E Hrvoje Štef, baš si me slatko zasmejao! Jelena Janković je neprekidno više od četiri godine bila u TOP 10! To je u ženskom tenisu veoooooma retko! Jel ti to poznato? A tvrdiš da nije bila neki talenat! A Ana Ivanović ( svaka čast i njoj)je više nego srećno osvojila GS ( Jelena igrala finale) i nikada duže od godinu dana nije bila u TOP 10!

CroFed

pre 5 godina

Sjajna igra Čehinje za preokret od 1-5 u trećem setu. Serena malčice statična, smetalo joj ponekad i sunce a preokretu je vjerojatno kumovalo i to što je izvrnula gležanj. No ipak, Pliškova je povukla više rizičnih poteza, izvukla 3 meč lopte i zasluženo slavila

Mikloš salamander

pre 5 godina

Matori ja sam rekao da je sumljiva situacija i veoma cudna u krajnjoj situaciji,da kod zena se desavaju preokreti u pravu si,ali ovakav i to kada je Serena preko puta mreze moras priznati da su veoma retki.može i Osaka i Pliskova i ta Kolins koja nije znala sta je pobeda na AO.po meni je Kvitova glavni favorit!.

Blondie

pre 5 godina

@stef
Jelena je dokazani talenat i u juniorskoj I u seniorskoj konkurenciji je bila broj 1. To su uz nju samo jos 2 tenireske uspele u istoriji. Ana I Jelena na svom vrhuncu bi odrale I Halep i Muguruzu i Ostapenko i Kvitovu na kup. To sto ti mislis nije ispravno I zadrzi za sebe. Jelena I Ana su bile i ostale prave istinske teniske zvezde i po rezultatima, mecevima, uspehu, sponzorima, popularnosti itd a ove tvoje danasnje anonimusi i tokom karijere a kamo li kada se penzionisu. :-)

eye of the beholder

pre 5 godina

Samo čitajte izjave Patrika Muratoglua, "čuvenog" stručnjaka i još čuvenijeg "francuza".

Šta čovek izjavi, odete u kladionicu i uplatite kontra od onoga što je rekao. Win Rate stoprocentan.

Tweak

pre 5 godina

Blondie, 23. januar 2019 08:18)

To je ta priča, dok ima naših valja i sport kad nema onda je propao, pa taj neki kvalitativni pad je izazvalo povlačenje Enan i Dementijeve, a da su Jelena i Ana bile toliko dobre onda bi iskoristile taj vakuum da osvoje Slemove, danas bi im zglobovi i leđa otišli pokušavajući da vrate granate koje većina klinki šalje.

Stef

pre 5 godina

(Blondie, 23. januar 2019 08:18)

Da, Ana uzela slem protiv Safine, kakvo oličenje snage. Šarapova nije nikakvo merilo jer je 60% karijere povredjena i van tura. Na početku njihovog uspona, Žistin Enan ih je drala ko niko. A što se tiče era.. daj bre molim te :D Kvitova u formi bi živu progutala i Anu i Jelenu, ma kako one igrale. Pliškova, Halep, Muguruza, Osaka isto.. Ostapenko je izvikana al mlada je klinka, ima vremena, dok Muguruza već dosta dugo ne može da pronadje formu (prolazi kroz slične probleme kao Ana). Ima tu još devojaka koje hvataju zalet i koje bi već sa 17, 18 godina prelako izašle na kraj sa Jelenom. Jeca nikad nije bila neko oličenje talenta. Napornim radom je došla do svetskog vrha i nije mogla tu da se zadrži jer prosto nema kvalitet za isti. Bekhend je u ženskom tenisu često pouzdaniji od forhenda, dvoručni konkretno, to nije važilo samo za Jelenu. Devojka koja ne može forhend da naštreba kroz čitavu karijeru.. idi begaj xd Slobodno ti misli da si u pravu, al to ne znači da jesi. :)

Dacha

pre 5 godina

Gledam ovu Serenu u ne mogu cudu da se nacudim,na sta ona lici majko moja,zadnjica ne moze u kadar da stane,grudi ogromne,evidentan visak kilograma i covek bi pomislio da ne moze da potrci i pitam se kako ostale top teniserke ne mogu u tom stanju da je nadigraju,sta one treniraju,kakvu taktiku spremaju kad ovakvu Serenu ne mogu da dobiju,plus na sve to sto je Serena usla u pozne godine! Nikad nisam nesto voleo zenski tenis jer je u odnosu na muski nebo i zemlja ali pre je zaista bila mnogo bolja konkurencija i mnogo bolje igracice,setimo se samo Kim Klajsters,Henan,Higins,Devenport,Sarapova,sestre Vilijams,Moresmo,nase Ana i Jelena...a ovo danas bruka i sramota.

Najbolja balkanska uz Malejevu

pre 5 godina

Nasa Jeca itekako moze da se poredi sa Serenom. Da ju povrede nisu sprecile i sudije pokrale protiv Serene na US Openu 2008. ona bi vezala naredne Slemove i oborola rekord Margaret Kort. To je Ričard i sam izjavio i pribojavao se.

Cockney Cole

pre 5 godina

Svaka čast Karolini. Posle dugo vremena sam se oduševio gledajući ženski tenis. Super zanimljiv meč. Obe su se borile kao lavice. Ipak, Karolina je zaslu¿eno dobila jer je već u drugom setu dominirala i imala brejk prednosti i nekoliko prilika za dv brejka prednosti. Živeli!!!

srle

pre 5 godina

Neverovatan meč! Serena je imala 5:1, servirala za pobedu pti tom rezultatu, ukupno četiri meč lopte i nije pobedila. Zaista sve čestitke za Pliškovu, verovala je u sebe i uspela da napravi čudo. Navijam da ona osvoji prvi grend slem.

Smuleco

pre 5 godina

Bravo! Znači, najveća junakinja ovog turnira, u obe konkurencije! Pobediti "terminatora", pa još u ovakvoj borbi, stvarno je ogroman uspeh!!:)

matori

pre 5 godina

@ha ha ha.mora da se nasmejem kada vidim kretanje rezultata, sta je Serena uradila,veoma sumljiva situacija,dalje necu da komentarisem,Kvitova je po meni novi šampion AO.
(Mikloš salamander, 23. januar 2019 

dao sam ti minus.
ovo su žene, ništa se ovde ne zna. može i Kolins da bude šampionka.
eno Puj bije Miloša 2 - 0 za sada....
ko bi rekao to juče ?

Tweak

pre 5 godina

Šta sam noćas propustio... Da li se Sereni ikad desilo da ispusti ovoliku prednost, još uz 4 meč lopte ? Nisam ljubitelj Pliškove, ali skidam kapu, drugi put da dobija Serenu na Slemu i svakako ne bi bilo nezasluženo da podigne trofej (a tu je i ona skorašnja tradicija da skoro svaka pobednica AO spašava meč lopte).