Petak, 11.01.2019.

12:40

Đoković o Mariju: Šokiran sam, tužno je kroz šta prolazi

Novak Đoković šokiran je najavom Endija Marija da bi mogao da okonča tenisku karijeru posle Vimbldona.

Izvor: B92

Ðokoviæ o Mariju: Šokiran sam, tužno je kroz šta prolazi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Жеља

pre 5 godina

Новаку је боље да стигне до финала и узме бодове па да мање брани следеће године. На дуже стазе боље.

Otac Makarije

pre 5 godina

Koliko zlobnih i zajedljivih komentara ovde ,citam i ne verujem kakvih ljudi ima.Pa on Djojovic i Nadal su generacija toliko su vremena proveli zajedno ,igrajuci,trenirajuci ,zasto bi iko od njih likovao nad sudbinom Andy- a.Pa evo prvi ja ne poznajem coveka ali toliko puta sam ga gledao na tv i uzivaobu njegovim mecevima da mi je stvarno zao sto na ovakav nacin zavrsava ,vise nego uspesnu karijeru.

Teodosije

pre 5 godina

"Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.
(prijedlog, 11. januar 2019 17:58) "
To bi pomoglo Dzudi da lakse preboli zavrsetak karijere svog sina... Endi je tu jos prilicno neopredeljen.

prijedlog

pre 5 godina

Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.

jadno rodjo, jadno!

pre 5 godina

E sad rodja federer trlja ruke i vec je odlucio da ce produziti svoju karijeru do 45-te godine! Rodja se jos nada i da ce se slicno desiti Rafi i No1etu pa da moze na miru da dodje do 35 GS naslova i da zavrsi karijeru kao GOAT a ne kao crybaby!!!

Sta ima Federer s tim?

pre 5 godina

@ jadno rodjo, jadno!, 11. januar 2019 16:00

A kako je, tek, jadno i PODLO od tebe!
Mislis li, da ce nas Novak od toga imati ikakve koristii?
Time Novaku - verovatno najvecem teniseru kojeg je svet doziveo - odmazes. Da ga svi mrze!

BODIBOND

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ostvari sebi san i navijaj za Partizan.

MilisavLebane

pre 5 godina

lako mi je za njih sto su obezbedili i cukon unuce, a sta cemo mi koji nemamo posla i krpimo kraj sa krajem i kojima mora zena da obezbedi parce leba?!

Dragan

pre 5 godina

Ja sam svojim usima cuo na TV-u kada je nas tadasnji Predsednik Nikolic rekao "Mi smo svoje ispunili na Vimbldonu, sada je na vas red" Keti Esdaun na koferenciji za stampu. Da li je Nole pustio ili ne zna Toma Nikolic.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pamtice se duel iz 2012 na AO, posle pet-sest sati borbe pobeda Djokovica nad Marejem 3:2...
(Kakav Igrac, 11. januar 2019 14:30)

Polako dragi moj, ne igra se tenis od 2012. Finale AO 2010. U tom finalu Kralj Federer je dobio Marija sa 3:0. U trećem setu su igrali taj-brejk do 24! Taj taj-brejk je posle onog iz 1980 (Borg - Mekinro na Vimbldonu) najduži u istoriji GS-a.

pa da

pre 5 godina

Tačno je da nije postojala velika četvorka, ali isto tako ni trojka. Bila je dvojka (Fed i Rafa), i dvojka kao rezerva (Djokovic i Marej) redovni za polufinale i da uskoče kada jedan od dvojice nije prisutan (povredjen, bolestan, van forme ili bez samopouzdanja zbog učestalih pauza, ili zbog godine proizvodnje itd). Istina je da jedan od rezervnih igrača se bolje snašao i iskoristio maximalno gore pomenute prilike..Ali ostavimo ovo po strani, ovde se radi o vrhunskom igraču koji je zbog povrede primoran da se rano oprosti od tenisa, tu svaki iskreni ljubitelj tenisa i sporta uopšte (bez obzira čiji je navijač) žali zbog takvog peha..A šta ovde vidimo? Vidimo napaljene klince koji nipodaštavaju tenisera, koji likuju jer taj nije "ni do kolena" ovom drugom, koji spominju gladne u Srbiji (a što bi Marej brinuo za gladne u Srbiji kad vidimo da ni Djokovic ne haje (a što bi)), a vidimo da ga i napadaju što je zapeo da svrgne Djokovica sa trona pre par godina (a ne smeta im što je i Djokovic zapeo za to 1.mesto u drugoj polovini prošle godine "učinicu SVE da budem 1." njegove reči). Ali najsmešnije je što je ovaj ŠOKIRAN pa je osvanuo naslov sa tim šokom, sad je bitnija vest da je on šokiran nego vest da se Marej oprašta od tenisa...

O.T.A.N.

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ti pričaš o Vuletiću, a ovi ispod o Tomi Nikoliću i sirotinji. Idite negde drugde, jer nam ometate diskusiju!

Sve ima svoju cenu

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)...
(Nikola)

Jurio je br. 1 na kraju sezone zato sto mu je nedostajao u kolekciji trofeja. Uspeo je, doduse po cenu povrede koja mu je okoncala karijeru.

rasha

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste.. 
(faktotum, 11. januar 2019 13:16) 

kakve pobogu veze ima endi sa gladnom decom u srbiji ?
sta sve necu procitati.

aw9

pre 5 godina

Brine me ova Noletova izjava na kraju - biću srećan ako stignem do finala!?
(Madjo, 11. januar 2019 12:54)

Znaci bolje da je izjavio bicu nesrecan ako ne osvojim?

Фрфљави

pre 5 godina

Предо, све си рекао. Баш сам размишљао да поставим пост на инстаграму о преминулој породици . А.видим да си је ти поменуо. Слажем се у свему што си написао. Баш. Јесте губитак за тенис. И овде је дефинитивно почетак и крај једне велике ере тениса. Не бих рекао велике тројке али превише су јака ова тројица да бих га сврстао у тројку. Нек буде 3 плус 1

Dott

pre 5 godina

Cekajte polako, rekao je "mozda", ne mogu prenebeci tu cinjenicu, s obzirom da je ovo i kao marketinski trik veoma dobar potez da se vrati u zizu.
On sad direktno prisustvuje i dozivljava reakcije svoje okoline, to ce svakako imati jak uticaj na njegovu odluku. To je kao da neko prisustvuje licnoj sahrani i sam najvise plakao na njoj.
Marej mi je sve ove godine ipak ostavio utisak dobrog decka, koji se bas ne snalazi narocito u svojoj ulozi i mestu kome pripada.Britanija je od njega htela mnogo i on je davao mnogo, kadar je za to, a onda su oni hteli jos vise, ovo je sve posledic toga.
On je medjutim ostao fan Novaka Djokovica i njegova pusta zelja da mu doskoci, otisla je u bestraga, ali samo za Britance, Marej je odavno znao da to ipak nije u stanju i on to negde nije krio, dalo se to ustanoviti iz njegovih izjava i zato ga cenim, izmedju ostalog i veliki je borac.

zdravo za gotovo

pre 5 godina

Za sada samo razmišlja o tome, nije definitivno presekao. Podsetiću, Nole je izjavio nakon ispadanja sa RG da neće igrati W, a znamo šta se posle desilo.

teoreticari zavere

pre 5 godina

@Pa nije teško dosetiti se Evo ja kazem da je Federer pustio Novaka na Vimbldonu 2014 i 2015. Imam dokaza za to koliko i ti za tvoje tvrdnje.

Bojan Todorović

pre 5 godina

Onaj Rim sa Đokovićem nikada neću zaboraviti.
Nole je igrao vrhunski, kako samo on ume kad mu se sklope kockice.
Ali Marej je pokazao da ima snage i volje da mu se čak i takvom dostojno suprotstavi. Bila je prava gladijatorska borba kakve se ni Spartakus ne bi postideo.
Šteta, velika šteta što nije uspeo da istraje.

Predo

pre 5 godina

Naravno da je svakom pravom i poštenom ljubitelju tenisa žao, ali ovi što se odmah javljaju sa poređenjem sa gladnom decom itd., to su neuporedive stvari. Eto vam prilike, učinite nešto za tu gladnu decu. Meni isto ne izlazi iz glave vest o sabraćajnoj nesreći u kojoj je stradala mlada porodica, ali ljudi, život se sastoji od lepih i ružnih stvari. Mari možda prekine karijeru i šta, živeće normalno i u bogatstvu, ali je šteta za tenis kao sport, koji pratim i u kome uživam. MIslim da bi i dan danas igrao da nije preforsirao jureći br. 1 nakon što je Novak pao psihički i fički nakon osvojenog Rolan Garosa.

Darko

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste..
(faktotum, 11. januar 2019 13:16)

Ne patetisi i ne glumi, ovo je vest o sportu.

1456

pre 5 godina

Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros...
@Djole 12:45
Ovaj Djole je prvi počeo s plakanjem. I u pravu je @faktotum što mu je odgovorio da za tako nešto dramatično, melodramsko i srceparajuće kao što je iskreno plakanje, život pruža obilje neizmerno zaslužnijih prilika od prekida uspešne karijere jednog, OK, dobrog čoveka, ali i sasvim sasvim lepo situiranog.

Ufo

pre 5 godina

Pa nije tesko dosetiti se

A po cemu ga je pustio i zasto?!?!?!?! Ti to imas informaciju koju nema niko drugi. Od koga si cuo, od CIA, FBI, FSB, BIA?!?!?! Ja tvrdim da je Federer pustio noloa da pobedi poslednjih 15 puta. I Nadal takodje. Imam potvrdjenu informaciju.

pa da

pre 5 godina

Egzibicija jer čovek pokušava da se vrati tenisu, umesto da spustiš gas da mu daš malo volje i samopouzdanja posle duge pauze, ti si zapeo da ga pobediš i to ubedljivo...Sad si kao šokiran, šokiran da bi to preneli svi u vestima jeli?!

R

pre 5 godina

Stvarno mi je zao Mareja, bas sam se nadao da ce se vratiti. I on bi ove takozvane talente drzao na distancu i ubedjen sam da je zdrav, takodje bi se borio sa titule na gren slem turnirima. Nole nije bas morao da spomene svoj lakat, jer naspram Marijeve povrede ovo dodje kao ogrebotina, ali izgleda da nas Nole ne moze sebi da prizna da su losi rezultati 2017 i pocetkom 2018 vise bile psihicke i fizicke prirode (manje trenirao) i lose ishrane (srecom je to opet promenuo).

Pa nije teško dosetiti se.

pre 5 godina

@ Djole: ...''Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao...''
Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?

pepo

pre 5 godina

Šta poredi ovaj čovek, imao je povredu lakta godinu dana, Mari se već dobrih 5 godina ako ne i više muči sa ledjima i raznim povredama

milutin

pre 5 godina

Svakako, jedan od vrhunskih tenisera...
Kad je dostigao vrhunac, nametnuli mu da sve može: zapadna štampa, jaki sponzori, uticajni ljudi i njegova majka...nije uzela sredstva da ga zaštiti, da ga savjetuje, jer se tenisom bavila...
A Mari nije znao da li je na usponu ili vozi nizbrdicom.
Pametni Rodžer!

zurio sam

pre 5 godina

mari je dobar bio pre 3 godine
on je mogao biti u prva tri ako se nadal federer ili Djokovic povrede
posle povreda
mladji je a prvi zavrsava karijeru
barem nije ko pike

kimiko

pre 5 godina

Možemo mi sada baviti se statistikama koliko hoćemo, tvrditi da je bio deo velike četvorke ili ne, ali je za mene Andy uvek bio i ostao veliki igrač. Pa njega sam se ljudi najviše plašio u duelima sa Novakom. Izuzetno uporan defanzivac, pokriva ceo teren bukvalno. Veliki je to majstor i zaista ce njegovim povlačenjem tenis dosta izgubiti. Novaku je dao iskrenu izjavu, prijatelji su to stari i nije mu lako. Andy, srećno ti bilo. Ako promeniš odluku svi ce se radovati. Ako ne, onda da znaš. Ostavio si veliki trag.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?
(Pa nije teško dosetiti se., 11. januar 2019 13:25)

Došlo vreme da branimo Nola od nolovaca :) O čemu pričaš ti? Da je stvarno postojala neka zavera na Vimbldonu 2013 od strane "zlog Zapada", nisu mogli da nađu nekog drugog preko koga će Mari da osvoji Vimbldon, nego su baš izabrali Nola za sprovođenje njihovog "evil plan"? Mogli su eto i Del Potra da "upotrebe". A i zapitaj se, kada već govoriš da ga je Nolo pustio da osvoji Vimbldon 2013, koliko bi to bilo moralno i etički sa Nolove strane?

Darko

pre 5 godina

4 finala AO i jedno polufinale je izgubio od Djokovica, da sam na mestu Mareja puko bih psihicki odavno, ali to je sport, neko je rodjen kao sampion a neko ne. Nadam se da ce Marej igrati jos dugo.

Nikola

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)... a imajući u vidu kako je Novak igrao 2017-te, vrlo verovatno je mogao uzeti neki Slem Federeru i Nadalu i bio bi ubedljivo prvi na listi.

Swedenonline

pre 5 godina

Endi u srži nema gradnju za tenisera niti kukove, uvek se kretao kao balvan sa nogama bez trunke gracioznosti tipa Roger koji je čista suprotnost.
Žalosno je da biofizicari nisu bili prisutni više u njegovoj karijeri. Sve na snagu korišćenjem rotatora kukova je stvorilo preveliku tenziju i pritisak na zglob koji je morao stradati. :(

retko pametan

pre 5 godina

obozavam britance, mislim da su najduhovitiji narod.
Mari je bio na putu da postane najbolji od sve cetvorice. napokon ie posto svetski br 1 i zasenio i Novaka koji mu setimo se, nista tad nije mogao, ali onda se desila povreda.
da je ostao, ne bi se drugi slemova naosvajali. dok macke nema misevi kolo vode

Djole

pre 5 godina

Endi definitivno nije nivo velike trojke. Ali, takođe definitivno nije nivo Wawrinke... On je jednostavno liga za sebe. 3 Slema, plus 8 GS finala, Završni Masters, Dejvis Kup, 2 zlata na OI što niko nikada nije uspio, 14 Mastersa, 1. na svijetu oko godinu dana.. Daleko od RF-a, NĐ-a i RN-a, ali i miljama daleko od Stana. Termin velika četvorka nije isključivo izmislila Džudi, već je i nastao jer su u jednom momentu u SF svakog velikog turnira bila ova četvorica. I to ne u jednom trenutku, već godinama. Nezapamćena dominacija... Iako H2H sa velikom trojkom nije dobar, neke vrlo teške poraze im je nanosio.. Federera razvalio u Londonu 2012. u finalu OI i direktno mu uzeo dijelić slagalice koji nedostaje... Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao, što je bilo jako bolno, sa obzirom kako je Novak igrao. Mnogo je puta i Rafu tukao na šljaci, u Madridu, njegovoj kući... Veliki veliki igrač. Nema priče. Moram prizanti, nisam ga volio na početku, ali sam kasnije shvatio koliki je kralj. Koliko je samo simpatičan. Nedostajće mi ono njegovo gunđanje, prenemaganje... 2016. je očito uzela ono posljednje iz njega. Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros... Nadam se da se može vratiti...

Djido

pre 5 godina

Velika četvorka nikad i nije postojala, postojala je samo velika jedinica, a to je Rafa Nadal. (JerryJackson, 11. januar 2019 12:45)

I velika nula Jerry Jackson.

milwood

pre 5 godina

Kakav je život. Mari odradio trening, ej trening sa Đokovićem i video da nije više za vrhunski tenis i odmah doneo odluku da se penzioniše.

Djole

pre 5 godina

Endi definitivno nije nivo velike trojke. Ali, takođe definitivno nije nivo Wawrinke... On je jednostavno liga za sebe. 3 Slema, plus 8 GS finala, Završni Masters, Dejvis Kup, 2 zlata na OI što niko nikada nije uspio, 14 Mastersa, 1. na svijetu oko godinu dana.. Daleko od RF-a, NĐ-a i RN-a, ali i miljama daleko od Stana. Termin velika četvorka nije isključivo izmislila Džudi, već je i nastao jer su u jednom momentu u SF svakog velikog turnira bila ova četvorica. I to ne u jednom trenutku, već godinama. Nezapamćena dominacija... Iako H2H sa velikom trojkom nije dobar, neke vrlo teške poraze im je nanosio.. Federera razvalio u Londonu 2012. u finalu OI i direktno mu uzeo dijelić slagalice koji nedostaje... Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao, što je bilo jako bolno, sa obzirom kako je Novak igrao. Mnogo je puta i Rafu tukao na šljaci, u Madridu, njegovoj kući... Veliki veliki igrač. Nema priče. Moram prizanti, nisam ga volio na početku, ali sam kasnije shvatio koliki je kralj. Koliko je samo simpatičan. Nedostajće mi ono njegovo gunđanje, prenemaganje... 2016. je očito uzela ono posljednje iz njega. Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros... Nadam se da se može vratiti...

Djido

pre 5 godina

Velika četvorka nikad i nije postojala, postojala je samo velika jedinica, a to je Rafa Nadal. (JerryJackson, 11. januar 2019 12:45)

I velika nula Jerry Jackson.

kimiko

pre 5 godina

Možemo mi sada baviti se statistikama koliko hoćemo, tvrditi da je bio deo velike četvorke ili ne, ali je za mene Andy uvek bio i ostao veliki igrač. Pa njega sam se ljudi najviše plašio u duelima sa Novakom. Izuzetno uporan defanzivac, pokriva ceo teren bukvalno. Veliki je to majstor i zaista ce njegovim povlačenjem tenis dosta izgubiti. Novaku je dao iskrenu izjavu, prijatelji su to stari i nije mu lako. Andy, srećno ti bilo. Ako promeniš odluku svi ce se radovati. Ako ne, onda da znaš. Ostavio si veliki trag.

Darko

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste..
(faktotum, 11. januar 2019 13:16)

Ne patetisi i ne glumi, ovo je vest o sportu.

Nikola

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)... a imajući u vidu kako je Novak igrao 2017-te, vrlo verovatno je mogao uzeti neki Slem Federeru i Nadalu i bio bi ubedljivo prvi na listi.

Swedenonline

pre 5 godina

Endi u srži nema gradnju za tenisera niti kukove, uvek se kretao kao balvan sa nogama bez trunke gracioznosti tipa Roger koji je čista suprotnost.
Žalosno je da biofizicari nisu bili prisutni više u njegovoj karijeri. Sve na snagu korišćenjem rotatora kukova je stvorilo preveliku tenziju i pritisak na zglob koji je morao stradati. :(

Darko

pre 5 godina

4 finala AO i jedno polufinale je izgubio od Djokovica, da sam na mestu Mareja puko bih psihicki odavno, ali to je sport, neko je rodjen kao sampion a neko ne. Nadam se da ce Marej igrati jos dugo.

Predo

pre 5 godina

Naravno da je svakom pravom i poštenom ljubitelju tenisa žao, ali ovi što se odmah javljaju sa poređenjem sa gladnom decom itd., to su neuporedive stvari. Eto vam prilike, učinite nešto za tu gladnu decu. Meni isto ne izlazi iz glave vest o sabraćajnoj nesreći u kojoj je stradala mlada porodica, ali ljudi, život se sastoji od lepih i ružnih stvari. Mari možda prekine karijeru i šta, živeće normalno i u bogatstvu, ali je šteta za tenis kao sport, koji pratim i u kome uživam. MIslim da bi i dan danas igrao da nije preforsirao jureći br. 1 nakon što je Novak pao psihički i fički nakon osvojenog Rolan Garosa.

Bojan Todorović

pre 5 godina

Onaj Rim sa Đokovićem nikada neću zaboraviti.
Nole je igrao vrhunski, kako samo on ume kad mu se sklope kockice.
Ali Marej je pokazao da ima snage i volje da mu se čak i takvom dostojno suprotstavi. Bila je prava gladijatorska borba kakve se ni Spartakus ne bi postideo.
Šteta, velika šteta što nije uspeo da istraje.

Pa nije teško dosetiti se.

pre 5 godina

@ Djole: ...''Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao...''
Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?

rasha

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste.. 
(faktotum, 11. januar 2019 13:16) 

kakve pobogu veze ima endi sa gladnom decom u srbiji ?
sta sve necu procitati.

Dott

pre 5 godina

Cekajte polako, rekao je "mozda", ne mogu prenebeci tu cinjenicu, s obzirom da je ovo i kao marketinski trik veoma dobar potez da se vrati u zizu.
On sad direktno prisustvuje i dozivljava reakcije svoje okoline, to ce svakako imati jak uticaj na njegovu odluku. To je kao da neko prisustvuje licnoj sahrani i sam najvise plakao na njoj.
Marej mi je sve ove godine ipak ostavio utisak dobrog decka, koji se bas ne snalazi narocito u svojoj ulozi i mestu kome pripada.Britanija je od njega htela mnogo i on je davao mnogo, kadar je za to, a onda su oni hteli jos vise, ovo je sve posledic toga.
On je medjutim ostao fan Novaka Djokovica i njegova pusta zelja da mu doskoci, otisla je u bestraga, ali samo za Britance, Marej je odavno znao da to ipak nije u stanju i on to negde nije krio, dalo se to ustanoviti iz njegovih izjava i zato ga cenim, izmedju ostalog i veliki je borac.

milutin

pre 5 godina

Svakako, jedan od vrhunskih tenisera...
Kad je dostigao vrhunac, nametnuli mu da sve može: zapadna štampa, jaki sponzori, uticajni ljudi i njegova majka...nije uzela sredstva da ga zaštiti, da ga savjetuje, jer se tenisom bavila...
A Mari nije znao da li je na usponu ili vozi nizbrdicom.
Pametni Rodžer!

Otac Makarije

pre 5 godina

Koliko zlobnih i zajedljivih komentara ovde ,citam i ne verujem kakvih ljudi ima.Pa on Djojovic i Nadal su generacija toliko su vremena proveli zajedno ,igrajuci,trenirajuci ,zasto bi iko od njih likovao nad sudbinom Andy- a.Pa evo prvi ja ne poznajem coveka ali toliko puta sam ga gledao na tv i uzivaobu njegovim mecevima da mi je stvarno zao sto na ovakav nacin zavrsava ,vise nego uspesnu karijeru.

aw9

pre 5 godina

Brine me ova Noletova izjava na kraju - biću srećan ako stignem do finala!?
(Madjo, 11. januar 2019 12:54)

Znaci bolje da je izjavio bicu nesrecan ako ne osvojim?

Sve ima svoju cenu

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)...
(Nikola)

Jurio je br. 1 na kraju sezone zato sto mu je nedostajao u kolekciji trofeja. Uspeo je, doduse po cenu povrede koja mu je okoncala karijeru.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?
(Pa nije teško dosetiti se., 11. januar 2019 13:25)

Došlo vreme da branimo Nola od nolovaca :) O čemu pričaš ti? Da je stvarno postojala neka zavera na Vimbldonu 2013 od strane "zlog Zapada", nisu mogli da nađu nekog drugog preko koga će Mari da osvoji Vimbldon, nego su baš izabrali Nola za sprovođenje njihovog "evil plan"? Mogli su eto i Del Potra da "upotrebe". A i zapitaj se, kada već govoriš da ga je Nolo pustio da osvoji Vimbldon 2013, koliko bi to bilo moralno i etički sa Nolove strane?

R

pre 5 godina

Stvarno mi je zao Mareja, bas sam se nadao da ce se vratiti. I on bi ove takozvane talente drzao na distancu i ubedjen sam da je zdrav, takodje bi se borio sa titule na gren slem turnirima. Nole nije bas morao da spomene svoj lakat, jer naspram Marijeve povrede ovo dodje kao ogrebotina, ali izgleda da nas Nole ne moze sebi da prizna da su losi rezultati 2017 i pocetkom 2018 vise bile psihicke i fizicke prirode (manje trenirao) i lose ishrane (srecom je to opet promenuo).

pepo

pre 5 godina

Šta poredi ovaj čovek, imao je povredu lakta godinu dana, Mari se već dobrih 5 godina ako ne i više muči sa ledjima i raznim povredama

zurio sam

pre 5 godina

mari je dobar bio pre 3 godine
on je mogao biti u prva tri ako se nadal federer ili Djokovic povrede
posle povreda
mladji je a prvi zavrsava karijeru
barem nije ko pike

zdravo za gotovo

pre 5 godina

Za sada samo razmišlja o tome, nije definitivno presekao. Podsetiću, Nole je izjavio nakon ispadanja sa RG da neće igrati W, a znamo šta se posle desilo.

jadno rodjo, jadno!

pre 5 godina

E sad rodja federer trlja ruke i vec je odlucio da ce produziti svoju karijeru do 45-te godine! Rodja se jos nada i da ce se slicno desiti Rafi i No1etu pa da moze na miru da dodje do 35 GS naslova i da zavrsi karijeru kao GOAT a ne kao crybaby!!!

Sta ima Federer s tim?

pre 5 godina

@ jadno rodjo, jadno!, 11. januar 2019 16:00

A kako je, tek, jadno i PODLO od tebe!
Mislis li, da ce nas Novak od toga imati ikakve koristii?
Time Novaku - verovatno najvecem teniseru kojeg je svet doziveo - odmazes. Da ga svi mrze!

Фрфљави

pre 5 godina

Предо, све си рекао. Баш сам размишљао да поставим пост на инстаграму о преминулој породици . А.видим да си је ти поменуо. Слажем се у свему што си написао. Баш. Јесте губитак за тенис. И овде је дефинитивно почетак и крај једне велике ере тениса. Не бих рекао велике тројке али превише су јака ова тројица да бих га сврстао у тројку. Нек буде 3 плус 1

O.T.A.N.

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ti pričaš o Vuletiću, a ovi ispod o Tomi Nikoliću i sirotinji. Idite negde drugde, jer nam ometate diskusiju!

Ufo

pre 5 godina

Pa nije tesko dosetiti se

A po cemu ga je pustio i zasto?!?!?!?! Ti to imas informaciju koju nema niko drugi. Od koga si cuo, od CIA, FBI, FSB, BIA?!?!?! Ja tvrdim da je Federer pustio noloa da pobedi poslednjih 15 puta. I Nadal takodje. Imam potvrdjenu informaciju.

Dragan

pre 5 godina

Ja sam svojim usima cuo na TV-u kada je nas tadasnji Predsednik Nikolic rekao "Mi smo svoje ispunili na Vimbldonu, sada je na vas red" Keti Esdaun na koferenciji za stampu. Da li je Nole pustio ili ne zna Toma Nikolic.

pa da

pre 5 godina

Tačno je da nije postojala velika četvorka, ali isto tako ni trojka. Bila je dvojka (Fed i Rafa), i dvojka kao rezerva (Djokovic i Marej) redovni za polufinale i da uskoče kada jedan od dvojice nije prisutan (povredjen, bolestan, van forme ili bez samopouzdanja zbog učestalih pauza, ili zbog godine proizvodnje itd). Istina je da jedan od rezervnih igrača se bolje snašao i iskoristio maximalno gore pomenute prilike..Ali ostavimo ovo po strani, ovde se radi o vrhunskom igraču koji je zbog povrede primoran da se rano oprosti od tenisa, tu svaki iskreni ljubitelj tenisa i sporta uopšte (bez obzira čiji je navijač) žali zbog takvog peha..A šta ovde vidimo? Vidimo napaljene klince koji nipodaštavaju tenisera, koji likuju jer taj nije "ni do kolena" ovom drugom, koji spominju gladne u Srbiji (a što bi Marej brinuo za gladne u Srbiji kad vidimo da ni Djokovic ne haje (a što bi)), a vidimo da ga i napadaju što je zapeo da svrgne Djokovica sa trona pre par godina (a ne smeta im što je i Djokovic zapeo za to 1.mesto u drugoj polovini prošle godine "učinicu SVE da budem 1." njegove reči). Ali najsmešnije je što je ovaj ŠOKIRAN pa je osvanuo naslov sa tim šokom, sad je bitnija vest da je on šokiran nego vest da se Marej oprašta od tenisa...

milwood

pre 5 godina

Kakav je život. Mari odradio trening, ej trening sa Đokovićem i video da nije više za vrhunski tenis i odmah doneo odluku da se penzioniše.

teoreticari zavere

pre 5 godina

@Pa nije teško dosetiti se Evo ja kazem da je Federer pustio Novaka na Vimbldonu 2014 i 2015. Imam dokaza za to koliko i ti za tvoje tvrdnje.

pa da

pre 5 godina

Egzibicija jer čovek pokušava da se vrati tenisu, umesto da spustiš gas da mu daš malo volje i samopouzdanja posle duge pauze, ti si zapeo da ga pobediš i to ubedljivo...Sad si kao šokiran, šokiran da bi to preneli svi u vestima jeli?!

1456

pre 5 godina

Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros...
@Djole 12:45
Ovaj Djole je prvi počeo s plakanjem. I u pravu je @faktotum što mu je odgovorio da za tako nešto dramatično, melodramsko i srceparajuće kao što je iskreno plakanje, život pruža obilje neizmerno zaslužnijih prilika od prekida uspešne karijere jednog, OK, dobrog čoveka, ali i sasvim sasvim lepo situiranog.

MilisavLebane

pre 5 godina

lako mi je za njih sto su obezbedili i cukon unuce, a sta cemo mi koji nemamo posla i krpimo kraj sa krajem i kojima mora zena da obezbedi parce leba?!

retko pametan

pre 5 godina

obozavam britance, mislim da su najduhovitiji narod.
Mari je bio na putu da postane najbolji od sve cetvorice. napokon ie posto svetski br 1 i zasenio i Novaka koji mu setimo se, nista tad nije mogao, ali onda se desila povreda.
da je ostao, ne bi se drugi slemova naosvajali. dok macke nema misevi kolo vode

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pamtice se duel iz 2012 na AO, posle pet-sest sati borbe pobeda Djokovica nad Marejem 3:2...
(Kakav Igrac, 11. januar 2019 14:30)

Polako dragi moj, ne igra se tenis od 2012. Finale AO 2010. U tom finalu Kralj Federer je dobio Marija sa 3:0. U trećem setu su igrali taj-brejk do 24! Taj taj-brejk je posle onog iz 1980 (Borg - Mekinro na Vimbldonu) najduži u istoriji GS-a.

Teodosije

pre 5 godina

"Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.
(prijedlog, 11. januar 2019 17:58) "
To bi pomoglo Dzudi da lakse preboli zavrsetak karijere svog sina... Endi je tu jos prilicno neopredeljen.

BODIBOND

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ostvari sebi san i navijaj za Partizan.

prijedlog

pre 5 godina

Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.

Жеља

pre 5 godina

Новаку је боље да стигне до финала и узме бодове па да мање брани следеће године. На дуже стазе боље.

retko pametan

pre 5 godina

obozavam britance, mislim da su najduhovitiji narod.
Mari je bio na putu da postane najbolji od sve cetvorice. napokon ie posto svetski br 1 i zasenio i Novaka koji mu setimo se, nista tad nije mogao, ali onda se desila povreda.
da je ostao, ne bi se drugi slemova naosvajali. dok macke nema misevi kolo vode

pa da

pre 5 godina

Tačno je da nije postojala velika četvorka, ali isto tako ni trojka. Bila je dvojka (Fed i Rafa), i dvojka kao rezerva (Djokovic i Marej) redovni za polufinale i da uskoče kada jedan od dvojice nije prisutan (povredjen, bolestan, van forme ili bez samopouzdanja zbog učestalih pauza, ili zbog godine proizvodnje itd). Istina je da jedan od rezervnih igrača se bolje snašao i iskoristio maximalno gore pomenute prilike..Ali ostavimo ovo po strani, ovde se radi o vrhunskom igraču koji je zbog povrede primoran da se rano oprosti od tenisa, tu svaki iskreni ljubitelj tenisa i sporta uopšte (bez obzira čiji je navijač) žali zbog takvog peha..A šta ovde vidimo? Vidimo napaljene klince koji nipodaštavaju tenisera, koji likuju jer taj nije "ni do kolena" ovom drugom, koji spominju gladne u Srbiji (a što bi Marej brinuo za gladne u Srbiji kad vidimo da ni Djokovic ne haje (a što bi)), a vidimo da ga i napadaju što je zapeo da svrgne Djokovica sa trona pre par godina (a ne smeta im što je i Djokovic zapeo za to 1.mesto u drugoj polovini prošle godine "učinicu SVE da budem 1." njegove reči). Ali najsmešnije je što je ovaj ŠOKIRAN pa je osvanuo naslov sa tim šokom, sad je bitnija vest da je on šokiran nego vest da se Marej oprašta od tenisa...

pepo

pre 5 godina

Šta poredi ovaj čovek, imao je povredu lakta godinu dana, Mari se već dobrih 5 godina ako ne i više muči sa ledjima i raznim povredama

prijedlog

pre 5 godina

Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.

Pa nije teško dosetiti se.

pre 5 godina

@ Djole: ...''Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao...''
Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pamtice se duel iz 2012 na AO, posle pet-sest sati borbe pobeda Djokovica nad Marejem 3:2...
(Kakav Igrac, 11. januar 2019 14:30)

Polako dragi moj, ne igra se tenis od 2012. Finale AO 2010. U tom finalu Kralj Federer je dobio Marija sa 3:0. U trećem setu su igrali taj-brejk do 24! Taj taj-brejk je posle onog iz 1980 (Borg - Mekinro na Vimbldonu) najduži u istoriji GS-a.

pa da

pre 5 godina

Egzibicija jer čovek pokušava da se vrati tenisu, umesto da spustiš gas da mu daš malo volje i samopouzdanja posle duge pauze, ti si zapeo da ga pobediš i to ubedljivo...Sad si kao šokiran, šokiran da bi to preneli svi u vestima jeli?!

jadno rodjo, jadno!

pre 5 godina

E sad rodja federer trlja ruke i vec je odlucio da ce produziti svoju karijeru do 45-te godine! Rodja se jos nada i da ce se slicno desiti Rafi i No1etu pa da moze na miru da dodje do 35 GS naslova i da zavrsi karijeru kao GOAT a ne kao crybaby!!!

milwood

pre 5 godina

Kakav je život. Mari odradio trening, ej trening sa Đokovićem i video da nije više za vrhunski tenis i odmah doneo odluku da se penzioniše.

teoreticari zavere

pre 5 godina

@Pa nije teško dosetiti se Evo ja kazem da je Federer pustio Novaka na Vimbldonu 2014 i 2015. Imam dokaza za to koliko i ti za tvoje tvrdnje.

Djole

pre 5 godina

Endi definitivno nije nivo velike trojke. Ali, takođe definitivno nije nivo Wawrinke... On je jednostavno liga za sebe. 3 Slema, plus 8 GS finala, Završni Masters, Dejvis Kup, 2 zlata na OI što niko nikada nije uspio, 14 Mastersa, 1. na svijetu oko godinu dana.. Daleko od RF-a, NĐ-a i RN-a, ali i miljama daleko od Stana. Termin velika četvorka nije isključivo izmislila Džudi, već je i nastao jer su u jednom momentu u SF svakog velikog turnira bila ova četvorica. I to ne u jednom trenutku, već godinama. Nezapamćena dominacija... Iako H2H sa velikom trojkom nije dobar, neke vrlo teške poraze im je nanosio.. Federera razvalio u Londonu 2012. u finalu OI i direktno mu uzeo dijelić slagalice koji nedostaje... Đokovića 2013. godine u finalu W pometlao, što je bilo jako bolno, sa obzirom kako je Novak igrao. Mnogo je puta i Rafu tukao na šljaci, u Madridu, njegovoj kući... Veliki veliki igrač. Nema priče. Moram prizanti, nisam ga volio na početku, ali sam kasnije shvatio koliki je kralj. Koliko je samo simpatičan. Nedostajće mi ono njegovo gunđanje, prenemaganje... 2016. je očito uzela ono posljednje iz njega. Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros... Nadam se da se može vratiti...

MilisavLebane

pre 5 godina

lako mi je za njih sto su obezbedili i cukon unuce, a sta cemo mi koji nemamo posla i krpimo kraj sa krajem i kojima mora zena da obezbedi parce leba?!

O.T.A.N.

pre 5 godina

Novak ga je tada, u svojoj čuvenoj 2013., pustio. Tako je Marej postao prvi Britanac koji je osvojio W posle 70 godina. I ne samo tada. I na UO je bilo isto. Zašto?
(Pa nije teško dosetiti se., 11. januar 2019 13:25)

Došlo vreme da branimo Nola od nolovaca :) O čemu pričaš ti? Da je stvarno postojala neka zavera na Vimbldonu 2013 od strane "zlog Zapada", nisu mogli da nađu nekog drugog preko koga će Mari da osvoji Vimbldon, nego su baš izabrali Nola za sprovođenje njihovog "evil plan"? Mogli su eto i Del Potra da "upotrebe". A i zapitaj se, kada već govoriš da ga je Nolo pustio da osvoji Vimbldon 2013, koliko bi to bilo moralno i etički sa Nolove strane?

BODIBOND

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ostvari sebi san i navijaj za Partizan.

R

pre 5 godina

Stvarno mi je zao Mareja, bas sam se nadao da ce se vratiti. I on bi ove takozvane talente drzao na distancu i ubedjen sam da je zdrav, takodje bi se borio sa titule na gren slem turnirima. Nole nije bas morao da spomene svoj lakat, jer naspram Marijeve povrede ovo dodje kao ogrebotina, ali izgleda da nas Nole ne moze sebi da prizna da su losi rezultati 2017 i pocetkom 2018 vise bile psihicke i fizicke prirode (manje trenirao) i lose ishrane (srecom je to opet promenuo).

Ufo

pre 5 godina

Pa nije tesko dosetiti se

A po cemu ga je pustio i zasto?!?!?!?! Ti to imas informaciju koju nema niko drugi. Od koga si cuo, od CIA, FBI, FSB, BIA?!?!?! Ja tvrdim da je Federer pustio noloa da pobedi poslednjih 15 puta. I Nadal takodje. Imam potvrdjenu informaciju.

Darko

pre 5 godina

4 finala AO i jedno polufinale je izgubio od Djokovica, da sam na mestu Mareja puko bih psihicki odavno, ali to je sport, neko je rodjen kao sampion a neko ne. Nadam se da ce Marej igrati jos dugo.

Darko

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste..
(faktotum, 11. januar 2019 13:16)

Ne patetisi i ne glumi, ovo je vest o sportu.

Teodosije

pre 5 godina

"Pošto je u šoku,naka se solidariše sa svojim prijateljem i neka završi karijeru kad i Marej,pa će Endiju pomoži da lakše preboli završetak karijere.
(prijedlog, 11. januar 2019 17:58) "
To bi pomoglo Dzudi da lakse preboli zavrsetak karijere svog sina... Endi je tu jos prilicno neopredeljen.

Djido

pre 5 godina

Velika četvorka nikad i nije postojala, postojala je samo velika jedinica, a to je Rafa Nadal. (JerryJackson, 11. januar 2019 12:45)

I velika nula Jerry Jackson.

Dragan

pre 5 godina

Ja sam svojim usima cuo na TV-u kada je nas tadasnji Predsednik Nikolic rekao "Mi smo svoje ispunili na Vimbldonu, sada je na vas red" Keti Esdaun na koferenciji za stampu. Da li je Nole pustio ili ne zna Toma Nikolic.

Swedenonline

pre 5 godina

Endi u srži nema gradnju za tenisera niti kukove, uvek se kretao kao balvan sa nogama bez trunke gracioznosti tipa Roger koji je čista suprotnost.
Žalosno je da biofizicari nisu bili prisutni više u njegovoj karijeri. Sve na snagu korišćenjem rotatora kukova je stvorilo preveliku tenziju i pritisak na zglob koji je morao stradati. :(

Sta ima Federer s tim?

pre 5 godina

@ jadno rodjo, jadno!, 11. januar 2019 16:00

A kako je, tek, jadno i PODLO od tebe!
Mislis li, da ce nas Novak od toga imati ikakve koristii?
Time Novaku - verovatno najvecem teniseru kojeg je svet doziveo - odmazes. Da ga svi mrze!

Nikola

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)... a imajući u vidu kako je Novak igrao 2017-te, vrlo verovatno je mogao uzeti neki Slem Federeru i Nadalu i bio bi ubedljivo prvi na listi.

milutin

pre 5 godina

Svakako, jedan od vrhunskih tenisera...
Kad je dostigao vrhunac, nametnuli mu da sve može: zapadna štampa, jaki sponzori, uticajni ljudi i njegova majka...nije uzela sredstva da ga zaštiti, da ga savjetuje, jer se tenisom bavila...
A Mari nije znao da li je na usponu ili vozi nizbrdicom.
Pametni Rodžer!

O.T.A.N.

pre 5 godina

Daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc...daj mi Vule jednu noc pa da vidis pravu moc, daj mi samo jedan dan da ostvarim sebi san...
(anica, 11. januar 2019 15:12)

Ti pričaš o Vuletiću, a ovi ispod o Tomi Nikoliću i sirotinji. Idite negde drugde, jer nam ometate diskusiju!

aw9

pre 5 godina

Brine me ova Noletova izjava na kraju - biću srećan ako stignem do finala!?
(Madjo, 11. januar 2019 12:54)

Znaci bolje da je izjavio bicu nesrecan ako ne osvojim?

Predo

pre 5 godina

Naravno da je svakom pravom i poštenom ljubitelju tenisa žao, ali ovi što se odmah javljaju sa poređenjem sa gladnom decom itd., to su neuporedive stvari. Eto vam prilike, učinite nešto za tu gladnu decu. Meni isto ne izlazi iz glave vest o sabraćajnoj nesreći u kojoj je stradala mlada porodica, ali ljudi, život se sastoji od lepih i ružnih stvari. Mari možda prekine karijeru i šta, živeće normalno i u bogatstvu, ali je šteta za tenis kao sport, koji pratim i u kome uživam. MIslim da bi i dan danas igrao da nije preforsirao jureći br. 1 nakon što je Novak pao psihički i fički nakon osvojenog Rolan Garosa.

rasha

pre 5 godina

Ja zaplacem svaki put kad citam koliko dece gladuje po Srbiji, za milionera Endija ne marim uopste.. 
(faktotum, 11. januar 2019 13:16) 

kakve pobogu veze ima endi sa gladnom decom u srbiji ?
sta sve necu procitati.

1456

pre 5 godina

Iskreno, zaplako sam kada sam vidio vijest jutros...
@Djole 12:45
Ovaj Djole je prvi počeo s plakanjem. I u pravu je @faktotum što mu je odgovorio da za tako nešto dramatično, melodramsko i srceparajuće kao što je iskreno plakanje, život pruža obilje neizmerno zaslužnijih prilika od prekida uspešne karijere jednog, OK, dobrog čoveka, ali i sasvim sasvim lepo situiranog.

Dott

pre 5 godina

Cekajte polako, rekao je "mozda", ne mogu prenebeci tu cinjenicu, s obzirom da je ovo i kao marketinski trik veoma dobar potez da se vrati u zizu.
On sad direktno prisustvuje i dozivljava reakcije svoje okoline, to ce svakako imati jak uticaj na njegovu odluku. To je kao da neko prisustvuje licnoj sahrani i sam najvise plakao na njoj.
Marej mi je sve ove godine ipak ostavio utisak dobrog decka, koji se bas ne snalazi narocito u svojoj ulozi i mestu kome pripada.Britanija je od njega htela mnogo i on je davao mnogo, kadar je za to, a onda su oni hteli jos vise, ovo je sve posledic toga.
On je medjutim ostao fan Novaka Djokovica i njegova pusta zelja da mu doskoci, otisla je u bestraga, ali samo za Britance, Marej je odavno znao da to ipak nije u stanju i on to negde nije krio, dalo se to ustanoviti iz njegovih izjava i zato ga cenim, izmedju ostalog i veliki je borac.

kimiko

pre 5 godina

Možemo mi sada baviti se statistikama koliko hoćemo, tvrditi da je bio deo velike četvorke ili ne, ali je za mene Andy uvek bio i ostao veliki igrač. Pa njega sam se ljudi najviše plašio u duelima sa Novakom. Izuzetno uporan defanzivac, pokriva ceo teren bukvalno. Veliki je to majstor i zaista ce njegovim povlačenjem tenis dosta izgubiti. Novaku je dao iskrenu izjavu, prijatelji su to stari i nije mu lako. Andy, srećno ti bilo. Ako promeniš odluku svi ce se radovati. Ako ne, onda da znaš. Ostavio si veliki trag.

zurio sam

pre 5 godina

mari je dobar bio pre 3 godine
on je mogao biti u prva tri ako se nadal federer ili Djokovic povrede
posle povreda
mladji je a prvi zavrsava karijeru
barem nije ko pike

Жеља

pre 5 godina

Новаку је боље да стигне до финала и узме бодове па да мање брани следеће године. На дуже стазе боље.

zdravo za gotovo

pre 5 godina

Za sada samo razmišlja o tome, nije definitivno presekao. Podsetiću, Nole je izjavio nakon ispadanja sa RG da neće igrati W, a znamo šta se posle desilo.

Sve ima svoju cenu

pre 5 godina

Šteta ako se povuče, ipak je nedostajao tenisu poslednje dve godine, ali ona silna želja da bude prvi na svetu, krajem 2016. godine, definitivno je uzela svoj danak. Osvojio je Vimbldon, pa Rio, igrao finale Sinsinatija, četvrtfinale US Opena, pa je onda toliko forsirao bespotrebno: Peking, Šangaj, Beč, Pariz, London (sve titule)...
(Nikola)

Jurio je br. 1 na kraju sezone zato sto mu je nedostajao u kolekciji trofeja. Uspeo je, doduse po cenu povrede koja mu je okoncala karijeru.

Bojan Todorović

pre 5 godina

Onaj Rim sa Đokovićem nikada neću zaboraviti.
Nole je igrao vrhunski, kako samo on ume kad mu se sklope kockice.
Ali Marej je pokazao da ima snage i volje da mu se čak i takvom dostojno suprotstavi. Bila je prava gladijatorska borba kakve se ni Spartakus ne bi postideo.
Šteta, velika šteta što nije uspeo da istraje.

Фрфљави

pre 5 godina

Предо, све си рекао. Баш сам размишљао да поставим пост на инстаграму о преминулој породици . А.видим да си је ти поменуо. Слажем се у свему што си написао. Баш. Јесте губитак за тенис. И овде је дефинитивно почетак и крај једне велике ере тениса. Не бих рекао велике тројке али превише су јака ова тројица да бих га сврстао у тројку. Нек буде 3 плус 1

Otac Makarije

pre 5 godina

Koliko zlobnih i zajedljivih komentara ovde ,citam i ne verujem kakvih ljudi ima.Pa on Djojovic i Nadal su generacija toliko su vremena proveli zajedno ,igrajuci,trenirajuci ,zasto bi iko od njih likovao nad sudbinom Andy- a.Pa evo prvi ja ne poznajem coveka ali toliko puta sam ga gledao na tv i uzivaobu njegovim mecevima da mi je stvarno zao sto na ovakav nacin zavrsava ,vise nego uspesnu karijeru.