Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.01.2019.

06:54

Klajsters za B92: I dalje se čujem sa prijateljicom Anom

Kim Klajsters je jedna u nizu teniskih legendi koja je proteklih dana boravila u Melburnu.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Klajsters za B92: I dalje se čujem sa prijateljicom Anom
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Nekada prva igračica sveta, šampionka Australijan Opena 2011. i osvajačica još tri pehara na US Openu, u razgovoru sa novinarima delovala je vedro i pozitivno, rekavši kako uživa od kako je okačila reket o kiln 2012. godine.

Poznato je da je tokom profesionalne karijere često isticala da ima sjajne odnose sa Anom Ivanović, pa smo je pitali da li se i dalje čuju i viđaju.

Da, ponekad se čujem sa Anom. Doduše, ne tako često kao ranije. Svi smo povezani, ona i ja smo oduvek bile dobre drugarice. Mislim da smo se prošli put ovako na duže videle na Grend slem turniru u Parizu, kada je imala i onu ceremoniju na Centralnom terenu Rolan Garosa. Prošlo je dosta vremena. Susrele smo se pre dve nedelje nakratko u Sidneju, ona je ovde na odmoru sa porodicom”, kaže Klajstersova.

Kim je u braku sa američkim košarkašem Brajanom Linčom, imaju troje dece, ćerku Džejdu i sinove Džeka Leona i Blejka Ričarda. Ana i Bastijan Švajnštajger su prošle godine postali roditelji.

Jako mi je drago što vidim da je Ana srećna i zadovoljna i da je oformila porodicu, to joj je oduvek bila velika želja. Vidim da zaista uživa u novoj ulozi uz supruga i sina. Život može da bude lepo i van tenisa”, rekla nam je Klajstersova.

Kaže da joj je ovaj boravak u Melburnu prijao i da je konačno mogla da se ispriča sa nekim kolegama i koleginicama.

Posle toliko godina van tenisa i konstantnog provođenja vremena kod kuće sa porodicom, lepo je promeniti okolinu i biti ovde sa legendama ovog sporta. Sviđa mi se sve to, posebno kad igramo te mečeve legendi, pa onda odemo na zajedničke večere. I sve to vreme provodimo zajedno, pričamo o raznim temama, što nam se nije dešavalo dok smo bili profesionalci”, kaže Kim.

Ovih dana, Kineskinja Li Na je uvedena u Kuću slavnih u Njuportu, tako da su pričale i o tome, jer je Kim član iste od pre dve godine.

“Sa Li Na sam pričala o svemu , o deci, o tome kako je živeti u Kini. Kako je kod mene u Belgiji, upoređivale smo školstvo u mojoj zemlji sa tamošnjim. Tema se raspline i završimo dotle šta smo ručali ili šta volimo da spremamo. U pitanju su drugačije kulture i sve je lepo upoznati. Isto je i u razgovorima sa Lindzi Devenport, Barbarom Šet, lepo je deliti sa njima sve, jer imamo mnogo toga zajedničkog. Igrala sam mnogo godina i mogu zaista da razmenim iskustva dok sam ovde sa njima, što nije slučaj kada sam u Belgiji”, dodala je Belgijanka.

Ni njena deca, ka i kod mnogih drugih legendi ovog sporta, nisu zainteresovana za tenis.

Moja ćerka Džejda je prvi put ovde, zaista uživa u gradu, ali nije veliki fan tenisa, voli košarku. Išle smo da gledamo Melburn junajted, neku kontrolnu utakmicu, tako da ja provodim svoje vreme između košarke i tenisa zbog mene. Ne smem zaboraviti ni svoje strasti”, zaključila je nekadašnja velika šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve