Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

11:20

Melburnizmi: Zaboravni junior, plavo-beli Cici i dejt na ceni

Šta može da vam se desi ako zaboravite da su ustanovljena pravila, videli smo nekoliko puta na Australijan openu.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Melburnizmi: Zaboravni junior, plavo-beli Cici i dejt na ceni
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Ili požurite sa slavljem, ili zaboravite da treba da odigrate meč, a to može da bude užasan propust, naročito ako protivnik ima meču loptu.

Uglavnom gaf koji je napravio junior Hiđikata, nije nešto što se dešava često. Ali momak je mlad, treba mu oprostiti.

Kako se kraj turnira bliži, najviše se priča o pobednicima, a Grk Cicipas je u centru pažnje.

Australijanci želeli da Cicipas igra za njih

Stefanos Cicipas je momak o kom se priča ovih dana u Melburnu. Ne samo zbog tenisa i toga što će u posle velike pobede nad Federerom, a potom i nad Bautistom Agutom, u polufinalu igrati sa Rafaelom Nadalom.

Australija je, ustvari, želela da Cicipas bude njihov. Da igra pod njenom zastavom.

Razgovora je bilo, ali nismo bili ni blizu toga da igram za Australiju. Pretpostavljam da je sada za njih to razočaranje, ali što se mene tiče ja sam ponosan što sam Grk i što igram u plavo-belim bojama“, kazao je 20. godišnji teniser.

Najmlađi je od Novaka Đokovića 2007. u polufinalu jednog Grend slema. U meču sa Agutom taman pošto je poveo sa 2:1 u setovima, dobio je opomenu zbog koučinga.

Sve što je moj otac Apostolos rekao bilo je da pijem više tečnosti. I to je to. To se računalo kao kršenje pravila. Nisam znao da to ne sme da mi kaže“, poručio je Cicipas.

Lejver: De Minor ima talenat

Legenda australijskog i svetskog tenisa, Rod Lejver, smatra da mladi teniser iz Sidneja, Aleks de Minor ima sve preduslove da bude u samom vrhu.

On je istrajan. Tu je uvek da pruži najviše što može. Po meni, imao je sjajnu prošlu sezonu i sada samo treba da nastavi u istom stilu. Ne sme sebi da dozvoli da spava na lovorikama. Video sam nekoliko mečeva u kojima je zaista morao da iskopa pobedu, što nije bilo jednostavno“, smatra Lejver.

De Minor je u Australiji stigao do trećeg kola u kojem je poražen od drugog nosioca, Rafaela Nadala.

Muratoglu: Nisam se plašio da ću dobiti otkaz od Serene

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu, izjavio je kako nije bio zabrinut posle US Opena da će ga američka teniserka otpustiti.

Mnogi su verovali da je to što je u Njujorku priznao da je Vilijamsovoj u finalu sa Naomi Osakom davao instrukcije, zbog čega je sudija Karlos Ramos kaznio Amerikanku, bio put ka njegovom otkazu. On kaže da je apsolutno bio miran.

Nisam se brinuo ni najmanje. Iz mnogo razloga. Prvo, nadam se da treneri neće dobijati otkaz ako prekrše pravilo koučinga, u suprotnom, bilo bi trenera koji bi dobijali otksaz svakog drugog dana. Drugo, nadam se da je naša sedmogodišnja veza jača od nekog sudije u stolici. Treće, to bi bilo, da je ona nešto uradila, vrlo emotivna odluka. A ona to ne radi, mnogo je pametnija, Čak i ako sam napravio veliku grešku, a ja mislim da nisam, i ona takođe greši”, zaključio je Muratoglu

Junior zaboravio pravila i zbog toga izgubio meč

Na turniru juniora dogodila se jedna neobična situacija i to u meču Australijanca Rinkija Hiđikate i Zejna Kana.

Kan je vodio sa 6:4, 5:4 i imao je prednost na svoj servis, tačnije meč loptu. Onda je odservirao, loptica je dodirnula vrh mreže i pala u servis polje Hiđikate, koji je samo nonšalantno zakucao nisko u mrežu.

Ali to je bio koban potez jer je ove godine na juniorskom turniru uspostavljeno pravailo da ako se posle neca loptica spusti u polje, poen bude nastavljen normalno. Hiđikata je to zaboravio, time je poklonio poen, ujedno i meč protivniku. Jednostavno, trebalo je samo da odigra taj poen. Ko zna, možda na kraju i ne bi izgubio..

Tinder eksplodirao u Melburnu

Mnogi teniseri su tokom ovog turnira pričali o društvenim mrežema, njihovim manama i prednostima.

Aplikacija za upoznavanje i “druženje”, popularni Tinder, u prvoj nedelji Australijan Opena beleži porast u saobraćaju. Prema statističkim podacima, broj spojeva u Melburnu porastao je čak za 28 posto, što je, složićete se, zavidan broj.

Stručnjaci smatraju da je do toga došlo najviše zbog prisustva stranih igrača, njihovih trenera i članova timova, te konačno velikog broja stranih navijača koji su došli u Melburn i zbog tenisa, ali i da se zabave van terena.

U dnevniku “Herald san” su to sumirali kroz duhovit naslov “Gejm, set i Tinder meč”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve