Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

03:55

Misterija Kolins: Bivša studentkinja sa Floride igra turnir snova

Amerikanka Danijel Kolins nekako se svima provukla ispod radara. Ono što je uradila do sada u Melburnu prava je teniska bajka.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Misterija Kolins: Bivša studentkinja sa Floride igra turnir snova
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Sa 25 godina, prvo je uspela da ostvari prvu pobedu na Grend slem takmičenjima u karijeri, da bi posle toga nastavila da niže čuda.

Njena prva žrtva bila je Julija Gergeš, potom su dolazile na red Sakija Vikeri, pa Karolin Garsija, onda i Anđelik Kerber, drugi nosilac, a u četvrtfinalu Anastazija Pavljučenkova.

Pravo je pitanje kako je Amerikanka, koja je nekako u onim srednjim teniskim godinma, tek sad sazrela za velika ostvarenja. Zašto do sada nije uspevala više na grend slemu?

Odgovor je jednostavan, za nju je bilo mnogo bitnijih stvari od tenisa, kao recimo da dobije diplomu iz oblasti medija i žurnalistike, ali i ekonomije.

Diplomirala je na Virdžinija univerzitetu i posle pobede nad Pavljučenkovom, postala je prva teniserka koja je igrala univerzitetsku NCAA ligu a da je u polufinalu Grend slema još od 1996. godine i Meredit Mekgrat.

"Godina na Virdžinija univerzitetu nije jeftina, košta 50.000 dolara", kaže Kolinsova, koja je, za svaki slučaj, želela da bude obezbeđena u slučaju da u tenisu, gde zarađuju samo najuspešniji, nešto ne krene najbolje.

Prošle godine u Melburnu, stala je u poslednjem kolu kvalifikacija, a onda je proigrala na američkoj turneji, u Indijan Velsu i Majamiju.

U Kalifornijskoj pustinji, pobedila je Tejlor Taunzend, pa potom i 14. na svetu Medison Kiz, i tako je stigla do četvrtog kola.

U Majamiju je bilo još bolje. Prošla je kvalifikacije, ppotom dobila Koko Vandevej i Donu Vekić, da bi onda šokirala sve pobedom nad Venus Vilijams. Stala je u polufinalu protiv Jelene Ostapenko.

Skok sa 165. na 45. mesto, a onda i na 35. tokom leta posle polufinala u San Hozeu. Kaže da voli da se bori, ali i da je mnogo naučila od starijih, pre svega od svog dede.

"Volim rat na terenu, kada sve postane gusto. Nebitno je da li je publika uz mene ili protiv, to me ne dotiče. Možda je i bolje kada ne navijaju za mene jer tada želim da im pokažem kako greše. Mnogo sam naučila od starijih, da trebe uvek raditi. Moj deda ima 80 godina, a ipak svaki dan ustaje rano i ide na posao. Što bi meni bilo teško?", poručila je senzacionalna polufinalistkinja u Melburnu.

Njena poslednja prepreka ka finalu je Petra Kvitova. Danijel se ne plaši nikog, Petra mora da obrati pažnju. Kolinsova ni ovaj put zaista nema šta da izgubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve