Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2019.

08:49

Zverev: Ne gledate moje mečeve? Stalno lomim rekete

Šampion ATP tur finala u Londonu, Aleksander Zverev, nikako da ostvari neki bolji rezultat na Grend slemu.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Zverev: Ne gledate moje mečeve? Stalno lomim rekete
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Ako se ne računa četvrtfinale Rolan Garosa prošle godine, talentovani teniser ne probija se dalje od trećeg ili četvrtog kola, a tako je bilo i u Melburnu.

Miloš Raonić ga je nadigrao u svim elementima igre, tako da je Zverev ponovo ostao kratkih rukava. Rezultat od 6:1, 6:1, 7:6 (5) sve govori.

U drugom setu Zverev je opomenut zbog kršenja pravila o reketu, jer ga je bukvalno uništio udarivši čak osam puta njime o podlogu.

To je učinilo da se osećam bolje posle toga. Bio sam besan na sebe, želeo dam da izbacim taj bes napolje“, priznao je Zverev.

Na pitanje novinara, da li često lomi rekete, burno je regovao.

Nikada niste gledali moje mečeve? Trebalo bi“.

Na primedbu jednog kolege da bi sada sigurno platio veliki novac da ne mora da sluša sva ta pitanja o porazu, Nemac se kiselo nasmejao.

Trenutno nisam srećan, ali nisam ni depresivan, naprotiv. U redu je. Ovo je samo teniski meč. Naučio sam da prihvatam teniski meč samo kao meč i da to nije kraj sveta. Ako mislite da je kraj sveta svaki put kada izgubim, onda bih trebao da budem depresivan barem 15 do 20 puta godišnje. A to mi ne pada na pamet“, zaključio je nemački teniser.

Generalno, razlog što je tako lako položio oružje u meču sa Raonićem, koji je imao svoj dan, je loša igra.

Jednostavno, igrao sam loše. Prbva dva seta su bila užasna. Teško je izvojiti šta je to bilo najgore. Nisam dobro servirao, loše sam igrao sa osnovne linije. Protiv tako kvalitetnog igrača kao što je on, teško je posle toga vratiti se u meč“, poručio je Aleksander Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve