Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

08:07

Medicinski zbog leteće kamere, umalo da pogodi sudiju u glavu! VIDEO

Nesvakidašnji događaj obeležio je meč između Ešli Barti i Marije Šarapove u Rod Lejver areni.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Medicinski zbog leteće kamere, umalo da pogodi sudiju u glavu! VIDEO

Bartijeva je ostvarila pobedu karijere, slavila je sa 4:6, 6:1, 6:4 plasiravši se tako u prvo četvrtfinale Grend slema u karijeri, ali ono što je usledilo po završetku bilo je za nevericu.

Taman kada je Barti, sa navijačima koji su bili u ekstazi zbog velike pobede, proslavljala pobedu, takozvana "spajder kamera", koja iz ptičije perspektive snima dešavanja ne terenu, nekontrolisano se spustila ka terenu.

Spuštajući se niz jedan od konopa, prozviždala je tik pored glave sudije u stolici Alison Hjuz, udarila u njen suncobran i oborila ga na zemlju!

Navijači u neverici, šta su videli, usledio je gromoglasan smeh, ali teško da je to bilo smešno sudiji, ali i organizatorima Australijan Opena i pre svega snimateljima i oni koji rukovode tehnikom.

Jer, moglo je da se desi nešto mnogo gore. Srećom, nije, ali ovo je velika opomena za sve u Melburnu i šire da se na ovakve stvari mora pauziti.

"Ne možemo da krivimo nikog u Rod Lejver areni što je izgubio glavu zbog pobede Ešli Barti, ali ako upravljate mašinama i skupocenom tehnologijom, vi ste svakako jedan od onih koje momenat ne sme da ponese", komentar je sa portala "Herald Sana" na pomenutu situaciju.

Sreću da izbegne udar kamere imao je i jedan sakupljač loptica, kraj kojeg je pao suncobran koji je bio iznad stolice sudinice Hjuz.

Kako god bilo, kamera je nekoliko sekundi "zaribala", kao da ona, kako su šaljivo konstatovali australijski komentatori, traži medicinski tajm-aut. Nema sumnje da će oni koji su odgovorni, dobiti žestoku verbalnu opomenu, ako ne prođu i mnogo gore. Jer ovakve stvari, jednostavno, ne smeju da se događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve