Nova vest
Tenis

Subota, 19.01.2019.

13:05

Melburnizmi: Zverev kao špargla, uplakana Petra i Lebronov fan

Sve smo bliži kraju prve nedelje takmičenja na Australijan Openu, ali zainimljivih dešavanja ima uvek.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Melburnizmi: Zverev kao špargla, uplakana Petra i Lebronov fan
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Nebitno da li je to nešto što se događa na terenu ili oko njega, važno je da se o tome u Melburnu govori i da izaziva pažnju.

Danas se pričalo o uplakanoj teniserki, momku koji nikako ne može da ojača iako nabacuje kilograme, ali i velikom fanu Lebrona Džejmsa.

Tijafo: Lebron je ikona

Frensis Tijafo je veliki fan Lebrona Džejmsa. Jedan od novinara u Melburnu ga je pitao šta mu se dopada kod Lebrona.

Šta vam se ne dopada? Ne samo što je neverovatan sportista, već pogledajte i šta radi van terena. Škola koju je napravio, potrošivši 50 miliona za to, to je nečuveno. On je ikona. Sve što sa sobom nosi to je za divljenje. Nikad nije imao problema sa medijima, nikad uradio nešto pogrešno. Superstar je s razlogom”, objasnio je Tiafo.

Izgleda da mladi američki teniser i bukvalno oponaša Lebrona, i to pre svega zbog načina na koji se raduje. Možda za naredni meč izmisli i nešto novo.

Mari se povukao sa svih turnira

Nekada najbolji teniser sveta, Britanac Endi Mari, rešio je da se povuče ne samo sa turnira u Marseju, već is a svih ostalih takmičenja za koje je bio prijavljen.

Organizatori turnira u Marseju, gde je prvo trebalo da se pojavi, u svom saopštenju su naveli da će Endi morati ponovo na operaciju, ali kasnije je stigla ispravka iz Marijevog štaba.

Odluka o operaciji još nije doneta, ali istina je da je odlučio da se povuče sa svih turnira. Za nedelju ili nešto više objaviće šta je odlučio”, stoji u saopštenju tima škotskog tenisera.

Endija je na Australijan Openu u prvom kolu pobedio Španac Roberto Bautista Agut.

Uplakana Petra

Hrvatskoj teniserki Petri Martić očigledno je teško pao poraz u tećem kolu Australijan Opena od Amerikanke Sluon Stivens, 7:6 (6), 7:6 (5).

Problem za Petru bila je činjenica da je u oba seta vodila sa 3:1 i nije uspela da ih završi u svioju korist.

Na putu ka svlačionici jednostavno više nije mogla da izdrži. Srušila se kraj jednog ulaza, sela na pod, zabila glavu u peškir i rasplakala se.

Zaista je dirljiva scena, devojka je u agoniji”, prokomentarisao je voditelj sa ESPN televizije.

Zverev kao "špargla"

Nezgodno je kada vam u svetu tenisa prilepe nadimak. Mladi Aleksander Zverev koji se pobedom nad Aleksom Boltom od 6:3, 6:3, 6:2 plasirao u osminu finala, kako je to osetio je na svojoj koži.

Kaže da je u poslednjih nekoliko godina nabacio 15 kilograma, ali da to nažalost niko nije primetio.

"Razočaran sam. Znam da sam i dalje mršavko među igračima na ATP turu čak iako sam se ugojio za 15 kilograma. Kada je Džez Grin počeo da radi sa Endijem Marijem, videli ste da je postao jedan od najsnažnijih igrača, dok ja izgledam...kao... Ne znam. Jednom su me nazvali šparglom ili nešto slično. Ipak, ja i dalje radim naporno da dobijem na težini, i to naročito u pauzi između dve sezone", poručio je Zverev.

Hm, špargla. Za Zvereva bi bilo bolje da to ne ponavlja. Možda se zakači i ostane, ma koliko kilograma da dobije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve