Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.01.2019.

15:12

Melburnizmi: Nepristojna Julija i Maša koja rano ide na spavanje

Kad počne kiša, svašta se dogodi na Australijan Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Melburnizmi: Nepristojna Julija i Maša koja rano ide na spavanje
Photo by Mike Owen/Getty Images

Neki su se opasno pokliznuli, poput Dominika Tima, sedmog nosioca u muškom singlu, pa su morali da spakuju kofere daleko pre nego što su očekivali.

Neki drugi su bili nepristojni, poput Julije Putinceve, a neki su se pitali i kakav će biti svet tenisa bez Rodžera Federera, kada jednom neminovno bude rekao konačno zbogom belom sportu.

Putinceva pokazala "prst" publici

Teniserka iz Kazahstana Julija Putinceva više nije na turniru, a očigledno je da ni u Melburnu nije mogla bez skandala.

Posle poraza od Belinde Benčić iz Švajcarske, 7:5, 4:6, 6:2, razočarala je sve u Melburnu gestom koji je načinila po završetku meča. Dok je izlazila sa jednog od okolnih terena, uputivši se ka svlačionicama za igračice, pokazala je “srednji prst” publici koja je očigledno bila na strani Benčićeve.

Dobro je da je izgubila”, komentar je “Herald Sana” koji je na taj način prokomentarisao njen skandalozan potez.

Mekinro o danu kada je poželeo da nokautira Konorsa

Legenda svetskog tenisa, Amerikanac Džon Mekinro, oduvek je imao interesantne komentare, bilo da je reč o mečevima koje komentariše iz studija, bilo da su u pitanju iskustva iz njegove karijere.

O jednom takvom je pričao za “Kanal 9”, a u pitanju je bila reakcija na fotografiju koju su mu pokazali, kada je Džim Konors, njegov veliki rival tada prešao preko mreže kako bi ušao u sukob sa njim.

Nije mi rekao, zdravo, kako si?Ja sam pasivan po prirodi, ja sam ljubavnik, nisam borac. Ali mislim da sam mogao da nokautiram Konorsa, on je jedan od onih za koje sam mislio da mogu to da im uradim. Nisam nešto posebno zažalio što to tad nisam uradio. To bi rezultiralo dugom suspenzijom, što mnogi navijači, možda i neki igrači, misle da zaslužujem. Džimi je je iz vas izvlačio ono najbolje i najgore. Učinio me je boljim igračem, imam mnogo poštovanja prema svemu što je uradio u tenisu”, priznao je Mekinro.

Šta će biti kad Federer ode?

Kolega Greg Baum, koji prati Australian Open za domaći list “The Age”, napisao je interesantnu rubriku u današnjem izdanju. Potaknut veličanstvenim oproštajem za Endija Marija u Melburnu, Baum se zapitao šta će se dogoditi jednog dana kada Rodžer Federer bude rešio da kaže zbogom tenisu.

Za nekog ko je odigrao svaki Australijan Open u ovom veku, teško je zamisliti kako će biti na Melburn parku kad bude otišao. Ko će moći da reprodukuje takav forhend, taj visoki bekhend volej? Ko će igrati ovaj pretežno fizički sport a bez da se oznoji i da stenje? Federer bi mogao upakovati svoju majicu posle pet setova I prodavati je kao novu”…

Ili ovo: “Fededer je rekao da zamišlja kako bi igrao meč protiv sebe da je to moguće. E to bi stvarno bio meč”.

Marija i njen dečko i vreme odlaska na spavanje

Marija Šarapova nema dlake na jeziku. Ume Maša i te kako da zasmeje novinare, ali i da otkrije neke stvari o sebi koje inače ne bi nikada ni pomislila. Kao na primer o tome kada ide u krevet. Hm…

Moje vreme za spavanje? Pa negde oko 22.30. Legnem oko 22, zaspim do pola jedanaest. Moj dečko se često trudi to da pokvari, ali 22.30 je moje vreme“.

Znači, striktno se drži plana. Trening, mečevi, spavanje. Ništa ne sme da je poremeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve