Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

10:50

Melburnizmi: Stefan bolji od Novaka, a Cicipas voli "suvlaki Bagdatis"

Svašta se u jednom danu dogodi u Melburnu. Posebno iza kulisa.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Melburnizmi: Stefan bolji od Novaka, a Cicipas voli
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Desi se da jedan finalista Vimbldona, Kevin Anderson, bude izbačen od momka iz Amerike, Frensisa Tijafoa, da rumunski novinar dobije mesto među srpskim novinarima i još štošta.

O Endiju Mariju ima još dosta komentara, Cicipas je ogladneo posle pobede nad Viktorom Troickim a Australija je dobila novu heroinu, Kimberli Birel.

Otkud Rumun među Srbima? I još pita za Stefana!

Na Grend slem turnirima novinari iz Srbije praktikuju da Novaka i ostale naše tenisere, odvoje na poseban deo pres konferencije, gde se postavljaju pitanja na srpskom. Ali na ovoj posle pobede nad Mičelom Krugerom, među nama je bio i jedan „uljez“ iz Rumunije. I pitao je Noleta „hoće li sin Stefan biti bolji od njega“?

Stefan je već bolji od mene u mnogim stvarima, hvala Bogu. Igra tenis s vremena na vreme, a hoće li ga igrati profesionalno, to zaista ne znam. Apsolutno je na njemu izbor, šta će i kako će u životu, a ja sam tu oslonac, podrška, roditelj, to je moja uloga. Ali voli forhend, neće da igra bekhend nešto, verovatno se rodio s bekhendom, pa mu nije interesantno”, našalio se Nole.

Federer i Evans i plač bebe na "Lejveru"

Rodžer Federer se mučio na „Rod Lejver areni“ sa odličnim Britancem Danijelom Evansom.

Evans, inače 189. na ATP, odigrao je zaista impresivno protiv favorizovanog Švajcarca, izgubio je sa 7:6 (5), 7:6 (3), 6:3. U jednom momentu, kada se Federere pripremaao da odservira, začuo se plač bebe sa tribina. Evans je započeo razgovor:

„Jesi li u redu?“

Jesam ako si i ti“, odgovorio je Rodžer.

Britanac je rekao: „Ja ću biti taj koji će da trči“...

A Federer je dodao: „Ako si spreman, krećemo“.

Ozi Kimberli šokirala Vekićevu

Dobiješ vajld kartu i onda prođeš u treće kolo. Sve je lepo za Australijanku Kimberli Birel, 240. na svetskoj rang listi. Ovog puta je sve šokirala tako što je pobedila 29. nosioca, Donu Vekić iz Hrvatske, 6:4, 4:6, 6:1.

Sve je tako nadrealno. Sve čega se sad sećam je da sam koristila energiju publike. Bili su najbolji, Opet ću izaći da igram, sve je ovo tako otkačeno“, priznala je Australijanka, koju čeka okršaj sa Anđelik Kerber.

Za vašu informaciju, na turniru u singlu više nema Astre Šarme. Izgubila je od Grkinje Marije Sakari, 6:1, 6:4.

Džejmi Mari zbunjen zbog Endijevog oproštaja

Brat Endija Marija, Džejmi, kaže da je blago rečeno zbunjen zbog svega što se dešavalo u vezi njegovog brata na turniru u Melburnu.

Džejmi, koji je više specijalista za dubl, kaže da mu nije jasno zašto je sve išlo kako je išlo naročito jer Endi nije kategorički rekao da više neće igrati.

Čudno je jer on očigledno nije rekao da će prestati da igra, a onda su organizatori uradili taj video u kojem su se opraštali, kao da je on to već učinio. Bilo je to pomalo neobično, mada razumem ljude u Melburnu, jer ako se on ne bude vratio, onda na ovaj način žele da mu se zahvale na svemu što je uradio. Ovde je igrao pet finala što je velika stvar”, poručio je Džejmi Mari.

Suvlaki "Bagdatis" po ukusu Cicipasa

Stefanos Cicipas je probudio poslednjih godina pomalo uspavanu grčku koloniju navijača u Melburnu. Sada imaju ponovo za koga jasno i glasno da navijaju.

Cicipas, koji je pobedio našeg Viktora Troickog, kaže da voli nekoliko restorana u gradu.

Sviđa mi se azijski restoran po imenu Gazi u ulici Flinders, odlično je mesto sa mešavinom azijske i grčke hrane. Dopada mi se I “Stalaktiti, u gradu. Čujem da tamo imaju suvlaki koji zovu Bagdatis. Moraću da probam kakvog je ukusa”, nasmejao se Cicipas.

Da, to je simpatična posveta Kipraninu koji je 2006. Na Australijan Openu stigao do finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve