Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

07:45

Beker: Teniserima iz Evrope treba vremena da pobede džet-leg

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Boris Beker, dva puta je osvojio trofej na Australijan Openu, 1991. i 1996. godine.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Beker: Teniserima iz Evrope treba vremena da pobede džet-leg
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW

Nemac, koji je imao period uspešne saradnje sa Novakom Đokovićem i kao trener, kaže da ima nekoliko stvari koje Grend slem u Melburnu čine posebnim.

"Prva stvar je što jedva čekate da igrate po sunčanom vremenu posle duge zime i igranja tenisa u dvorani", kaže Beker.

Potom podseća na onu drugu stranu medalje, a to je da je ovo turnir koji je oduvek bio problem mnogima zbog udaljenosti. Posebno kada je reč o teniserima iz Evrope.

"Putovanje tamo dole je uvek naporno, a postoji i taj džet leg od deset sati u odnosu na recimo Nemačku. Sve morate da uradite ranije da bi stvari došle na svoje mesto. Zato većina igrača dolazi ranije da igraju u Brizbejnu, Sidneju ili na Hopman kupu u Pertu. Treba vam vremena da se naviknete na uslove", kaže nemački stručnjak.

Trostruki šampion Vimbldona ipak kaže da je ovo turnir koji je sjajno organizovan.

"Sve je veoma dobro organizovano, naročito kada je reč o igračima. Hotel gde su igrači smešteni nije daleko od teniskog kompleksa i imate zaista dobre uslove da trenirate u Melburnu. Idealno za sve igrače".

Ipak, vrućina je svima problem.

"Nema nikakve posebne tajne kako se izboriti sa tim. Jednostavno, treba piti dovoljno tečnosti i ostati u kondiciji. Morate se mentalno suočiti sa tim da je vrućina zaista velika", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve