Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.01.2018.

00:58

Beker: Novak u polufinalu, ali Rafa i Rodžer za titulu!

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, veruje da se šestostruki šampion Australijan Opena vraća u formu i da je fizički spreman za drugu nedelju turnira.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker: Novak u polufinalu, ali Rafa i Rodžer za titulu!
Getty Images

Beker, koji je je sa Novakom u prethodnih nekoliko godina imao velikih uspeha, kaže da ga raduje povratak našeg tenisera na teren.

"Svi favoriti su uglavnom prošli, posebno sam srećan što se Novak vratio na teren. Protiv Gaela Monfisa u drugom kolu se malo mučio, ali razlog tome bila je vrućina. Pobedom u tri seta protiv Ramosa Vinjolasa uspešno je završio prvu nedelju takmičenja, uprkos povredi na koju se požalio tokom drugog seta. Kao i Stanu Vavrinki i Novaku je ovo prvi turnir još od Vimbldona, posle te nezgodne i duge pauze zbog povrede lakta", napisao je Nemac u svojoj kolumni za portal "Galf njuz".

Beker, koji je u Melburnu trijumfovao dva puta, 1991. i 1996. godine, ipak smatra da su bar dva igrača u boljoj formi od srpskog tenisera.

"Fasciniran sam igrama Rafaela Nadala i Rodžera Federera do sada. Za klasu su iznad ostalih. Gledao sam njihove mečeve i mislim da opravdavaju pozicije prvog i drugog nosioca. Mogli bismo videti još jedno njihovo finale, ali pre toga sve su šanse da ćemo uživati u polufinalu između Đokovića i Federera", smatra Beker.

I on se poput mnogih imena iz sveta tenisa zalaže za promenu pravila na prvom grend slemu sezone jer ekstremne vrućine ozbiljno ometaju igrače.

"Jedna od glavnih tema u Melburnu su vrućine. Kada je napolju 38 ili 40 stepeni, tome dodajte od pet do osam stepeni i to je temperatura koju osećaju igrači dole na terenu. To je užasno i veoma je opasno za zdravlje tenisera. Organizatori bi ozbiljno trebali da razmisle o promeni pravila da se dozvoli zatvaranje krova tokom dana bar na ta tri terena na kojima je tako nešto moguće", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve