Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

09:00

Čung izbacio Zvereva i dočekao idola Đokovića!

Hjeon Čung režirao je poslednje u nizu iznenađenja na Australijan openu, najavivši da bi svetski tenis mogao da dobije još jednu mladu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Čung izbacio Zvereva i dočekao idola Đokovića!
Getty Images

Dvadesetjednogodišnji Južnokorejac napravio je još jedan korak u uspehu karijere, pošto je eliminisao četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva i plasirao se u osminu finala – 5:7, 7:6(3), 2:6, 6:3, 6:0.

Momak koji se nalazi na 58. mestu ATP liste boriće za mesto među osam najboljih na Ozi Openu sa našim Novakom Đokovićem, inače ličnim idolom i uzorom, koji je savladao Alberta Ramos-Vinjolasa – 6:2, 6:3, 6:3.

"Igrao sam s Novakom već ovde, pre dve godine na Rod Lejver Areni, ali on mora prvo da pobedi u svom meču. Ukoliko dođe do duela sigurno je da ću uživati na terenu u duelu sa njim", rekao je Čung posle meča.

U spektakularnom meču na Rod Lejver Areni, koji je trajao nešto manje od tri i po časa, videli smo sjajan tenis, veliku borbu dva mlada igrača, a Korejac je potpuno zasluženo upisao veliki trijumf jer je bio daleko bolji u odlučujućem setu, kada je prosto demolirao rivala iz Nemačke.

Počelo je napetim setom koji Zverev uspeva da reši u svoju korist, tako što je sačekao pad rivala u ključnom trenutku i iskoristo drugu od tri vezane brejk šanse za vođstvo.

Usledio je deo meča u kome je viđena još veća borba, odnosno jedini taj-brejk – koji dobija Čung pametnijom igrom u poslednjih nekoliko poena, kada na 4:3 pravi dva mini-brejka i potom dolazi do izjednačenja.

Delovalo je da je u prednosti, ali se onda Zverev probudio, značajno podigao nivo svoje igre i za četrdesetak minuta ponovo stigao do prednosti, pošto je još dva puta oduzeo servis rivalu.

Nastavilo se u istom ritmu, pa je sada Hjeong preuzeo kontrolu, a kao ključan ističe se treći gem četvrtog seta. Pošto je prethodno stigao do prednosti, odbio je sve napade Zvereva, spasao dve šanse za ribrejk u maratonskom gemu i tako najavio odlučujući deo susreta.

Očekivala se velika borba, ali se igra Nemca u potpunosti raspala, pa je u petom setu osvojio svega pet poena! Hjeong nije želeo da ga išta izbaci iz fokusa i momentuma, nastavio je da igra svoju igru i potpuno zasluženo na spektakularan način kompletirao preokret za najveći uspeh u karijeri, čime je postao prvi Južnokorejac u osmini finala Australijan Opena u istoriji.

Rezultate završenih mečeva možete pogledati OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve