Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

00:20

Englezi, i Federer je "pohlepan": Igrači će se boriti za novac

Branilac titule na Australijan openu Rodžer Federer istakao je da će se igrači boriti za veće nagrade na Grend slemovima istakavši da imaju pravo na to.

Izvor: AK

Autor: AK

Englezi, i Federer je
Foto: Getty images

Pre nekoliko dana engleski mediji su "osuli paljbu" po Novaku Đokoviću nakon što je Srbina kao predstavnik igrača izjavio da bi teniseri trebalo da dobijaju više novca.

"Dejli mejl" je "prozvao" Đokovića da traži novac iako je zaradio više od 100 miliona, pa je navodno "šokirao najveće rivale" poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Međutim, izgleda da Švajcarac, koji je tokom karijere takođe zaradio više od 100 miliona, nije baš toliko "šokiran".

"Igračima je dosadila ova priča kojoj nikad neće doći kraj. Nema sumnje da bi Slemovi trebalo da povećaju nagradne fondove. Imali smo dobar dogovor, po mom mišljenju, koji je Slemove činio srećnim, igrače prilično srećnom. Čini se da mu je došao kraj. Nema više istog povećanja nagrada, pa igrači moraju da se skupe, ujedine opet i potrude. Nismo partneri, mi smo samo igrači. Uvek je teško skupiti se. Grend slemovi to znaju. Reagovaće tek kada mi reagujemo. Mi smo spremni da to uradimo. To će biti isti proces koji će nastaviti da se ponavlja", rekao je Federer.

"Malo je i dosadno, da budem iskren, što uvek moramo da tražimo to. Ako pogledate prihode, raspodelu, nije kako bi trebalo da bude. Ali to se ne rešava za jedan dan. Znamo to. Nadamo se da shvataju i da će nas ceniti stalno, ne samo u talasima. Imamo dobre veze sa Slemovima. Sve je u redu. Ali ovoj priči nikad neće doći kraj", dodao je Švajcarac.

Neki engleski tabloidi su čak preneli da je Đoković pozvao na bojtok, što je srpski teniser demantovao istakavši da su priče o sastanku igrača "preterane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve