Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

06:09

Mileru malo 40 asova, Karenjo Busta u 4. kolu

Španac Pablo Karenjo Busta zabeležio je pobedu u trećem kolu Australijan Opena. Nadigrao je Luksembržanina Žila Milera u četiri seta, 7:6, 4:6, 7:5, 7:5.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mileru malo 40 asova, Karenjo Busta u 4. kolu
Getty Images

Posle pobede nad Džejsonom Kublerom i predaje Žila Simona u drugom kolu, Španac je imao daleko teži posao u meču sa 23. nosiocem. Borba je trajala tri i po sata, a Karenjo Busta, koji je na US Openu stigao do polufinala, još jednom je pokazao da nije slučajno među 15 najboljih na svetskoj listi.

Miler će imati za čim da žali, neverovatno zvuči podatak da je zabeležio čak 40 asova i imao ukpno 78 vinera, a da nije uspeo da se plasira među 16 najboljih. Još jednom se pokazalo da nije sve u topovskom servisu po kojem je Miler poznat.

Prvi set, Karenjo Busta je dobio u taj-brejku rezultatom 7:4, pošto prethodno nije bilo brejka. Mileru je za izjednačenje bilo dovoljno da na startu drugog seta oduzme servis protivniku, ali ostatak meča je protekao u znaku tenisera koji je rođen u Hihonu.

Pablo je u trećem setu načinio brejk i to u poslednjem, 12 gemu, da bi u četvrtom imao prednost od 5:3 i servis za pobedu. Ruka mu je tada zadrhtala, pa je Miler uspeo da mu odzme servis i brzo izjednači na 5:5, međutim, po njega je ponovo bio koban 12. gem kada je Španac iskoristio drug meč loptu.

Njega u osmini finala očekuje megdan sa pobednikom meča između Amerikanca Rajana Herisona i šestog nosioca, Marina Čilića iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve