Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.01.2018.

14:45

"Rekao sam sudiji da nema potrebe da opominje Novaka"

Gael Monfis rekao je, posle poraza od Novaka Đokovića, da su obojica patila na terenu, istakavši da je srpski šampion jedan od najvećih atleta na ATP Turu.

Izvor:

Autor:

Getty images

"Obojica smo patili na terenu, bili su brutalni uslovi. Znao sam da će biti veliki izazov za obojicu. On je jedan od najvećih atleta, ako ne i najveći u našem sportu. Mnogo toga vraća u teren, ima snažan servis i težak je protivnik. Mučio se u drugom i pocetkom treceg seta, a posle je bila teska borba. Pored peškira sa ledom, stalno sam se polivao jer nisam mogao da se ohladim", rekao je Monfis.

Nole je preživeo paklenu borbu sa Gaelom Monfisom u drugom kolu Australijan opena, na temperaturi od 40 stepeni Celzijusa, dok je istovremeno temperatura podloge išla i do 70 stepeni!

"Mislim da je i sudiji bilo teško. Rekao sam mu da nema potrebe da Novaku daje opomenu za prekoračenje vremena jer nije bilo potrebe. U jednom trenutku je bilo baš vruće

Temperatura se neće menjati ni u danima koji slede, pošto će i u petak biti 42 stepena

Srećno momcima. Trenirao sam po velikoj vrućini u Majamiju, mislio sam da je to dobro, ali kažem vam – umirao sam na terenu 40 minuta. Srećno momcima sutra. Sve u svemu, vreo dan u kancelariji. Bravo šampione, Novače želim ti sreću u nastavku turnira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve