Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.01.2018.

13:13

Novo iznenađenje – Sandgren eliminisao Vavrinku!

Posle eliminacija Miloša Raonića, Džeka Soka i Davida Gofana, između ostalih, ispao je još jedan od prvih deset nosilaca Australijan Opena.

Izvor:

Autor:

Novo iznenađenje – Sandgren eliminisao Vavrinku!
Getty images

Tenis Sandgren, 97. igrač sveta, izbacio je u drugoj rundi takmičenja devetog favorita turnira Stana Vavrinku – 6:2, 6:1, 6:4.

Treba istaći da je trostruki Grend Slem šampion nedovoljno spreman ušao u Ozi Open, ali to svakako ne umanjuje uspeh karijere Amerikanca – koji se po prvi put u karijeri plasirao u treću rundu nekog od četiri najveća turnira.

Posle po dve spasene brejk lopte na obe strane u uvodnom gemu, Sandgren uspeva da oduzme servis rivalu, a onda i da ga potvrdi za vođstvo.

To mu je samo dalo dodatni naboj da zaigra još bolje i sigurnije, pa je u narednom delu meča ekspresno stigao do nova dva brejka i stigao na korak do prvog trijumfa nad nekim od Top 10 igrača.

Nikako nije želeo da propusti takvu priliku protiv indisponiranog Stana, pa je već u prvom gemu napravio i peti brejk i za svega 89 minuta igre overio veliko slavlje.

Njegov protivnik u borbi za osminu finala biće Maksimilijan Marterer iz Nemačke koji je posle velike borbe savladao Fernanda Verdaska iz Španije - 6:4, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3.

U narednu rundu plasirao se i Francuz Rišar Gaske, pobedivši Lorenca Sonega iz Italije 6:2, 6:2, 6:3, dok je Nemac Aleksander Zverev bio siguran protiv zemljaka Petera Gojkovčika – 6:2, 6:1, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve