Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

14:14

Spektakl na Rod Lejveru – Dimitrov na razliku dobio 186. igrača sveta

Grigor Dimitov, treći nosilac na Australijan Openu, tek posle velike borbe u pet setova uspeo je da eliminiše malo poznatog Mekenzija Mekdonalda.

Izvor:

Autor:

Spektakl na Rod Lejveru – Dimitrov na razliku dobio 186. igrača sveta
Getty images

Bugarin je savladao 186. igrača sveta posle gotovo tri i po časa igre – 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Dvadesetdvogodišnji Mekdonald, kome je ovo drugo učešće na nekom od četiri najveća turnira, posle prve runde na US Openu 2016. godine, već posle tri gema najavio je sjajnu predstavu na Rod Lejver Areni.

Upravo tada stigao je do prvog brejka, iskoristivši prvu od tri uzastopne brejk prilike, da bi potom uspeo da odbije napad rivala na 4:3 i stigne do iznenađujućeg vođstva u setovima.

Ipak, delovalo je da ćemo videti ekspresan preokret i trijumf Griše – koji do izjednačenja dolazi tako što je rivalu dva puta oduzeo servis u finišu drugog dela igre, pre nego što je, posle novog brejka Mekenzija, isto učinio i u trećem setu za preokret.

Međutim, onda je usledio novi šok za oduševljenje svih prisutnih. Mekdonald je zaigrao kao u transu i dozvolio velikom favoritu da u narednom delu susreta osvoji svega devet poena! Rezultat su bila tri brejka u nizu i osvajanje seta za samo 22 minuta igre.

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac u odlučujućem setu, pošto su obojica 'ljubomorno' čuvala svoj servis, pa ni posle dvanaest odigranih gemova nismo videli nijednu šansu za preloman trenutak.

Ali, nedugo zatim i to se dogodilo – Dimitrov je odservirao za 7:6, sačekao svoju šansu i na iskustvo pretvorio prvu meč loptu u prolaz u narednu rundu.

Njegov rival u borbi za osminu finala biće mlađani Andrej Rubljov, koji je u četiri seta bio bolji od Markosa Bagdatisa – 6:4, 6:7(5), 6:4, 6:2.

Veteran sa Kipra uspeo je samo da odgovori u taj-brejku drugog seta, posle gubitka prvog, ali je dvadesetogodišnji Rus brzo ponovo preuzeo kontrolu i veoma sigurnom partijom prošao u narednu rundu.

U poslednjem meču dana, Ukrajinac Aleksander Dolgopolov savladao je domaćeg predstavnika Metjua Ebdena maksimalnim rezultatom 7:6(0), 6:3, 6:4, pa ga čega meča sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve