Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

04:55

Preokret Svitoline, Benčić i Pavljučenkova u autu

Četvrti nosilac Elina Svitolina mučila se protiv Katarine Sinijakove, dok je Švajcarkinju Belind Benčić u dva seta eliminisala Laksika Kumkum.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Preokret Svitoline, Benčić i Pavljučenkova u autu
Getty Images

Elina Svitolina je bila apsolutni favorit protiv Čehinje Katarine Sinijakove ali je meč ipak morala da dobije u tri seta.

Sinijakova, koja je u prvom kolu bila bolja od Grkinje Marije Sakari, dobila je prvi set, ali je Ukrajinka ipak uspela da podigne nivo igre i posle 137 minuta igre slavi pobedu od 4:6, 6:2, 6:1.

Svotolinu, koja je na startu pobedila našu Aleksandru Krunić, očekuje duel sa sunarodnicom Martom Kostjuk koja je bila bolja od Australijanke Olivije Rogovske, 6:3, 7:5. Kostjuk je inače u glavni žreb ušla posle uspešnih kvalifikacija.

Plasman u naredno kolo obezbedila je još jedna Ukrajinka, iskusna Katerina Bondarenko, koja je eliminisala 15. nosioca, Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu, 6:2, 6:3. Bondarenko će se za plasman u treće kolo boriti sa Magdalenom Ribarikovom koja je bila bolja od Belgijanke Kirsten Flipkens, 6:4, 0:6, 6:2.

Posle pobede nad šampionkom US Opena Sloun Stivens u prvom kolu, Kineskinja Šuai Žang je naišla na "nagaznu minu" u vidu 130. teniserke sveta, Čehinje Denise Alertove.

Alertova je posle 92 minuta igre slavila sa 6:4, 7:6 i u narednom kolu igra protiv protiv pobednice duela Magda Linet (Poljska) - Darija Kasatkina (Rusija).

Da je kao po pravilu teško pobediti posle načinjenog iznenađenja, pokazalo se u slučaju Belinde Benčić iz Švajcarske. Ona je u prvom kolu savladala prošlogodišnju finalistkinju i petog nosioca Venus Vilijams, ali je u drugoj rundi neočekivano poražena od Tajlanđanke Luksike Kumkum, i to ubedljivo, 6:1, 6:3.

Tajlanđanka će se za plasman među 32 najbolje u Melburnu boriti protiv Hrvatice Petre Martić koja je u dva seta bila bolja od Rumunke Irine Begu, 6:4, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve