Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

02:50

Kad Vilander hvali: Novak može da stigne do kraja!

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Šveđanin Mats Vilander, impresioniran je igrom Novaka Đokovića u prvom kolu turnira u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kad Vilander hvali: Novak može da stigne do kraja!
Getty Images

Komentator Eurosporta, koji važi za jednog od Đokovićevih najžešćih kritičara, priznao je da je iznenađen pre svega lakoćom kojom je Novak stigao do prve pobede na turniru posle višemesečne pauze zbog povrede lakta.

"Izgledao je veoma dobro. Delovao je sveže, kretao se odlično. Možda je na papiru to delovalo da bi moglo biti drugačije jer je Donald Jang solidan igrač, ali biće da je Đoković ipak bio prejak za njega. Što se tiče Novakove spremnosti, mislim da je na tom nivou da bi mogao da dogura do završnice. Ne treba zaboraviti da je on ovde šest puta osvajao trofej. Svakako je lakše i kada su tereni brži, ovi u Melburnu mu sasvim odgovaraju", izjavio je za Vilander za agenciju Rojters.

Novaka u drugoj rundi očekuje okršaj sa šampionom Dohe, Francuzom Gaelom Monfisom, protiv kojeg ima skor 14:0. Vilander dodaje da ipak treba biti oprezan jer Đoković odavno nije osetio šta znači igrati teže mečeve.

"Pošto Đoković nije igrao dugo za očekivati je da može da mu se dogodi da izgubi samopouzdanje u nekom neizvesnijem setu ili meču. Nikad se ne zna. Kada je protivnik lagan, nema problema, ali kada zagusti, tek tada vidite gde se nalazite sa formom u datom trenutku", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve