Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

02:21

Simon predao meč zbog povrede, Karenjo Busta u trećem kolu

Prvi meč u muškom singlu trećeg dana Australijan Opena završen je predajom francuskog tenisera Žila Simona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Simon predao meč zbog povrede, Karenjo Busta u trećem kolu
Getty Images

Francuski teniser je sredinom drugog seta posle svega 46 minuta igre, pri vođstvu Španca Pabla Karenja Buste od 6:2, 3:0 bio prinuđen da završi učešće na turniru u Melburnu zbog povrede levog butnog mišića.

Tako je Francuz na svom "baksuznom" 13. učešću na Australijan Openu morao da spakuje kofere pre vremena. Najbolji rezultat na prvom grend slemu sezone Simon je ostvario 2009. kada je stigao do četvrtfinala. Prošle godine zaustavljen je u trećem kolu.

Deseti nosilac Karenjo Busta će u narednom kolu igrati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom koji je posle velike borbe u pet setova savladao Tunižanina Maleka Žazirija, 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2. Meč je trajao četiri sata i četiri minuta.

Plasman u treće kolo obezbedio je i Britanac Kajl Edmund koji je pokazao da je na startu sezone u odličnoj formi. On je posle finaliste US Opena, Južnoafrikanca Kevina Andersona kući poslao i 60. tenisera sveta, Uzbekistanca Denisa Istomina, 6:2, 6:2, 6:4.

Edmund će se sastati sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije koji je savladao Holanđanina Rubena Bemelmansa, 7:5, 6:1, 6:3.

Plasman među 32 najbolja u muškom singlu obezbedio je i iskusni Italijan Andreas Sepi koji je u tri seta bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke, 6:1, 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve