Nova vest
Tenis

Utorak, 16.01.2018.

03:30

Verdasko izbacio Bautista-Aguta

Fernando Verdasko eliminisao je Roberta Bautista-Aguta na startu Australijan Opena.

Izvor:

Autor:

Verdasko izbacio Bautista-Aguta
Getty Images

Nando je sjajnom igrom u tri seta potpuno zasluženo eliminisao zemljaka, koji je bio postavljen za dvadesetog nosioca na prvom Grend Slemu sezone – 6:1, 7:5, 7:5.

Prvi segment igre trajao je tek nešto više od pola časa, pošto je Verdasko ekspresno stigao do ogromnih 4:0, odnosno vođstva u setovima.

Ipak, Bautista-Agut uspeo je da uzvrati već na startu drugog, napravivši brejk, ali ne i da izjednači. Fernando se vratio u odlučujućem trenutku, spasavši prethodno set loptu, da bi potom kaznio promašaje rivala za doalazak na korak od prolaska u narednu rundu.

I treći set počeo je na istovetan način kao prethodnu, samo je Verdasko ovoga put već u četvtom gemu uspeo da uzvrati oduzetim servisom. Roberto je zatim spasao prvu meč loptu, a kod druge, prilikom svog servisa, već nije imao šanse.

On će u narednoj rundi igrati sa Maksimilijanom Martererom iz Nemačke, koji je takođe bio bolji od sunarodnika Sedik-Marsela Štebea poprilično ubedljivo – 6:0, 6:3, 6:4.

U još jednom nacionalnom derbiju, češki okršaj pripao je Jiriju Veselom, koji je maksimalnim rezultatom porazio Vaclava Šafraneka – 6:4, 6:3, 6:3.

U narednu rundu prošao je i Adrijan Manarino iz Francuske pobedivši Italijana Matea Beretinija 6:4, 6:4, 6:4, koji je zamenio povređenog Filipa Krajinovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve