Nova vest
Tenis

Sreda, 10.01.2018.

15:00

Rana eliminacija ili borba za sedmu titulu?

Iako je bilo ogromne doze skepticizma oko učešća Novaka Đokovića na Australijan Openu, situacija se gotovo dijametralno promenila u svega nekoliko dana.

Izvor:

Autor:

Rana eliminacija ili borba za sedmu titulu?
Getty images

Posle otkazivanja nastupa na turnirima u Abu Dabiju, odnosno Dohi, na kojima je jedan od najboljih tenisera svih vremena trebalo da se vrati na teren posle šestomesečne pauze, Novak je prethodne noći podsetio na dane kada je suvereno dominirao ATP turom.

Jeste u pitanju egzibicioni turnir, ali Đokovićeva partija protiv Dominika Tima svakako može da raduje sve one koji vole tenis. Peti teniser sveta iz Austrije osvojio je samo pet gemova u dva seta protiv Srbina, a u prvom svega jedan.

Ono što ipak još više može da raduje jeste izjava našeg igrača posle duela, u kojoj je istakao da je igrao bez bola u desnom laktu, dok je bilo evidentno da je uživao u svakom trenutku provedenom na terenu.

"Presrećan sam što sam se vratio, igrao sam bez bola... Sada mi ostaje da treniram još i da budem spreman za Australijan Open".

Đoković je na žrebu, koji je na programu u četvrtak od devet ujutru po srednjoevropskom vremenu, postavljen za 14. nosioca, što znači da ga ranije nego inače čekaju jako ozbiljni izazovi.

Specifičnost situacije u prethodnih šest meseci doprinela je ovakvom potencijalnom putu, ali nema sumnje da se, ukoliko bude u potpunosti fizički spreman, i šestostruki osvajač Melburna i te kako pita.

Kakvo je vaše mišljenje, kakvi su dometi Novaka Đokovića na prvom Grend Slemu sezone?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve