Federer u suzama: Bajka koja se nastavlja

Rodžer Federer u suzama je proslavio novu, šestu titulu Australijan opena i rekordni 20. Grend slem u karijeri.

Izvor: AK

Nedelja, 28.01.2018.

13:05

Federer u suzama: Bajka koja se nastavlja
Foto: Getty images

Švajcarac je u sjajnom finalu u Melburnu savladao Hrvata Marina Čilića u pet setova posle nekoliko preokreta tokom meča.

"Dugačak dan, lako je posle meča, ali se pre njega celog dana razmišlja šta će biti, kako će se kretati. Ovo je prava bajka koja se nastavlja za mene i moj tim. Posle sjajne prošle godine ovo je neverovatno", rekao je Federer u suzama, "Hvala Marinu na sjajnom turniru. Čestitke što si postao treći teniser sveta. Nastavi tako, mislim da možeš i više".

Federer je odbranio trofej u Melburnu u svom rekordnom sedmom finalu na AO.

"Zahvaljujem se porodici, volonterima po kojima se Australijan open izdvaja , kao i gledaocima širom sveta", zaključio je Švajcarac.

Čilić je prvi put igrao u finalu AO, prvi je oduzeo Federeru servis ove sezone u Melburnu, imao brejk šansu na startu petog seta, ali nije imao snage da sruši najboljeg.

"Za mene je fantastičan dolazak do ovog finala, dve najbolje nedelje u karijeri. Imao sam šansu, izborio se za peti set, ali je Rodžer igrao izuzetan tenis. Težak početak sezone za mene i moj tim, ali možda ćemo biti u prilici da jednom podignemo ovaj trofej. Ovo je samo početak fenomenalne godine. Čestitke Federeru i njegovom timu na još jedan fantastičan početak sezone. Zeverine, Ivane, sve najbolje u 2018. godini", rekao je Čilić.

Federer R. Vs Cicic M. #tennis #federer #cilic #austalianopen#ao

A post shared by *BEST*HD*SPORT* (@best.hd.sport) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: