Ludilo od meča, Halep u finalu posle 9:7 u setu odluke!

Prva teniserka sveta Simona Halep boriće se za prvi grend slem trofej u subotnjem finalu. Pobedila je bivšu šampionku Anđelik Kerber sa 6:3, 4:6, 9:7.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 25.01.2018.

07:06

Ludilo od meča, Halep u finalu posle 9:7 u setu odluke!
Getty Images

Bio je to možda i najbolji meč na turniru u ženskom singlu, obilovao je sjajnim i iscrpljujućim poenima, a ostaće upamćen po dramatici i izuzetno uzbudljivom finišu gde se pobednik nije znao do poslednjeg poena. Publika je uživala, a Simona će za australijsku krunu igrati sa drugom teniserkom sveta Karolinom Voznjacki.

Ovo je bio deseti susret Halep i Kerber i skor u pobedama je sada nerešen. Do ovog susreta, nisu izgubile nijedan meč u sezoni, Kerberova je u polufinale ušla sa skorom 14:0, a Halepova sa 10:0.

Početni set bio je krajnje neobičan. Simona je u furioznom tempu za tili čas stigla do dva brejka i prednosti od 5:0, u tom periodu Nemica je osvojila samo pet poena i činilo se da će sve brzo biti gotovo.

Tako nije mislila šampionka Melburna iz 2016. Sredila je igru, počela da pogađa i stigla da napravi niz od tri uzastopna gema za 3:5, međutim, Halepova je posle 25 minta igre odservirala za set.

Drugi set je bilo neizvesniji. Halepova je ponovo stekla prednost brejka (3:1), ali je uporna Kerber uspela da se vrati u meč tako što je vratila brejk (3:3), a potom u devetom gemu i da oduzme servis protivnici i potom odservira za izjednačenje u setovima.

Set odluke počeo je obostranim brejkovima, da bi posle vođstva od 4:3, Halep u osmom gemu načinila novi brejk za 5:3 i tako, činilo se, slomila otpor protivnice.

Međutim, Kerberova nije na teren ponela belu zastavicu. Iz gotovo izgubljene pozicije pravi brejk i smanjuje na 4:5, a onda Halep ne koristi dve meč lopte i Nemica stiže do izjednačenja (5:5)

Kerber je potom zadala udarac protivnici, napravila je brejk za 6:5 i potom ona stigla do dve meč lopte, ali je Halep uspela da ih neutrališe! I ne samo to, posle fantastičnog poena Rumunka je uzvratila brejkom za 6:6.

Igralo se na razliku, i onda je na 8:7, Halepova konačno uspela da iskorisi treću meč loptu i sa 9:7 dobije set odluke.

"Veoma težak meč za mene. I dalje se tresem, emocije naviru. Znala sam da će biti teško, ona ima sjajne udarce iz svih pozicija i mnogo trči. Nije lako igrati ovako duge mečeve, drago mi je da sam finalu. Ponosna sam na sebe što sam iz svega izašla kao pobednik", poručila je Rumunka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: