Mađar namučio Švajcarca – Federer u četvrtfinalu

Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je posle tri seta savladao Martona Fusoviča – 6:4, 7:6(3), 6:2.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

07:40

Mađar namučio Švajcarca – Federer u četvrtfinalu
Getty Images

Švajcarac, drugi igrač sveta, u borbi za polufinale igraće protiv Tomaša Berdiha, koji je u osmini finala pobedio Italijana Fabija Fonjinija.

Federeru je bilo potrebno nešto više od dva sata igre da pobedi Mađara i tako prođe među osam najboljih.

Od starta meča videlo se da ovo neće biti tako lak posao za aktuelnog šampiona Australijan opena. Fusovič je držao svoj servis gem, a u šestom je spasao čak tri brejk lopte.

Ipak popustio je u desetom gemu, kada je Federer uspeo oduzme servis gem Mađaru i dobije prvi set (6:4).

Drugi period igre ispostaviće se kao najvažniji, pošto smo videli veliku borbu i taj-brejk. Fusovič nije uspevao da dođe do brejk lopti, ali je zato čuvao svoj servis. U 13. gemu drugog seta imao je dobru igru Mađar, ali je Švajcarac očekivano bio bolji.

Tokom trećeg seta 80. igrač sveta je popustio, odnosno Federer je ubzao i relativno lako dobio odlučujući set (6:2). Ovo je Rodžerovo rekordno četrnaesto četvrtfinale Australijan opena.

OVDE možete pogledati sve završena rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: