Iz stručnog ugla – Obradović za B92 o Novakovom servisu

Novak Đoković vratio se na teniske terene posle šestomesečne pauze, a ono što je očigledno bilo u njegovoj igri jeste promena servisa.

Izvor: Petar Tadiæ

Petak, 12.01.2018.

16:20

Iz stručnog ugla – Obradović za B92 o Novakovom servisu
Screenshot Twitter/TheTimes

Srpski teniser nije igrao drugi deo prošle sezone zbog povrede lakta i upravo to može biti jedan od glavnih razloga za drugačiju rutinu prilikom serviranja.

O promeni tehnike razgovarali smo sa Bogdanom Obradovićem, bivšim selektorom Dejvis kup reprezentacija i čovekom koji je dosta vremena proveo sa Novakom u mlađim danima.

"Pretpostavljam da postoje dva pravca kod Novaka... Jedan je taj da je tehniku prilagođavao tom bolu u laktu koji je osećao", krenuo je priču za B92 Bogdan Obradović.

Ako pogledate sliku gore videćete razliku u Novakovoj pripremi prilikom servisa.

"Najveće opterećenje ruke je prilikom servisa kada je ta poluga ispružena, i sasvim je sigurno da tu može nešto da se desi ako vam ta vrsta tehnike ne odgovara. Ukoliko promenite nešto u tehnici, onda taj bol jenjava ili je nešto manji ili ga uopšte nema", kaže Obradović.

Sa druge strane drugi razlog može biti nešto sasvim neutralno.

"To jeste jedan razlog, a drugi može da bude apsolutno tehničke priorode. Novak je tokom cele svoje karijere radio na nekim novim udarcima", kaže Obradović.
Starsport
Srpski teniser bio je poznat po strašnom riternu, kao i bekhendu i forhendu.

"Tamo gde mu sigurno fali da izjednači kvalitet forhenda, bekhenda i riterna, jesste servis i volej. Prema tome niko nije apsolutno savršen, dobro je to što Novak ima želju, a sa ovim pokazuje da i dalje radi na svojoj tehnici. Dok ste profesionalni sportista bićete uspešniji i uspešniji ukoliko i dalje radite na sebi", smatra bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije.

Obradović smatra da je ovo odličan signal jer pokazuje da je Novak i dalje duboko u tenisu.

"To je sjajan signal i pokazatelj da Novak i dalje duboku uključen u tenis. Štagod da je od ova dva razloga, ne vidim da može da postoji neki treći, dobro je. I jedno i drugi pije vodu, vidim da mu funkcioniše sjajno servis, a njegova želja za napretkom pokazuje da će nas sigurno još dugo godina radovati rezultatima", rekao je Obradović.

Žrebom u Melburnu odlučeno je da će Novak u prvom kolu igrati protiv Donalda Janga. Australijan open kreće u ponedeljak, a vi budite uz B92 i pratite najzanimljivija dešavanja iz Australije.

Petar Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: