- Australian Open 2018 -

Iz stručnog ugla – Obradović za B92 o Novakovom servisu

Novak Đoković vratio se na teniske terene posle šestomesečne pauze, a ono što je očigledno bilo u njegovoj igri jeste promena servisa.

Petar Tadić
Podeli
Screenshot Twitter/TheTimes
Screenshot Twitter/TheTimes

Srpski teniser nije igrao drugi deo prošle sezone zbog povrede lakta i upravo to može biti jedan od glavnih razloga za drugačiju rutinu prilikom serviranja.

O promeni tehnike razgovarali smo sa Bogdanom Obradovićem, bivšim selektorom Dejvis kup reprezentacija i čovekom koji je dosta vremena proveo sa Novakom u mlađim danima.

"Pretpostavljam da postoje dva pravca kod Novaka... Jedan je taj da je tehniku prilagođavao tom bolu u laktu koji je osećao", krenuo je priču za B92 Bogdan Obradović.

Ako pogledate sliku gore videćete razliku u Novakovoj pripremi prilikom servisa.

"Najveće opterećenje ruke je prilikom servisa kada je ta poluga ispružena, i sasvim je sigurno da tu može nešto da se desi ako vam ta vrsta tehnike ne odgovara. Ukoliko promenite nešto u tehnici, onda taj bol jenjava ili je nešto manji ili ga uopšte nema", kaže Obradović.

Sa druge strane drugi razlog može biti nešto sasvim neutralno.

"To jeste jedan razlog, a drugi može da bude apsolutno tehničke priorode. Novak je tokom cele svoje karijere radio na nekim novim udarcima", kaže Obradović.

Starsport
Starsport

Srpski teniser bio je poznat po strašnom riternu, kao i bekhendu i forhendu.

"Tamo gde mu sigurno fali da izjednači kvalitet forhenda, bekhenda i riterna, jesste servis i volej. Prema tome niko nije apsolutno savršen, dobro je to što Novak ima želju, a sa ovim pokazuje da i dalje radi na svojoj tehnici. Dok ste profesionalni sportista bićete uspešniji i uspešniji ukoliko i dalje radite na sebi", smatra bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije.

Obradović smatra da je ovo odličan signal jer pokazuje da je Novak i dalje duboko u tenisu.

"To je sjajan signal i pokazatelj da Novak i dalje duboku uključen u tenis. Štagod da je od ova dva razloga, ne vidim da može da postoji neki treći, dobro je. I jedno i drugi pije vodu, vidim da mu funkcioniše sjajno servis, a njegova želja za napretkom pokazuje da će nas sigurno još dugo godina radovati rezultatima", rekao je Obradović.

Žrebom u Melburnu odlučeno je da će Novak u prvom kolu igrati protiv Donalda Janga. Australijan open kreće u ponedeljak, a vi budite uz B92 i pratite najzanimljivija dešavanja iz Australije.

Petar Tadić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 2 sledeca idi na stranu