Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.01.2018.

12:00

Santoro za B92: Igra nije glavni uzrok Federerovog uspeha

Fabris Santoro, nekadašnji francuski teniser, već skoro 20 godina poznaje Rodžera Federera i smatra da je Švajcarac i dalje najbolji na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Santoro za B92: Igra nije glavni uzrok Federerovog uspeha
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Santoro je za B92.net kazao da je Federer od najmlađih dana pokazivao veliki talenat.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

“Razgovarao sam baš o tome sa njim pre nekoliko dana – rekao sam mu da smo se upoznali 1998. u Tuluzu, on je kazao da je bilo godinu dana kasnije. Video sam da igra jedan izuzetno talentovan švajcarski teniser, tada je imao 17-18 godina. Ali nisam očekivao da će imati ovakvu karijeru”, rekao je Santoro za B92.net.

Francuz je istakao da verovatno niko neće ponoviti Rodžerove uspehe.

“Niko ne može da očekuje da neko sve ovo uradi. Gledao sam ga kako se razvija kao igrač, ali i kao čovek i sportista. Video sam rast njegove ambicije iz godine u godinu, obrazovanost…”, dodao je.

On je naveo da je Federer sve aspekte sportskog života doveo do savršenstva.

“Uvek pokušavamo da upoređujemo šampione jedne sa drugima, ali on je jedinstven. Igra mu je fantastična, ali mislim da to nije glavni uzrok njegovog uspeha”.

Zak kraj, otkrio je kakav je momak iz Bazela privatno.

“Voli tenis, mnogo poznaje igru. Kada razgovaram sa njim u svlačionici, nemam utisak da čovek ima 36 godina. Svež je i kada izlazi na meč, izgleda kao da prvi put igra veliki meč – toliko je srećan. Promenio je reket, dobro servisa, napravio je nekoliko promena, ali ako ste umorni ne možete pobeđivati velike mečeve. Rodžerova ‘glava’ je stara 50 godina, noge 25, a u pasošu mu piše 36”, zaključio je Santoro za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d