- Australian Open 2018 -

Santoro za B92: Igra nije glavni uzrok Federerovog uspeha

Fabris Santoro, nekadašnji francuski teniser, već skoro 20 godina poznaje Rodžera Federera i smatra da je Švajcarac i dalje najbolji na svetu.

Podeli
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

“Novakov povratak dobar za tenis, samo da ostane zdrav”

Santoro je prokomentarisao i povratak Novaka Đokovića na ATP tur.

“Kada imamo Rodžera, Rafu, Novaka i Endija na vrhuncu, sledećoj generaciji će biti potrebno dosta vremena da nešto osvoje. Drago mi je što se Novak vratio, to je dobro za tenis i lepo ga je videti na terenu. Mora da ostane zdrav fizički i mentalno jer sve ostalo zna”, rekao je Santoro.

Santoro je za B92.net kazao da je Federer od najmlađih dana pokazivao veliki talenat.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

“Razgovarao sam baš o tome sa njim pre nekoliko dana – rekao sam mu da smo se upoznali 1998. u Tuluzu, on je kazao da je bilo godinu dana kasnije. Video sam da igra jedan izuzetno talentovan švajcarski teniser, tada je imao 17-18 godina. Ali nisam očekivao da će imati ovakvu karijeru”, rekao je Santoro za B92.net.

Francuz je istakao da verovatno niko neće ponoviti Rodžerove uspehe.

“Niko ne može da očekuje da neko sve ovo uradi. Gledao sam ga kako se razvija kao igrač, ali i kao čovek i sportista. Video sam rast njegove ambicije iz godine u godinu, obrazovanost…”, dodao je.

On je naveo da je Federer sve aspekte sportskog života doveo do savršenstva.

“Uvek pokušavamo da upoređujemo šampione jedne sa drugima, ali on je jedinstven. Igra mu je fantastična, ali mislim da to nije glavni uzrok njegovog uspeha”.

Zak kraj, otkrio je kakav je momak iz Bazela privatno.

“Voli tenis, mnogo poznaje igru. Kada razgovaram sa njim u svlačionici, nemam utisak da čovek ima 36 godina. Svež je i kada izlazi na meč, izgleda kao da prvi put igra veliki meč – toliko je srećan. Promenio je reket, dobro servisa, napravio je nekoliko promena, ali ako ste umorni ne možete pobeđivati velike mečeve. Rodžerova ‘glava’ je stara 50 godina, noge 25, a u pasošu mu piše 36”, zaključio je Santoro za B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu