Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.01.2018.

18:00

"Povreda ga koči, ali je Nole opet srećan kad je na terenu"

Anri Lekont veliki je prijatelj Novaka Đokovića i čovek koji nikada nije krio da navija za srpskog tenisera.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Photo by Julian Finney/Getty Images

Lekont je tokom Australijan open mečeve pratio iz Đokovićeve lože i bio je veoma tužan zbog ispadanja srpskog tenisera – toliko da sam ga video usamljenog u 1.15 ujutru, kako u praznoj bašti Australijan opena prati duel Karoline Pliškove i Barbore Stricove.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Ooo oui, Srbija… Nole, Nole", povikao je Lekont kada sam mu se predstavio.

Nekadašnji finalista Rolan Garosa prethodna tri meča gledao je iz Đokovićevog boksa, uključujući i poslednji sa Hjeonom Čungom – 7:6 (7-4), 7:5, 7:6 (7-3).

"Teško mi je pao poraz. Žao mi je bilo što smo gledali kako se muči na terenu, u ovom stanju nije mogao mnogo da pruži. Odigrao je četiri dobra meča, ali je sada morao da završi turnir. Videćemo šta će lekari reći za taj lakat, ali ne brinem ja za njega, vratiće se uskoro gde pripada".

Francuz ima razlog za optimizam.

"Srećan je. Prethodnih godinu dana nije bio srećan i igrao je tenis samo radi igranja. Sada je srećan što igra, što trenira i što može da se takmiči sa najvećim rivalima. To je velika razlika u odnosu na to kako je izgledao početkom prošle sezone. Želi ponovo da bude svoj, da bude pravi Novak Đoković".

Trenutno 14. igrač na ATP listi vratio se posle šest meseci pauze, sada će možda ponovo morati da odmara, ali je tokom tog perioda napravio neke promene.

"Definitivno je bila dobra odluka što je pauzirao. Mislim da je jasno da je ta odluka bila perfektna za njega. Takođe, verujem da je učinio pravu stvar kada je kompletno promenio ljude oko sebe. Ima neverovatnog fizioterapeuta, tu su sada Radek i Andre. Odradio je 'reset', vratio se svež, opušten je i koncentrisan na ono što se dešava na terenu. Za mene je veoma važno da to vidim".

Lekont je mogao iz prve ruke da prati kako Đoković razvija odnos sa trenerima i na tome bazira teoriju da, kada bude potpuno zdrav, ponovo će osvajati Grend slemove – kako sam kaže, u to ne treba uopšte sumnjati.

"Imam dobar odnos sa Novakom, poznajem ga otkad je bio ovolišni (pokazao rukom kao na malo dete). Upoznali smo se kada je imao 17 godina, tako da se znamo već dosta dugo. Mnogo ga volim, ali osim s njim, odličnu komunikaciju imam sa trenerima – Andreom Agasijem i Radekom Šćepanekom. Prijatelji smo toliko vreme i snažno navijam za njega jer tog momka mnogo volim".

Novak i Anri imali su prilike da se druže i na dobrotvornim večerama koje je organizovala Đokovićeva fondacija, gde je Lekont bio jedan od specijalnih gostiju.

"On je izuzetan čovek. Pogledajte šta sve radi na terenu i van njega, koliko znači tenisu. Sve u vezi s njim je sjajno – njegove reakcije, mentalitet, da ne pričam o teniskim kvalitetima… Postali smo prijatelji i zato sam ovde".

Duhoviti Francuz jedan je od najprepoznatljivijih ambasadora kompanije "Lakost", sa kojom je Novak potpisao petogodišnji ugovor sredinom 2017.

"Davno mi je rekao da obožava 'Lakost' i da bi voleo jednog dana da nosi taj brend. Sada je presrećan jer 'Lakost' za njega predstavlja stil koji želi – eleganciju i kvalitet. Mislim da je i kompanija napravila dobar posao što ga je uzela u svoj tim. Vratio se, igra dobro i zajedno bi mogli da urade velike stvari", zaključio je Anri Lekont za B92.net.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve