Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.01.2018.

18:00

Novak: Molitva posle svakog treninga i zahvalnost višoj sili

Novak Đoković oformio je krajem prošle godine novi tim sa kojim ima veoma odnos, a nedavno je uveden i poseban ritual na kraju svakog treniga.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Molitva posle svakog treninga i zahvalnost višoj sili
Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Đoković se nakon odrađenih vežbi zagrli sa svima na terenu i tokom tog zagrljaja zajedno izgovaraju nešto što liči na molitvu – najbolji srpski teniser pojasnio nam je o čemu se radi.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Jeste molitva. To je molitva koja ide ka bogu i zahvalnost za činjenicu da smo zdravi, da smo zajedno, što imamo mogućnost da budemo ovde i bavimo se onim što nam izaziva lepe emocije, sreću i radost. Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, meni daje neku vrstu veće povezanosti sa svim članovima tima", rekao je Novak.

On je istakao da mu je veoma važan duhovni mir i dobra atmosfera u timu.

"To je veoma bitno jer, iako sam individualni sportista, ovo je na neki način timski sport. Konekcija, hemija, uzajamno poštovanje u odnosu koje imam sa svima i zahvalnost višoj sili što smo u mogućnosti da budemo ovde. Praktikujem već dugi niz godina, na ovakav način sam radio i sa prošlim timom, možda ne baš posle svakog treninga, ali se trudim da nam to postane zdrava rutina", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve