Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

13:23

Novak o povredi: Nastavak turnira nije pod znakom pitanja

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Albertom Ramos-Vinjolasom da bol u levoj nozi nije ništa što bi trebalo da ga zabrine.

Izvor:

Autor:

Novak o povredi: Nastavak turnira nije pod znakom pitanja
Getty Images

"Nista ozbiljno, hteo sam da iskoristim medicinski tajm-aut jer mi je bio potreban, ali sam odmah znao da nije ništa što treba da me zabrine. Bilo je nekoliko stvari koje su me danas izazivale mentalno, ali to je deo sporta i profesije kojom se bavim. To moram da prihvatim i da se nosim sa tim", otkrio je Novak.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

Najbolji srpski teniser plasirao se osminu finala Australijan Opena, ali je, pored odlične igre, navijače zabrinula spomenuta nelagodnost koju je Đoković osećao tokom meča.

"Svi sportisti na velikim turnirima osete određeni stepen bola, pa tako i ja. To je deo takmičenja, možda i zbog podloge, ali ništa što bi stavilo znak pitanja na nastavak turnira. Povreda se pojavila tokom današnjeg meča, verovatno kao posledica dugog duela sa Gaelom, a i zbog činjenice da se nisam takmičio šest meseci. Nisam znao šta me očekuje, bilo je iznenađujuće jer mi se nije dešavalo u prošlosti, ali je novina na koju čovek treba da se navikne".

On je istakao da mu doktor jeste ponudio lekove protiv bolova, ali ih je odbio.

"Pitao je pri kojem pokretu najviše boli, pa sam mu objašnjavao da osećam najviše posle servisa – pri doskoku na levu nogu. Odbio sam lekove", zaključio je Đoković.

Osvajač dvanaest najvećih turnira će se za mesto boriti sa Hjengom Čungom, pošto je Južnokorejac napravio iznenađenje eliminacijom četvrtog favorita Aleksandera Zvereva iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve