Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

18:00

Novak: Pokušavam da ne očekujem ništa, ali titula je u glavi

Novak Đoković je šest puta osvajao titulu na Australijan openu i ciljevi u Melburnu su najviši, kakve god da su okolnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Pokušavam da ne očekujem ništa, ali titula je u glavi
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Đoković je na prvi Grend slem sezone stigao sa velikim znakom pitanja pored svog imena jer je pauzirao šest meseci zbog povrede lakta, a kada je trebalo da se vrati početkom godine, upala se vratila.

Ipak, uspeo je da se oporavi, a onda da prođe i prva dva kola, pa je logično pitanje da li su porasle ambicije i očekivanja kojih nije bilo na startu turnira?

"S jedne strane pokušavam da ne očekujem ništa, a sa druge deo mene je svestan kaku sam istoriju uspeha imao ovde. To mi daje dovoljno razloga da verujem da mogu da idem do kraja – do titule. Uvek mi je to u glavi i nemam problem da to istaknem", rekao je Đoković.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Želim da svoj fokus uvek usmerim na narednog protivnika jer su ovo duge dve nedelje. Za mene i tri i po jer sam dosta ranije kako bih trenirao. Bilo je neizvesno da li ću igrati, kako će lakat da odreaguje. Stvarno ne znam kako će izgledati za dva dana ili sutra… Trenutno sam veoma zadovoljan što sam uspeo da prebrodim ovakvu prepreku – Monfisa koji je bio u vrhunskoj formi i uslove kakvi su bili".

On je naveo da, kada pogleda malo u prošlost, ima čemu da se nada u Melburnu.

"U prošlosti sam imao slične situacije i okolnosti, kada bih uspeo da izađem kao pobednik, dosta puta sam osvajao titulu. Posebno ovde, na Australijan openu. Iskreno se nadam da istorija može da se ponovi", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve