Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

12:00

Federer pitao, Federer dobio večernji termin

Kada je Rodžer Federer saslušao poslednje pitanje na jučerašnjoj konferenciji, retko ko bi mogao da zamisli da će odgovor biti toliko važan dan kasnije.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer pitao, Federer dobio večernji termin
EPA-EFE/MARK CRISTINO

A dan kasnije desilo se sledeće – Federer je određen da ponovo igra u večernjem terminu, zatvoriće program na ‘Rod Lejver areni’, dok će Novak Đoković, iako igra derbi drugog kola sa Gaelom Monfisom, ponovo na jako melburnško sunce.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

Đoković i Monfis će igrati treći po redu na najvećem stadionu, ne pre 14 časova po lokalnom vremenu, kada se očekuje da temperatura bude skoro 40 stepeni. To je izazvalo nezadovoljstvo srpskih navijača jer je ovako atraktivan meč zaslužio čak i "prajm tajm".

S druge strane, Federer je odgovorio da će pitati organizatore dag a ponovo stave u večernjem terminu i, očigledno, želja mu se ispunila.

"Ako mogu da biram, radije bih da bude isti termin. Da li igrao ceo dan ili celu noć. Znam da nije uvek moguće, ali ću pitati da igram uveče jer je i sada moj meč bio u večernjem terminu", rekao je Švajcarac na konferenciji.

On ističe da je tako mnogo lakše da se uhvati ritam.

"Mnogo je lakše, da budem iskren, nego da idem iz dana u veče ili iz večeri u dan. Takođe je dobro za ritam i ukupni osećaj na terenu. Na kraju, organizatori turnira odlučuju. Imaju mnogo mečeva, ali da, možete da podnesete zahtev. Na ovom nivou turnira ima mnogo momaka, ne znate šta će se dogoditi", dodao je Rodžer.

Podsetimo, velika prašina se podigla i pre Đokovićevog prvog nastupa jer je na najveći stadion stavljen duel Aleksandera Zvereva i Tomasa Fabijana.

Navodno je teren na 'Margaret Kort areni' na kojem je igrao najsporiji od onih na druga dva velika stadiona, što je dodatno pojačalo bes Novakovih navijača.

Večernji termin u četvrtak popuniće meč Ešli Barti i Kamile Đorđi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve