Nova vest
Tenis

Utorak, 16.01.2018.

18:00

Novak: "Asiks" jer sam želeo bolje, modifikovan i reket

Novak Đoković napravio je velike promene tokom šestomesečme pauze zbog povrede – osim kompletiranja novog stručnog štaba, promenjen je i deo opreme.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak:
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Đoković je tokom šest meseci koliko ga nije bilo na turu testirao nove patike kompanije "Asiks", potom i ozvaničio tu saradnju, a spekulacije o nešto drugačijem reketu ispostavile su tačnim.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Veliki korak za mene, morao sam da budem 100% siguran da želim da promenim patike pre nego što sam to zapravo uradio. Znao sam da, ako postoji prilika za tako nešto, onda je to sada kada sam imao šest meseci pauze. Tehničko osoblje japanske kompanije ‘Asiks’ je dolazilo nekoliko puta u Monte Karlo gde sam trenirao, radili smo dosta na patici – fokus je bio na dimenzijama, detaljima i specifikacijama koje su prilagođene meni i mom stilu kretnje i proklizavanja. Zadovoljan sam, stvarno jesam, imao sam mnogo vremena da treniram u njima", otkrio je Novak.

Iako su mnogi bili sumnjičavi, srpski igrač veruje da će mu one doneti veći kvalitet od prethodnog proizvođača – nemačog gigata "Adidas" čije "Barikade" sui male posebnu seriju posvećene Đokoviću.

"Razlog zašto sam promenio patiku ‘Adidas’ jeste što sam osećao da i u tom aspektu mogu da napredujem i imam nešto bolje. U suprotnom ne bih menjao".

Ono što nije bilo poznato i previše vidljivo, a što nam je potvrdio, jesu promene na reketu.

"Model reketa je isti, određene specifikacije i dimenzije su izmenjene i prilagođene odlukama koje sam doneo sa stručnim štabom. Ne bih ulazio u detalje, ali određene promene jesu izvedene".

Đoković je i zvanično predstavnio novi stručni štab, kojem je nedavno priključen i Kreg O’Šenesi – čovek koji će radititi statističke analize.

"Statističar je nov, takođe. Sa njim sam radio prošle godine na nekoliko turnira. Svi su novi u ekipu, dosta smo vremena proveli zajedno da bismo konforno mogli da uđemo u novu sezonu", zaključio je Đoković.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve