Nova vest
Tenis

Utorak, 16.01.2018.

01:22

Ivana za B92: Tek treba da sazrim, volela bih Janka za trenera

U Melburn je došla sama, ali joj to nije smetalo da se prvi put u karijeri plasira u glavni žreb nekog Grend slema.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivana za B92: Tek treba da sazrim, volela bih Janka za trenera
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Ivana Jorović, 20-godišnja srpska teniserka, ušla je u elitu na Australijan openu, pošto je prethodno uspešno prošla tri runde kvalifikacija – prvo je eliminisala Aranču Rus, potom Isalin Bonaventuru, a u trećem kolu je bila bolja od Bibijane Skofs.

Mlada Čačanka nije imala sreće jer se na startu susrela sa četvrtom igračicom sveta Elinom Svitolinom, koja je rutinski slavila u dva seta, ali je Jorovićeva nakon uspeha karijere za B92.net istakla da je veoma zadovoljna nastupom na Ozi openu.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Pokušavala sam da uživam, lepo sam se osećala. Imala sam tri dobre pobede u kvalifikacijama i mislim da je posle toga došlo do emotivnog pražnjenja. Shvatila sam da sam se plasirala prvi put na neki od Grend slemova. Možda nisam mogla to da kontrolišem jer je trebalo da razmišljam kao da sam već u turniru", počela je Jorovićeva priču za B92.net, a onda i otkrila da se dvoumila da li uopšte da učestvuje na Australijan openu.

"U novembru sam razmišljala da li uopšte da dođem na Australijan open zbog kvalifikacija. Bila sam u fazonu da je bolje da igram nešto u Evropi, ali sam uradila pravu stvar".

Ivana je dobar otpor Svitolini pružila na startu, ali nije imala snage da se do kraja drži sa favorizovanom protivnicom.

"Sve se promenilo kada mi je stao prvi servis, a protiv nje, nemoguće je igrati kada ga nema. Izuzetno duboko pogađa, teško je vraćati njene loptice jer ume da iznenadi".

Taj duel poslužio joj je kao jasan pokazatelj na čemu mora da radi kako bi se priključila teniskom vrhu.

"Već sam govorila da moram da popravim prvi servis. Naravno, moram da napredujem u svakom segmentu igre, ali je početni udarac trenutno prioritet. Cilj mi je da do Rolan Garosa uđem u top 100, a da bi se to dogodilo, potrebno je da sredim 'glavu'. Tek kada budem sazrela u tom smislu, moći ću da održavam formu kako treba. Sve će doći vremenom".

Mnogo se govori o njenom privatnom životu i vezi sa fudbalerom Milošem Jojićem, a koliko god ne želi da priča o tome, ističe da joj mnogo znači podrška najbližih.

"Imala sam mnogo sreće u životu – porodica me podržava maksimalno, bez obzira na poraze, bez obzira ako se u nečemu ne snađem, oni su uvek uz mene. Znam da mi iz srca žele sve najbolje. Imam momka koji mi je velika podrška, profesionalac je i razume moje obaveze. Srećna sam na tom planu, iako ne volim mnogo da pričam o privatnom životu. Mnogo je bitno, naravno, posebno u individualnim sportovima, da se pored terena slože sve kockice".

Ono što je novo jeste velika pažnja medija.

"Nadam se da ću od sada učestvovati redovno na velikim turnirima. U suštini, jeste ovo sve novo za mene. Dolazim sa meča, glava mi je puna svega – razmišljam o meču, hrani koja me čega, trudim se da dam prave odgovore na pitanja, iako razmišljam o mnogim stvarima. Ali to su sve pozitivne stvari".

Iako ima samo 20 godina, na turnir je doputovala sama – razlog je što još nema stalnog trenera, ali veruje da je već dovoljno iskusna da može da sprovodi dnevne rutine.

"Sama sam došla na turnir, samo iz razloga što sam završila saradnju sa trenerom pre dva meseca. Nisam htela da dovodim bilo koga, smatram da sam dovoljno odrasla da mogu da budem sama na terenu i dobro je sve prošlo. Van terena nisam sama, ima mnogo naših igrača ovde, moram da naglasim da sam imala veliku njihovu podršku u kvalifikacijama. U tim duelima možeš da pričaš sa trenerom, pa su mi oni dosta pomogli jer su bili pored terena. Nisam osetila da sam usamljena na turnirima i verovatno se to nikada neće dogoditi".

Pripreme za Australijan open imala je u akademiji Janka Tipsarevića, za kojeg kaže da joj je mnogo pomogao.

"Trenutno radim sa Jankom Tipsarevićem i trenerom Nemanjom Lalićem. Oni i cela Jankova akademija mi pružaju veliku podršku. Sa njima sam krenula da radim dve nedelje pre Australijan opena i veoma sam zadovoljna. Imati takvu legendu pored sebe je nešto neopisivo. Verujem da ću tako nastaviti".

Da li onda možemo da očekujemo Janka na mestu Ivaninog trenera po okončanju karijere?

"Što da ne. On je divan čovek, divan trener. Odlično objašnjava sve što ima veze s tenisom, njegovi saveti su sjajni. Ozbiljan je u tom trenerskom smislu, ali mislim da će on još dugo igrati tenis. Vraća se u martu, ali kada završi karijeru – što da ne".

I za kraj, nije krila da joj je najveći cilj…

"Da budem prva, definitivno! Smatram da to mogu, a kada će se moje kockice poklopiti i da li ću na nekom Grend slemu igrati najbolji tenis, ne znam. Ne bih previše da pričam o tome jer imam mnogo ciljeva ispred sebe i verujem da ću ih ostvariti. Shvatila sam da mogu da prođem kvalifikacije na ovakvim turnirima, iako ih ne volim", zakljućila je Jorovićeva za B92.net.

@hamadmedjedovic @jorovicivana

Објава коју дели TTA (@tipsarevictennisacademy) дана

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve