Subota, 20.01.2018.

01:55

Nadal "prozvao" Federera: Jedan igrač nastupa samo uveče

Rodžer Federer uživa ogromne privilegije u Melbrunu na osnovu svog imena, ne samo u odnosu na one manje "atraktivne", već i u odnosu na najveće konkurente.

Izvor: AK

Nadal "prozvao" Federera: Jedan igraè nastupa samo uveèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Bumerang

pre 6 godina

Federer open - Melburn . Ili Federer atp tour... Moze cak i Federer wta tour , sta ima veze... Ne ne ne najbolje MIRKA WTA TOUR !

Vladarr

pre 6 godina

@Joško

Josko,ako je Federer iznad svih zašto onda raži termine u večernjim satima,ako mu niko ništa me može?Po suncu bi izgubio od svakog iz top 30 ko želi više da trči i da se bori za svaku lopticu (pod uslovom da se pravedno igra a ne za kladionice i koji dolar u džep).On nikako ne može biti bolji igrač od Novaka jer ima negativan skor sa njim pa tako ne može biti ni najbolji igrač svih vremena a o mastersima i da ne govorimo.To što je Nike kupio dva gs za svoje pulene prošle god. to je druga stvar.U pravu si da Federer nema veze sa tim,to ostavlja svom timu i menadžerima.

Joško

pre 6 godina

@vladarr
Vladaru nije čovjek ništa utripovao kako kažeš več je jednostavno dimenziju iznad svih ostalih! Čovjek ima najviše navijača, njegovi su mečevi najgledaniji i donose organizatorima najviše novca!
Svijet nije Srbija frende...U Srbiji se gledaju Novakovi mečevi naravno ali za ostatak svijeta Federer i Nadal su mjerilo!
Samo iskreno kažem...ne trebate me pljuvati...nema tu zlobe..poz

Dabome

pre 6 godina

Joško
Da si pratio video bi da ja nisam Nolobotić, niti njegov navijač, fan, itd.
Pošto nisi onda da ti kažem da NISAM NAVIJAČ DJOKOVIĆA! A kao što rekoh slažem se da je Federer najbolji ikada (kao Nadalov veliki navijač) i samim tim ga poštujem..slažem se i da ima najviše obožavaoca i marketinški je najisplativiji ali... to ne znači da treba da mu nameštaju, nije sportski, nije fer,nije korektno. Neće da mu padne kruna sa glave , a organizatori i sponzori neće da bankrotiraju ako odigra neki meč u dnevnom terminu.

Joj

pre 6 godina

Primetno je da je vecina procitala samo naslov, sto je i bio cilj. Jos ako je Federer, pa tek onda nema razloga za citanje. Ipak Rafa nije rekao nista ruzno, niti je kritikovao. Zna Rafa da ce na RG imati isti tretman, jasno mu je kako to sve funkcionise i prosto se tome prilagodio. Osim toga zasto bi se bunio kad su njegovi protivnici jos u svlacionici izgubili mec? Zna i sam da kako turnir bude odmicao, bice manje meceva i igrace u vecernjem terminu. Osim toga taj dan koji je toliko kritican ovde, drugi su isto igrali. Ne vidim da ste pomenuli nekog drugog osim Novaka. Ako je to objetivno pojescu tastaturu. Vec danima se raspreda zbog toga, a Novak je sam trazio taj termin.

Vladarr

pre 6 godina

Potrebno je da se unapred odredi raspored održavanja svih mečeva u svakom kolu.Mislm i na satnice.Trebalo bi da se termini održavanja mečeva naizmenično menjaju iz kola u kolo tako da ne može jedan igrač uzastopno da igra npr.2 puta u večernjem terminu.Ili bi mogao da se organizuje žreb za igranje mečeva.Ali to se neće desiti dok Federer igra da bi mogao da bira termine.Što on može da traži večernji termina a stoti igrač ne može?Samo zato što je utripovan da je najbolji u istoriji(samo u njegovoj glavi)?U ovom slučaju je Nadal u pravu.Imam utisak da Federer samo što ne traži novo pravilo, da pre meča već vodi sa 1:0 zato što je on najbolji u istoriji.Baš bih voleo da vidim njega protiv Monfilsa u uslovima u kojima je Nole igrao.Organizatori bi verovatno odložili meč zbog opasnih uslova po zdravlje.Neka zamrznu Federerovo telo i odmrznu ga 2100 godine.Možda će onda biti najbolji u istoriji a sada to sigurno nije baš zbog ove i mnogih nepravdi prema drugim teniserima.Pogledajte završnicu drugog seta protiv Gaskea.Gaske je rekao da je Federerova loptica u autu,liniski sudija je rekao a gospodja hrvatica u stolici (glavni sudija) automatski reklada da je Federerova lopta dobra.Gaske traži čelendž ali mu ona govori da je pokvaren.Naravno Federer dobija taj set sa 7:5 i onda čelendž ponovo počinje da radi.Isto je bila jedna sumnjiva loptica za koju se videlo da je aut ali je čelendž rekao da je dobra i bio je Federerov poen.Jel oni to imaju unapred šablon koji snimak da puste?

Joško

pre 6 godina

@dabome
Frende ja da sam vlasnik i organizator turnira i ja bih isto kao i oni u najgledaniji ternin stavio čovjeka koji mi donosi najviše novca a to je Federer!
Možete vi voljeti svog Nolu i navijati za njega to razumijem ali igrač koji donosi novac je Federer jbga...Čovjek je daleko najpopularniji teniser na svijetu i to je tako slagali se vi sa mnom ili ne!
Isto tako npr većina ljudi kao i organizator turnira bi voljeli ako je ikako moguće finale Federer Nadal i malo manje Federer Kirgios...Ta dva meča objektivno donose najveći novac...poz

Joško

pre 6 godina

Ako vam.nije jasno a izgleda da nije termine uvijek određuje organizator a jedini kriterij je isplativost tj. marketinški je najisplativiji Federer i to je tako'
Navijajte vi za svog Đoleta al novac donosi netko drugi...

Dabome

pre 6 godina

@savest
Slažem se da je Federer najbolji svih vremena ali ovo nema smisla.
Joško
Slažem se da je Federer najisplativiji ali, favorizivati ga nije u redu, i nameštajući mu sve najbolje termine direktno se utiče na njegovu uspešnost i osvajanje turnira. Ovde se ne radi o dobijanju više novca od sponzora pa ajd nema veze, ovde se radi o osvajanju titule što opet nema smisla. To je isto kao kad bi ga postavili odma u finale a ovi drugi da prodju ceo žreb. Usput ajde da i taj finalni meč krenu od 1-0 u setovima jer je to star čovek, nema smisla ga mučiti...

City Girl

pre 6 godina

Nije fer prema igracima, a nije ni prema publici. Neko ko nema kartu za udarni termin i glavni teren (iz bilo kog razloga) nece biti u prilici da uživo gleda Federera. Sto se tice igrača, razbija im se ritam i navike ako stalno igraju u različito doba dana i u razlicitim vremenskim uslovima, dok jedan igrac ima vec ustaljeni ritam jer stalno igra na istom terenu u isto vreme. Neko je vec pomenuo da se fizicki i psihicki mnogo vise istrošis igrajući na 40 stepeni i samim tim ulazis u drugu nedelju turnira umorniji.

savest

pre 6 godina

Za sada je Federer najbolji teniser ikada. Termini uticu itekako na ucinak igraca na turniru. Pravedno bi bilo da se dodeljuju po nekom pravilu ili nasumicno (kao zreb, kombinacija slucajnosti i propozicija), a ne po volji organizatora.

svasta

pre 6 godina

polki
A šta je Nadalov zreb lakši od Federerovog i Djokovićevog čak? Pogledaj kakav žreb je imao Djoković dok je bio No.1, a ni sada mu nešto nije loše a 14.je na listi. Takodje je Federerov žreb prilično lak. A i žreb se izvlači pa šta kome padne, a stavljanje NAMERNO u terminu kada najviše nekome odgovara (po 'ladovini) nisu izvlačili pa šta je kome palo nego organizatori kako hoće, pa je očigledno da favorizuju. E ako je čoveku od 37g teško da igra po vrućini, onda čovek od 37g i ne mora da se takmiči sa ostalima, lepo neka se prešaltuje u "veterane". Nadal je itekako u pravu...

posmatrač

pre 6 godina

@negativni Naravno da je na festivalima tako, ali ovo nije festival. Ovo je sportsko takmičenje.
Ako neko ne može više da se takmiči u sportskim i fer uslovima, kao i svi ostali, neka onda i ne nastupa na takmičenjima, već na nekim festivalima koji mogu da se organizuju u skladu sa njegovim mogućnostima. A na tim festivalima, onda neka slobodno promene i pravila igre, kako bi neka “velika zvezda” izgledala još veće. Ovako, sve postaje malo smešno.

he he

pre 6 godina

kajverson
Pa ako je svojom pojavom zasluzio, sto mu odma ne daju taj pehar..zasto se uopste igra? Neka se pojavi na centralnom i neka odigra par revijalnih meceva i cemu onda mucenje ostalih tenisera??? Poznato je da se Nadal ne buni tek onako i nema zamerke na bilo sta i od njega necete cuti da se zali ako nesto stvarno nije ocigledno...a ovo je i vise nego ocigledno.

Dino

pre 6 godina

G.Radosavljeviću pa to je i poenta ,novac,snaga i moć,lepo ste shvatili a verujte mi i ja sam video nešto od sveta i nisam nikakav šovinista.Svako dobro.

Mika

pre 6 godina

Federer je od poznatih igraca iz vrha najveci talenat i to je pokazao do sad,ali nije samo talenat njega doveo ovde gde jeste,bilo je x drugih faktora od kojih je i ovo jedan sto je Nadal pomenuo,covek ima negativan skor i sa Novakom i Nadalom koji jednostavno nisu odgovarali Federeru,zar stvarno mislite da ne postoji vecih talenata od Rogera samo sto ih ne gura niko kao njega...ali za 50 godina niko se nece secati medjusobnih skorova ili nekih informacija nego ce reci Federer ima toliko titula i ona je najveci, a nece znati kako je do njih stizao...

who cares?

pre 6 godina

Citam komentare i slatko se smejem.Neko je pomenuo vek i stolece.Vek je grcka rec a stolece je slovenska rec.Tisuca je slovenska a hiljada je grcka rec.Toliko o tome a sto se tenisa tice pobedice onaj ko na kraju turnira ima najvise pobeda,prosto.Opravdanja tipa "svaka mi dlaka smeta"su suvisna u sportu.

gruzanin

pre 6 godina

ali zasto stati samo na tome, zasto ne dati dedi da on bira sa kim igra, i eventualno i da kad on odluci, zbog zasluga, da se poneki mec zavrsi bez borbe 3:0 za dekicu?!? jedino ko bi mogao da to poremeti je mladjani skot, ipak su oni glavne engleske sluge.

Negativni

pre 6 godina

Dragi Rafa, i Novak i ti ste zaista veliki asovi, ali zna se ko je Federer. On je sinonim ovog sporta. Način na koji on igra, niko i nikad neće ponoviti. Kao i na velikim rock festivalima...kada nastupaju Stonsi, svi ostali su pre toga. A oni u udarnom terminu. Prosto k'o pasulj.

Berserk

pre 6 godina

Jedan mec "po najvecoj vrucini" za Federera, Nadala i Đokovića je minimum pravde prema nižerangiranim teniserima. Bezobrazluk je što se pehar gura u ruke Rodzera Federera. Da li ste svijesni koliko ekstremni uslovi troše i uništavaju igrače? I onda dođe odmoran Rođa i lagano pobjedi.

Macak

pre 6 godina

Ima Nadal pravo. Forsiranje jednog igraca dovodi u pitanje regularnost GS turnira. Ogromna je razlika takmiciti se prvu nedelju u paklenim uslovima ili samo vecernjim terminima. I onda se kao sastaju ravnopravno na kraju??Ha!
To je sportko natjecanje i svi treba da imaju iste uslove. I mladi i stari. Ako je deda odrtaveo i tesko mu da igra po danu, pa dajte njemu istu kintu i nek igra u kategoriji veterana, dajte mu vecernji termin pa nek tamo plese, skakuce, izvodi piruete i flesira svoje pink patike.
Regularni sportisti nek se takmice u ovoj takmicarskoj kategoriji, a vi gerontofili idite onda i gledajte dedine egzibicije na veteranskom turniru od 22h.

Àuuuuuu

pre 6 godina

Ovde su izgleda neki zaboravili da je Novak trazio zadnji dnevni mec. Istina on je kasnije rekao mozda jeste, mozda nije. Dakle trazio je zadnji dnevni mec, ispunili su mu zelju. Zanima me da li po logici ovih sto pljuju Federera, treba pljuvati Novaka posto je dobio ono sto je trazio? Mislim odakle mu pravo da trazi i slicni komentari...

Bankar

pre 6 godina

Ja da sam Novak dogovorio bih se sa Nadalom i još par njih da ili da svi imaju jednak broj meceva tokom dana i uvece ili ne dolazimo. Pa nek Federer igra sam sa sobom ili tamo nekim 50-im sa liste.

The High Sun

pre 6 godina

@(Dragana, 20. januar 2018 10:03)
Riječ je samo o tome da nije isto igrati u popodnevnom terminu, po ekstremnoj vrućini i u večernjem terminu, samo to, vrlo jednostavno. Nikakve zavjere protiv Novaka, Srba, prošlogodišnji AusOpen i ostalo...To je jednostavno činjenica, bez obzira ko igra. Uostalom neka izađe Federer i izdominira na + 40 ja ću prvi reći svaka čast majstore! I kada se već prisjećaš njegovih nastupa iz prošlosti, onda se vjerovatno sjećaš meča između njega i Seppija, takođe u Melburnu, rezultata i termina odigravanja. Meni bi bilo pomalo neugodno na njegovom mjestu.

kajverson

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?
(Dino, 20. januar 2018 09:36) # Link komentara

dino sreco ,roger federer u danasnjem svijetu svojom pojavom kako na terenu tako van njega donosi najvise novca .....roger federer ima najvise navijaca sto zbog fenomenalne igre sto zbog dzentlmenskih manira,,,g.radosavljevic mislim da je svima vama pomogao jer kako i sam kaze vidio je svijeta i prenosi svoje misljenje utemeljeno na iskustvu....teorija zavjere ? dajte....mnogo smo mali kako vi tako i mi ,da nebi pomislio kako podcjenjujem nekog ....

Tamni Vilajet

pre 6 godina

A možda da Federer da odigra meč putem video linka na sony ps iz klimatizovanog apartmana, vrućina, nema smisla da se opterećuje čovjek toliko....

Slavko Vica

pre 6 godina

Ne znam dali su ovi Federetardi toliko bezobrazni ili glupi pa se prave naivni i ne vide razliku između dnevnog termina i večernjeg termina.

pusa he he

pre 6 godina

(CHINA, 20. januar 2018 09:54)
A jes te boli što Srbija ima istorijsku tenisku legendu kakvu vi možete samo da sanjate hi hi... Drž se ti vaših Ćilića i Čoriča, to su važi “velikani“, pusti ti Federera, veze on s vama nema.

Budimir

pre 6 godina

Trka za časni krst u Belim vodama...lik pliva pet metara, možda malo jače, svi ostali pošteni takmičari šest puta više. Nije ovde plivanje u pitanju, ali čast svakako jeste. Federer vara, uz dozvolu domaćina(nije mu prvi put). Igrati tenis po najvećoj žezi i u hladu je ogromna razlika. Veliki respekt za sve koji pošteno stižu do titula.

Fica

pre 6 godina

Zaista nista lepse od citanja ovih razbijanja ATP/AO/CIA svetskih zavera od strane gomile strucnih komentatora b92 sportskih vesti koji su do pre 10 godina mislili da su forhend i bekhend imena nato baza.

šetač

pre 6 godina

Ovo favorizovanje Rođe Federera godinama stvarno nervira. Njegovi navijači su poprilično pokvareni što se najbolje videlo na USO u finalu 2015. A o smeštanju njegovih mečeva na glavni teren u najboljim terminima na svim turnirima ne vredi ni govoriti. Pogovoto je to bilo izraženo na WB. Ajde zapadna publika ali ovi naši ovde, sačuvaj bože.... Meni su mečevevi Noleta i Rođe najači najuzbudljiviji ali džaba kad neko stalno trći na 100m sa 10m fore.

Dragana

pre 6 godina

Zaista mi nije potrebno da me neko obavesti da mi je dao minus,ne pišem komentare da bih imala ograman broj pluseva već da kažem svoje mišljenje.Vidim da je besmisleno ostavljati ovde komentare u atmosferi "truli zapad,svi su protiv Srba i Novaka,nameštanje,pokvareni Federer itd."Ako je moje razmišljanje "plitko" ovakva razmišljanja su pretpostavljam "dubokoumna".Na US openu 2016-e godine su Novaku trojica igrača predala meč.Jedan čak nije ni izašao da igra.I?Da li je i to bilo favorizovanje,nameštaljka?Ja nisam ulazila u to da li je pošteno ili ne,organizatori su da odlučuju o terminima.Ali sve realno sagledajte,i prethodne turnire,prethodne žrebove,prethodne termine itd.Kakav je pakleni žreb imao Rodžer na prošlom Australian Openu kao 17-ti igrač,četvrtfinale,polufinale i finale odigrao u pet setova i opet je osvojio turnir.Sada može i da ispadne odmah,nije bitno, ali na taj njegov osvojeni AO niko ne može da stavi ikakvu zamerku.A Novak nije osvojio taj US open kada su mu trojica predala.Dakle,treba igrati i pobedjivati.Nastavite sa ovakvom atmosferom u komentarima,neću vam više smetati.

boro

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.
(neko, 20. januar 2018 09:48)
Ukoliko Nadal igra pola meceva po 40 st. a Federer nijedan onda ne trebas biti neki matematicar da izracunas ko ce biti spremniji u slucaju medjusobnog okrsaja. Ali eto ima svakakvih pametologa ,pogotovo kod nas.

.

pre 6 godina

a ne smetaju im pare sto ce uzeti? ma za tolike pare ima da igraju i u pustinji
(Salerno, 20. januar 2018 10:37)

Pa u tome i jeste problem. Što neki za iste pare igraju u pustinji u sred dana, a neki igraju samo noću.

Zex

pre 6 godina

M radisavljevic
Švabe su najveci zlocinci posle Turaka, to bi mi Srbi treblo da znamo.Austrijanci,Nemci a Svajcarci su kao neutralni.Sve je to isto, zajahali su celu evropu.Nismo mi Srbi glupi, mi radimo mnogo vise nego oni ali slabo zaradjujemo.Kada odes u Svajcarsku i pogledas osecas kao u raju ali da bi te zemlje ostale takve neko mora da plati.Mi Srbi i svi nasi narodi iz bivse sfrj bolji smo ljudi od tih švaba koji su sinovi i unuci masovnih ubica koji su ubijali nase dedove da bi se prosirili na balkanu.To su cinjenice to su Oni.Nemoze novac da pokrije proslost.Federer uopste nije lik kakavim se predstavlja to je cinjenica.

Zex

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik, dobro ga pogledajte uvek neki kiseo osmeh, covek nikada nije iskren ali iza sebe ima slavu i kredit koji pokrije sve to.Švabe su materjalisti bili i ostali.Ko je je bio na zapadu dobro zna o cemu pricam.

..

pre 6 godina

Mediji kreiraju javno mnjenje i čine nekoga popularnim ili ne, nekoga blate, nekoga peru. Šta tu kome nije jasno? Swiss primadona je zaštićen u marketinškoj mašineriji Nikea, a Nike je najmoćnija, najbogatija i najuticajnija sportska institucija. Šta bi Novaku uradili mediji da je bezobrazno seo na Federerovu stolicu? Šta bi mu uradili da je rekao da Federer šamara lopticu kao junior? Šta bi Novaku mediji uradili da je njegova Jelena u sred meča Federera nazvala plačljivkom? Novaka bi javno razapeli, a Jelenu bi proterali doživotno sa stadiona. Federera i Mirku “pere“ Nike uticaj, i mediji ćute. Svi znamo kako svet funkcioniše i šta se radi, i koliko god to ljude koji misle svojom glavom iritira, još ih više vređa kada se jave spodobe koje to negiraju, i kao slepa gomila veruju u marketinšku “čistu“ sliku nekoga. Federerova slika u javnosti je fotošopirana odavno, do gađenja. Budale neka veruju u nju, njihov problem.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik... dobro ga pogledajte.Švabe su materijalisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 20. januar 2018 09:01) # Link komentara

Ja bio na zapadu, na tri kontinenta. Ziveo. I reci cu ti, kamo srece da imamo malo vise (sto ti kazes)"svapskog", umesto bahatog, prostog, vecito sumnjicavog i retrogradnog mentaliteta. Gde bi nam bio kraj. A to sto kazes da su Svabe materijalisti, gresis koliko si tezak. Tamo te niko nece ceniti po tome da li vozis BMW poslednji model, ili VW star 10 godina, deca ne gledaju jedno drugo ko ima najskuplje patike ili poslednji model telefona, momci ne voze automobile do pored stola kafica, kako bi se pokazali, a devojke ne idu u skolu nasminkane i obucene kao rijaliti zvezde....To je sve odlika sitnih dusa. Sto manje zemlje, veci kompleksi. to Nemci (i mnogi drugi) sigurno nisu. Mnogo bi imali nauciti od njih.

CHINA

pre 6 godina

Da, Zapad je sav zao, neuredjen, kvaran, a Srbija sa celavim huliganima, genocidnom prosloscu, i 90% neobrazovane mase je izabrana nacija.U odnosu na zapad, Srbija je Somalija, ako ne i Biafra.Nebitna, mala zemljica.A vi se pravite kao da je Srbija, u najmanju ruku Amerika.Vi znate kakav je Federer, ahahha smesni ste !!!!!

žika

pre 6 godina

Svet tenisa je svet licemernih, svet bolesno pohlepnih, svet ljigavaca, gde su teniseri i teniserke, kako kaže njihov portparol M.Navratilova, "jedno isto".

neko

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.

Desync

pre 6 godina

drmr,nije maradona negoRonaldinjo taj koji je pojam za fudbal i Dzordan u svom prime-u ima konkurenciju u svom prime-u koji se zove Kobe Bryant,ali ok Jordan jeste najveci zato sto se ranije pojavio,a Sumaher jeste dobar vozac,ali ne najbolji ikada,imao je van konkurencije formulu u odnosu na ostale u f1 pa je uspeo da osvoji titule i plus je imao Masu da zadrzava celu kolonu vozaca da bi Sumaher odmako,nemoj da shvatis pogresno ogroman sam navijac ferarija,ali pricam realno,to sto imas veliki broj titula ne znaci da si uvek najbolji u tom sportu,znaci samo da si imao vise srece od ostalih da ti se to desi,RF nikada u svom najboljem izdanju ne bi dobio Noleta u najboljem ma koliko vi to ne girali i dizali rogera,a noleta spustali,roger je neverovatan teniser,ali najveci samo po broju titula zato sto se pojavio bre druge dvojice pa nije imao u startu konkurenciju.

Simpo

pre 6 godina

Šta će mi takav igrač Federer koji igra kao da je robot a ne živi čovek,bez emocija,uvek ista faca,isti pokreti,nevinašce,kao da su mu ugradili čip i samo ga programiraju a navijači ko navijači se samo lože kao na mobilne telefone koji su u trendu čim mu prodje rok niko više neće ni da ga spomene,čovek 10 godina nije osvojio ništa prošle godine spletom "srećnih okolnosti" osvojio nekoliko turnira i sada heroj

Vlada

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Eto koliko plitko razmišlja prosečan stanovnik Srbije. Jeste, isti su uslovi za Federera i za njegove protivnike u TIM mečevima. A šta misliš, ko je u prednosti u polufinalu: Federer koji je sve mečeve do tada odigrao uveče/pod krovom/na centralnom terenu, ili njegov protivnik koji je bar jedan meč morao da igra u sauni/dva dana/na sporednim terenima?
Ako mogu Nadal, prvi igrač ATP trenutno, i Djoković, najuspešniji igrač na AUS openu, da igraju na 40°C, može to i gospodin iz Bazela.

Auh

pre 6 godina

Simpo
Da li tebe neko tera da navijas za Federera? Da li postoji neka obaveza zbog necega da mora bas on? Ako toga nema sta te briga za ostalo? Inace 2012. je osvojio W, ako pricamo o GS, masterse je isvajao i kasnije. Po tvojoj prici ispade da je 2007. osvojio zadnji turnir. Kao sto vidis niko ga nije zaboravio, dobija udarne termine, a nije sigurno da ce ga zaboraviti kao sto nisu zaboravili Borga, Lendla, Dzona, Agasija, Samprasa i dalje su zvezde... Zato mani se toga, pusti Federera da zivi kako on zna, a ti zivi kako se tebi svidja. Njegov zivot njegova stvar, to se tebe uopste ne tice.

Auf

pre 6 godina

Evo primera kako su nasi novinari objektivni i kako ne izvlace iz konteksta. Stvarno imaju pravo da prigovaraju Englezima. Samo procitas naslov i sve ti je objasnjeno, nema potrebe citati tekst.

sved

pre 6 godina

Ja sam jednakost medju ljudima, kako u zivotu tako i u sportu. Svima isti uslovi, pa nek pobedi ko je bolji. Sve ostalo je silovanje sporta.

..

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Ne generalizuj, glupo je.
Nisu svi koji ne vole Novaka obavezno neSrbi. Samo Mikii, i ovih par dežurnih 24/7 hejtera i omalovažača. Dokazano je toliko puta, kada im prečesto izleti neka njihova reč. Ili misliš da se u Čačku kaže “stoleće“ umesto “vek“, kako je Mikiiju jednom izletelo i odalo ga. Ili misliš da ovde nema baš ni jednog jedinog Hrvata koji hejtuje Noleta? Baš ni jednog? Ako si ti naivna, nismo svi.

Dino

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?

ThoR

pre 6 godina

@ Dragana

Minus od mene... Novak nije najbolji, a Federer je najbolji jer na početku karijere, kada je osvajao najviše titula, nije imao za protivnike Nadala i Đokovića. Smešno je tvrditi da je svejedno da li se igra na Suncu ili u večernjem terminu. Federer neće osvojiti AO, možda ne stigne ni do finala, bez obzira na svesrdnu pomoć organizatora.

okani

pre 6 godina

Gde je sad veliki šampion i fer plej igrač da kaže organizacije da ovo nije fer što tvrdi Nadal???
Kad njemu u organizaciji ne ide u prilog, onda ospe grmlje i kamenje.

Dragana

pre 6 godina

Sve redje pišem komentare,bez obzira koja je vest i o čemu se radi.Takodje ih manje i čitam,naročito o tenisu.Zaista mi je preko glave teorija da svako ko ne piše kako je Novak Djoković najbolji teniser u istoriji(a tek ako napiše neku lepu reč o Federeru) nije Srbin!?!?!To je u rangu tvrdnji kako su svi koji se ne slažu sa politikom predsednika Vučića izdajnici i protiv Srbije.Zaista živimo u Top listi nadrealista.A što se tiče termina,organizatori rade kako misle da treba,da li je pravedno ili ne,na kraju bude kako oni odluče,ne mogu igrači sami da izadju na teren i kažu "e,sada mi igramo naš meč".Na kraju krajeva,da bi neko prošao u naredno kolo mora da pobedi,uzalud dobar termin i navodni bolji uslovi ako je protivnik bolji ili se bolje snašao.Po vama ispada da su ti povoljniji uslovi isključivo za Rodžera ali ne i za njegove protivnike.Loši uslovi su samo za Novaka a njegov protivnik valjda ima dobre uslove kada igra protiv njega.Uslovi su isti za oba igrača na terenu.

Doziveo sam transfer blama...

pre 6 godina

Ajde dajte Federeru i jadan termin preko dana da vidimo koliko mozes,mislim da bi svisnuo posle treceg seta da su uslovi isti kao kod Djokovica pre neki dan...

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.
(dr, 20. januar 2018 06:15) # Link komentara

Ne verujem sta citam! Federer "prljav" igrac? Ne znam od kada pratis tenis, ali evo ovako. Federera sam imao priliku gledati nekolik puta. NA US open i u Australiji. Toliko elegancije, sinhronizovanih pokreta, savrsene tehnike, mirnoce i konstantno istog tempa, nema niko na svetu. To se toliko ne moze ostetiti dok se gleda na tv-u. E sada na drugu stranu, sto se takav Federer, dzentlmen i vrhunski sportista, ne svidja Vama pojedincima. Da je pljuvac, bahat, da lomi i psuje, bio bi valjda ok. To vise govori o nama. A teorije zavere su srpska jedanaesta Bozija zapovest, jer ih vidite u svakom segmentu zivota. To je odlika ljudi, koji ne zele da vide lose u sebi, pa traze lose u svim drugima. A Federer je u top tri najskromnija sportska multimilionera. Familijaran covek, povucen, obican... Ne slika se pored vile, bazena, pored Porschea...njegova supruga ne pametuje svaki dan i ne deli savete drugim mamama kako da zive i organizuju se...

kajverson

pre 6 godina

ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30....

Aleksandar

pre 6 godina

@"ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30...."

U hali je temperatura ista i u 15 sati i u 20:30.Igrači se žale na što igraju 2-3 sata na 40 stepeni.

..

pre 6 godina

(ne dirajte mi čačanima, 20. januar 2018 08:26)
Ti naivno nasedaš na Mikiijevu priču da je iz Čačka. Pre nekoliko godina je neko postavio ovde linkove njegovih antinole komentara sa hrvatskog indexa, i njegovih ovde. U dlaku isti, identični, samo su tamo pisani njegovom hr ijekavicom, a ovde ekavicom. Čovek ga razotkrio, i dokazao da se radi o Hrvatu koji perfidno ovde glumi nekakvog Srbina iz Čačka. Svima je i jasno zašto to radi. Mora se sakriti, jer bi ovako bio običan iskompleksirani Hrvat opterećen Srbima, što on u suštini i jeste.

VUK

pre 6 godina

Organizatori između redova se pravdaju da je normalno da neko ko živi poznu jesen svoje karijere igra u najoptimalnijim uslovima tj. uveče na +17 a ne u podne na +41. Teniski proizvod koji zarađuje najviše novca se poslednjih godina stalno remontuje ( prva, druga, treća specijala) , favorizuje a bilo je i " cirkus" turnira , sve u cilju da se uzme što više para . Ljude koji vode svetski tenis apsolutno ne interesuje budućnost tenisa i mladi igrači. Angažovani su da samo na "siguricu" uzmu što više ..bilo kako bilo ovo nesportsko ponašanje ATP se bliži kraju. Vreme još niko nije zaustavio. Grebu oni po tom čabru..po dnu..tu je kraj. Još malo ...

ne dirajte mi čačanima

pre 6 godina

Za onog što @Mikii obeleži kao Hrvata mala ispravka , čovek je Čačanin i nije toliko zaslepljen "noletom" !

Čak mislim da on jednostavno pokušava da obožavaoce đokovića provocira i time primorava da pokazu svoje pravo lice !
Da je Čačanin shvatio sam na osnovu komentara vezanog za gužve u Beogradu izazvane "došljacima" gde je pored ostalog napisao i:
"ja kad ponekad odem do beograda i vratim se nazad tek onda vidim koliko volim moj Čačak" !

mix

pre 6 godina

Haha,pa pravednije je bilo ono vreme kad je jedan cekao da odigra samo finale.
Ovde su kao svi jednaki,ali neki su jednakiji.A ovi sto brane Federera,ne znam ko bi isao da gleda njegove meceve da mu nisu Rafa i Novak,pa cak i Endi.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Divota od nekih komentara. E sad ono sto je cinjenicno stanje je da je Federer stvarno 'lepak' za navijace sto znaci da dobija i privilegije, mada ima i drugih koji zasluzuju te iste privilegije pa koliko vidim za njih nema sta da 'ostane' od istih. Cinjenica je i da iako je Nole nas, no mrznja nekih opet 'nasih' je veca prema njemu nego prema nacistima. Svakome na volju ali eto ja to ipak ne mogu da 'shvatim' zbog cega tolika mrznja. Sa psiholoske strane mozda je to uspeh koji je taj 'nas' Novak postigao a ovi drugi 'nasi' nikada i nece ili mozda sto se ti 'nasi' stide sto su nasi vec bi voleli da budu npr Rodjini ili ti 'njihovi' ali ih njihovi nece pa sad ne znaju na koga da budu ljuti a na sebe ne mogu, na njihove opet ne mogu jer bi kod njihovih i onda opet samo ostaju ovi 'nasi', a gde ces nekog poznatijeg 'naseg' od Novaka. No svakako se iz prilozenog vide ozbiljne frustracije u idealizovanju Fedexa pa ja zbog njihovog buduceg 'zdravstvenog stanja' i ostalih fizickih propratnih pojava tipa opadanja kose, ostipacije ili visokog pritiska predlazem da Feda od sad uopste ne igra uvodne meceve vec ceka automatski u finalu, to jest da se lepo odmori i spremi za to finale, naravno ima obavezu od organizatora samo da se pojavljuje na nekim mecevima da uradi 'uvodni udarac' kao u fudbalu da bi ga publika videla i pozdravila a da bi igraci shvatlili za sta se 'bore' jer je glavna nagrada u sustini mec sa Federerom, novcana nagrada i trofej je onako usput. Ovim ce Feda lakse doci do bar 100 titula i moci ce da igra do bar 55 godina, sto ce 'zadovoljiti' masu navijaca sirom sveta i doneti puno para za sve organizatore, jedino jos ostaje da se svi ostali igraci sloze sa tim a sto i ne bi jer Feda to zasluzuje zar ne, i sve je ce biti skroz posteno-prema velikom Federeru, ostali igraci i sluze samo da bi on bio veliki zar ne ;)...

Mikii

pre 6 godina

Koliko znam iz dugogodišnjeg iskustva predsednici sindikata su uvek bili najveća bagra.
(novica, 20. januar 2018 06:43)

Za botove koji nisu upuceni, ili prosto ne kapiraju sarkazam, pa lupaju pluseve na gornji komentar, Djokovic je predsednik sindikata.

mufljuz

pre 6 godina

Svako se bori za sebe,lepo neko rece"ko nije za sebe nije ni za druge.Ne treba da places nego se bori.Ako je on trazio trazi I ti .....

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Silni navijači, veliki neznalci: Novak ima i s Federerom, i s Nadalom pozitivan bilans. U direktnim duelima. Dakle, pamet u glavu, ako je ikako moguće, NAJVEĆI aktivni igrač jeste Đoković.

ja

pre 6 godina

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????
(johny logan, 20. januar 2018 07:15)
smesan si.

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

njje samo federer vec i njegov svaki protivnik ..dvojica igraju zar ne..to bude na kraju 16 igraca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djidji govedina, 20. januar 2018 04:35)

Ako stvarno mislis to sto si napisao, onda si izabrao odgovarajuci nadimak u potpisu.

..

pre 6 godina

(Mikii, 20. januar 2018 02:46)
Mikii Hrvatino, kako podnosiš činjenicu da je Srbin teniska legenda kakvu vi nikada niste i nikada nećete imati? Boli, aaa? Hi, hi...

johny logan

pre 6 godina

federer je goat ove igre, svi ostali, mozete samo da sanjate dostizanje njegovog nivoa.
(ja, 20. januar 2018 03:33)

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????

Dule

pre 6 godina

Da ume da kaže, ume...izjava mu je dostojna naših najtalentovanijih političkih demagoga. Valjda ga zato ovde i vole. Naš narod voli kada ga uverljivo lažeš. A istinu? E, to ne voli, zato ni ne pokušavaj sa istinom.

alan ford

pre 6 godina

gosn Nadal imate smesan zreb u odnosu na Federera a o Novaku da ne pricam. Vi ste favorizovani toliko da sve meceve do finala mozete da igrate u dnevnom terminu -necete se umoriti. Pssssst snima se......

novica

pre 6 godina

A, koliko je sada stepeni, je l' opet 70?
Neverovatno, kad igra Đoković uvek je 70, a kad igra Nadal samo 60. Izgleda da voda u Australiji isparava na 200 stepeni!?

dr

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.

novica

pre 6 godina

Sad mi je jasno čemu služi torba kengurima. Ono, kao za bebu, nema veze. U torbi nose vodu, pa, kad je 70 stepeni, gurnu glavu u torbu. Čudo šta čovek može da nauči od teniskog sindikata. Ako neko sazna, neka javi, da li su Novak, Rafa i Rođa u istom sindikatu?

Yes

pre 6 godina

Sport je opijum za mase da zaborave na surovu realnost.Eto i sada, vestacka svadja se pravi zarad rejtinga i gledanosti.Sto se Federera tice, covek je najnormalniji.Imao sam srecu da ga upoznam.Covek je skroz na zemlji.Tako da malogradjanske price, nacije treceg sveta, a Srbija je po svim merilima najgore mesto za zivot u Evropi, nemaju neku tezinu kad je u pitanju Rogerov karakter.Ali razumem negodovanje Nadala.Mozda nije fer, ali tako je.Ljudi svugde u svetu, % najvise vole Federera, otuda i oriivilegije.Moze mu se.A ti Rafo idi na doping test.Sumnjivo kako si podigao formu za 4 nedelje?!!

vladimir

pre 6 godina

Potpuno se slazem sa ovde iznesenim misljenjem da organizatori turnira svom omiljenom Federeru odmah daju trofej i isplate premiju za 1 mesto na turniru i da onda on igra egzibicije cak mozda ne sa pravim igracima vec da se dovedu "zvezde" iz raznih oblasti koje su isto markentiski jake i da naravno sve te "zvezde" povedu i svoju decu, jer i one su samim svojim rodjenjem "zvezde" i onda Federer da sa njima prebaciju lopticu, da sve to bude u jednom veselom i zabavmo karakteru gde bi promocija brendova koje zvezde zastupaju i same reklame tokom te egzibicije ipak bile vaznije od same igre.
Sa druge strame svi ostali igraci koji su pre svega borci i takmicari da se nadmecu pod jednakim uslovima za to preostalo, nebitno drugo mesto.

novica

pre 6 godina

(N1) Šta ćeš jadan ako počne meč posle 10h, ko će ti onda biti kriv, opet Federer?
Prvo, mnogo vruće, pa mnogo kasno i na kraju, nije mnogo zima!

Peggia

pre 6 godina

Federer ima naivise uspeha kada su u pitanju GS-ovi igra kazu najelegantnije (licno snatram da ima neke poteze kao takve) igra napadacki tenis itd... ali osnova svega je, da je on G E R M A N !!! Tu se sve pocinje I sve se zavrsava.To je normalna stvar i Nadal kao Spanac koliko god veliki on bio jednostavno "nije njihov" I podredjen je u odnosu na Federera. Novakovu poziciju nije potrebno opisivati !

Gonza

pre 6 godina

Pa kad budete u tenisu sto I FedEx, onda Novak I ti trazite privilegije!!! To se ne stice samo po sebi, nego se zasluzuje.
U Australiji zivi oko 24 miliona ljudi...a ja vam garantujem da 80% zrelih ljudi koji prate tenis navijaju za Federera.

Jeste Novak sampion, jeste Nadal masina I svi to ovde znaju ali u Australiji je tenis jos uvek sport za bogate, privilegovane! Tako da bi te oni postovali; ne mozes da cepas majice ili ih nosis bez rukava. Ovde to izgleda prosto, sto bi mi rekli "Dziberski"

John

pre 6 godina

(Džordž, 20. januar 2018 03:05)

Dodao bih tome i da je jezivo iskompleksiran i da ne može da podnese poraz i činjenicu da je neko bolji od njega. Za razliku od Nadala. Njega je Đoković one čuvene 2011 bukvalno otresao u 6 finala. I? I ništa, idemo dalje. A da je to isto uradio Federeru, ovaj bi posle četvrtog porazo počeo da se trese, posle petog da plače i rida, a posle šestog bismo gledali nervni slom uživo...
Nije sve u tenisu, poenima i ATP rejtingu. Ima nešto i u odnosu kako prema samom tenisu, tako i prema protivniku.

babyface

pre 6 godina

Ljudi imam neverovatnu zelju da upoznam Nadala, sta vise da ga zagrlim, kakva velicina ljudska i kalva posvecenost sportu, jedan od najvecih svih vremena. Daje dobar primer ponasanjem, uvek se bori do poslednje kapi krvi i uvek daje odmerene izjave.
Zelim ti ako vec ne moze Djokovic da ti prestignes Federera u slemovima!

Cole

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.
(drmr, 20. januar 2018 02:37)

Cekaj bre, kakvo je to pravdanje njegove
VESTACKE veliine, tacno je da je on brend
ali to je postao zahvaljujuci, prvenstveno,
Najku i medijima koji ga favorizuju gde i kako
stignu, na primer, CNN nikad nece da kaze Djokovic
je pobedio Federera, vec ce da kazu Federer je izgubio
polufinale US Opena i to je to, usput, godinama ima
ekstemno povlascen tretman na svim turnirima u odnosu
na negove najvece rivale (termin, taj i taj teren...)
na stranu njegov tenis ali to bi bio isto kao kada bi
recimo Bajern uvek igrao sa igracem vise u LS protiv
ostalih slabijih ekipa, pa naravno da bi mu polufinale
uvek bilo zagarantovano, a da je Federer imao isti status
kod organizatora, siguran sam da bi imao bar tri-cetiri GS-ma
manje nego sto ih ima sada. To je ono sto Nadal i kaze da takav
status ipak pravi razliku.

P.S.
To za GS-ove nisam mislio da bi ih Novak uzeo, neki bi verovatno
i uzeo. Pozdrav svim ljubiteljima POSTENOG sporta.

noname

pre 6 godina

Nije problem da 1. na ATP listi igra po vrućini dva meča, nije problem ni da šestostruki šampion i rekorder AO takođe igra dva meča na 40°, ali bi bio problem da Federer koji je popularan i vole ga "svi" odigra bar jedan meč u tim uslovima. Možda je onda najbolje primjeniti pravilo po kojem će organizator odrediti koji mu igrač samo svojom pojavom donosi najveću zaradu i odmah mu dodijeli titulu pa nek do kraja igra egzibicione mečeve u večernjim terminima, a ostali neka se bore za 2., 3., 4.... mjesto, jer su manje vrijedni.

czyun8

pre 6 godina

Znaš ko je retko odbojan lik? Neki Mladen iz "Zadruge", neki naotesani divljak, krade ženske čarape i zaljubljen je u Miljanu koja je trudna i rodiće Srbiji prvog rijaliti kopiljara. Otac će mu biti Milomir Marić, koji je lični novinar ludug Vučiča, akoji će biti kum na krštenju, na recui Jotdan.

kvrga

pre 6 godina

bravo nadal. dosta je bilo! ne ide da se samo novak bori za pravdu svih i zbog toga bude usamljen na stubu srama medija (koji, opet, gledaju svoj interes i pumpaju price).
doslo je da tacke gde je cutanje postalo nekorektno.

skenderberg

pre 6 godina

kakve veze ima da li je neki sportista dobar covek ili nije? kakve to veze ima sa nama, i otkud mi znamo da li je federer dobar ili los covek. koga briga za to? Kakve veze mi imamo sa njim, da li se neko odavde druzi sa njim pa ga ovaj zeznuo ili tako nesto? Covek je teniser i mi mozemo da biramo da li cemo da ga gledamo ili ne.

Vladilasv

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

@mikli sta je macak ne dize se, pa makar da kontriramo? Postujem, sve nas jednog dana to ceka. Ali da se vratim na tenis. Za tenis bi idealno bilo da bude polufinale novak - rodzer. U 5 setova.

Džordž

pre 6 godina

"Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih". Fed donosi najviše para, i to je to....Svaka čast na tenisu, al retko odbojan lik. Al ne onako direktno, ko Kirjos, već ljigavo, pritvorno, gadno, sve pod maskom finog momka, a ustvari...

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja Federera samo postujem kao tenisera i to je to. Videlo se najbolje kakav je kad je jedno vreme dobijao "batine" stalno od Noleta i Rafe.

nesanica

pre 6 godina

Zamerka je mozda u neku ruku u redu. Al brzo se to zaboravi nakon osvajanja turnira. Dakle pitali odnosno rekli nesto da kazu tek.

Joško

pre 6 godina

Možete li vi koji komentirate pročitati s razumijevanjem bilo koji tekst?
Nadal je izjavio doslovno 'postoje igrači koji donose više od drugih' hoće reći u marketingu i reklamama! Federer je brend voljeli vi to ili ne a svi ostali su samo igrači i to je tako!

Jako mi je zao

pre 6 godina

Stigle godine Federera nema dileme, ne bi podneo to. Sa druge strane koliko god mi njega ne voleli zbog tih stvari on je veliki brend sam po sebi i donosi ogromnu lovu gde god da se pojavi. Zato organizatorima odgovara da ga imaju sto duze na turu. U prevodu para vrti gde burgija nece.

rasinski srbin

pre 6 godina

Pa zar i kod 'gospode' važi ono 'ko nije za sebe, nije ni za koga... Zamisli. Ko bi rekao...
Nole je naš. Budimo bar za njega ujedinjeni.

Sole

pre 6 godina

Iako mi Nadal nije simpatičan , sa ovom izjavom se slažem 1000%. Isti slučaj je bio i na Vimbldonu prošle godine , samo što je tada bio u pitanju centralni teren. Neka dobijerm i gomilu minusa zbog ovoga , ali Federer nije čovek , u svakom smislu te reči , osim u izvornom obliku , i nikako mi nije jasno otkud tolika zaslepljenost njime od strane posetilaca ovog foruma , kada se dotični konstantno samopokazuje u negativnom svetlu.

drmr

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.

Нишлија

pre 6 godina

Љига над љигама је овај Милко. Треба лепо сви играчи да бојкотују тенис на 40'.

adem

pre 6 godina

za mene je nadal kralj tenisa. ali ako organizator misli da stavi federera uvece jer je tako isplativiji, onda je to ok, svidjalo se to meni ili ne. ima svoju racunicu, a on se sigurno rukovodi samo time kako ce vise novca zaraditi. mada ja verujem da bi i nadal imao orgomnu posecensot, kao i federer, ali ko sam ja da njih ucim.
ps. svi ostali su tu da bi igrali, ali publika ipak dolazi zbog ove dvojice, da ne kazem samo zbog jednog.

Stefan

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!

Mikii

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

Mastermind

pre 6 godina

Federer uživa beneficije SVUDA... Nebitno AO, W, RG, US, Mastersi, ATP 250... Naravno da nije fer.. Ono pravilo na GS da je ma koji igrac duzan da odigra bar jedan mec na drugom terenu vise je odavno prestalo da vazi... RF kada je uzeo Melburn i London prosle godine, svaki mec je igrao na Lejveru i Central Kortu.. Drago mi je sto je Rafa ovo rekao, da je Novak?! Ne smijem da zamislim sta bi bilo... Svi bi ga mediji prozvali... A ja znam da Rodzer nece se niti micat sa Rod Lejver Arene, niti ce igrati u dnevnom terminu... On je ipak, druga dimenzija u odnosu na sve u ovome sportu... Nije pravedno, ali kada je i bilo na ovome svijetu?

Vecito u minusu

pre 6 godina

Svajcarski penzioner ima privilegije?Ma nemojte da izmisljate.Njegovi navijaci tvrde da on nikada I nigde nije imao privilegije.Javili bi se oni sada ali im tema ne ide u korist pa samo gledaju Iz misijih rupa.

Stefan

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!

Džordž

pre 6 godina

"Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih". Fed donosi najviše para, i to je to....Svaka čast na tenisu, al retko odbojan lik. Al ne onako direktno, ko Kirjos, već ljigavo, pritvorno, gadno, sve pod maskom finog momka, a ustvari...

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja Federera samo postujem kao tenisera i to je to. Videlo se najbolje kakav je kad je jedno vreme dobijao "batine" stalno od Noleta i Rafe.

rasinski srbin

pre 6 godina

Pa zar i kod 'gospode' važi ono 'ko nije za sebe, nije ni za koga... Zamisli. Ko bi rekao...
Nole je naš. Budimo bar za njega ujedinjeni.

Sole

pre 6 godina

Iako mi Nadal nije simpatičan , sa ovom izjavom se slažem 1000%. Isti slučaj je bio i na Vimbldonu prošle godine , samo što je tada bio u pitanju centralni teren. Neka dobijerm i gomilu minusa zbog ovoga , ali Federer nije čovek , u svakom smislu te reči , osim u izvornom obliku , i nikako mi nije jasno otkud tolika zaslepljenost njime od strane posetilaca ovog foruma , kada se dotični konstantno samopokazuje u negativnom svetlu.

Vecito u minusu

pre 6 godina

Svajcarski penzioner ima privilegije?Ma nemojte da izmisljate.Njegovi navijaci tvrde da on nikada I nigde nije imao privilegije.Javili bi se oni sada ali im tema ne ide u korist pa samo gledaju Iz misijih rupa.

Mastermind

pre 6 godina

Federer uživa beneficije SVUDA... Nebitno AO, W, RG, US, Mastersi, ATP 250... Naravno da nije fer.. Ono pravilo na GS da je ma koji igrac duzan da odigra bar jedan mec na drugom terenu vise je odavno prestalo da vazi... RF kada je uzeo Melburn i London prosle godine, svaki mec je igrao na Lejveru i Central Kortu.. Drago mi je sto je Rafa ovo rekao, da je Novak?! Ne smijem da zamislim sta bi bilo... Svi bi ga mediji prozvali... A ja znam da Rodzer nece se niti micat sa Rod Lejver Arene, niti ce igrati u dnevnom terminu... On je ipak, druga dimenzija u odnosu na sve u ovome sportu... Nije pravedno, ali kada je i bilo na ovome svijetu?

noname

pre 6 godina

Nije problem da 1. na ATP listi igra po vrućini dva meča, nije problem ni da šestostruki šampion i rekorder AO takođe igra dva meča na 40°, ali bi bio problem da Federer koji je popularan i vole ga "svi" odigra bar jedan meč u tim uslovima. Možda je onda najbolje primjeniti pravilo po kojem će organizator odrediti koji mu igrač samo svojom pojavom donosi najveću zaradu i odmah mu dodijeli titulu pa nek do kraja igra egzibicione mečeve u večernjim terminima, a ostali neka se bore za 2., 3., 4.... mjesto, jer su manje vrijedni.

Jako mi je zao

pre 6 godina

Stigle godine Federera nema dileme, ne bi podneo to. Sa druge strane koliko god mi njega ne voleli zbog tih stvari on je veliki brend sam po sebi i donosi ogromnu lovu gde god da se pojavi. Zato organizatorima odgovara da ga imaju sto duze na turu. U prevodu para vrti gde burgija nece.

Peggia

pre 6 godina

Federer ima naivise uspeha kada su u pitanju GS-ovi igra kazu najelegantnije (licno snatram da ima neke poteze kao takve) igra napadacki tenis itd... ali osnova svega je, da je on G E R M A N !!! Tu se sve pocinje I sve se zavrsava.To je normalna stvar i Nadal kao Spanac koliko god veliki on bio jednostavno "nije njihov" I podredjen je u odnosu na Federera. Novakovu poziciju nije potrebno opisivati !

Cole

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.
(drmr, 20. januar 2018 02:37)

Cekaj bre, kakvo je to pravdanje njegove
VESTACKE veliine, tacno je da je on brend
ali to je postao zahvaljujuci, prvenstveno,
Najku i medijima koji ga favorizuju gde i kako
stignu, na primer, CNN nikad nece da kaze Djokovic
je pobedio Federera, vec ce da kazu Federer je izgubio
polufinale US Opena i to je to, usput, godinama ima
ekstemno povlascen tretman na svim turnirima u odnosu
na negove najvece rivale (termin, taj i taj teren...)
na stranu njegov tenis ali to bi bio isto kao kada bi
recimo Bajern uvek igrao sa igracem vise u LS protiv
ostalih slabijih ekipa, pa naravno da bi mu polufinale
uvek bilo zagarantovano, a da je Federer imao isti status
kod organizatora, siguran sam da bi imao bar tri-cetiri GS-ma
manje nego sto ih ima sada. To je ono sto Nadal i kaze da takav
status ipak pravi razliku.

P.S.
To za GS-ove nisam mislio da bi ih Novak uzeo, neki bi verovatno
i uzeo. Pozdrav svim ljubiteljima POSTENOG sporta.

John

pre 6 godina

(Džordž, 20. januar 2018 03:05)

Dodao bih tome i da je jezivo iskompleksiran i da ne može da podnese poraz i činjenicu da je neko bolji od njega. Za razliku od Nadala. Njega je Đoković one čuvene 2011 bukvalno otresao u 6 finala. I? I ništa, idemo dalje. A da je to isto uradio Federeru, ovaj bi posle četvrtog porazo počeo da se trese, posle petog da plače i rida, a posle šestog bismo gledali nervni slom uživo...
Nije sve u tenisu, poenima i ATP rejtingu. Ima nešto i u odnosu kako prema samom tenisu, tako i prema protivniku.

boro

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.
(neko, 20. januar 2018 09:48)
Ukoliko Nadal igra pola meceva po 40 st. a Federer nijedan onda ne trebas biti neki matematicar da izracunas ko ce biti spremniji u slucaju medjusobnog okrsaja. Ali eto ima svakakvih pametologa ,pogotovo kod nas.

Нишлија

pre 6 godina

Љига над љигама је овај Милко. Треба лепо сви играчи да бојкотују тенис на 40'.

babyface

pre 6 godina

Ljudi imam neverovatnu zelju da upoznam Nadala, sta vise da ga zagrlim, kakva velicina ljudska i kalva posvecenost sportu, jedan od najvecih svih vremena. Daje dobar primer ponasanjem, uvek se bori do poslednje kapi krvi i uvek daje odmerene izjave.
Zelim ti ako vec ne moze Djokovic da ti prestignes Federera u slemovima!

dr

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.

vladimir

pre 6 godina

Potpuno se slazem sa ovde iznesenim misljenjem da organizatori turnira svom omiljenom Federeru odmah daju trofej i isplate premiju za 1 mesto na turniru i da onda on igra egzibicije cak mozda ne sa pravim igracima vec da se dovedu "zvezde" iz raznih oblasti koje su isto markentiski jake i da naravno sve te "zvezde" povedu i svoju decu, jer i one su samim svojim rodjenjem "zvezde" i onda Federer da sa njima prebaciju lopticu, da sve to bude u jednom veselom i zabavmo karakteru gde bi promocija brendova koje zvezde zastupaju i same reklame tokom te egzibicije ipak bile vaznije od same igre.
Sa druge strame svi ostali igraci koji su pre svega borci i takmicari da se nadmecu pod jednakim uslovima za to preostalo, nebitno drugo mesto.

kvrga

pre 6 godina

bravo nadal. dosta je bilo! ne ide da se samo novak bori za pravdu svih i zbog toga bude usamljen na stubu srama medija (koji, opet, gledaju svoj interes i pumpaju price).
doslo je da tacke gde je cutanje postalo nekorektno.

Budimir

pre 6 godina

Trka za časni krst u Belim vodama...lik pliva pet metara, možda malo jače, svi ostali pošteni takmičari šest puta više. Nije ovde plivanje u pitanju, ali čast svakako jeste. Federer vara, uz dozvolu domaćina(nije mu prvi put). Igrati tenis po najvećoj žezi i u hladu je ogromna razlika. Veliki respekt za sve koji pošteno stižu do titula.

šetač

pre 6 godina

Ovo favorizovanje Rođe Federera godinama stvarno nervira. Njegovi navijači su poprilično pokvareni što se najbolje videlo na USO u finalu 2015. A o smeštanju njegovih mečeva na glavni teren u najboljim terminima na svim turnirima ne vredi ni govoriti. Pogovoto je to bilo izraženo na WB. Ajde zapadna publika ali ovi naši ovde, sačuvaj bože.... Meni su mečevevi Noleta i Rođe najači najuzbudljiviji ali džaba kad neko stalno trći na 100m sa 10m fore.

..

pre 6 godina

Mediji kreiraju javno mnjenje i čine nekoga popularnim ili ne, nekoga blate, nekoga peru. Šta tu kome nije jasno? Swiss primadona je zaštićen u marketinškoj mašineriji Nikea, a Nike je najmoćnija, najbogatija i najuticajnija sportska institucija. Šta bi Novaku uradili mediji da je bezobrazno seo na Federerovu stolicu? Šta bi mu uradili da je rekao da Federer šamara lopticu kao junior? Šta bi Novaku mediji uradili da je njegova Jelena u sred meča Federera nazvala plačljivkom? Novaka bi javno razapeli, a Jelenu bi proterali doživotno sa stadiona. Federera i Mirku “pere“ Nike uticaj, i mediji ćute. Svi znamo kako svet funkcioniše i šta se radi, i koliko god to ljude koji misle svojom glavom iritira, još ih više vređa kada se jave spodobe koje to negiraju, i kao slepa gomila veruju u marketinšku “čistu“ sliku nekoga. Federerova slika u javnosti je fotošopirana odavno, do gađenja. Budale neka veruju u nju, njihov problem.

Slavko Vica

pre 6 godina

Ne znam dali su ovi Federetardi toliko bezobrazni ili glupi pa se prave naivni i ne vide razliku između dnevnog termina i večernjeg termina.

drmr

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.

czyun8

pre 6 godina

Znaš ko je retko odbojan lik? Neki Mladen iz "Zadruge", neki naotesani divljak, krade ženske čarape i zaljubljen je u Miljanu koja je trudna i rodiće Srbiji prvog rijaliti kopiljara. Otac će mu biti Milomir Marić, koji je lični novinar ludug Vučiča, akoji će biti kum na krštenju, na recui Jotdan.

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

njje samo federer vec i njegov svaki protivnik ..dvojica igraju zar ne..to bude na kraju 16 igraca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djidji govedina, 20. januar 2018 04:35)

Ako stvarno mislis to sto si napisao, onda si izabrao odgovarajuci nadimak u potpisu.

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Silni navijači, veliki neznalci: Novak ima i s Federerom, i s Nadalom pozitivan bilans. U direktnim duelima. Dakle, pamet u glavu, ako je ikako moguće, NAJVEĆI aktivni igrač jeste Đoković.

Zex

pre 6 godina

M radisavljevic
Švabe su najveci zlocinci posle Turaka, to bi mi Srbi treblo da znamo.Austrijanci,Nemci a Svajcarci su kao neutralni.Sve je to isto, zajahali su celu evropu.Nismo mi Srbi glupi, mi radimo mnogo vise nego oni ali slabo zaradjujemo.Kada odes u Svajcarsku i pogledas osecas kao u raju ali da bi te zemlje ostale takve neko mora da plati.Mi Srbi i svi nasi narodi iz bivse sfrj bolji smo ljudi od tih švaba koji su sinovi i unuci masovnih ubica koji su ubijali nase dedove da bi se prosirili na balkanu.To su cinjenice to su Oni.Nemoze novac da pokrije proslost.Federer uopste nije lik kakavim se predstavlja to je cinjenica.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

A možda da Federer da odigra meč putem video linka na sony ps iz klimatizovanog apartmana, vrućina, nema smisla da se opterećuje čovjek toliko....

.

pre 6 godina

a ne smetaju im pare sto ce uzeti? ma za tolike pare ima da igraju i u pustinji
(Salerno, 20. januar 2018 10:37)

Pa u tome i jeste problem. Što neki za iste pare igraju u pustinji u sred dana, a neki igraju samo noću.

Doziveo sam transfer blama...

pre 6 godina

Ajde dajte Federeru i jadan termin preko dana da vidimo koliko mozes,mislim da bi svisnuo posle treceg seta da su uslovi isti kao kod Djokovica pre neki dan...

..

pre 6 godina

(Mikii, 20. januar 2018 02:46)
Mikii Hrvatino, kako podnosiš činjenicu da je Srbin teniska legenda kakvu vi nikada niste i nikada nećete imati? Boli, aaa? Hi, hi...

johny logan

pre 6 godina

federer je goat ove igre, svi ostali, mozete samo da sanjate dostizanje njegovog nivoa.
(ja, 20. januar 2018 03:33)

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????

Vlada

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Eto koliko plitko razmišlja prosečan stanovnik Srbije. Jeste, isti su uslovi za Federera i za njegove protivnike u TIM mečevima. A šta misliš, ko je u prednosti u polufinalu: Federer koji je sve mečeve do tada odigrao uveče/pod krovom/na centralnom terenu, ili njegov protivnik koji je bar jedan meč morao da igra u sauni/dva dana/na sporednim terenima?
Ako mogu Nadal, prvi igrač ATP trenutno, i Djoković, najuspešniji igrač na AUS openu, da igraju na 40°C, može to i gospodin iz Bazela.

Berserk

pre 6 godina

Jedan mec "po najvecoj vrucini" za Federera, Nadala i Đokovića je minimum pravde prema nižerangiranim teniserima. Bezobrazluk je što se pehar gura u ruke Rodzera Federera. Da li ste svijesni koliko ekstremni uslovi troše i uništavaju igrače? I onda dođe odmoran Rođa i lagano pobjedi.

The High Sun

pre 6 godina

@(Dragana, 20. januar 2018 10:03)
Riječ je samo o tome da nije isto igrati u popodnevnom terminu, po ekstremnoj vrućini i u večernjem terminu, samo to, vrlo jednostavno. Nikakve zavjere protiv Novaka, Srba, prošlogodišnji AusOpen i ostalo...To je jednostavno činjenica, bez obzira ko igra. Uostalom neka izađe Federer i izdominira na + 40 ja ću prvi reći svaka čast majstore! I kada se već prisjećaš njegovih nastupa iz prošlosti, onda se vjerovatno sjećaš meča između njega i Seppija, takođe u Melburnu, rezultata i termina odigravanja. Meni bi bilo pomalo neugodno na njegovom mjestu.

Macak

pre 6 godina

Ima Nadal pravo. Forsiranje jednog igraca dovodi u pitanje regularnost GS turnira. Ogromna je razlika takmiciti se prvu nedelju u paklenim uslovima ili samo vecernjim terminima. I onda se kao sastaju ravnopravno na kraju??Ha!
To je sportko natjecanje i svi treba da imaju iste uslove. I mladi i stari. Ako je deda odrtaveo i tesko mu da igra po danu, pa dajte njemu istu kintu i nek igra u kategoriji veterana, dajte mu vecernji termin pa nek tamo plese, skakuce, izvodi piruete i flesira svoje pink patike.
Regularni sportisti nek se takmice u ovoj takmicarskoj kategoriji, a vi gerontofili idite onda i gledajte dedine egzibicije na veteranskom turniru od 22h.

VUK

pre 6 godina

Organizatori između redova se pravdaju da je normalno da neko ko živi poznu jesen svoje karijere igra u najoptimalnijim uslovima tj. uveče na +17 a ne u podne na +41. Teniski proizvod koji zarađuje najviše novca se poslednjih godina stalno remontuje ( prva, druga, treća specijala) , favorizuje a bilo je i " cirkus" turnira , sve u cilju da se uzme što više para . Ljude koji vode svetski tenis apsolutno ne interesuje budućnost tenisa i mladi igrači. Angažovani su da samo na "siguricu" uzmu što više ..bilo kako bilo ovo nesportsko ponašanje ATP se bliži kraju. Vreme još niko nije zaustavio. Grebu oni po tom čabru..po dnu..tu je kraj. Još malo ...

..

pre 6 godina

(ne dirajte mi čačanima, 20. januar 2018 08:26)
Ti naivno nasedaš na Mikiijevu priču da je iz Čačka. Pre nekoliko godina je neko postavio ovde linkove njegovih antinole komentara sa hrvatskog indexa, i njegovih ovde. U dlaku isti, identični, samo su tamo pisani njegovom hr ijekavicom, a ovde ekavicom. Čovek ga razotkrio, i dokazao da se radi o Hrvatu koji perfidno ovde glumi nekakvog Srbina iz Čačka. Svima je i jasno zašto to radi. Mora se sakriti, jer bi ovako bio običan iskompleksirani Hrvat opterećen Srbima, što on u suštini i jeste.

pusa he he

pre 6 godina

(CHINA, 20. januar 2018 09:54)
A jes te boli što Srbija ima istorijsku tenisku legendu kakvu vi možete samo da sanjate hi hi... Drž se ti vaših Ćilića i Čoriča, to su važi “velikani“, pusti ti Federera, veze on s vama nema.

Mikii

pre 6 godina

Koliko znam iz dugogodišnjeg iskustva predsednici sindikata su uvek bili najveća bagra.
(novica, 20. januar 2018 06:43)

Za botove koji nisu upuceni, ili prosto ne kapiraju sarkazam, pa lupaju pluseve na gornji komentar, Djokovic je predsednik sindikata.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Divota od nekih komentara. E sad ono sto je cinjenicno stanje je da je Federer stvarno 'lepak' za navijace sto znaci da dobija i privilegije, mada ima i drugih koji zasluzuju te iste privilegije pa koliko vidim za njih nema sta da 'ostane' od istih. Cinjenica je i da iako je Nole nas, no mrznja nekih opet 'nasih' je veca prema njemu nego prema nacistima. Svakome na volju ali eto ja to ipak ne mogu da 'shvatim' zbog cega tolika mrznja. Sa psiholoske strane mozda je to uspeh koji je taj 'nas' Novak postigao a ovi drugi 'nasi' nikada i nece ili mozda sto se ti 'nasi' stide sto su nasi vec bi voleli da budu npr Rodjini ili ti 'njihovi' ali ih njihovi nece pa sad ne znaju na koga da budu ljuti a na sebe ne mogu, na njihove opet ne mogu jer bi kod njihovih i onda opet samo ostaju ovi 'nasi', a gde ces nekog poznatijeg 'naseg' od Novaka. No svakako se iz prilozenog vide ozbiljne frustracije u idealizovanju Fedexa pa ja zbog njihovog buduceg 'zdravstvenog stanja' i ostalih fizickih propratnih pojava tipa opadanja kose, ostipacije ili visokog pritiska predlazem da Feda od sad uopste ne igra uvodne meceve vec ceka automatski u finalu, to jest da se lepo odmori i spremi za to finale, naravno ima obavezu od organizatora samo da se pojavljuje na nekim mecevima da uradi 'uvodni udarac' kao u fudbalu da bi ga publika videla i pozdravila a da bi igraci shvatlili za sta se 'bore' jer je glavna nagrada u sustini mec sa Federerom, novcana nagrada i trofej je onako usput. Ovim ce Feda lakse doci do bar 100 titula i moci ce da igra do bar 55 godina, sto ce 'zadovoljiti' masu navijaca sirom sveta i doneti puno para za sve organizatore, jedino jos ostaje da se svi ostali igraci sloze sa tim a sto i ne bi jer Feda to zasluzuje zar ne, i sve je ce biti skroz posteno-prema velikom Federeru, ostali igraci i sluze samo da bi on bio veliki zar ne ;)...

ThoR

pre 6 godina

@ Dragana

Minus od mene... Novak nije najbolji, a Federer je najbolji jer na početku karijere, kada je osvajao najviše titula, nije imao za protivnike Nadala i Đokovića. Smešno je tvrditi da je svejedno da li se igra na Suncu ili u večernjem terminu. Federer neće osvojiti AO, možda ne stigne ni do finala, bez obzira na svesrdnu pomoć organizatora.

mix

pre 6 godina

Haha,pa pravednije je bilo ono vreme kad je jedan cekao da odigra samo finale.
Ovde su kao svi jednaki,ali neki su jednakiji.A ovi sto brane Federera,ne znam ko bi isao da gleda njegove meceve da mu nisu Rafa i Novak,pa cak i Endi.

Bankar

pre 6 godina

Ja da sam Novak dogovorio bih se sa Nadalom i još par njih da ili da svi imaju jednak broj meceva tokom dana i uvece ili ne dolazimo. Pa nek Federer igra sam sa sobom ili tamo nekim 50-im sa liste.

okani

pre 6 godina

Gde je sad veliki šampion i fer plej igrač da kaže organizacije da ovo nije fer što tvrdi Nadal???
Kad njemu u organizaciji ne ide u prilog, onda ospe grmlje i kamenje.

Mikii

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

sved

pre 6 godina

Ja sam jednakost medju ljudima, kako u zivotu tako i u sportu. Svima isti uslovi, pa nek pobedi ko je bolji. Sve ostalo je silovanje sporta.

Dino

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?

Desync

pre 6 godina

drmr,nije maradona negoRonaldinjo taj koji je pojam za fudbal i Dzordan u svom prime-u ima konkurenciju u svom prime-u koji se zove Kobe Bryant,ali ok Jordan jeste najveci zato sto se ranije pojavio,a Sumaher jeste dobar vozac,ali ne najbolji ikada,imao je van konkurencije formulu u odnosu na ostale u f1 pa je uspeo da osvoji titule i plus je imao Masu da zadrzava celu kolonu vozaca da bi Sumaher odmako,nemoj da shvatis pogresno ogroman sam navijac ferarija,ali pricam realno,to sto imas veliki broj titula ne znaci da si uvek najbolji u tom sportu,znaci samo da si imao vise srece od ostalih da ti se to desi,RF nikada u svom najboljem izdanju ne bi dobio Noleta u najboljem ma koliko vi to ne girali i dizali rogera,a noleta spustali,roger je neverovatan teniser,ali najveci samo po broju titula zato sto se pojavio bre druge dvojice pa nije imao u startu konkurenciju.

..

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Ne generalizuj, glupo je.
Nisu svi koji ne vole Novaka obavezno neSrbi. Samo Mikii, i ovih par dežurnih 24/7 hejtera i omalovažača. Dokazano je toliko puta, kada im prečesto izleti neka njihova reč. Ili misliš da se u Čačku kaže “stoleće“ umesto “vek“, kako je Mikiiju jednom izletelo i odalo ga. Ili misliš da ovde nema baš ni jednog jedinog Hrvata koji hejtuje Noleta? Baš ni jednog? Ako si ti naivna, nismo svi.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik... dobro ga pogledajte.Švabe su materijalisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 20. januar 2018 09:01) # Link komentara

Ja bio na zapadu, na tri kontinenta. Ziveo. I reci cu ti, kamo srece da imamo malo vise (sto ti kazes)"svapskog", umesto bahatog, prostog, vecito sumnjicavog i retrogradnog mentaliteta. Gde bi nam bio kraj. A to sto kazes da su Svabe materijalisti, gresis koliko si tezak. Tamo te niko nece ceniti po tome da li vozis BMW poslednji model, ili VW star 10 godina, deca ne gledaju jedno drugo ko ima najskuplje patike ili poslednji model telefona, momci ne voze automobile do pored stola kafica, kako bi se pokazali, a devojke ne idu u skolu nasminkane i obucene kao rijaliti zvezde....To je sve odlika sitnih dusa. Sto manje zemlje, veci kompleksi. to Nemci (i mnogi drugi) sigurno nisu. Mnogo bi imali nauciti od njih.

he he

pre 6 godina

kajverson
Pa ako je svojom pojavom zasluzio, sto mu odma ne daju taj pehar..zasto se uopste igra? Neka se pojavi na centralnom i neka odigra par revijalnih meceva i cemu onda mucenje ostalih tenisera??? Poznato je da se Nadal ne buni tek onako i nema zamerke na bilo sta i od njega necete cuti da se zali ako nesto stvarno nije ocigledno...a ovo je i vise nego ocigledno.

Zex

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik, dobro ga pogledajte uvek neki kiseo osmeh, covek nikada nije iskren ali iza sebe ima slavu i kredit koji pokrije sve to.Švabe su materjalisti bili i ostali.Ko je je bio na zapadu dobro zna o cemu pricam.

svasta

pre 6 godina

polki
A šta je Nadalov zreb lakši od Federerovog i Djokovićevog čak? Pogledaj kakav žreb je imao Djoković dok je bio No.1, a ni sada mu nešto nije loše a 14.je na listi. Takodje je Federerov žreb prilično lak. A i žreb se izvlači pa šta kome padne, a stavljanje NAMERNO u terminu kada najviše nekome odgovara (po 'ladovini) nisu izvlačili pa šta je kome palo nego organizatori kako hoće, pa je očigledno da favorizuju. E ako je čoveku od 37g teško da igra po vrućini, onda čovek od 37g i ne mora da se takmiči sa ostalima, lepo neka se prešaltuje u "veterane". Nadal je itekako u pravu...

Gonza

pre 6 godina

Pa kad budete u tenisu sto I FedEx, onda Novak I ti trazite privilegije!!! To se ne stice samo po sebi, nego se zasluzuje.
U Australiji zivi oko 24 miliona ljudi...a ja vam garantujem da 80% zrelih ljudi koji prate tenis navijaju za Federera.

Jeste Novak sampion, jeste Nadal masina I svi to ovde znaju ali u Australiji je tenis jos uvek sport za bogate, privilegovane! Tako da bi te oni postovali; ne mozes da cepas majice ili ih nosis bez rukava. Ovde to izgleda prosto, sto bi mi rekli "Dziberski"

Aleksandar

pre 6 godina

@"ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30...."

U hali je temperatura ista i u 15 sati i u 20:30.Igrači se žale na što igraju 2-3 sata na 40 stepeni.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.
(dr, 20. januar 2018 06:15) # Link komentara

Ne verujem sta citam! Federer "prljav" igrac? Ne znam od kada pratis tenis, ali evo ovako. Federera sam imao priliku gledati nekolik puta. NA US open i u Australiji. Toliko elegancije, sinhronizovanih pokreta, savrsene tehnike, mirnoce i konstantno istog tempa, nema niko na svetu. To se toliko ne moze ostetiti dok se gleda na tv-u. E sada na drugu stranu, sto se takav Federer, dzentlmen i vrhunski sportista, ne svidja Vama pojedincima. Da je pljuvac, bahat, da lomi i psuje, bio bi valjda ok. To vise govori o nama. A teorije zavere su srpska jedanaesta Bozija zapovest, jer ih vidite u svakom segmentu zivota. To je odlika ljudi, koji ne zele da vide lose u sebi, pa traze lose u svim drugima. A Federer je u top tri najskromnija sportska multimilionera. Familijaran covek, povucen, obican... Ne slika se pored vile, bazena, pored Porschea...njegova supruga ne pametuje svaki dan i ne deli savete drugim mamama kako da zive i organizuju se...

Simpo

pre 6 godina

Šta će mi takav igrač Federer koji igra kao da je robot a ne živi čovek,bez emocija,uvek ista faca,isti pokreti,nevinašce,kao da su mu ugradili čip i samo ga programiraju a navijači ko navijači se samo lože kao na mobilne telefone koji su u trendu čim mu prodje rok niko više neće ni da ga spomene,čovek 10 godina nije osvojio ništa prošle godine spletom "srećnih okolnosti" osvojio nekoliko turnira i sada heroj

Yes

pre 6 godina

Sport je opijum za mase da zaborave na surovu realnost.Eto i sada, vestacka svadja se pravi zarad rejtinga i gledanosti.Sto se Federera tice, covek je najnormalniji.Imao sam srecu da ga upoznam.Covek je skroz na zemlji.Tako da malogradjanske price, nacije treceg sveta, a Srbija je po svim merilima najgore mesto za zivot u Evropi, nemaju neku tezinu kad je u pitanju Rogerov karakter.Ali razumem negodovanje Nadala.Mozda nije fer, ali tako je.Ljudi svugde u svetu, % najvise vole Federera, otuda i oriivilegije.Moze mu se.A ti Rafo idi na doping test.Sumnjivo kako si podigao formu za 4 nedelje?!!

žika

pre 6 godina

Svet tenisa je svet licemernih, svet bolesno pohlepnih, svet ljigavaca, gde su teniseri i teniserke, kako kaže njihov portparol M.Navratilova, "jedno isto".

adem

pre 6 godina

za mene je nadal kralj tenisa. ali ako organizator misli da stavi federera uvece jer je tako isplativiji, onda je to ok, svidjalo se to meni ili ne. ima svoju racunicu, a on se sigurno rukovodi samo time kako ce vise novca zaraditi. mada ja verujem da bi i nadal imao orgomnu posecensot, kao i federer, ali ko sam ja da njih ucim.
ps. svi ostali su tu da bi igrali, ali publika ipak dolazi zbog ove dvojice, da ne kazem samo zbog jednog.

gruzanin

pre 6 godina

ali zasto stati samo na tome, zasto ne dati dedi da on bira sa kim igra, i eventualno i da kad on odluci, zbog zasluga, da se poneki mec zavrsi bez borbe 3:0 za dekicu?!? jedino ko bi mogao da to poremeti je mladjani skot, ipak su oni glavne engleske sluge.

skenderberg

pre 6 godina

kakve veze ima da li je neki sportista dobar covek ili nije? kakve to veze ima sa nama, i otkud mi znamo da li je federer dobar ili los covek. koga briga za to? Kakve veze mi imamo sa njim, da li se neko odavde druzi sa njim pa ga ovaj zeznuo ili tako nesto? Covek je teniser i mi mozemo da biramo da li cemo da ga gledamo ili ne.

Joško

pre 6 godina

Možete li vi koji komentirate pročitati s razumijevanjem bilo koji tekst?
Nadal je izjavio doslovno 'postoje igrači koji donose više od drugih' hoće reći u marketingu i reklamama! Federer je brend voljeli vi to ili ne a svi ostali su samo igrači i to je tako!

posmatrač

pre 6 godina

@negativni Naravno da je na festivalima tako, ali ovo nije festival. Ovo je sportsko takmičenje.
Ako neko ne može više da se takmiči u sportskim i fer uslovima, kao i svi ostali, neka onda i ne nastupa na takmičenjima, već na nekim festivalima koji mogu da se organizuju u skladu sa njegovim mogućnostima. A na tim festivalima, onda neka slobodno promene i pravila igre, kako bi neka “velika zvezda” izgledala još veće. Ovako, sve postaje malo smešno.

Dragana

pre 6 godina

Zaista mi nije potrebno da me neko obavesti da mi je dao minus,ne pišem komentare da bih imala ograman broj pluseva već da kažem svoje mišljenje.Vidim da je besmisleno ostavljati ovde komentare u atmosferi "truli zapad,svi su protiv Srba i Novaka,nameštanje,pokvareni Federer itd."Ako je moje razmišljanje "plitko" ovakva razmišljanja su pretpostavljam "dubokoumna".Na US openu 2016-e godine su Novaku trojica igrača predala meč.Jedan čak nije ni izašao da igra.I?Da li je i to bilo favorizovanje,nameštaljka?Ja nisam ulazila u to da li je pošteno ili ne,organizatori su da odlučuju o terminima.Ali sve realno sagledajte,i prethodne turnire,prethodne žrebove,prethodne termine itd.Kakav je pakleni žreb imao Rodžer na prošlom Australian Openu kao 17-ti igrač,četvrtfinale,polufinale i finale odigrao u pet setova i opet je osvojio turnir.Sada može i da ispadne odmah,nije bitno, ali na taj njegov osvojeni AO niko ne može da stavi ikakvu zamerku.A Novak nije osvojio taj US open kada su mu trojica predala.Dakle,treba igrati i pobedjivati.Nastavite sa ovakvom atmosferom u komentarima,neću vam više smetati.

novica

pre 6 godina

A, koliko je sada stepeni, je l' opet 70?
Neverovatno, kad igra Đoković uvek je 70, a kad igra Nadal samo 60. Izgleda da voda u Australiji isparava na 200 stepeni!?

mufljuz

pre 6 godina

Svako se bori za sebe,lepo neko rece"ko nije za sebe nije ni za druge.Ne treba da places nego se bori.Ako je on trazio trazi I ti .....

Mika

pre 6 godina

Federer je od poznatih igraca iz vrha najveci talenat i to je pokazao do sad,ali nije samo talenat njega doveo ovde gde jeste,bilo je x drugih faktora od kojih je i ovo jedan sto je Nadal pomenuo,covek ima negativan skor i sa Novakom i Nadalom koji jednostavno nisu odgovarali Federeru,zar stvarno mislite da ne postoji vecih talenata od Rogera samo sto ih ne gura niko kao njega...ali za 50 godina niko se nece secati medjusobnih skorova ili nekih informacija nego ce reci Federer ima toliko titula i ona je najveci, a nece znati kako je do njih stizao...

novica

pre 6 godina

Sad mi je jasno čemu služi torba kengurima. Ono, kao za bebu, nema veze. U torbi nose vodu, pa, kad je 70 stepeni, gurnu glavu u torbu. Čudo šta čovek može da nauči od teniskog sindikata. Ako neko sazna, neka javi, da li su Novak, Rafa i Rođa u istom sindikatu?

Dabome

pre 6 godina

@savest
Slažem se da je Federer najbolji svih vremena ali ovo nema smisla.
Joško
Slažem se da je Federer najisplativiji ali, favorizivati ga nije u redu, i nameštajući mu sve najbolje termine direktno se utiče na njegovu uspešnost i osvajanje turnira. Ovde se ne radi o dobijanju više novca od sponzora pa ajd nema veze, ovde se radi o osvajanju titule što opet nema smisla. To je isto kao kad bi ga postavili odma u finale a ovi drugi da prodju ceo žreb. Usput ajde da i taj finalni meč krenu od 1-0 u setovima jer je to star čovek, nema smisla ga mučiti...

Dule

pre 6 godina

Da ume da kaže, ume...izjava mu je dostojna naših najtalentovanijih političkih demagoga. Valjda ga zato ovde i vole. Naš narod voli kada ga uverljivo lažeš. A istinu? E, to ne voli, zato ni ne pokušavaj sa istinom.

CHINA

pre 6 godina

Da, Zapad je sav zao, neuredjen, kvaran, a Srbija sa celavim huliganima, genocidnom prosloscu, i 90% neobrazovane mase je izabrana nacija.U odnosu na zapad, Srbija je Somalija, ako ne i Biafra.Nebitna, mala zemljica.A vi se pravite kao da je Srbija, u najmanju ruku Amerika.Vi znate kakav je Federer, ahahha smesni ste !!!!!

Fica

pre 6 godina

Zaista nista lepse od citanja ovih razbijanja ATP/AO/CIA svetskih zavera od strane gomile strucnih komentatora b92 sportskih vesti koji su do pre 10 godina mislili da su forhend i bekhend imena nato baza.

City Girl

pre 6 godina

Nije fer prema igracima, a nije ni prema publici. Neko ko nema kartu za udarni termin i glavni teren (iz bilo kog razloga) nece biti u prilici da uživo gleda Federera. Sto se tice igrača, razbija im se ritam i navike ako stalno igraju u različito doba dana i u razlicitim vremenskim uslovima, dok jedan igrac ima vec ustaljeni ritam jer stalno igra na istom terenu u isto vreme. Neko je vec pomenuo da se fizicki i psihicki mnogo vise istrošis igrajući na 40 stepeni i samim tim ulazis u drugu nedelju turnira umorniji.

kajverson

pre 6 godina

ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30....

Vladilasv

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

@mikli sta je macak ne dize se, pa makar da kontriramo? Postujem, sve nas jednog dana to ceka. Ali da se vratim na tenis. Za tenis bi idealno bilo da bude polufinale novak - rodzer. U 5 setova.

alan ford

pre 6 godina

gosn Nadal imate smesan zreb u odnosu na Federera a o Novaku da ne pricam. Vi ste favorizovani toliko da sve meceve do finala mozete da igrate u dnevnom terminu -necete se umoriti. Pssssst snima se......

Auf

pre 6 godina

Evo primera kako su nasi novinari objektivni i kako ne izvlace iz konteksta. Stvarno imaju pravo da prigovaraju Englezima. Samo procitas naslov i sve ti je objasnjeno, nema potrebe citati tekst.

Negativni

pre 6 godina

Dragi Rafa, i Novak i ti ste zaista veliki asovi, ali zna se ko je Federer. On je sinonim ovog sporta. Način na koji on igra, niko i nikad neće ponoviti. Kao i na velikim rock festivalima...kada nastupaju Stonsi, svi ostali su pre toga. A oni u udarnom terminu. Prosto k'o pasulj.

Vladarr

pre 6 godina

Potrebno je da se unapred odredi raspored održavanja svih mečeva u svakom kolu.Mislm i na satnice.Trebalo bi da se termini održavanja mečeva naizmenično menjaju iz kola u kolo tako da ne može jedan igrač uzastopno da igra npr.2 puta u večernjem terminu.Ili bi mogao da se organizuje žreb za igranje mečeva.Ali to se neće desiti dok Federer igra da bi mogao da bira termine.Što on može da traži večernji termina a stoti igrač ne može?Samo zato što je utripovan da je najbolji u istoriji(samo u njegovoj glavi)?U ovom slučaju je Nadal u pravu.Imam utisak da Federer samo što ne traži novo pravilo, da pre meča već vodi sa 1:0 zato što je on najbolji u istoriji.Baš bih voleo da vidim njega protiv Monfilsa u uslovima u kojima je Nole igrao.Organizatori bi verovatno odložili meč zbog opasnih uslova po zdravlje.Neka zamrznu Federerovo telo i odmrznu ga 2100 godine.Možda će onda biti najbolji u istoriji a sada to sigurno nije baš zbog ove i mnogih nepravdi prema drugim teniserima.Pogledajte završnicu drugog seta protiv Gaskea.Gaske je rekao da je Federerova loptica u autu,liniski sudija je rekao a gospodja hrvatica u stolici (glavni sudija) automatski reklada da je Federerova lopta dobra.Gaske traži čelendž ali mu ona govori da je pokvaren.Naravno Federer dobija taj set sa 7:5 i onda čelendž ponovo počinje da radi.Isto je bila jedna sumnjiva loptica za koju se videlo da je aut ali je čelendž rekao da je dobra i bio je Federerov poen.Jel oni to imaju unapred šablon koji snimak da puste?

ja

pre 6 godina

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????
(johny logan, 20. januar 2018 07:15)
smesan si.

Vladarr

pre 6 godina

@Joško

Josko,ako je Federer iznad svih zašto onda raži termine u večernjim satima,ako mu niko ništa me može?Po suncu bi izgubio od svakog iz top 30 ko želi više da trči i da se bori za svaku lopticu (pod uslovom da se pravedno igra a ne za kladionice i koji dolar u džep).On nikako ne može biti bolji igrač od Novaka jer ima negativan skor sa njim pa tako ne može biti ni najbolji igrač svih vremena a o mastersima i da ne govorimo.To što je Nike kupio dva gs za svoje pulene prošle god. to je druga stvar.U pravu si da Federer nema veze sa tim,to ostavlja svom timu i menadžerima.

novica

pre 6 godina

(N1) Šta ćeš jadan ako počne meč posle 10h, ko će ti onda biti kriv, opet Federer?
Prvo, mnogo vruće, pa mnogo kasno i na kraju, nije mnogo zima!

ne dirajte mi čačanima

pre 6 godina

Za onog što @Mikii obeleži kao Hrvata mala ispravka , čovek je Čačanin i nije toliko zaslepljen "noletom" !

Čak mislim da on jednostavno pokušava da obožavaoce đokovića provocira i time primorava da pokazu svoje pravo lice !
Da je Čačanin shvatio sam na osnovu komentara vezanog za gužve u Beogradu izazvane "došljacima" gde je pored ostalog napisao i:
"ja kad ponekad odem do beograda i vratim se nazad tek onda vidim koliko volim moj Čačak" !

Dragana

pre 6 godina

Sve redje pišem komentare,bez obzira koja je vest i o čemu se radi.Takodje ih manje i čitam,naročito o tenisu.Zaista mi je preko glave teorija da svako ko ne piše kako je Novak Djoković najbolji teniser u istoriji(a tek ako napiše neku lepu reč o Federeru) nije Srbin!?!?!To je u rangu tvrdnji kako su svi koji se ne slažu sa politikom predsednika Vučića izdajnici i protiv Srbije.Zaista živimo u Top listi nadrealista.A što se tiče termina,organizatori rade kako misle da treba,da li je pravedno ili ne,na kraju bude kako oni odluče,ne mogu igrači sami da izadju na teren i kažu "e,sada mi igramo naš meč".Na kraju krajeva,da bi neko prošao u naredno kolo mora da pobedi,uzalud dobar termin i navodni bolji uslovi ako je protivnik bolji ili se bolje snašao.Po vama ispada da su ti povoljniji uslovi isključivo za Rodžera ali ne i za njegove protivnike.Loši uslovi su samo za Novaka a njegov protivnik valjda ima dobre uslove kada igra protiv njega.Uslovi su isti za oba igrača na terenu.

savest

pre 6 godina

Za sada je Federer najbolji teniser ikada. Termini uticu itekako na ucinak igraca na turniru. Pravedno bi bilo da se dodeljuju po nekom pravilu ili nasumicno (kao zreb, kombinacija slucajnosti i propozicija), a ne po volji organizatora.

Dabome

pre 6 godina

Joško
Da si pratio video bi da ja nisam Nolobotić, niti njegov navijač, fan, itd.
Pošto nisi onda da ti kažem da NISAM NAVIJAČ DJOKOVIĆA! A kao što rekoh slažem se da je Federer najbolji ikada (kao Nadalov veliki navijač) i samim tim ga poštujem..slažem se i da ima najviše obožavaoca i marketinški je najisplativiji ali... to ne znači da treba da mu nameštaju, nije sportski, nije fer,nije korektno. Neće da mu padne kruna sa glave , a organizatori i sponzori neće da bankrotiraju ako odigra neki meč u dnevnom terminu.

neko

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.

Àuuuuuu

pre 6 godina

Ovde su izgleda neki zaboravili da je Novak trazio zadnji dnevni mec. Istina on je kasnije rekao mozda jeste, mozda nije. Dakle trazio je zadnji dnevni mec, ispunili su mu zelju. Zanima me da li po logici ovih sto pljuju Federera, treba pljuvati Novaka posto je dobio ono sto je trazio? Mislim odakle mu pravo da trazi i slicni komentari...

who cares?

pre 6 godina

Citam komentare i slatko se smejem.Neko je pomenuo vek i stolece.Vek je grcka rec a stolece je slovenska rec.Tisuca je slovenska a hiljada je grcka rec.Toliko o tome a sto se tenisa tice pobedice onaj ko na kraju turnira ima najvise pobeda,prosto.Opravdanja tipa "svaka mi dlaka smeta"su suvisna u sportu.

Joško

pre 6 godina

@dabome
Frende ja da sam vlasnik i organizator turnira i ja bih isto kao i oni u najgledaniji ternin stavio čovjeka koji mi donosi najviše novca a to je Federer!
Možete vi voljeti svog Nolu i navijati za njega to razumijem ali igrač koji donosi novac je Federer jbga...Čovjek je daleko najpopularniji teniser na svijetu i to je tako slagali se vi sa mnom ili ne!
Isto tako npr većina ljudi kao i organizator turnira bi voljeli ako je ikako moguće finale Federer Nadal i malo manje Federer Kirgios...Ta dva meča objektivno donose najveći novac...poz

Auh

pre 6 godina

Simpo
Da li tebe neko tera da navijas za Federera? Da li postoji neka obaveza zbog necega da mora bas on? Ako toga nema sta te briga za ostalo? Inace 2012. je osvojio W, ako pricamo o GS, masterse je isvajao i kasnije. Po tvojoj prici ispade da je 2007. osvojio zadnji turnir. Kao sto vidis niko ga nije zaboravio, dobija udarne termine, a nije sigurno da ce ga zaboraviti kao sto nisu zaboravili Borga, Lendla, Dzona, Agasija, Samprasa i dalje su zvezde... Zato mani se toga, pusti Federera da zivi kako on zna, a ti zivi kako se tebi svidja. Njegov zivot njegova stvar, to se tebe uopste ne tice.

Dino

pre 6 godina

G.Radosavljeviću pa to je i poenta ,novac,snaga i moć,lepo ste shvatili a verujte mi i ja sam video nešto od sveta i nisam nikakav šovinista.Svako dobro.

nesanica

pre 6 godina

Zamerka je mozda u neku ruku u redu. Al brzo se to zaboravi nakon osvajanja turnira. Dakle pitali odnosno rekli nesto da kazu tek.

Joj

pre 6 godina

Primetno je da je vecina procitala samo naslov, sto je i bio cilj. Jos ako je Federer, pa tek onda nema razloga za citanje. Ipak Rafa nije rekao nista ruzno, niti je kritikovao. Zna Rafa da ce na RG imati isti tretman, jasno mu je kako to sve funkcionise i prosto se tome prilagodio. Osim toga zasto bi se bunio kad su njegovi protivnici jos u svlacionici izgubili mec? Zna i sam da kako turnir bude odmicao, bice manje meceva i igrace u vecernjem terminu. Osim toga taj dan koji je toliko kritican ovde, drugi su isto igrali. Ne vidim da ste pomenuli nekog drugog osim Novaka. Ako je to objetivno pojescu tastaturu. Vec danima se raspreda zbog toga, a Novak je sam trazio taj termin.

kajverson

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?
(Dino, 20. januar 2018 09:36) # Link komentara

dino sreco ,roger federer u danasnjem svijetu svojom pojavom kako na terenu tako van njega donosi najvise novca .....roger federer ima najvise navijaca sto zbog fenomenalne igre sto zbog dzentlmenskih manira,,,g.radosavljevic mislim da je svima vama pomogao jer kako i sam kaze vidio je svijeta i prenosi svoje misljenje utemeljeno na iskustvu....teorija zavjere ? dajte....mnogo smo mali kako vi tako i mi ,da nebi pomislio kako podcjenjujem nekog ....

Joško

pre 6 godina

Ako vam.nije jasno a izgleda da nije termine uvijek određuje organizator a jedini kriterij je isplativost tj. marketinški je najisplativiji Federer i to je tako'
Navijajte vi za svog Đoleta al novac donosi netko drugi...

Joško

pre 6 godina

@vladarr
Vladaru nije čovjek ništa utripovao kako kažeš več je jednostavno dimenziju iznad svih ostalih! Čovjek ima najviše navijača, njegovi su mečevi najgledaniji i donose organizatorima najviše novca!
Svijet nije Srbija frende...U Srbiji se gledaju Novakovi mečevi naravno ali za ostatak svijeta Federer i Nadal su mjerilo!
Samo iskreno kažem...ne trebate me pljuvati...nema tu zlobe..poz

Bumerang

pre 6 godina

Federer open - Melburn . Ili Federer atp tour... Moze cak i Federer wta tour , sta ima veze... Ne ne ne najbolje MIRKA WTA TOUR !

Mikii

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

drmr

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.

Yes

pre 6 godina

Sport je opijum za mase da zaborave na surovu realnost.Eto i sada, vestacka svadja se pravi zarad rejtinga i gledanosti.Sto se Federera tice, covek je najnormalniji.Imao sam srecu da ga upoznam.Covek je skroz na zemlji.Tako da malogradjanske price, nacije treceg sveta, a Srbija je po svim merilima najgore mesto za zivot u Evropi, nemaju neku tezinu kad je u pitanju Rogerov karakter.Ali razumem negodovanje Nadala.Mozda nije fer, ali tako je.Ljudi svugde u svetu, % najvise vole Federera, otuda i oriivilegije.Moze mu se.A ti Rafo idi na doping test.Sumnjivo kako si podigao formu za 4 nedelje?!!

Gonza

pre 6 godina

Pa kad budete u tenisu sto I FedEx, onda Novak I ti trazite privilegije!!! To se ne stice samo po sebi, nego se zasluzuje.
U Australiji zivi oko 24 miliona ljudi...a ja vam garantujem da 80% zrelih ljudi koji prate tenis navijaju za Federera.

Jeste Novak sampion, jeste Nadal masina I svi to ovde znaju ali u Australiji je tenis jos uvek sport za bogate, privilegovane! Tako da bi te oni postovali; ne mozes da cepas majice ili ih nosis bez rukava. Ovde to izgleda prosto, sto bi mi rekli "Dziberski"

adem

pre 6 godina

za mene je nadal kralj tenisa. ali ako organizator misli da stavi federera uvece jer je tako isplativiji, onda je to ok, svidjalo se to meni ili ne. ima svoju racunicu, a on se sigurno rukovodi samo time kako ce vise novca zaraditi. mada ja verujem da bi i nadal imao orgomnu posecensot, kao i federer, ali ko sam ja da njih ucim.
ps. svi ostali su tu da bi igrali, ali publika ipak dolazi zbog ove dvojice, da ne kazem samo zbog jednog.

novica

pre 6 godina

A, koliko je sada stepeni, je l' opet 70?
Neverovatno, kad igra Đoković uvek je 70, a kad igra Nadal samo 60. Izgleda da voda u Australiji isparava na 200 stepeni!?

CHINA

pre 6 godina

Da, Zapad je sav zao, neuredjen, kvaran, a Srbija sa celavim huliganima, genocidnom prosloscu, i 90% neobrazovane mase je izabrana nacija.U odnosu na zapad, Srbija je Somalija, ako ne i Biafra.Nebitna, mala zemljica.A vi se pravite kao da je Srbija, u najmanju ruku Amerika.Vi znate kakav je Federer, ahahha smesni ste !!!!!

neko

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.

Joško

pre 6 godina

Možete li vi koji komentirate pročitati s razumijevanjem bilo koji tekst?
Nadal je izjavio doslovno 'postoje igrači koji donose više od drugih' hoće reći u marketingu i reklamama! Federer je brend voljeli vi to ili ne a svi ostali su samo igrači i to je tako!

Dragana

pre 6 godina

Zaista mi nije potrebno da me neko obavesti da mi je dao minus,ne pišem komentare da bih imala ograman broj pluseva već da kažem svoje mišljenje.Vidim da je besmisleno ostavljati ovde komentare u atmosferi "truli zapad,svi su protiv Srba i Novaka,nameštanje,pokvareni Federer itd."Ako je moje razmišljanje "plitko" ovakva razmišljanja su pretpostavljam "dubokoumna".Na US openu 2016-e godine su Novaku trojica igrača predala meč.Jedan čak nije ni izašao da igra.I?Da li je i to bilo favorizovanje,nameštaljka?Ja nisam ulazila u to da li je pošteno ili ne,organizatori su da odlučuju o terminima.Ali sve realno sagledajte,i prethodne turnire,prethodne žrebove,prethodne termine itd.Kakav je pakleni žreb imao Rodžer na prošlom Australian Openu kao 17-ti igrač,četvrtfinale,polufinale i finale odigrao u pet setova i opet je osvojio turnir.Sada može i da ispadne odmah,nije bitno, ali na taj njegov osvojeni AO niko ne može da stavi ikakvu zamerku.A Novak nije osvojio taj US open kada su mu trojica predala.Dakle,treba igrati i pobedjivati.Nastavite sa ovakvom atmosferom u komentarima,neću vam više smetati.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.
(dr, 20. januar 2018 06:15) # Link komentara

Ne verujem sta citam! Federer "prljav" igrac? Ne znam od kada pratis tenis, ali evo ovako. Federera sam imao priliku gledati nekolik puta. NA US open i u Australiji. Toliko elegancije, sinhronizovanih pokreta, savrsene tehnike, mirnoce i konstantno istog tempa, nema niko na svetu. To se toliko ne moze ostetiti dok se gleda na tv-u. E sada na drugu stranu, sto se takav Federer, dzentlmen i vrhunski sportista, ne svidja Vama pojedincima. Da je pljuvac, bahat, da lomi i psuje, bio bi valjda ok. To vise govori o nama. A teorije zavere su srpska jedanaesta Bozija zapovest, jer ih vidite u svakom segmentu zivota. To je odlika ljudi, koji ne zele da vide lose u sebi, pa traze lose u svim drugima. A Federer je u top tri najskromnija sportska multimilionera. Familijaran covek, povucen, obican... Ne slika se pored vile, bazena, pored Porschea...njegova supruga ne pametuje svaki dan i ne deli savete drugim mamama kako da zive i organizuju se...

Stefan

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!

novica

pre 6 godina

(N1) Šta ćeš jadan ako počne meč posle 10h, ko će ti onda biti kriv, opet Federer?
Prvo, mnogo vruće, pa mnogo kasno i na kraju, nije mnogo zima!

alan ford

pre 6 godina

gosn Nadal imate smesan zreb u odnosu na Federera a o Novaku da ne pricam. Vi ste favorizovani toliko da sve meceve do finala mozete da igrate u dnevnom terminu -necete se umoriti. Pssssst snima se......

Džordž

pre 6 godina

"Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih". Fed donosi najviše para, i to je to....Svaka čast na tenisu, al retko odbojan lik. Al ne onako direktno, ko Kirjos, već ljigavo, pritvorno, gadno, sve pod maskom finog momka, a ustvari...

Dragana

pre 6 godina

Sve redje pišem komentare,bez obzira koja je vest i o čemu se radi.Takodje ih manje i čitam,naročito o tenisu.Zaista mi je preko glave teorija da svako ko ne piše kako je Novak Djoković najbolji teniser u istoriji(a tek ako napiše neku lepu reč o Federeru) nije Srbin!?!?!To je u rangu tvrdnji kako su svi koji se ne slažu sa politikom predsednika Vučića izdajnici i protiv Srbije.Zaista živimo u Top listi nadrealista.A što se tiče termina,organizatori rade kako misle da treba,da li je pravedno ili ne,na kraju bude kako oni odluče,ne mogu igrači sami da izadju na teren i kažu "e,sada mi igramo naš meč".Na kraju krajeva,da bi neko prošao u naredno kolo mora da pobedi,uzalud dobar termin i navodni bolji uslovi ako je protivnik bolji ili se bolje snašao.Po vama ispada da su ti povoljniji uslovi isključivo za Rodžera ali ne i za njegove protivnike.Loši uslovi su samo za Novaka a njegov protivnik valjda ima dobre uslove kada igra protiv njega.Uslovi su isti za oba igrača na terenu.

Negativni

pre 6 godina

Dragi Rafa, i Novak i ti ste zaista veliki asovi, ali zna se ko je Federer. On je sinonim ovog sporta. Način na koji on igra, niko i nikad neće ponoviti. Kao i na velikim rock festivalima...kada nastupaju Stonsi, svi ostali su pre toga. A oni u udarnom terminu. Prosto k'o pasulj.

Fica

pre 6 godina

Zaista nista lepse od citanja ovih razbijanja ATP/AO/CIA svetskih zavera od strane gomile strucnih komentatora b92 sportskih vesti koji su do pre 10 godina mislili da su forhend i bekhend imena nato baza.

Àuuuuuu

pre 6 godina

Ovde su izgleda neki zaboravili da je Novak trazio zadnji dnevni mec. Istina on je kasnije rekao mozda jeste, mozda nije. Dakle trazio je zadnji dnevni mec, ispunili su mu zelju. Zanima me da li po logici ovih sto pljuju Federera, treba pljuvati Novaka posto je dobio ono sto je trazio? Mislim odakle mu pravo da trazi i slicni komentari...

kajverson

pre 6 godina

ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30....

kajverson

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?
(Dino, 20. januar 2018 09:36) # Link komentara

dino sreco ,roger federer u danasnjem svijetu svojom pojavom kako na terenu tako van njega donosi najvise novca .....roger federer ima najvise navijaca sto zbog fenomenalne igre sto zbog dzentlmenskih manira,,,g.radosavljevic mislim da je svima vama pomogao jer kako i sam kaze vidio je svijeta i prenosi svoje misljenje utemeljeno na iskustvu....teorija zavjere ? dajte....mnogo smo mali kako vi tako i mi ,da nebi pomislio kako podcjenjujem nekog ....

skenderberg

pre 6 godina

kakve veze ima da li je neki sportista dobar covek ili nije? kakve to veze ima sa nama, i otkud mi znamo da li je federer dobar ili los covek. koga briga za to? Kakve veze mi imamo sa njim, da li se neko odavde druzi sa njim pa ga ovaj zeznuo ili tako nesto? Covek je teniser i mi mozemo da biramo da li cemo da ga gledamo ili ne.

Vladilasv

pre 6 godina

Podmukli licemer Federer kaze da mu ne bi smetalo da igra po danu a molio da igra uvece, kakav jadnik, izdrzi licemeru do polufinala samo!!!
(Stefan, 20. januar 2018 02:11)

Izdrzace, i sta onda? Napljuvaste coveka najstrasnije, a jos ce i Nolu da vam razmontira. Pa sta cete onda sa sobom? Kolektivno samoubistvo vam ne gine. Aj solja mleka, pa na spavanje.

@mikli sta je macak ne dize se, pa makar da kontriramo? Postujem, sve nas jednog dana to ceka. Ali da se vratim na tenis. Za tenis bi idealno bilo da bude polufinale novak - rodzer. U 5 setova.

Sole

pre 6 godina

Iako mi Nadal nije simpatičan , sa ovom izjavom se slažem 1000%. Isti slučaj je bio i na Vimbldonu prošle godine , samo što je tada bio u pitanju centralni teren. Neka dobijerm i gomilu minusa zbog ovoga , ali Federer nije čovek , u svakom smislu te reči , osim u izvornom obliku , i nikako mi nije jasno otkud tolika zaslepljenost njime od strane posetilaca ovog foruma , kada se dotični konstantno samopokazuje u negativnom svetlu.

nesanica

pre 6 godina

Zamerka je mozda u neku ruku u redu. Al brzo se to zaboravi nakon osvajanja turnira. Dakle pitali odnosno rekli nesto da kazu tek.

ne dirajte mi čačanima

pre 6 godina

Za onog što @Mikii obeleži kao Hrvata mala ispravka , čovek je Čačanin i nije toliko zaslepljen "noletom" !

Čak mislim da on jednostavno pokušava da obožavaoce đokovića provocira i time primorava da pokazu svoje pravo lice !
Da je Čačanin shvatio sam na osnovu komentara vezanog za gužve u Beogradu izazvane "došljacima" gde je pored ostalog napisao i:
"ja kad ponekad odem do beograda i vratim se nazad tek onda vidim koliko volim moj Čačak" !

Auh

pre 6 godina

Simpo
Da li tebe neko tera da navijas za Federera? Da li postoji neka obaveza zbog necega da mora bas on? Ako toga nema sta te briga za ostalo? Inace 2012. je osvojio W, ako pricamo o GS, masterse je isvajao i kasnije. Po tvojoj prici ispade da je 2007. osvojio zadnji turnir. Kao sto vidis niko ga nije zaboravio, dobija udarne termine, a nije sigurno da ce ga zaboraviti kao sto nisu zaboravili Borga, Lendla, Dzona, Agasija, Samprasa i dalje su zvezde... Zato mani se toga, pusti Federera da zivi kako on zna, a ti zivi kako se tebi svidja. Njegov zivot njegova stvar, to se tebe uopste ne tice.

Vecito u minusu

pre 6 godina

Svajcarski penzioner ima privilegije?Ma nemojte da izmisljate.Njegovi navijaci tvrde da on nikada I nigde nije imao privilegije.Javili bi se oni sada ali im tema ne ide u korist pa samo gledaju Iz misijih rupa.

Joško

pre 6 godina

Ako vam.nije jasno a izgleda da nije termine uvijek određuje organizator a jedini kriterij je isplativost tj. marketinški je najisplativiji Federer i to je tako'
Navijajte vi za svog Đoleta al novac donosi netko drugi...

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja Federera samo postujem kao tenisera i to je to. Videlo se najbolje kakav je kad je jedno vreme dobijao "batine" stalno od Noleta i Rafe.

Mikii

pre 6 godina

Koliko znam iz dugogodišnjeg iskustva predsednici sindikata su uvek bili najveća bagra.
(novica, 20. januar 2018 06:43)

Za botove koji nisu upuceni, ili prosto ne kapiraju sarkazam, pa lupaju pluseve na gornji komentar, Djokovic je predsednik sindikata.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik... dobro ga pogledajte.Švabe su materijalisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 20. januar 2018 09:01) # Link komentara

Ja bio na zapadu, na tri kontinenta. Ziveo. I reci cu ti, kamo srece da imamo malo vise (sto ti kazes)"svapskog", umesto bahatog, prostog, vecito sumnjicavog i retrogradnog mentaliteta. Gde bi nam bio kraj. A to sto kazes da su Svabe materijalisti, gresis koliko si tezak. Tamo te niko nece ceniti po tome da li vozis BMW poslednji model, ili VW star 10 godina, deca ne gledaju jedno drugo ko ima najskuplje patike ili poslednji model telefona, momci ne voze automobile do pored stola kafica, kako bi se pokazali, a devojke ne idu u skolu nasminkane i obucene kao rijaliti zvezde....To je sve odlika sitnih dusa. Sto manje zemlje, veci kompleksi. to Nemci (i mnogi drugi) sigurno nisu. Mnogo bi imali nauciti od njih.

rasinski srbin

pre 6 godina

Pa zar i kod 'gospode' važi ono 'ko nije za sebe, nije ni za koga... Zamisli. Ko bi rekao...
Nole je naš. Budimo bar za njega ujedinjeni.

Peggia

pre 6 godina

Federer ima naivise uspeha kada su u pitanju GS-ovi igra kazu najelegantnije (licno snatram da ima neke poteze kao takve) igra napadacki tenis itd... ali osnova svega je, da je on G E R M A N !!! Tu se sve pocinje I sve se zavrsava.To je normalna stvar i Nadal kao Spanac koliko god veliki on bio jednostavno "nije njihov" I podredjen je u odnosu na Federera. Novakovu poziciju nije potrebno opisivati !

vladimir

pre 6 godina

Potpuno se slazem sa ovde iznesenim misljenjem da organizatori turnira svom omiljenom Federeru odmah daju trofej i isplate premiju za 1 mesto na turniru i da onda on igra egzibicije cak mozda ne sa pravim igracima vec da se dovedu "zvezde" iz raznih oblasti koje su isto markentiski jake i da naravno sve te "zvezde" povedu i svoju decu, jer i one su samim svojim rodjenjem "zvezde" i onda Federer da sa njima prebaciju lopticu, da sve to bude u jednom veselom i zabavmo karakteru gde bi promocija brendova koje zvezde zastupaju i same reklame tokom te egzibicije ipak bile vaznije od same igre.
Sa druge strame svi ostali igraci koji su pre svega borci i takmicari da se nadmecu pod jednakim uslovima za to preostalo, nebitno drugo mesto.

Zex

pre 6 godina

M radisavljevic
Švabe su najveci zlocinci posle Turaka, to bi mi Srbi treblo da znamo.Austrijanci,Nemci a Svajcarci su kao neutralni.Sve je to isto, zajahali su celu evropu.Nismo mi Srbi glupi, mi radimo mnogo vise nego oni ali slabo zaradjujemo.Kada odes u Svajcarsku i pogledas osecas kao u raju ali da bi te zemlje ostale takve neko mora da plati.Mi Srbi i svi nasi narodi iz bivse sfrj bolji smo ljudi od tih švaba koji su sinovi i unuci masovnih ubica koji su ubijali nase dedove da bi se prosirili na balkanu.To su cinjenice to su Oni.Nemoze novac da pokrije proslost.Federer uopste nije lik kakavim se predstavlja to je cinjenica.

czyun8

pre 6 godina

Znaš ko je retko odbojan lik? Neki Mladen iz "Zadruge", neki naotesani divljak, krade ženske čarape i zaljubljen je u Miljanu koja je trudna i rodiće Srbiji prvog rijaliti kopiljara. Otac će mu biti Milomir Marić, koji je lični novinar ludug Vučiča, akoji će biti kum na krštenju, na recui Jotdan.

Cole

pre 6 godina

Ljudi, shvatite da je Federer jedan od retkoh igraca koji su bukvalno veci od sporta koji se bave. To su bili jos Dzordan, Maradona, Sumaher i mislim niko vise. Voleli ga ili ne voleli, Federer ima kredit. Mnogo je dao tom sportu i u svetu je mnogo popularniji on nego svi ostali teniseri zajedno. Covek je brend. Djokovic i Nadal su klasa, gladijatori, momci koji su takodje ovaj sport podigli na jedan mnogo visi nivo, ali nisu Federer.
(drmr, 20. januar 2018 02:37)

Cekaj bre, kakvo je to pravdanje njegove
VESTACKE veliine, tacno je da je on brend
ali to je postao zahvaljujuci, prvenstveno,
Najku i medijima koji ga favorizuju gde i kako
stignu, na primer, CNN nikad nece da kaze Djokovic
je pobedio Federera, vec ce da kazu Federer je izgubio
polufinale US Opena i to je to, usput, godinama ima
ekstemno povlascen tretman na svim turnirima u odnosu
na negove najvece rivale (termin, taj i taj teren...)
na stranu njegov tenis ali to bi bio isto kao kada bi
recimo Bajern uvek igrao sa igracem vise u LS protiv
ostalih slabijih ekipa, pa naravno da bi mu polufinale
uvek bilo zagarantovano, a da je Federer imao isti status
kod organizatora, siguran sam da bi imao bar tri-cetiri GS-ma
manje nego sto ih ima sada. To je ono sto Nadal i kaze da takav
status ipak pravi razliku.

P.S.
To za GS-ove nisam mislio da bi ih Novak uzeo, neki bi verovatno
i uzeo. Pozdrav svim ljubiteljima POSTENOG sporta.

novica

pre 6 godina

Sad mi je jasno čemu služi torba kengurima. Ono, kao za bebu, nema veze. U torbi nose vodu, pa, kad je 70 stepeni, gurnu glavu u torbu. Čudo šta čovek može da nauči od teniskog sindikata. Ako neko sazna, neka javi, da li su Novak, Rafa i Rođa u istom sindikatu?

Dule

pre 6 godina

Da ume da kaže, ume...izjava mu je dostojna naših najtalentovanijih političkih demagoga. Valjda ga zato ovde i vole. Naš narod voli kada ga uverljivo lažeš. A istinu? E, to ne voli, zato ni ne pokušavaj sa istinom.

babyface

pre 6 godina

Ljudi imam neverovatnu zelju da upoznam Nadala, sta vise da ga zagrlim, kakva velicina ljudska i kalva posvecenost sportu, jedan od najvecih svih vremena. Daje dobar primer ponasanjem, uvek se bori do poslednje kapi krvi i uvek daje odmerene izjave.
Zelim ti ako vec ne moze Djokovic da ti prestignes Federera u slemovima!

John

pre 6 godina

(Džordž, 20. januar 2018 03:05)

Dodao bih tome i da je jezivo iskompleksiran i da ne može da podnese poraz i činjenicu da je neko bolji od njega. Za razliku od Nadala. Njega je Đoković one čuvene 2011 bukvalno otresao u 6 finala. I? I ništa, idemo dalje. A da je to isto uradio Federeru, ovaj bi posle četvrtog porazo počeo da se trese, posle petog da plače i rida, a posle šestog bismo gledali nervni slom uživo...
Nije sve u tenisu, poenima i ATP rejtingu. Ima nešto i u odnosu kako prema samom tenisu, tako i prema protivniku.

johny logan

pre 6 godina

federer je goat ove igre, svi ostali, mozete samo da sanjate dostizanje njegovog nivoa.
(ja, 20. januar 2018 03:33)

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????

Kvazimodo Sorabius

pre 6 godina

Silni navijači, veliki neznalci: Novak ima i s Federerom, i s Nadalom pozitivan bilans. U direktnim duelima. Dakle, pamet u glavu, ako je ikako moguće, NAJVEĆI aktivni igrač jeste Đoković.

Jako mi je zao

pre 6 godina

Stigle godine Federera nema dileme, ne bi podneo to. Sa druge strane koliko god mi njega ne voleli zbog tih stvari on je veliki brend sam po sebi i donosi ogromnu lovu gde god da se pojavi. Zato organizatorima odgovara da ga imaju sto duze na turu. U prevodu para vrti gde burgija nece.

dr

pre 6 godina

Ovi fedbotovi takve nebuloze lupaju, da me podsećaju na neke druge, mnogo opasnije botove. "Najveći je, pa je normalno da igra prljavo?" Bolesna logika. Doduše, fedbotovima se stvarno mora priznati da to rade iz ljubavi, za razliku od ovih drugih, koji su definicija parazita.

Zex

pre 6 godina

Navijacu Federera su uglavnom veliki gubitnici u zivotu.Jeste On najbolji igrac kada se pogleda broj titula ali kao covek je obicna 0.Da je slucajno poreklom iz Srbije ne bi bio ni blizu popularan.Ljudi koji ga vole, vole ga bas iz razloga sto cesto pobedjuje i osvaja titule jer onda su i oni kao dobili nesto, osecaju sigurnonst kriju se iza Federera i On iza njih.Teniska organizacija mnogo vise izlazi u susret njemu nego ostalim igracima.Uopste nije vazan broj GS titula On nije bolji a ni veci igrac od Nadala i Novaka.Ja stvarno neznam kako ocekujete da neki svaba bude dobar lik, dobro ga pogledajte uvek neki kiseo osmeh, covek nikada nije iskren ali iza sebe ima slavu i kredit koji pokrije sve to.Švabe su materjalisti bili i ostali.Ko je je bio na zapadu dobro zna o cemu pricam.

Mika

pre 6 godina

Federer je od poznatih igraca iz vrha najveci talenat i to je pokazao do sad,ali nije samo talenat njega doveo ovde gde jeste,bilo je x drugih faktora od kojih je i ovo jedan sto je Nadal pomenuo,covek ima negativan skor i sa Novakom i Nadalom koji jednostavno nisu odgovarali Federeru,zar stvarno mislite da ne postoji vecih talenata od Rogera samo sto ih ne gura niko kao njega...ali za 50 godina niko se nece secati medjusobnih skorova ili nekih informacija nego ce reci Federer ima toliko titula i ona je najveci, a nece znati kako je do njih stizao...

mufljuz

pre 6 godina

Svako se bori za sebe,lepo neko rece"ko nije za sebe nije ni za druge.Ne treba da places nego se bori.Ako je on trazio trazi I ti .....

..

pre 6 godina

(Mikii, 20. januar 2018 02:46)
Mikii Hrvatino, kako podnosiš činjenicu da je Srbin teniska legenda kakvu vi nikada niste i nikada nećete imati? Boli, aaa? Hi, hi...

Simpo

pre 6 godina

Šta će mi takav igrač Federer koji igra kao da je robot a ne živi čovek,bez emocija,uvek ista faca,isti pokreti,nevinašce,kao da su mu ugradili čip i samo ga programiraju a navijači ko navijači se samo lože kao na mobilne telefone koji su u trendu čim mu prodje rok niko više neće ni da ga spomene,čovek 10 godina nije osvojio ništa prošle godine spletom "srećnih okolnosti" osvojio nekoliko turnira i sada heroj

boro

pre 6 godina

Dosadni ste sa terminima meceva. Ukoliko Đoković igra na 45 stepeni i ima loše uslove takve ima i njegov protivnik. Ukoliko Federer igra u savršenim uslovima, u istim takvim igra i njegov protivnik.
(neko, 20. januar 2018 09:48)
Ukoliko Nadal igra pola meceva po 40 st. a Federer nijedan onda ne trebas biti neki matematicar da izracunas ko ce biti spremniji u slucaju medjusobnog okrsaja. Ali eto ima svakakvih pametologa ,pogotovo kod nas.

Joško

pre 6 godina

@dabome
Frende ja da sam vlasnik i organizator turnira i ja bih isto kao i oni u najgledaniji ternin stavio čovjeka koji mi donosi najviše novca a to je Federer!
Možete vi voljeti svog Nolu i navijati za njega to razumijem ali igrač koji donosi novac je Federer jbga...Čovjek je daleko najpopularniji teniser na svijetu i to je tako slagali se vi sa mnom ili ne!
Isto tako npr većina ljudi kao i organizator turnira bi voljeli ako je ikako moguće finale Federer Nadal i malo manje Federer Kirgios...Ta dva meča objektivno donose najveći novac...poz

Joj

pre 6 godina

Primetno je da je vecina procitala samo naslov, sto je i bio cilj. Jos ako je Federer, pa tek onda nema razloga za citanje. Ipak Rafa nije rekao nista ruzno, niti je kritikovao. Zna Rafa da ce na RG imati isti tretman, jasno mu je kako to sve funkcionise i prosto se tome prilagodio. Osim toga zasto bi se bunio kad su njegovi protivnici jos u svlacionici izgubili mec? Zna i sam da kako turnir bude odmicao, bice manje meceva i igrace u vecernjem terminu. Osim toga taj dan koji je toliko kritican ovde, drugi su isto igrali. Ne vidim da ste pomenuli nekog drugog osim Novaka. Ako je to objetivno pojescu tastaturu. Vec danima se raspreda zbog toga, a Novak je sam trazio taj termin.

Mastermind

pre 6 godina

Federer uživa beneficije SVUDA... Nebitno AO, W, RG, US, Mastersi, ATP 250... Naravno da nije fer.. Ono pravilo na GS da je ma koji igrac duzan da odigra bar jedan mec na drugom terenu vise je odavno prestalo da vazi... RF kada je uzeo Melburn i London prosle godine, svaki mec je igrao na Lejveru i Central Kortu.. Drago mi je sto je Rafa ovo rekao, da je Novak?! Ne smijem da zamislim sta bi bilo... Svi bi ga mediji prozvali... A ja znam da Rodzer nece se niti micat sa Rod Lejver Arene, niti ce igrati u dnevnom terminu... On je ipak, druga dimenzija u odnosu na sve u ovome sportu... Nije pravedno, ali kada je i bilo na ovome svijetu?

Joško

pre 6 godina

@vladarr
Vladaru nije čovjek ništa utripovao kako kažeš več je jednostavno dimenziju iznad svih ostalih! Čovjek ima najviše navijača, njegovi su mečevi najgledaniji i donose organizatorima najviše novca!
Svijet nije Srbija frende...U Srbiji se gledaju Novakovi mečevi naravno ali za ostatak svijeta Federer i Nadal su mjerilo!
Samo iskreno kažem...ne trebate me pljuvati...nema tu zlobe..poz

Aleksandar

pre 6 godina

@"ja neznam sto ste vi procitali ....rafa je rekao da je federer najatraktivniji igrac svugdje u svijetu pa tako i na australian openu zbog ulaznica i sponzora stoga mu je sasvim jasno da svicarac igra u vecernjem terminu....te da nema nista protiv toga jer razumije i da je fer.....pa zamislite da kosarkasko prvenstvo u beogradu srbija igra u terminu u 15 sati a njemacka -turska u 20,30...."

U hali je temperatura ista i u 15 sati i u 20:30.Igrači se žale na što igraju 2-3 sata na 40 stepeni.

Нишлија

pre 6 godina

Љига над љигама је овај Милко. Треба лепо сви играчи да бојкотују тенис на 40'.

Budimir

pre 6 godina

Trka za časni krst u Belim vodama...lik pliva pet metara, možda malo jače, svi ostali pošteni takmičari šest puta više. Nije ovde plivanje u pitanju, ali čast svakako jeste. Federer vara, uz dozvolu domaćina(nije mu prvi put). Igrati tenis po najvećoj žezi i u hladu je ogromna razlika. Veliki respekt za sve koji pošteno stižu do titula.

who cares?

pre 6 godina

Citam komentare i slatko se smejem.Neko je pomenuo vek i stolece.Vek je grcka rec a stolece je slovenska rec.Tisuca je slovenska a hiljada je grcka rec.Toliko o tome a sto se tenisa tice pobedice onaj ko na kraju turnira ima najvise pobeda,prosto.Opravdanja tipa "svaka mi dlaka smeta"su suvisna u sportu.

noname

pre 6 godina

Nije problem da 1. na ATP listi igra po vrućini dva meča, nije problem ni da šestostruki šampion i rekorder AO takođe igra dva meča na 40°, ali bi bio problem da Federer koji je popularan i vole ga "svi" odigra bar jedan meč u tim uslovima. Možda je onda najbolje primjeniti pravilo po kojem će organizator odrediti koji mu igrač samo svojom pojavom donosi najveću zaradu i odmah mu dodijeli titulu pa nek do kraja igra egzibicione mečeve u večernjim terminima, a ostali neka se bore za 2., 3., 4.... mjesto, jer su manje vrijedni.

ja

pre 6 godina

O veliki izvini!!! Samo nas malo podseti.... ti si najveći u .... sportu, nauci, umetnosti????
(johny logan, 20. januar 2018 07:15)
smesan si.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Divota od nekih komentara. E sad ono sto je cinjenicno stanje je da je Federer stvarno 'lepak' za navijace sto znaci da dobija i privilegije, mada ima i drugih koji zasluzuju te iste privilegije pa koliko vidim za njih nema sta da 'ostane' od istih. Cinjenica je i da iako je Nole nas, no mrznja nekih opet 'nasih' je veca prema njemu nego prema nacistima. Svakome na volju ali eto ja to ipak ne mogu da 'shvatim' zbog cega tolika mrznja. Sa psiholoske strane mozda je to uspeh koji je taj 'nas' Novak postigao a ovi drugi 'nasi' nikada i nece ili mozda sto se ti 'nasi' stide sto su nasi vec bi voleli da budu npr Rodjini ili ti 'njihovi' ali ih njihovi nece pa sad ne znaju na koga da budu ljuti a na sebe ne mogu, na njihove opet ne mogu jer bi kod njihovih i onda opet samo ostaju ovi 'nasi', a gde ces nekog poznatijeg 'naseg' od Novaka. No svakako se iz prilozenog vide ozbiljne frustracije u idealizovanju Fedexa pa ja zbog njihovog buduceg 'zdravstvenog stanja' i ostalih fizickih propratnih pojava tipa opadanja kose, ostipacije ili visokog pritiska predlazem da Feda od sad uopste ne igra uvodne meceve vec ceka automatski u finalu, to jest da se lepo odmori i spremi za to finale, naravno ima obavezu od organizatora samo da se pojavljuje na nekim mecevima da uradi 'uvodni udarac' kao u fudbalu da bi ga publika videla i pozdravila a da bi igraci shvatlili za sta se 'bore' jer je glavna nagrada u sustini mec sa Federerom, novcana nagrada i trofej je onako usput. Ovim ce Feda lakse doci do bar 100 titula i moci ce da igra do bar 55 godina, sto ce 'zadovoljiti' masu navijaca sirom sveta i doneti puno para za sve organizatore, jedino jos ostaje da se svi ostali igraci sloze sa tim a sto i ne bi jer Feda to zasluzuje zar ne, i sve je ce biti skroz posteno-prema velikom Federeru, ostali igraci i sluze samo da bi on bio veliki zar ne ;)...

Macak

pre 6 godina

Ima Nadal pravo. Forsiranje jednog igraca dovodi u pitanje regularnost GS turnira. Ogromna je razlika takmiciti se prvu nedelju u paklenim uslovima ili samo vecernjim terminima. I onda se kao sastaju ravnopravno na kraju??Ha!
To je sportko natjecanje i svi treba da imaju iste uslove. I mladi i stari. Ako je deda odrtaveo i tesko mu da igra po danu, pa dajte njemu istu kintu i nek igra u kategoriji veterana, dajte mu vecernji termin pa nek tamo plese, skakuce, izvodi piruete i flesira svoje pink patike.
Regularni sportisti nek se takmice u ovoj takmicarskoj kategoriji, a vi gerontofili idite onda i gledajte dedine egzibicije na veteranskom turniru od 22h.

VUK

pre 6 godina

Organizatori između redova se pravdaju da je normalno da neko ko živi poznu jesen svoje karijere igra u najoptimalnijim uslovima tj. uveče na +17 a ne u podne na +41. Teniski proizvod koji zarađuje najviše novca se poslednjih godina stalno remontuje ( prva, druga, treća specijala) , favorizuje a bilo je i " cirkus" turnira , sve u cilju da se uzme što više para . Ljude koji vode svetski tenis apsolutno ne interesuje budućnost tenisa i mladi igrači. Angažovani su da samo na "siguricu" uzmu što više ..bilo kako bilo ovo nesportsko ponašanje ATP se bliži kraju. Vreme još niko nije zaustavio. Grebu oni po tom čabru..po dnu..tu je kraj. Još malo ...

Auf

pre 6 godina

Evo primera kako su nasi novinari objektivni i kako ne izvlace iz konteksta. Stvarno imaju pravo da prigovaraju Englezima. Samo procitas naslov i sve ti je objasnjeno, nema potrebe citati tekst.

Slavko Vica

pre 6 godina

Ne znam dali su ovi Federetardi toliko bezobrazni ili glupi pa se prave naivni i ne vide razliku između dnevnog termina i večernjeg termina.

gruzanin

pre 6 godina

ali zasto stati samo na tome, zasto ne dati dedi da on bira sa kim igra, i eventualno i da kad on odluci, zbog zasluga, da se poneki mec zavrsi bez borbe 3:0 za dekicu?!? jedino ko bi mogao da to poremeti je mladjani skot, ipak su oni glavne engleske sluge.

mix

pre 6 godina

Haha,pa pravednije je bilo ono vreme kad je jedan cekao da odigra samo finale.
Ovde su kao svi jednaki,ali neki su jednakiji.A ovi sto brane Federera,ne znam ko bi isao da gleda njegove meceve da mu nisu Rafa i Novak,pa cak i Endi.

Dino

pre 6 godina

Odgovor g.Radosavljevicu,ako su svi isti zasto nemaju isti odnos nocnih i dnevnih termina,pa da nemamo teoriju zavere u mislima?Dramaturg Prokic je jednom prilikom rekao-Najveca zabluda danasnjice je ,kada istok prica o moralu a zapad o demokratiji.Mislim da sam Vam pomogao g.Radosavljevicu?

..

pre 6 godina

Mediji kreiraju javno mnjenje i čine nekoga popularnim ili ne, nekoga blate, nekoga peru. Šta tu kome nije jasno? Swiss primadona je zaštićen u marketinškoj mašineriji Nikea, a Nike je najmoćnija, najbogatija i najuticajnija sportska institucija. Šta bi Novaku uradili mediji da je bezobrazno seo na Federerovu stolicu? Šta bi mu uradili da je rekao da Federer šamara lopticu kao junior? Šta bi Novaku mediji uradili da je njegova Jelena u sred meča Federera nazvala plačljivkom? Novaka bi javno razapeli, a Jelenu bi proterali doživotno sa stadiona. Federera i Mirku “pere“ Nike uticaj, i mediji ćute. Svi znamo kako svet funkcioniše i šta se radi, i koliko god to ljude koji misle svojom glavom iritira, još ih više vređa kada se jave spodobe koje to negiraju, i kao slepa gomila veruju u marketinšku “čistu“ sliku nekoga. Federerova slika u javnosti je fotošopirana odavno, do gađenja. Budale neka veruju u nju, njihov problem.

pusa he he

pre 6 godina

(CHINA, 20. januar 2018 09:54)
A jes te boli što Srbija ima istorijsku tenisku legendu kakvu vi možete samo da sanjate hi hi... Drž se ti vaših Ćilića i Čoriča, to su važi “velikani“, pusti ti Federera, veze on s vama nema.

Bankar

pre 6 godina

Ja da sam Novak dogovorio bih se sa Nadalom i još par njih da ili da svi imaju jednak broj meceva tokom dana i uvece ili ne dolazimo. Pa nek Federer igra sam sa sobom ili tamo nekim 50-im sa liste.

Doziveo sam transfer blama...

pre 6 godina

Ajde dajte Federeru i jadan termin preko dana da vidimo koliko mozes,mislim da bi svisnuo posle treceg seta da su uslovi isti kao kod Djokovica pre neki dan...

okani

pre 6 godina

Gde je sad veliki šampion i fer plej igrač da kaže organizacije da ovo nije fer što tvrdi Nadal???
Kad njemu u organizaciji ne ide u prilog, onda ospe grmlje i kamenje.

šetač

pre 6 godina

Ovo favorizovanje Rođe Federera godinama stvarno nervira. Njegovi navijači su poprilično pokvareni što se najbolje videlo na USO u finalu 2015. A o smeštanju njegovih mečeva na glavni teren u najboljim terminima na svim turnirima ne vredi ni govoriti. Pogovoto je to bilo izraženo na WB. Ajde zapadna publika ali ovi naši ovde, sačuvaj bože.... Meni su mečevevi Noleta i Rođe najači najuzbudljiviji ali džaba kad neko stalno trći na 100m sa 10m fore.

.

pre 6 godina

a ne smetaju im pare sto ce uzeti? ma za tolike pare ima da igraju i u pustinji
(Salerno, 20. januar 2018 10:37)

Pa u tome i jeste problem. Što neki za iste pare igraju u pustinji u sred dana, a neki igraju samo noću.

kvrga

pre 6 godina

bravo nadal. dosta je bilo! ne ide da se samo novak bori za pravdu svih i zbog toga bude usamljen na stubu srama medija (koji, opet, gledaju svoj interes i pumpaju price).
doslo je da tacke gde je cutanje postalo nekorektno.

ThoR

pre 6 godina

@ Dragana

Minus od mene... Novak nije najbolji, a Federer je najbolji jer na početku karijere, kada je osvajao najviše titula, nije imao za protivnike Nadala i Đokovića. Smešno je tvrditi da je svejedno da li se igra na Suncu ili u večernjem terminu. Federer neće osvojiti AO, možda ne stigne ni do finala, bez obzira na svesrdnu pomoć organizatora.

Desync

pre 6 godina

drmr,nije maradona negoRonaldinjo taj koji je pojam za fudbal i Dzordan u svom prime-u ima konkurenciju u svom prime-u koji se zove Kobe Bryant,ali ok Jordan jeste najveci zato sto se ranije pojavio,a Sumaher jeste dobar vozac,ali ne najbolji ikada,imao je van konkurencije formulu u odnosu na ostale u f1 pa je uspeo da osvoji titule i plus je imao Masu da zadrzava celu kolonu vozaca da bi Sumaher odmako,nemoj da shvatis pogresno ogroman sam navijac ferarija,ali pricam realno,to sto imas veliki broj titula ne znaci da si uvek najbolji u tom sportu,znaci samo da si imao vise srece od ostalih da ti se to desi,RF nikada u svom najboljem izdanju ne bi dobio Noleta u najboljem ma koliko vi to ne girali i dizali rogera,a noleta spustali,roger je neverovatan teniser,ali najveci samo po broju titula zato sto se pojavio bre druge dvojice pa nije imao u startu konkurenciju.

Berserk

pre 6 godina

Jedan mec "po najvecoj vrucini" za Federera, Nadala i Đokovića je minimum pravde prema nižerangiranim teniserima. Bezobrazluk je što se pehar gura u ruke Rodzera Federera. Da li ste svijesni koliko ekstremni uslovi troše i uništavaju igrače? I onda dođe odmoran Rođa i lagano pobjedi.

..

pre 6 godina

(ne dirajte mi čačanima, 20. januar 2018 08:26)
Ti naivno nasedaš na Mikiijevu priču da je iz Čačka. Pre nekoliko godina je neko postavio ovde linkove njegovih antinole komentara sa hrvatskog indexa, i njegovih ovde. U dlaku isti, identični, samo su tamo pisani njegovom hr ijekavicom, a ovde ekavicom. Čovek ga razotkrio, i dokazao da se radi o Hrvatu koji perfidno ovde glumi nekakvog Srbina iz Čačka. Svima je i jasno zašto to radi. Mora se sakriti, jer bi ovako bio običan iskompleksirani Hrvat opterećen Srbima, što on u suštini i jeste.

..

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Ne generalizuj, glupo je.
Nisu svi koji ne vole Novaka obavezno neSrbi. Samo Mikii, i ovih par dežurnih 24/7 hejtera i omalovažača. Dokazano je toliko puta, kada im prečesto izleti neka njihova reč. Ili misliš da se u Čačku kaže “stoleće“ umesto “vek“, kako je Mikiiju jednom izletelo i odalo ga. Ili misliš da ovde nema baš ni jednog jedinog Hrvata koji hejtuje Noleta? Baš ni jednog? Ako si ti naivna, nismo svi.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

A možda da Federer da odigra meč putem video linka na sony ps iz klimatizovanog apartmana, vrućina, nema smisla da se opterećuje čovjek toliko....

The High Sun

pre 6 godina

@(Dragana, 20. januar 2018 10:03)
Riječ je samo o tome da nije isto igrati u popodnevnom terminu, po ekstremnoj vrućini i u večernjem terminu, samo to, vrlo jednostavno. Nikakve zavjere protiv Novaka, Srba, prošlogodišnji AusOpen i ostalo...To je jednostavno činjenica, bez obzira ko igra. Uostalom neka izađe Federer i izdominira na + 40 ja ću prvi reći svaka čast majstore! I kada se već prisjećaš njegovih nastupa iz prošlosti, onda se vjerovatno sjećaš meča između njega i Seppija, takođe u Melburnu, rezultata i termina odigravanja. Meni bi bilo pomalo neugodno na njegovom mjestu.

Vladarr

pre 6 godina

Potrebno je da se unapred odredi raspored održavanja svih mečeva u svakom kolu.Mislm i na satnice.Trebalo bi da se termini održavanja mečeva naizmenično menjaju iz kola u kolo tako da ne može jedan igrač uzastopno da igra npr.2 puta u večernjem terminu.Ili bi mogao da se organizuje žreb za igranje mečeva.Ali to se neće desiti dok Federer igra da bi mogao da bira termine.Što on može da traži večernji termina a stoti igrač ne može?Samo zato što je utripovan da je najbolji u istoriji(samo u njegovoj glavi)?U ovom slučaju je Nadal u pravu.Imam utisak da Federer samo što ne traži novo pravilo, da pre meča već vodi sa 1:0 zato što je on najbolji u istoriji.Baš bih voleo da vidim njega protiv Monfilsa u uslovima u kojima je Nole igrao.Organizatori bi verovatno odložili meč zbog opasnih uslova po zdravlje.Neka zamrznu Federerovo telo i odmrznu ga 2100 godine.Možda će onda biti najbolji u istoriji a sada to sigurno nije baš zbog ove i mnogih nepravdi prema drugim teniserima.Pogledajte završnicu drugog seta protiv Gaskea.Gaske je rekao da je Federerova loptica u autu,liniski sudija je rekao a gospodja hrvatica u stolici (glavni sudija) automatski reklada da je Federerova lopta dobra.Gaske traži čelendž ali mu ona govori da je pokvaren.Naravno Federer dobija taj set sa 7:5 i onda čelendž ponovo počinje da radi.Isto je bila jedna sumnjiva loptica za koju se videlo da je aut ali je čelendž rekao da je dobra i bio je Federerov poen.Jel oni to imaju unapred šablon koji snimak da puste?

Kalif umesto Kalifa

pre 6 godina

njje samo federer vec i njegov svaki protivnik ..dvojica igraju zar ne..to bude na kraju 16 igraca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djidji govedina, 20. januar 2018 04:35)

Ako stvarno mislis to sto si napisao, onda si izabrao odgovarajuci nadimak u potpisu.

Vlada

pre 6 godina

(Dragana, 20. januar 2018 09:07)
Eto koliko plitko razmišlja prosečan stanovnik Srbije. Jeste, isti su uslovi za Federera i za njegove protivnike u TIM mečevima. A šta misliš, ko je u prednosti u polufinalu: Federer koji je sve mečeve do tada odigrao uveče/pod krovom/na centralnom terenu, ili njegov protivnik koji je bar jedan meč morao da igra u sauni/dva dana/na sporednim terenima?
Ako mogu Nadal, prvi igrač ATP trenutno, i Djoković, najuspešniji igrač na AUS openu, da igraju na 40°C, može to i gospodin iz Bazela.

savest

pre 6 godina

Za sada je Federer najbolji teniser ikada. Termini uticu itekako na ucinak igraca na turniru. Pravedno bi bilo da se dodeljuju po nekom pravilu ili nasumicno (kao zreb, kombinacija slucajnosti i propozicija), a ne po volji organizatora.

svasta

pre 6 godina

polki
A šta je Nadalov zreb lakši od Federerovog i Djokovićevog čak? Pogledaj kakav žreb je imao Djoković dok je bio No.1, a ni sada mu nešto nije loše a 14.je na listi. Takodje je Federerov žreb prilično lak. A i žreb se izvlači pa šta kome padne, a stavljanje NAMERNO u terminu kada najviše nekome odgovara (po 'ladovini) nisu izvlačili pa šta je kome palo nego organizatori kako hoće, pa je očigledno da favorizuju. E ako je čoveku od 37g teško da igra po vrućini, onda čovek od 37g i ne mora da se takmiči sa ostalima, lepo neka se prešaltuje u "veterane". Nadal je itekako u pravu...

he he

pre 6 godina

kajverson
Pa ako je svojom pojavom zasluzio, sto mu odma ne daju taj pehar..zasto se uopste igra? Neka se pojavi na centralnom i neka odigra par revijalnih meceva i cemu onda mucenje ostalih tenisera??? Poznato je da se Nadal ne buni tek onako i nema zamerke na bilo sta i od njega necete cuti da se zali ako nesto stvarno nije ocigledno...a ovo je i vise nego ocigledno.

Dabome

pre 6 godina

@savest
Slažem se da je Federer najbolji svih vremena ali ovo nema smisla.
Joško
Slažem se da je Federer najisplativiji ali, favorizivati ga nije u redu, i nameštajući mu sve najbolje termine direktno se utiče na njegovu uspešnost i osvajanje turnira. Ovde se ne radi o dobijanju više novca od sponzora pa ajd nema veze, ovde se radi o osvajanju titule što opet nema smisla. To je isto kao kad bi ga postavili odma u finale a ovi drugi da prodju ceo žreb. Usput ajde da i taj finalni meč krenu od 1-0 u setovima jer je to star čovek, nema smisla ga mučiti...

Bumerang

pre 6 godina

Federer open - Melburn . Ili Federer atp tour... Moze cak i Federer wta tour , sta ima veze... Ne ne ne najbolje MIRKA WTA TOUR !

žika

pre 6 godina

Svet tenisa je svet licemernih, svet bolesno pohlepnih, svet ljigavaca, gde su teniseri i teniserke, kako kaže njihov portparol M.Navratilova, "jedno isto".

posmatrač

pre 6 godina

@negativni Naravno da je na festivalima tako, ali ovo nije festival. Ovo je sportsko takmičenje.
Ako neko ne može više da se takmiči u sportskim i fer uslovima, kao i svi ostali, neka onda i ne nastupa na takmičenjima, već na nekim festivalima koji mogu da se organizuju u skladu sa njegovim mogućnostima. A na tim festivalima, onda neka slobodno promene i pravila igre, kako bi neka “velika zvezda” izgledala još veće. Ovako, sve postaje malo smešno.

Vladarr

pre 6 godina

@Joško

Josko,ako je Federer iznad svih zašto onda raži termine u večernjim satima,ako mu niko ništa me može?Po suncu bi izgubio od svakog iz top 30 ko želi više da trči i da se bori za svaku lopticu (pod uslovom da se pravedno igra a ne za kladionice i koji dolar u džep).On nikako ne može biti bolji igrač od Novaka jer ima negativan skor sa njim pa tako ne može biti ni najbolji igrač svih vremena a o mastersima i da ne govorimo.To što je Nike kupio dva gs za svoje pulene prošle god. to je druga stvar.U pravu si da Federer nema veze sa tim,to ostavlja svom timu i menadžerima.

Dino

pre 6 godina

G.Radosavljeviću pa to je i poenta ,novac,snaga i moć,lepo ste shvatili a verujte mi i ja sam video nešto od sveta i nisam nikakav šovinista.Svako dobro.

sved

pre 6 godina

Ja sam jednakost medju ljudima, kako u zivotu tako i u sportu. Svima isti uslovi, pa nek pobedi ko je bolji. Sve ostalo je silovanje sporta.

City Girl

pre 6 godina

Nije fer prema igracima, a nije ni prema publici. Neko ko nema kartu za udarni termin i glavni teren (iz bilo kog razloga) nece biti u prilici da uživo gleda Federera. Sto se tice igrača, razbija im se ritam i navike ako stalno igraju u različito doba dana i u razlicitim vremenskim uslovima, dok jedan igrac ima vec ustaljeni ritam jer stalno igra na istom terenu u isto vreme. Neko je vec pomenuo da se fizicki i psihicki mnogo vise istrošis igrajući na 40 stepeni i samim tim ulazis u drugu nedelju turnira umorniji.

Dabome

pre 6 godina

Joško
Da si pratio video bi da ja nisam Nolobotić, niti njegov navijač, fan, itd.
Pošto nisi onda da ti kažem da NISAM NAVIJAČ DJOKOVIĆA! A kao što rekoh slažem se da je Federer najbolji ikada (kao Nadalov veliki navijač) i samim tim ga poštujem..slažem se i da ima najviše obožavaoca i marketinški je najisplativiji ali... to ne znači da treba da mu nameštaju, nije sportski, nije fer,nije korektno. Neće da mu padne kruna sa glave , a organizatori i sponzori neće da bankrotiraju ako odigra neki meč u dnevnom terminu.